Go to Top

Maaskant: verwachtingspatroon bijstellen

Maaskant: verwachtingspatroon bijstellen

Voor Robert Maaskant is het al duidelijk: het verwachtingspatroon voor komend seizoen moet bijgesteld worden. “Al sta ik er dubbel in. Kijk, de continuïteit van de club staat voorop, dat is logisch. Ik ben ook een NAC-man, dus dat is het allerbelangrijkste. Maar ik ben ook technisch verantwoordelijk en heb te maken met een bepaald verwachtingspatroon. Ik denk daarom dat het goed zou zijn om de doelstelling aan te passen aan de realiteit. Dan zal het verwachtingspatroon vanzelf  minder hoog zijn. Kijk, als we iedereen een heel seizoen fit hebben en we lopen niet tegen langdurige schorsingen aan, dan eindigen we met gemak in het linkerrijtje. Dat is evenwel een utopie: je hebt gedurende een seizoen altijd met blessures en schorsingen te maken. Voor ons geldt dat nu al: Gillissen is voorlopig nog uitgeschakeld en Fehér begint het seizoen met een schorsing van twee wedstrijden…”

De selectie is dan ook nog niet compleet. Ook het wel of niet aanblijven van Loran is een factor die meeweegt. “Afhankelijk daarvan hebben we nog één of twee spelers nodig om de selectie rond te krijgen”, zegt Maaskant. “Tekent Tyrone niet, dan moeten er nog twee spelers bij, tekent hij wel, dan één speler. Tenminste, als er geen jongens tussendoor nog verkassen, want dat kan natuurlijk ook nog tot en met 31 augustus. Het doel is elk geval om tot een groep van 21 à 22 volwaardige eredivisiespelers te komen. Daar bestaat intern geen enkel misverstand over. We weten voor welke linie we nog spelers nodig hebben, maar we hebben in principe geen haast. Natuurlijk, liefst morgen, maar je bent ook afhankelijk van wat er op de markt gebeurt. We willen kwaliteit, dus als het nodig is om te wachten op afvallers bij de topclubs, dan doen we dat. Huren is een optie, ook aangezien we natuurlijk niet héél goed in de slappe was zitten.”

Dat zoeken naar nieuw vleesch zal moeilijker zijn nu Stewart vetrokken is. “Heel, heel jammer. Geweldig voor Earnest, dat wel. Hij heeft fantastisch werk gedaan voor deze club. Sinds zijn aanstelling heerste er rust binnen de club en dat was voor een belangrijk deel zijn verdienste. We moeten nu zorgen dat we op bestuurlijk niveau alles weer op poten krijgen, met een goede vervanger voor Jacques Visschers als bestuurslid technische zaken. Vervolgens moeten we ook de leemte die Earnest heeft achtergelaten goed zien in te vullen. Dat kan door een nieuwe man, maar ook door een bepaalde verdeling van taken. Al moeten we er niet te licht over denken. Earnest heeft hier belangrijk en veelomvattend werk verricht.”

Bron: B-side Rats, NAC.nl

5 Reacties op "Maaskant: verwachtingspatroon bijstellen"

 • WHUFC
  29 juni, 2010 - 12:30

  "Huren is ook een optie", daar gaan we weer…
  Snap dat je kwaliteit wilt,maar hiermee zeg je indirect dat NAC geen fatsoenlijke transfervrije speler kan scouten?!

  0

  0
 • Mafkees
  29 juni, 2010 - 13:02

  Nee hoor. Hiermee zegt ie dat het als het echt nodig is een optie is.

  0

  0
 • Wanny
  29 juni, 2010 - 13:13

  Doelstelling is simpel, alle wedstrijden winnen. Dat lukt vast niet, maar wat heeft het voor zin je ten doel te stellen tussen 8 en 12 te spelen? Net of je vervolgens expres gaat verliezen als je dreigt 7e te worden.

  0

  0
 • Jasper
  29 juni, 2010 - 13:37

  Wanny, je hebt echt geen verstand (van voetbal)

  Hoop dat er nog wel een NAC-waardige speler komt en Loran moet verlengen.

  0

  0
 • paul
  29 juni, 2010 - 14:09

  zo nac een van beukering niet kunnen halen kost niks en lijkt me welkomde versterking.en hopen dat loran er bij blijft

  0

  0