Go to Top

Manu: “Ik wil promoveren en langer in Breda blijven”

Manu: “Ik wil promoveren en langer in Breda blijven”

Op de website van itv verscheen vandaag een interview met Manu Garcia over de versterking in het elftal en de weg naar promotie van NAC. Het artikel spreekt van een sleutelrol voor de Spaanse tiener die in 2014 naar Manchester kwam en in maart 2016 zijn debuut maakte tegen Aston Villa. 

Na zijn eerste seizoenshelft bij Alaves in de Spaanse top, verhuisde Manu naar Breda om samen met zijn teamgenoten Smith-Brown, Barker, Horsfield en Agyepong in de Jupiler League te gaan spelen. “I had some other options, but I think it was the best thing for me to come to Breda as the club is really good, it has the partnership with City and for these five months I knew I would have the chance to play. That’s what I needed, to play games and show myself. Three or four City lads were here, so I knew them already. They talked to my new team-mates about me so everybody knew me a bit, and that made it easier to cope with.” aldus Manu.

De spelmaker is gewend om ingezet te worden in een spel dat gebaseerd is op techniek en speelstijl vandaar dat Nederland voor hem een logische stap bleek te zijn. “I think Dutch football started tiki-taka in Spain due to Johan Cruyff, so it’s from Holland and here it’s very attacking, possession football, similar to Spain,” voegt Manu toe. “In the Jupiler League sometimes it’s not that playing style, sometimes it’s harder. It’s also good for me, as it helps me improve other parts of my game, too. Every country has a bit of a different style. Here is a lot similar to what I was used to in Spain and different to England, but I’m coming from City, a club who like to play, want the ball and have a different style from most of the teams in England, so it’s not very different here.”

Manu scoorde twee keer in de 16 wedstrijden tot op heden. Ondanks de laatste drie wedstrijden waarin NAC niet wist te winnen is de speler positief. “I am enjoying it a lot,” vertelt hij. “I’ve been playing the No.10 position, which allows me the freedom to come and receive the ball and play more or less wherever I want to, so it’s a position I like a lot. They know my qualities and they try to get the best out of me. The team that is going to go up automatically is quite far ahead of us, so it’s hard to get there. We’re aiming to end up as high up the league so we get an easier draw, but it’s never going to be easy. An easier play-off is what we want so we can do the best out of it and hopefully earn promotion.”

Mocht NAC promotie weten te bewerkstelligen zou dit ook fantastisch zijn voor Manchester City waar men nu al bezig is te plannen wie er volgend jaar naar Breda gestuurd zullen worden. Het zou voor alle spelers beter zijn om zich in de Nederlandse top te kunnen ontwikkelen. Manu Garcia geeft in het interview aan graag met NAC te willen strijden in de Eredivisie. “It would be great for City, for all the players coming, and I know the quality of players who come and hopefully if we go up there will be much more players coming to NAC,” he explains. The first hope is to play for NAC in the Eredivisie because I’m comfortable here. I like the club and I think the club likes me, so I’m happy here and if I play at the highest level in Holland for this club it would be perfect. After that I don’t know, we’ll see.”

Garcia geeft aan dat elke speler die uitgeleend wordt door Manchester City probeert ervaring op te doen om uiteindelijk terug te keren richting het eerste elftal van City. Begin van het seizoen is Manu op pad gestuurd door Guardiola met het advies om te gaan spelen en zijn spel te verbeteren. Dat is wat hij op dit moment doet en waar hij elke dag beter in wordt. Daarbij heeft de jonge Spanjaard maar 1 focus, promoveren met NAC.

Bron: B-Side Rats, itv.com

30 Reacties op "Manu: “Ik wil promoveren en langer in Breda blijven”"

 • 1912
  19 april, 2017 - 10:28

  Nou, dat zou ik ook graag zien. Een langer verblijf en promotie 😊

  29

  0
 • heksenketel
  19 april, 2017 - 10:39

  Als we promoveren dan acht ik de kans groot dat hij blijft. And if not…..dan gaat hij zeker te weten weg. Laten we hopen dat iedereen weer fit is tijdens de play offs. Dan hebben we echt wel een kans!

  11

  4
 • van Flieger
  19 april, 2017 - 10:39

  Die gaat dus weg.

  15

  18
 • wolfmanjack
  19 april, 2017 - 10:39

  Zou mooi zijn Promoveren, Manu houden en die andere Manu, van Goahead, ook halen voor de aanval. Kan Verbeek richting Den Bosch.

  6

  5
 • nacman
  19 april, 2017 - 10:44

  zeg van flieger eeuwige pessimist ik wou dat jij met je onzin voorgoed van deze site verdwijnt je bijdragen zijn ongefundeerd en leiden nergens toe dan alleen de rancune die je NAC toedraagt .
  dus ik zeg houdoe en bedankt voor niks in al die tijd

  18

  11
 • van Flieger
  19 april, 2017 - 10:48

  Wat een briljante zet die samenwerking met City. Alleen maar ergernis opgeleverd, maar wel leuke snoepreisjes voor de TD van dienst.

  11

  29
 • Los Pollos Hermanos
  19 april, 2017 - 10:51

  Manu gaat weg, is al bekend bij ingewijde binnen NAC. Zal wel Twente zijn. Kan hij daar nog een seizoen met Unal ballen.

  Manu heeft inderdaad maar 1 focus, zichzelf profileren voor ManCity en capps halen voor de jeugd van Spanje. Het zal hem een zorg wezen wat NAC doet verder. Als je oprecht denkt dat Garcia er mee zit dat NAC niet promoveert, omdat hij hier een wedstrijd of 10 in de wei heeft gestaan, moet ik je nog iets vertellen. Sinterklaas bestaat niet. Sorry. Zul je waarschijnlijk ook nog geloven als je die uitspraken van Manu gelooft.

  Begrijp mij niet verkeerd, Manu is een geweldige aanwinst en naar mijn mening de beste voetballer in de hele Juup-league en dus véél te goed voor NAC, maar dit zijn standaard BS praatjes die voor iedere speler gelden.We genieten er nog van zolang het kan, maar volgend seizoen is hij weg.

  22

  16
 • Becherovka
  19 april, 2017 - 11:01

  @van Flieger

  Misschien als Enes Unal verkocht wordt, dat NAC hier geld van gaat zien. Het zal mogelijk niet veel zijn, maar dat is wel een voordeel van deze samenwerking.

  En wat betreft de snoepreisjes; als jij naar Manchester gaan een snoepreisje vindt, dan kan ik je nog een paar leuke bestemmingen geven. Denk bijvoorbeeld aan Hendrik-Ido-Ambacht.

  5

  6
 • ratkopf
  19 april, 2017 - 11:01

  Technisch de beste, fysiek de minste. Kwam er tegen Cambuur totaal niet aan te pas. Zijn scorend vermogen mag ook nog wel beter, 1 op 8 is te weinig voor een nummer 10. Desalniettemin de beste speler van NAC

  5

  1
 • Rbull
  19 april, 2017 - 11:06

  Ik wil ook graag promoveren!

  6

  0
 • NAC4EVER!
  19 april, 2017 - 11:07

  Nogmaals reden 380 om nog vol voor promotie te gaan.

  3

  7
 • D'n opletter
  19 april, 2017 - 11:17

  @ Hans Deelen, wanneer staat de afspraak met Bsiderats om je uitleg op te laten tekenen?
  Ik kijk er naar uit.

  9

  1
 • Jamie
  19 april, 2017 - 11:22

  Je zal een serie van 6 wedstrijden moeten gaan wegzetten. Geen enkel idee waar dat ineens vandaan zou moeten komen.. We hebben niet eens 6 goeie wedstrijden over het gehele seizoen gespeeld. Die is dus gewoon weg aan het einde van dit seizoen..

  6

  1
 • heksenketel
  19 april, 2017 - 11:31

  @ Los Pollos Hermanos

  Allereerst, waar komt je naam vandaan?

  Ik ben het met je eens dat alle spelers een vorm van egocentrisme hebben en vooral aan zichzelf denken. Maar dat moet ook als topsporter en daar is niks mis mee. De kunst is om daar als trainer een geheel van te maken en individueel en teambelang bij elkaar te brengen. De kwaliteit van de technische staf is daarin bepalend. Mijn inschatting is dat wij op dit punt redelijk scoren, maar niet meer dan dat.

  Daarnaast denk ik toch dat je de aantrekkingskracht van NAC onderschat. Allereerst is het voor de ontwikkeling van spelers goed om in een vol stadion te spelen en bij een club waarbij er altijd sprake is van een zekere druk. Daarnaast geloof ik oprecht dat spelers sympathie ontwikkelen voor NAC en het beste met de club voor hebben. Het doet echt iets met spelers als ze massaal worden toegezongen. Overigens doet het ook iets met spelers als ze worden uitgefloten!

  Ik denk oprecht dat Garcia graag bij NAC wil blijven als dit in lijn is met zijn eigenbelang.

  5

  2
 • NAC4EVER!
  19 april, 2017 - 11:34

  Hoezo praat (bijna) iedereen over 6 play-off wedstrijden?
  Slecht het iets mindere doelsaldo maakt dat we geen 7de maar 8ste staan. En het scheeld maar 1 punt met de nummer 5 en 6.
  Iets meer geloof in eigen kunnen mag wel!
  Ook dat is een onderdeel van Noad, geloof in eigen kunnen en er altijd vol voor blijven gaan!

  Ik zeg niet dat NAC lekker draait op dit moment (was dat maar zo), maar de verschillen zijn maar klein.

  Kortom
  Wij als supporters moeten het team het goede voorbeeld gaan geven. Door juist nu er vol achter te gaan staan. En te laten zie dat als ergens echt in gelooft, dat dan alles mogelijk is.
  WIJ ZIJN NAC!

  10

  6
 • gaoperd
  19 april, 2017 - 12:04

  @ Heksenketel

  je moet de serie Breaking Bad eens gaan bekijken , weet je direct waar Los Pollos Hermanos vandaan komt :-)

  maar Manu , die gaat volgend jaar bij Fc Fraude ballen , let maar weer op……zucht

  4

  0
 • Breda
  19 april, 2017 - 12:40

  Los pollos hermanos is kiprestaurant van een neger die er uitziet als een blanke boekhouder en crack dealt vanuit zijn volvo en ongelooflijk op zijn klote krijgt van een zieke scheikundeleraar. Als je dat al nickname neemt is er iets mis met je.

  Wel een geniale serie.

  4

  2
 • Los Pollos Hermanos
  19 april, 2017 - 12:41

  Meneer of mw heksenketel,

  Ik ben het gedeeltelijk met u eens. Alleen de door u opgestelde punten, zoals toezingen en sfeer vanuit NAC, zijn naar mijn idee helemaal niet meer van toepassing. De sfeer is bedroevend en alsmaar verder dalende. Het is een trieste constatering dat er stel Belgen de sfeer moet maken met op Ajax lijkende trommel-riedeltjes.

  Natuurlijk, het idee dat een speler van een club gaat houden etc is een mooi verhaal en iets waarmee wij onszelf als supporter graag identificeren, helemaal eens. Maar hoe realistisch is dit vanuit het beeld van een speler gezien? Als u 3 jaar werkt bij een bedrijf, dan gaat u daar ook, over het algemeen, een sympathie voor optekenen. Maar als de buurman u 20k per jaar meer biedt, dan bent u weg. Sympathie voorbij, over en sluiten.

  Of mis ik iets?

  6

  1
 • G00Ser
  19 april, 2017 - 12:54

  Waar Manu volgend jaar ook speelt (Fc Twente, Man City, NAC ..), je kan het hem niet kwalijk nemen.
  Het clubbelang (Man City) gaat waarschijnlijk boven de persoonlijke voorkeur van de betreffende speler.

  Het is voor NAC overigens wel een goed teken dat een kwaliteitsspeler als Manu Garcia zo lovend is over NAC en aangeeft hier graag te willen blijven. Zoals ik het zie heeft NAC enkel een kans op een contractverlenging, wanneer NAC weet te promoveren.

  Dus, Manu, als je wilt blijven, zul je moeten zorgen dat NAC gaat promoveren :)

  3

  3
 • Braze
  19 april, 2017 - 14:06

  Wie durft er over promotie van NAC te praten. Als je in een heel seizoen 4 fatsoenlijke wedstrijden speelt,de trainer halverwege ontslaat en het af laat weten in wedstrijden die er echt om gaan .
  Dromen mag maar enig realisme is ook gewenst.
  Er moet hard gewerkt worden aan een kwaliteitsselectie voor volgend seizoen. We hoeven geen kwantiteit maar kwaliteit. Jammer genoeg is de trainer al vastgelegd, op grond van welke prestaties?

  8

  1
 • Nakkie
  19 april, 2017 - 15:02

  “It would be great for City, for all the players coming, and I know the quality of players who come and hopefully if we go up there will be much more players coming to NAC,”

  2

  2
 • Fred
  19 april, 2017 - 16:36

  Promotie is héél ver weg .
  Ik hoop vanavond wat meer duidelijkheid te horen , als ik het op tijd ga redden want zit op dit moment nog in Brussel …..pfffff in de file .

  2

  0
 • ome cor
  19 april, 2017 - 17:23

  Natuurlijk niet !!!

  Manu is een leuk mannetje hoor, net als Ünal, maar die wil niet bij NAC blijven bij promotie !
  Dat is allemaal PR. Dat geeft niet, want je wil ook niet dat zo’n MC-kereltje in deze fase van het seizoen tegen de club gaat schoppen, toch ?
  Zo’n Manu kan dan wel roepen, maar je ziet dan z’n neus groeien hoor. Als we met z’n allen heel eerlijk zijn dan moeten we toegeven dat hij in een beter team nog beter zou renderen en groeien dan bij de nr. 8 in de JL.
  Maar het is een prestatie op zich (voor die jongen persoonlijk) wanneer hij hier een “on loan” zou kunnen verdienen naar een Heerenveen, AZ, Utrecht o.i.d. en daarna een mooie transfer naar een grote Europese club.
  De weg van Unal…..MC stalt hem een jaar in de JL, dan een jaar in de ere en daarna: kassa.

  Voor NAC is het natuurlijk eeuwig zonde, maar ook niet echt iets wat je in eigen hand hebt. Wij moeten hopen dat er tussen de pikkies van City een Unesje of een Garciaatje zit en daar erg van genieten. Hopen dat we een keer een paar toppertjes tegelijk krijgen en promoveren, zodat we daarna geen 2e of 3e keus meer krijgen, maar 1e keus die zich dan een jaar eerder hebben ontwikkelt bij een JL club die dan in onze schoenen van nu staan.

  3

  1
 • NAC-Asia
  19 april, 2017 - 18:53

  En iedereen gaat voorbij aan het feit dat city of een ander binnen een half jaar onze club in bezit heeft, 2 partijen die NAC willen kopen dus geloof mij maar het gaat gebeuren. Ik zeg niet dat ik er op tegen ben maar het gaat gebeuren……. Nu kwestie van hopen dat het een partij wordt die er voor zorgt dat onze club de onze blijft….

  3

  1
 • Breda-Loyal
  19 april, 2017 - 19:02

  Als we promoveren tegen al de verwachtingen in , dan zal ik zeker een traantje laten op de tribune van blijdschap.

  Als supporters zijnde maakt deze competitie ook veel kapot bij ons.

  4

  1
 • NAC4EVER!
  19 april, 2017 - 19:40

  @NAC-Asia
  Man City heeft al gezegd dat zij NAC niet over willen nemen. Stond laatst op BSR.

  0

  1
 • scheppioni
  19 april, 2017 - 20:56

  Het beste wat ons NAC uit city overkomen is al viel Manu Garcia afgelopen zondag ook wat tegen !
  Maar met die andere gaat de kans kleiner zijn om te promoveren !!
  Met tien blessures moet je nog van emmen en e’hoven kunnen winnen, kom op zeg !!
  Daarbij is Haemhouts bij lange na geen leider op het middenveld, een echte verlengstuk voor Vreven zou wel een pre zijn !! Tis helpen hopen vrijdag dat ons NAC weer ineens de winnaars geest heeft !
  HUP NAC met M. G., de nieuwe Diba ?!

  1

  0
 • Ratjetoe
  19 april, 2017 - 22:26

  @scheppioni,

  Dat weten over enkele weken als de NC gespeeld is. Wat zou het toch heerlijk zijn als deze jongen zichzelf net als Diba onsterfelijk maakt en ons naar de eredivisie schiet.

  1

  0
 • NAC4EVER!
  20 april, 2017 - 00:11

  @Ratjetoe
  Hoop dat je gelijk krijgt, maar denk niet dat Garcia het alleen kan.
  Vind hem voetballend heel goed (vooral in aannames en de passing).

  Maar hij mag van mij vaker het doel onder vuur nemen. Als hij dat gaat doen, maakt hij wellicht dé goal waardoor we weer naar de Eredivisie gaan.
  Laten we het hopen!

  1

  0
 • scheppioni
  20 april, 2017 - 12:52

  Hoop doet leven mede NaCCer’s !!!

  1

  0