Go to Top

Matic naar Sturm Graz

Matic naar Sturm Graz

Uros Matic vervolgt zijn carrière in Oostenrijk. De middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen bij Sturm Graz. Matic was transfervrij, omdat NAC hem geen nieuw contract aanbood.

In Oostenrijk zijn ze maar wat blij met de komst van de middenvelder. Franko Foda, de trainer van Sturm Graz: “Met Uros hebben we nu een nieuwe, ervaren speler binnengehaald, die in de laatste jaren heeft laten zien dat hij een persoonlijkheid is. Op het middenveld kan hij een leidende rol op zich nemen.”

Mooie transfer voor De Postbode. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.

Bron: B-Side Rats, Sturm Graz

62 Reacties op "Matic naar Sturm Graz"

 • nachoreca
  11 juni, 2016 - 10:10

  Wens hem veel succes! Super inzet maar weinig inzicht en overzicht. Toch irriteerde hij me zelden. Het ga je goed.

  0

  0
 • BoerFM-ELEP
  11 juni, 2016 - 10:11

  Jammer dat Matic is vertrokken was wel een jonge met een goede mentaliteit.

  Succes in Oostenrijk.

  0

  0
 • SvenBreda
  11 juni, 2016 - 10:12

  Echte NAC-speler, wilde het laatste jaar de ploeg op sleeptouw nemen door altijd druk te blijven zetten en NOAD te tonen. Had hem graag zien blijven, maar hij zal ongetwijfeld te duur zijn om te behouden.

  Üros succes!

  0

  0
 • Henk
  11 juni, 2016 - 10:31

  Speler die een degelijk afscheid verdient

  0

  0
 • Breda34
  11 juni, 2016 - 10:42

  Volgend jaar zitten we dus naar de A1 van NAC te kijken, aangevuld door talentjes van City die niet goed genoeg voor daar zijn…….

  0

  0
 • Rubenac
  11 juni, 2016 - 10:50

  Rendement 0
  Inzet 100
  Geliefd 100

  0

  0
 • Bredafun
  11 juni, 2016 - 10:58

  En weer n ervaren speler weg. We wachten nu op vervangers voor degene die nac verlieten. Er is momenteel meer actie in het uitzwaaidn van spelers. Dan het verwelkomen van nieuwe spelers. Is daar al meer nieuws over?

  0

  0
 • Tvb
  11 juni, 2016 - 11:01

  Leuke voetballer met inzet en af en toe leuke acties.
  Alleen weinig assists / doelpunten van hem gezien..

  0

  0
 • ome cor
  11 juni, 2016 - 11:28

  Als de ultieme interesse een club is uit de Oostenrijkse competitie dan denk ik “had zo’n jongen niet beter gekund ?”
  Maar als je met NAC degradeert en daarna niet weet te promoveren dan is het antwoord misschien al gegeven.

  Veel succes Uros, ik hoop dat je er lekker kunt voetballen en (belangrijker) er financieel beter van wordt.
  Je was een goeie kerel die een selectie als NAC er goed bij kon hebben, maar helaas niet de man die de kar kon trekken. Bedankt voor je inzet en het ga je goed.

  0

  0
 • willem 4,5
  11 juni, 2016 - 11:28

  Leuke speler, maar al eerder gezegd, veel te weinig rendement. Veel lopen met de bal en passeren, maar eenmaal aangekomen bij de 16 niet weten wat te doen. Overigens was hij niet de enige speler met dit euvel. Zo ga je natuurlijk geen wedstrijden winnen natuurlij dat is bewezen. Dus ik kan er niet zo rouwig om zijn. Wel een aardige gast die speelde met veel inzet en die niet te beroerd was om veel meters te maken.en Het ga je goed kerel!

  0

  0
 • Lipke
  11 juni, 2016 - 11:29

  Iedereen die nu loopt te zeuren heett afgelopen 2 jaar zitten maffen. NAC moet volledig op de schop en daar hoort ook het uitzwaaien van de oude garde bij. Matic was een goede gast maar NAC moet vanaf het fundament opnieuw worden opgebouwd. Matic bedankt voor je inzet en succes in Oostenrijk.

  0

  0
 • Bas
  11 juni, 2016 - 11:31

  Geweldige eerste wedstrijden. Was toen overtuigd dat hij echt ver ging komen. Verval kwam helaas snel. Zoals dat te vaak gebeurd bij NAC de laatste jaren. Wel genoten van zijn inzet en betrokkenheid. Zijn tranen vorig jaar waren daar illustrerend voor. Gun hem het beste! Thanks Uros!

  0

  0
 • Waddinxveen
  11 juni, 2016 - 11:36

  Kenny en Uros. Toonbeeld van NOAD. Ik gun ze hun transfers van harte! Wat ik bij Uros wel echt miste was het scorend vermogen.

  Hoewel ook ik meerdere keren per dag check of er al transfernieuws is moeten we er gewoon rekening mee houden dat de eerste namen sowieso pas ruim na de optie-deadline van 15 juni bekend zullen worden. En dat de selectie net zoals bij alle andere clubs pas compleet zal zijn op 1 september. We zitten nou eenmaal achteraan in de wachtrij van de transfercarrousel. Daar kan je wat van vinden, maar het is niet anders.

  We komen er heus wel. Daarvoor zijn alle randvoorwaarden aanwezig: financiële stabiliteit, een management wat zowel op commercieel als technisch gebied inmiddels van aanpakken weet, een loyaal bedrijfsleven in een voldoende groot achterland en bovenal: een trouw en fanatiek publiek wat alleen met het aantal verkochte seizoenskaarten al zorgt voor een flinke vaste inkomstenstroom.

  0

  0
 • Braze
  11 juni, 2016 - 11:49

  Eerst de verbouwingsopruiming en daarna de nieuwe collectie! Ik heb geduld en ik hoop dat dat geduld beloont word.

  0

  0
 • Jf
  11 juni, 2016 - 11:58

  Qua persoon een topper en ik gun hem deze overstap. NAC is alleen nooit beter geworden met hem.
  Het negatieve geneuzel ben ik wel beu. Gewoon afwachten wat er staat aan het begin van het seizoen en dan een mening vormen.

  0

  0
 • Kipiani
  11 juni, 2016 - 12:02

  De afgelopen 2 jaar slechts Lipke ????

  0

  0
 • fanneke
  11 juni, 2016 - 12:19

  Ga het somber inzien komend seizoen ondanks Smulders. De hele basis is bijna weg en gestopt en er is nog niets bijgekomen. Ik ben eerlijk wacht nog even met mijn seizoenskaart te verlengen. Heeft niets met wel of geen echte supporter te maken. Als ik iets kop moet het ook goed zijn en niet 2e hands of in de uitverkoop.

  0

  0
 • Badeend
  11 juni, 2016 - 12:40

  @ fanneke

  Dat snap ik dus niet. Alsof je naar NAC gaat voor goed voetbal en topspelers. Dan zit je echt verkeerd, niet de laatste 2 jaar maar eigenlijk al sinds 1912, met af en toe een uitzondering. Maar misschien zie ik het juist wel verkeerd hè, misschien is het raar om gewoon ongezien je scc te verlengen. Of tegendraads, heette dat vroeger. Bourgondisch is het in elk geval wel – genieten van een biertje met vrienden en de sfeer in het Rat Verlegh Stadion.

  Daar doe ik het voor – maar of dat mij een ‘echte supporter’ maakt? Geen idee. Zal me ook echt worst wezen.

  Verder, al dat gezeur en die misplaatste paniekzaaierij – het is hoog tijd dat de bezem door de selectie gaat, en hopelijk is er nog niet uitgeveegd. Zoals Smulders zelf ook zegt – en volkomen terecht – staat er uiteindelijk straks op 1 september een volledige groep. Dat is nou eenmaal de situatie waar NAC (en nog een paar honderd andere BVO’s) in zitten. Daar kun je heel agressief of jankerig over gaan doen, gelukkig trekken de mensen die het bij NAC voor het zeggen hebben, zich daar niets van aan.

  HUP NAC.

  @ Matic – bedankt en het ga je goed. Je had dan wel zogenaamd te weinig scorend vermogen, maar dat miste ik bij Ten Rouwelaar ook een beetje. Zeurpieten.

  0

  0
 • 1973
  11 juni, 2016 - 12:40

  Heb van zijn mentaliteit genoten maar zoals velen hier al aangegeven liep hij teveel met de bal en daardoor was van een snelle counter nooit geen sprake. Heb hier dijkhuizen wel eens naar gevraagd en hij bevestigde dat ze dit niet onder de knie hadden en daarom het tempo eruit haalden om weer terug in formatie te komen zodat ze bij balverlies niet gelijk een doelpunt tegen kregen. Maar goed laten we ze de tijd geven om schoonschip te maken en te bouwen aan een nieuw team dat tenminste wel een team is dat hebben we de laatste seizoenen niet kunnen zien hier in Breda.

  0

  0
 • Toontje
  11 juni, 2016 - 12:51

  Jammer, behalve soms te veel willen lopen, paste je goed bij onze club. Wij blijven straks met het “afval” zitten en kunnen misschien nog “afval” van andere clubs laten instromen (eind augustus!!!)
  Triest om zo steeds verder af te zakken naar niveautje…???

  0

  0
 • De Kroonprins
  11 juni, 2016 - 13:46

  Smulders in het verleden in Eindhoven op de Herdgang verschillende keren tegengekomen. Had en heb veel vertrouwen in die man. Duidelijk en professioneel verhaal, laatste jaren niet vaak gezien bij NAC.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  11 juni, 2016 - 13:54

  Wat een heerlijk artikel om te lezen. Blijkt wel dat Hans Smulders een veelvraat is op het gebied voetbal. Geef deze man de tijd om zijn voetbalvisie op NAC over te hevelen zodat er een NAC gaat ontstaan de komende jaren waar wij als weer supporters trots op kunnen zijn.
  Ik ben ook blij dat er niet meer op namen wordt gescout zeg, dan krijg je spelers als Dingsdag, Duarte en Verbeek en daar win je de oorlog gewoonweg niet.
  Laten we maar afwachten welke pareltjes er naar NAC komen.

  0

  0
 • Oldskool
  11 juni, 2016 - 13:55

  Ik had al vertrouwen in Smulders maar als ik nu nac.nl zijn verhaal lees….. Man wat heeft NAC zo’n man gemist. Totaal onvergelijkbaar met zijn voorgangers. Hier spreek echt iemand die het snapt. Nu nog laten zien natuurlijk.
  Ook mooi is de rol van City die NAC dus echt niet zien als afvoerputje.

  0

  0
 • Jf
  11 juni, 2016 - 13:57

  Ja een leuk stuk om te lezen. Deze man weet duidelijk waarover hij praat. Hij heeft visie en is aan het proffesionaliseren. Hij zoekt topsporters en dat heb je nodig. Ik heb veel vertrouwen in hem.
  Dijkhuizen zie ik nog steeds als goede trainer en samen is het volgens mij een goed tandem.

  0

  0
 • Oldskool
  11 juni, 2016 - 14:02

  Dijkhuizen zal wel moeten presteren en spelers beter moeten maken. Want Smulders komt niet over als iemand die het accepteert als dat niet gebeurt. Zijn visie lijkt me duidelijk: aanhaken of wegwezen.
  Als zo’n Dingsdag niet vertrekt is er 1 tribunestoel extra bezet, let maar op.

  0

  0
 • Oldskool
  11 juni, 2016 - 14:14

  Over Uros. Ik hou van dat soort spelers. Dat ie niet alles goed doet is logisch, dan had ie niet bij NAC gespeeld, maar die mentaliteit. Ook nadat “zijn” trainer weggestuurd werd. Gewoon altijd 100% geven. Niet zeiken. Niet verschuilen.
  Net als Kenny inderdaad.
  Had de rest die mentaliteit had gehad was NAC nooit gedegradeerd.

  0

  0
 • ome cor
  11 juni, 2016 - 14:28

  @fanneke
  Ga je mond spoelen met water en zeep !
  Als jij iets koopt moet het goed zijn, geen tweedehands of uitverkoop, schrijf je.
  Dan heb je dus de afgelopen paar jaren al geen seizoenkaart meer gekocht of je bent een enorme kletskous.

  Lees het stukje van Badeend (11 juni, 2016 – 12:40) hierboven nog eens en het boekje Avondje NAC van Sjoerd Mossou en dan hup verlengen die seizoenkaart. Het is hier gvd geen ajax of zo.

  0

  0
 • Bredaaaa
  11 juni, 2016 - 14:29

  Uros Veel succes in Oostenrijk!

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  11 juni, 2016 - 14:33

  Op de jeugdspelers na weinig concreet verhaal van Smulders. Afwachten dus.

  0

  0
 • De Rechter
  11 juni, 2016 - 15:03

  Speelde wisselvallig, meestal een mager zesje, maar had zo zijn momenten. Hij kon lekker opstormen met de bal aan de voet als de rest van het team stond te slapen. Jammer dat hij gaat.

  0

  0
 • NAC YNWA
  11 juni, 2016 - 17:16

  Wat ga ik zijn stormloopjes missen!
  Uros het gaat je goed in Zwitserland!

  0

  0
 • am
  11 juni, 2016 - 19:31

  Veel succes. Gasn we niet missen blind paard.

  0

  0
 • JohnFe
  11 juni, 2016 - 19:51

  @HebkTank ©

  Wat is dit nu weer voor een opmerking
  Ik zie er weinig goed nieuws in?

  0

  0
 • buurman
  11 juni, 2016 - 19:52

  Dikwijls gezegd, loopt teveel met de bal in 1 tempo. Gek dat de NAC trainers dat er niet konden uithalen.
  Maaarrr …………. vinden we een betere ? Ik hoop het.

  Matic succes, je werkte wel keihard !!

  0

  0
 • NAC YNWA
  11 juni, 2016 - 19:55

  Jullie zien mijn reactie als sarcastisch maar ik meen het hoor!
  Ik zag Uros graag op het veld met zijn vlugge actie loopjes dat was iets wat mening speler niet had.

  0

  0
 • Bredafun
  11 juni, 2016 - 19:55

  @hebtank, wat is in jouw ofen dan dat goede nieuws?? De juup zal hier verre van gelukkig eorden dat ternte degradeer. Dat is dus al de nieuwe juuokampioen met dat soort spelers. Daar kan n juupclub niet egen op. Twente hadden ze gewoon n jaar moeten schorsen voor betaald voetbal! Nu is de juup hiervan de dupe!

  0

  0
 • Oosterhout3
  11 juni, 2016 - 20:04

  Bredafun, check ffe nos en de rest vant internet, twente kan salarissen niet betalen en gaat als maandag alles tegenvalt, faillissement aanvragen….
  Ik zou die 2 directeuren verantwoordelijk stellen als ze echt failliet gaan(al geloof ik er niets van, want dan komt redbull weer ffe langs, voor van fctwente redbull twente te maken.

  0

  0
 • ome cor
  11 juni, 2016 - 20:49

  @Bredafun
  Als Twente failliet gaat mogen alle spelers transfervrij weg. Een beetje zoals bij ons, maar bij ons zijn de financiën iig nog op orde.
  De vraag is of een failliete club op JL-niveau kan en mag spelen. Ook de JL is betaald voetbal.
  Nee, dat zal dan eerder een scenario a la RBC worden.

  Dat gun je de trouwe aanhang van die club natuurlijk niet, maar een JL zonder een sterk Twente is voor NAC, VVV en andere clubs die over promotie dromen geen ramp.

  0

  0
 • nachoreca
  11 juni, 2016 - 21:34

  zou wel erg triest zijn hoor als dat fc twente overkomt. ik en velen met mij zagen dit al aankomen natuurlijk met die doorgeslagen munsterman. maar laten we ons op onze eigen club focussen…..genoeg aan ons hoofd dacht ik zo!

  0

  0
 • Fred
  11 juni, 2016 - 21:37

  Alles winnen en dan een Juup mét Twente is voor ons ook geen ramp !
  Betreffende Matic , heeft het woord postbode in het voetbal een gezicht gegeven .
  Enerzijds doordat er bijna geen speler aanspeelbaar was en anderzijds omdat het hem gewoon aan voldoende gogme en inzicht ontbrak .
  Laten we eerlijk zijn wat hebben al die lopers ons gebracht de afgelopen jaren ?
  Helemaal niks , degradatie, niet promoveren , zelfs geen enkele periode , daar kun je mee voor de dag komen !
  Ik ga ze niet missen en ik fa hopen op betere tijden al weet ik nu nog niet waar ik die hoop uig miet putten .
  Enige lichtpuntje is Smulders , maar ik ben bang dat ze daar na dig seizoen ook aan gaan trekken .
  Het wordt tijd dat NAC weer een instituut wordt waar spelers om ern contract vechten !

  0

  0
 • De muzikant
  11 juni, 2016 - 22:03

  Over twente: hebben jullie de onderhandelingen destijds over stam gevolgd? Eigen schuld, dikke bult.

  0

  0
 • RV
  11 juni, 2016 - 22:08

  Twente, NAC, Utrecht en Feyenoord. Dat waren in de jaren tachtig de echte volksclubs waar de passie altijd aanwezig was. Ik moet heel eerlijk bekennen dat het me wel wat doet. Het is echt een mooie club die door de successen op supportersgebied enigszins zijn glans verloren heeft (Utrecht is hem zelfs helemaal kwijt).

  Triest hoor, we kunnen het ons niet voorstellen maar het is een club die in die regio net zo hard leeft als hier. Maar dan in het kwadraat.

  Onze praatpop Goetzee had net als alle andere leiders moeten opstaan. Dan had je achteraf de keuze nog kunnen accepteren en jezelf in de spiegel kunnen kijken.

  Twente man… mooie club.

  0

  0
 • badeend
  12 juni, 2016 - 00:19

  @RV – wat is je punt over Goetzee precies?

  Twente, mooie club of niet – de boel is jarenlang opgelicht, dan moet je niet gaan janken dat je daarvoor gestraft wordt. Dan had je maar moeten zorgen dat je als supporters, RvC, sponsoren of andere “stakeholders” de boel wél fatsoenlijk controleerde. Eigen schuld.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  12 juni, 2016 - 00:23

  Als twente juup gaat spelen doen ze dat naar verwachting met 20 miljoen inkomsten, ondanks de schuld, Allen al 6 miljoen media gelden. Kansloos verhaal voor de rest van de clubs waaronder NAC met 1,5 miljoen spelersbegroting. Echt dat is een beetje op amateurniveau. Wat zijn we ver gezakt.

  0

  0
 • Den86
  12 juni, 2016 - 08:56

  @ouwe spionkop

  Daartegenover staan – volgens de liegebeesten uit Enschede – tientallen miljoenen schulden.

  Volgens mij is het dan einde verhaal wanneer je inkomsten de schulden niet dekken en diverse schuldeisers zich willen verhalen.

  0

  0
 • chrisje
  12 juni, 2016 - 09:05

  Jammer dat deze gast weg gaat , iets anders, misschien gaat maaskant in Den Haag de boel verpesten.

  0

  0
 • buurman
  12 juni, 2016 - 09:35

  Ziet er voor twente nu wel heel dreigend uit. Zou het jammer vinden als ze verdwijnen (zo ver is het nog niet.) Mooie club maar niet zo mooi als ons NAC natuurlijk.

  Het doorbreken van de hegemonie van ajax en psv is twente gelukt met een kampioenschap. En toen was iedereen vol lof. Nu moeten ze natuurlijk worden gekruisigd.
  Dat kampioenschap heeft ze veel teveel geld gekost en ze hebben onverantwoorde risico’s genomen om aan geld te geraken blijkt nu. Dat is voor mij het hele verhaal.

  Ben benieuwd waar de knvb mee komt als twente mocht verdwijnen.

  0

  0
 • SjorsNAC
  12 juni, 2016 - 09:42

  Ik denk ook dat het nu einde verhaal is met twente, 20 miljoen inkomsten? De vaste lasten zijn al 26 miljoen en de totale schuld zit daar nog tientallen miljoenen boven. De schuldeisers willen per direext hun geld terug, ik zou niet weten hoe je dan nog kunt bestaan. Financial fairplay, die term kan al lang de prullenbak in. Met een failliete club kun je echt niet gaan voetballen in de jup, dat zou gestoord zijn.

  Het is natuurlijk echt ongelooflijk klote voor de supporters, onvoorstelbaar veel leed.

  Sterke in deze.

  0

  0
 • Fred
  12 juni, 2016 - 10:26

  Nou Buurman , ik geloof ook niet dat er ern supporter van NAC blij was dat herr Kesler zijn feestje oprichting in Breda kwam vieren .
  Het kampioenschap van Twente vond ik door dit heerschap toch veel van zijn glans verloren hebben hoor.
  En een Bas Nijhuis uit zijn pan zien gaan bij Twente – NAC , het gaf mij allemaal een dubbel gevoel .
  Wat ik te gek voor woorden vind is dat de Graafschap als beloning voor degradatie gewoon terug mag , een wedstrijd op neutraal terrein tussen beide ploegen was het beste en eerlijkste geweest .
  Maar wat betekent eerlijk nog als je het over voetbal en de KNVB hebt ? Dat heeft geen enkele waarde meer, het wordt steeds meer een tombola en een ons kent ons gedoe .
  Ik moet zeggen dat bij mij de lol er wel af is , ga trouw alle thuiswedstrijden naar NAC maar als je me vraagt hoe vaak ik met plezier terugkom of heb genoten , het is zelden .
  Ergernis op individuen in het veld , trainers en scheidsrechters overstijgt het voetbal .

  0

  0
 • Fred
  12 juni, 2016 - 10:27

  Oprichting is opzichtig .

  0

  0
 • Dutchbird
  12 juni, 2016 - 10:37

  Die gaan we missen. Succes Uros!

  0

  0
 • Oldskool
  12 juni, 2016 - 11:00

  Als er een EK is waar ongeveer alleen San Marino en NL niet aan meedoen heb je sowieso gefaald als knvb. Als je dat al niet kan mag je geen enkele verwachting hebben van die dikbetaalde amateurs bij meer complexe zaken.

  Als de top3 akkoord is zal twente die beroepszaak wel winnen en anders zijn ze kapot.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  12 juni, 2016 - 11:09

  Heel jammer dat Uros Matic vertrekt.
  Hij was een goede en sympathieke speler met telkens weer veel inzet. Hij verzette veel werk op het middenveld. Met zijn schoten was hij minder succesvol. Zijn vertrek is een verlies voor NAC.
  Ik wens Uros alle succes toe in zijn verdere carrière en privé.

  0

  0
 • scheppioni
  12 juni, 2016 - 11:33

  In 35 jaar NAC nog nooit zo’n speler gezien met zo’n groot verval en ook niet meer terugkomend op zijn kunnen, maar geloof wel dat Uros een NAC hart heeft, maar dat is dus niet genoeg, het ga je goed Uros !

  0

  0
 • HebkTank ©
  12 juni, 2016 - 18:11

  Moet ik echt uitleggen wat daar goed aan is? Natuurlijk zou een club als twente moeten blijven bestaan. Maar in geen enkele opzicht ten koste van NAC!

  Wat dat betreft zit ik in een fase waarin alles geoorloofd is in het belang van NAC. De zoek het maar uit alleen NAC telt fase!

  0

  0
 • Wouter
  12 juni, 2016 - 19:25

  No merci voor Twente als het om NAC gaat , simpel.
  On topic, zal Matic niet missen dat geloop met die bal en het verzanden in niks daar heb ik het wel mee gehad , zo eenk ik ook over Seuntjens .
  Je hunkert naar balletje één keer raken na al die friemelaars , gewoon opnieuw beginnen .

  0

  0
 • fokke
  12 juni, 2016 - 20:59

  @jvt

  Wat een onzin!,

  0

  0
 • Cor Taxi
  12 juni, 2016 - 22:09

  zelfs IK… zie het niet meer goed komen.Sorry hoor.Ik word hier totaal niet blij van;-((

  0

  0
 • scheppioni
  13 juni, 2016 - 12:47

  Nu komt het toch nog goed !

  0

  0