Go to Top

Matic wil naar de Eredivisie

Matic wil naar de Eredivisie

Net zoals meerdere spelers binnen de selectie heeft ook Matic een aflopend contract. En net als zoveel spelers binnen onze selectie wil ook Uros Matic naar de Eredivisie. Een plus een is twee, de enige vraag die overblijft is: Met welke club wil Matic de Eredivisie in?

Matic, inmiddels al weer 25 jaar, is sinds 2014 speler van NAC. Iets wat hem uitstekend bevalt. Toch heeft ook Matic ambitie, zo wil hij graag naar de Eredivisie, met welke club hij daar het liefst wilt spelen? Met NAC, want hij voelt zich in Breda en bij NAC thuis.

Omdat NAC nog niet weet waar het volgend jaar speelt zijn er nog geen gesprekken tussen de middenvelder en NAC. Maar ook vanuit NAC is er de intentie om verder te gaan met Uros bevestigd Hans Smulders tegenover BN deStem. “Uros is een superprof. Wij zijn tevreden over hem, maar hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Zijn contract is formeel per 1 april opgezegd. Hij wil volgend jaar in de eredivisie uitkomen. Als wij niet promoveren, is het heel makkelijk. Dan gaat de spelersbegroting omlaag en is er minder financiële ruimte.”

Nou Uros, wij willen ook graag terug. Dwing met de selectie dus maar promotie af via de nacompetitie en laat Breda feest vieren.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

30 Reacties op "Matic wil naar de Eredivisie"

 • Chefke
  13 april, 2016 - 10:48

  Is voor mij persoonlijk de afgelopen jaren een favoriet geworden. Een soort van Tamás Pető, maar dan Servisch. Inzet, strijd en passie, de NOAD mentaliteit zie je bij hem altijd terug. Matic moet blijven!!

  0

  0
 • RaraNAC
  13 april, 2016 - 10:49

  Tja, dat willen we allemaal.

  0

  0
 • Rbull
  13 april, 2016 - 10:51

  Mooi, wij ook!

  0

  0
 • RV
  13 april, 2016 - 10:54

  Een van de weinigen waar ik echt voor naar het stadion kom.
  Echter, ook dit seizoen heeft hij voor mijn gevoel niet meer het niveau gehaald wat hij de eerste 10 wedstrijden had toen hij kwam.

  Eredivisie kan hij zeker aan maar of dat bij een subtopper bijvoorbeeld zal zijn betwijfel ik.
  Genoeg eredivisie clubs die Matic en Seuntjens komen ophalen deze zomer, daar twijfel ik niet aan.

  0

  0
 • G00Ser
  13 april, 2016 - 11:04

  Vooropgesteld, ik heb 100% vertrouwen in Smulders al TD, echter vind ik het maar niks dat we zo druk zijn met contracten en wensen van spelers. Laten we eerst maar eens zien in welke competitie we volgend jaar spelen…

  0

  0
 • F4
  13 april, 2016 - 11:07

  G00Ser,

  Elke club heeft hetzelfde probleem. Per 1 april moeten de aflopende contracten formeel opgezegd worden. Volkomen logisch dat de regionale pers er een artikel aan wijdt. Worden geacht de lezers op de hoogte te houden van het wel en wee van de club en haar spelers. Dat hij naar de eredivisie wil is ook logisch. Willen we allemaal. Wordt me iets te veel sensatie achter zulke artikeltjes gezocht.

  0

  0
 • West
  13 april, 2016 - 11:08

  Niks mis met ambitie…. Met zijn instelling hadden we nu met hoofdpijn rondgelopen en met een gevulde kalender op zaterdag.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@GOOSer
  13 april, 2016 - 11:08

  Je heb 100% gelijk. Alleen voor sommige spelers is hun contract 1 april afgelopen daarom krijg je dit gezever nu. Maar idd over een paar weken weten we het of we nog zon graf jaar tegemoet zien en dan zullen er een hoop spelers gaan. Las ook dat ons budget dan met 1,1 miljoen ma beneden gaat. Je gaat dan echt afzwakken Dn richting een Sparta scenario. En daar doel ik op pas na 6 jaar terug keren.

  0

  0
 • G00Ser
  13 april, 2016 - 11:13

  @Sjef, @ F4,

  Dat is waar, jullie hebben gelijk.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  13 april, 2016 - 11:28

  Hij is niet de enige in Breda die naar de eredivisie wilt denk ik…….

  Van mij mag hij hoe dan ook blijven.
  En toont 100% inzet. En lijkt al een echte NACer.
  Misschien wat vroeg omdat al te zeggen na 2 jaar, maar de nederlagen tegen Utrecht thuis (1-5) en Roda vorig seizoen deden hem echt wat.

  0

  0
 • maarten
  13 april, 2016 - 11:39

  Matic is bruikbaar met veel inzet, maar voetballend schiet het toch wel eens tekort. Ik vind dat hij een postbode is met de bal. Hij komt de bal letterlijk brengen. Ook zijn scorend vermogen vind ik uiterst matig. Deze voetballer is makkelijk te vervangen. Zijn visie, inzet en houding is daartegen wel ruim voldoende. Dat is te bewonderen.

  0

  0
 • Arie
  13 april, 2016 - 11:44

  En daar is er weer eentje op wie hopelijk de keerzijde van de Jup league in combinatie met het Bosman Arrest geen invloed heeft op het spel.
  Niet promoveren en ze zijn weg, wel promoveren en ze mogen blijven, het blijft een vreemde situatie.
  Uros lijkt me gelukkig niet het type speler die dan liever maar niet promoveert en een andere club mag uitkiezen i.t.t. anderen, waarbij ik om commotie te voorkomen maar even geen namen noem.

  0

  0
 • N1912
  13 april, 2016 - 12:02

  Qua werklust en inzet een ruime voldoende, maar voetballend niet goed genoeg voor het niveau dat NAC na zou moeten streven. Heeft na dat eerste half jaar eigenlijk nooit meer indruk weten te maken, zelfs nu in de Juup weet hij er niet bovenuit te steken. Daarnaast nagenoeg geen scorend vermogen.

  Sympathieke vent met een goede mentaliteit, maar wat mij betreft selecteren we door. Helaas zitten we in de situaties dat iedere cent maar 1 keer uitgegeven kan worden en in dat opzicht denk ik dat er betere opties zijn.

  0

  0
 • N. Aukesss
  13 april, 2016 - 12:20

  Vorig jaar een rukseizoen in de eredivisie gedraaid, nu pas halverwege het seizoen een beetje gaan draaien, en dan volgend seizoen in de eredivisie moeten voetballen? Prima jongen, maar een beetje zelfkennis zou wel op zijn plaats zijn.

  0

  0
 • scheppioni
  13 april, 2016 - 13:03

  Persoonlijk vind ik Matic geen schim meer van wie hij was in de eerste maanden, zoals hij nu voetbalt is hij redelijk en middenmoot er haalbaar, mar dat geldt in principe voor ons NAC ook, of de oude Matic moet terug komen maar dat geldt voor de beleving binnen de NAC selectie precies hetzelfde !!

  0

  0
 • willem 4,5
  13 april, 2016 - 13:10

  Contractonderhandelingen moeten nu plaatsvinden voor de spelers die een aflopend contract hebben. Formeel moeten clubs voor 1 april de contracten opzeggen anders kan er een probleem ontstaan. Wel klote natuurlijk deze situatie, een aantal spelers wachten om te kijken of NAC promoveert via de nacompetitie en zo niet dan proberen ze zich te verbeteren en gaan naar een andere club. Ben benieuwd wat we aan spelers gaan krijgen volgend jaar als we niet promoveren, de salarissen zullen een stuk lager liggen dan dit jaar, dus normaal is het niveau van de spelers dan ook lager. Aan de andere kant wat hebben onze nu nog goed betaalde ‘toppers’ laten zien?, uitzonderingen daargelaten, afwachten dus!

  0

  0
 • heksenketel
  13 april, 2016 - 13:11

  Gezonde ambitie van Uros! Mooie speler en wat mij betreft eredivisiewaardig.

  0

  0
 • John Sigaar
  13 april, 2016 - 13:27

  Hij nie alleen

  0

  0
 • Barry
  13 april, 2016 - 13:59

  Een speler met een goede mentaliteit en er zit nog wel meer in denk ik. Voor deze speler moet je echter nooit een top salaris gaan neerleggen. 13 in een dozijn speler en zo’n type is vast wel ergens voor minder salaris te vinden.

  0

  0
 • Wanny
  13 april, 2016 - 14:19

  Matic is voor de Jupiler te duur en voor de eredivisie niet goed genoeg. Dat hebben we vorig seizoen kunnen zien.

  Laatste seizoen bij NAC dus voor deze hardwerkende en sympathieke speler.

  0

  0
 • Jamie
  13 april, 2016 - 15:05

  Matic is inderdaad misschien niet goed genoeg voor de Eredivisie, maar goed. Ambitie hebben mag en hij heeft het voordeel dat hij een linkspoot is. Daar zijn er een stuk minder van..

  0

  0
 • Toontje
  13 april, 2016 - 17:51

  Dit is een van de gevolgen van degraderen. Vorig jaar al voorspeld als we niet binnen een jaar promoveren hebben we als het een beetje tegenzit een failliete club. Je zit in een spiraal naar beneden je komt er niet uit. Minder inkomsten dus ook niets uit te geven…..gevolgen van niet promoveren of we:
  Sparta gaat van een spelersbegroting van 1,5 miljoen naar 3 miljoen….en NAC gaat bij niet promoveren van 2,6 naar 1,5 miljoen…..daar stel je tegenwoordig geen fatsoenlijke (op niveau) selectie mee samen

  0

  0
 • nacdictive
  13 april, 2016 - 18:09

  @Toontje: Sparta is toch kampioen geworden met een begroting van 1,5m ? Zo’n ramp is dat nou ook weer niet, wr zullen alleen creatief moeten zijn en ik denk dat Smulders dat wel is..

  Wat betreft Matic: Goede mentaliteit, voetballend redelijk (soms goed, soms minder). Dit zijn alleen niet de spelers waar nac echt mee vooruit gaat komen vrees ik. (hoe jammer ik het ook vind want Uros is een modelprof!!)

  0

  0
 • Toontje
  13 april, 2016 - 19:17

  De vader van Grad Damen is volgens mijn informatie vandaag beschoten door de politie.

  0

  0
 • am
  13 april, 2016 - 20:08

  Prima jongen met de juiste instelling en karakter.
  Komt voetbaltechnisch veel te kort voor de eredivisie. Als we niet promoveren mag hij blijven.

  0

  0
 • Toontje
  13 april, 2016 - 20:24

  Is niet de enigste die tekort komt

  0

  0
 • am
  13 april, 2016 - 20:29

  Als we zouden promoveren (wat ik niet verwacht), zullen we weinig spelers van deze selectie terugzien.

  0

  0
 • Fred
  13 april, 2016 - 20:42

  Toen Matic kwam heeft hij dat lopende seizoen redelijk tot goed ingevuld daarna was het drama in het kwadraat met af en toe een positieve uitschieter en had hij juist een van de peilers moeten zijn die ons destijds voor degradatie hadden moeten behoeden , maar ook hij liet verstek gaan .
  Matic is een ruimte dichtloper in plaats van ruimte creëeren , loopt vaak zolang met de bal dat hij geen kant meer uit kan .
  Ik weet dat clubliefde, eergevoel en verantwoordelijkheid in het hedendaagse voetbal niet meer bestaat , maar als je ballen hebt dan zouden Matic en ook Seuntjens eerst eens moeten zorgen dat NAC promoveert eer ze aan eredivisie en andere clubs gaan denken , ze zijn namelijk ook mede verantwoordelijk voor degradatie .
  Maar ja zo denk ik er over .
  Ik vind dat voor beiden om uiteenlopende redenen NAC hun top is en dat zal de toekomst ook uitwijzen denk ik .

  0

  0
 • scheppioni
  14 april, 2016 - 19:30

  Goed verwoord Fred !!
  Je lijkt echt een herkenbaar persoon van weleer ! HUP NAC, eerst promoveren gvd en dan pas lullen !!

  0

  0
 • Breda For Ever
  17 april, 2016 - 11:40

  hahahaha whawhawhawhawha je blijft lachen met die gekke

  0

  0