Go to Top

Seuntjens: “Komend seizoen veel speelminuten maken”

Seuntjens: “Komend seizoen veel speelminuten maken”

Waar het dubben is of de zeven spelers met een vertrek-clausule blijven of gaan vertrekken en NAC nog een week of twee moet wachten, werd gisteren bekend dat hetgeen verwacht werd omtrent één specifieke speler ook uit is gekomen.

Mats Seuntjens vertrekt transfervrij bij NAC en verkast naar AZ waar hij voor vier seizoenen tekent. Mats kon bij NAC voor drie jaar tekeken maar had in een eerder stadium al aangegeven meer trek in de eredivisie te hebben en daar klaar voor te zijn. Er was interesse vanuit Alkmaar, Heerenveen en Den Haag. ADO leek aan het langste eind te gaan trekken, maar het is uiteindelijk AZ geworden. In plaats van nog één (of meerdere) ja(a)r(en) Jupiler League gaat Seuntjens nu Europa in. Dat is nog eens een stap maken. “Dit seizoen zijn ze vierde geworden in de eredivisie en vorig jaar zelfs derde. AZ behoort tot de top van Nederland en speelt Europees voetbal. Dit is wat ik wil. Een mooie stap, naar een mooie club.”

Seuntjens zal niet op de plaats aan de flanken spelen, zoals hij dat bij NAC wel meestal deed. “Ik ben gehaald voor het middenveld. Als rechtshalf of nummer tien in een 4-3-3-systeem. Niet als buitenspeler. Hoewel ik op die positie veel gespeeld heb bij NAC, zie ik mezelf als een middenvelder. Bij AZ zijn alle ingrediënten aanwezig om een nieuwe stap te zetten, zowel als mens en als voetballer”

In Alkmaar hoopt Mats met Vincent Janssen te kunnen spelen. De topscorere van 2015/2016 wordt echter wel opgemerkt door andere clubs dus een vertrek ligt op de loer. Maar Seuntjens is de beroerdste niet: “Ik haal hem wel over”, grapt hij in gesprek met de Telegraaf. “Ik zou het leuk vinden als Janssen blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken volgend seizoen. Maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk helemaal zelf beslissen. Hij heeft het dit seizoen echt fantastisch gedaan en een mooie transfer is hem meer dan gegund.”

Janssen is voor Seuntjens hét bewijs dat het mogelijk is om vanuit de Jupiler League meteen aan te haken bij een subtopper uit de Eredivisie. “Bovendien heb ik zelf al tachtig eredivisiewedstrijden voor NAC gespeeld, dus ik weet wat er op dat niveau wordt gevraagd. Daarom ga ik bij AZ gewoon de concurrentiestrijd aan. Ik heb er vertrouwen in dat ik komend seizoen veel speelminuten ga maken.”

Seuntjens hoopt in Alkmaar ook veel te kunnen leren, onder andere van routinier Ron Vlaar. “Iemand als Vlaar is international bij Oranje en heeft al heel veel meegemaakt in zijn carrière. Door met dat soort spelers samen te werken, word je beter als speler, maar ook als mens. Ik kijk er enorm naar uit om hem te ontmoeten.”

De overstap betekent voor Mats ook dat hij voor het eerst ook privé zijn heil buiten Breda gaat zoeken. Ik verhuis met mijn gezin naar Alkmaar. Daarmee sluit ik een mooie tijd bij NAC af. Ik baal er wel ontzettend van dat ik niet met promotie afscheid heb kunnen nemen.”

Bron: B-Side Rats, De Telegraaf, BN DeStem

46 Reacties op "Seuntjens: “Komend seizoen veel speelminuten maken”"

 • Judge M.
  31 mei, 2016 - 09:20

  Het ga je goed Mats!

  0

  0
 • B-rat
  31 mei, 2016 - 09:20

  En toch zegt mij iets dat hij het niet gaat redden bij AZ, zal flink moeten gaan werken om zich te bewijzen. Geweldige voetballer, maar te wisselvallig om een vaste basisplaats te krijgen in de subtop van de eredivisie.

  0

  0
 • Freek
  31 mei, 2016 - 09:23

  Zelf opgeleid, kosten gemaakt, tijd in gestoken = transfer vrij vertrekken bij NAC = misgelopen kapitaal = wanbeleid

  0

  0
 • ennoajseejer
  31 mei, 2016 - 09:24

  Breda on tour, laat het zien Mats!

  0

  0
 • statler
  31 mei, 2016 - 09:26

  zal hard werken worden voor Mats om speelminuten te kunnen maken. Qua voetbalskills zal het lukken. Betwijfel echter of hij mentaal klaar is om te knokken voor een plek in de basis.

  0

  0
 • Den86
  31 mei, 2016 - 09:26

  @freek

  Dus duimen dat hij het geweldig goed gaat doen bij az en de komende jaren miljoenentransfers gaan maken, dan houden wij er in ieder geval ook nog iets (extra’s) aan over!

  0

  0
 • RV
  31 mei, 2016 - 09:27

  Of hij het nu haalt of niet…
  Het feit dat hij gehaald wordt door AZ is een groot compliment en een dikke vinger naar degene die altijd maar op Seuntjens hebben zitten zeiken. Die figuren op de tribune die eerst heel de wedstrijd zeiken om een speler die een keer de bal verliest (joh het is een creatieve speler…) maar vervolgens wel “Met Mats Seuntjens” roepen als hij weer eens beslissend was.

  AZ is een club die 20 jaar geleden de slag heeft gemaakt waar NAC alleen maar verder is weggezakt (terwijl we meer potentie hadden dan AZ).

  Trainer die uitgaat van voetbal en Europees voetbal.
  Dat publiek moet Seuntjens dan maar voor lief nemen.

  0

  0
 • Brutes
  31 mei, 2016 - 09:29

  Het is hem gegund
  Redelijk goed gedaan bij nac anders wil az hem niet
  Hij was hier de beste voetballer over zijn houding zijn de meningen verdeeld
  Met goede begeleiding komt deze jongen nog verder als wat hij nu is Let maar op
  Dat hij geen geld oplever is de schuld bij nac niet bij mats

  0

  0
 • nacman
  31 mei, 2016 - 09:41

  beste mats neem een kussentje mee voor op de bank anders krijg je een harde kont van het zitten zoveel speelminuten zal je niet maken met jou instelling

  0

  0
 • Mafkees
  31 mei, 2016 - 09:47

  Ik verwacht dat Mats het daar wel gaat maken. Een hoger niveau, hogere eisen, etc.

  0

  0
 • Andre
  31 mei, 2016 - 09:51

  Nacman. Wat een nutteloze opmerking. Er hebben.hier personen een slecht leven. Iets roepen wat je nu niet weet. Vb bij ajax zou ook niet veel spelen em volgens mij bij az ook niet. Masr heeft bijna alles gespeeld. Ik snap niet dat mensen hier zaken benoemen die je niet kan weten… Ga de afwas doen of je vrouw vervelen. Altijd negatief….

  0

  0
 • 7Hills
  31 mei, 2016 - 09:54

  Opleidingsvergoeding?

  0

  0
 • nacman
  31 mei, 2016 - 09:57

  @ andre
  deze jong mocht blij zijn dat hij net bij NAC mee kon een voetballer met een waardeloze mentaliteit gewoon slecht.
  dit is gewoon gebaseerd op feiten andre zie je nooit geen wedstrijden of is je bril te geel zwart.

  0

  0
 • G00ser
  31 mei, 2016 - 09:57

  Het is Seuntjens gegund en hopelijk maakt hij het waar, dit zou NAC fans alleen maar trots moeten maken,

  0

  0
 • Chiel
  31 mei, 2016 - 10:08

  Als Mats de weg vervolgt die hij een half jaar geleden is ingeslagen (mentaliteit, focus), kan hij ver komen.

  0

  0
 • Tommes15
  31 mei, 2016 - 10:14

  Ik denk dat we nog best een en ander kunnen bijschrijven. Seuntjens heeft een hele tijd bij nac gespeeld. Dus het levert op zn minst een behoorlijke opleidingsvergoeding op.

  0

  0
 • Toontje
  31 mei, 2016 - 10:16

  Hij gaat het daar best aardig doen denk ik,,,dat komt door de betere voetballers om hem heen. Dat is juist goed voor hem…..hier liepen er veel om hem heen die in de JL nog niet mee kunnen.
  Daar gaat je hoofd wel eens van hangen…wordt je moedeloos van
  Succes Mats…zorg ervoor dat er over enkele jaren nog wat extra’s in de NAC-kas komt (als ze nog bestaan..heel pessimistisch gedacht)
  Het kwam er lang niet altijd uit, maar je kwaliteiten staken ver boven de anderen uit….maar de meeste NAC supporters verliezen snel de realiteit uit het oog
  Jij hebt ook nu op tijd ingezien dat terugkeer met het jaar moeilijker wordt.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  31 mei, 2016 - 10:21

  Mats gaat het maken bij AZ, let maar op azijnzeikers! Wie wordt nu jullie nieuwe slachtoffer? Oh ik weet het al. Ronnie Stam natuurlijk.

  0

  0
 • Nr. 20
  31 mei, 2016 - 10:59

  Ga je goed mats! Maak het waar ik blijf je volgen. Ik heb er ook vertrouwen in dat jij in een voetballend elftal als az je je gaat onderscheiden!!

  0

  0
 • yup
  31 mei, 2016 - 11:07

  In een goed voetballend elftal komt hij misschien beter tot zijn recht.
  Kon bij NAC in de eredivisie nooit het onderscheid maken, maar dat lag misschien ook aan het feit dat het hele elftal slecht draaide.

  0

  0
 • Bredafun
  31 mei, 2016 - 11:29

  Dat wordt de slapende bankzitter bij AZ.

  0

  0
 • Braze
  31 mei, 2016 - 11:40

  De cijfers spreken voor zich, Mats was afgelopen seizoen een van de weinige goede spelers van NAC.
  Bij AZ hebben ze geen stront in hun ogen. Mats gaat het daar maken.

  0

  0
 • Baske
  31 mei, 2016 - 12:11

  Mooie move voor Mats, veruit de beste speler binnen deze selectie.

  Benieuwd hoeveel zijn zaakwaarnemer/NAC aandeelhouder vangt voor deze transfer.

  0

  0
 • Koen1209
  31 mei, 2016 - 12:19

  Zie al meerdere keren de vraag voorbij komen over een opleidingsvergoeding dus zal deze even beantwoorden.
  Mats z’n contract bij NAC loopt af dus mag hij vrij tekenen.
  Dit betekent dat er geen opleidingsvergoeding tegenover staat.

  Mocht Mats door AZ doorverkocht worden krijgen wij wel een percentage van de transferopbrengst als opleidingsvergoeding.

  Mochten Kenny & of Schalk een toekomstige transfer maken in het schotse kick en rush voetbal heeft nac ook recht op een opleidingsvergoeding.

  0

  0
 • De Lange
  31 mei, 2016 - 12:39

  Bedankt Mats en veel suc6, hoop voor je het net zo doet als Neno Gudelj, zet m op! enne je schoenen kleuren nu wel beter bij je shirt :)

  0

  0
 • scheppioni
  31 mei, 2016 - 13:00

  Ook ik hoop voor Mats dat hij het gaat maken, waar dan ook als oud NAC speler, maar voetbal realistisch gezien mocht Mats als rechtshalf merendeel opgesteld worden dan mag ik hopen dat hij daar wel heel snel leert van de omschakeling bij balverlies of de rechtsback moet longen als een paard hebben !
  Je kunt met een voetballende trainer (wat wij NAC vooral in uitduels al een tijd missen) deze vorm van zwakte altijd onder vangen, maar dan moet iedere speler er wel van bewust zijn en laat dit nou net hhet grote issue punt zijn van de laatste jaren bij ons NAC !! Bij elke speldenprik van de tegenstander leek ons NAC tot de laatste wedstrijd(met name uit dus, zit in het koppie) zo kwetsbaar als en glazen kast vol porselein !!
  NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN !

  0

  0
 • Frank
  31 mei, 2016 - 13:10

  God god, Hij haalt Vincent Jansen wel over om te blijven. Want wie wil niet #metmatsseuntjes spelen? Omhooggevallen blaaskaak met IQ van neanderthaler en instelling van een luiaard.

  Houdoe en bedankt.

  0

  0
 • Robberto
  31 mei, 2016 - 13:12

  Ik denk dat Mats het gaat maken bij AZ. Op termijn zal hij daar Henriksen opvolgen. Lijkt me een mooie klus. Mats is een goede speler. Hij was alleen nog niet klaar om het team te dragen. Dat hadden andere spelers moeten doen, maar is helaas ook niet gelukt.

  Succes Mats

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  31 mei, 2016 - 13:24

  Oei NAC zet de scouts Ton Cornelisse en Addy Brouwers aan de kant. Ze worden nu geheel afhankelijk van City. Slecht zaak!

  0

  0
 • Tummus2433
  31 mei, 2016 - 14:29

  Beste Frank
  Waarom nou niet een keer trots zijn dat er weer een speler van ons nac een grote stap omhoog maakt in zijn leven,dan weer iemand af te zeiken ,blijkbaar heb jij niets bereikt in je leven, weees nou eens trots ,en ja het is erg dat het nac niets oplevert,en ik denk dat Boeimeer wel opleidingsgeld krijgt mooi voor een amateur club

  0

  0
 • Frank
  31 mei, 2016 - 14:49

  Beste Tummus,

  Ik gun hem al het goeds hoor, maar dat neemt niet weg dat ik het een misselijk mannetje vind met zijn #metmatsseuntjes interview en nu weer dat hij Jansen wel overhaalt om te blijven. Mats mag blij zijn dat hij de kans krijgt en zijn ballen uit zijn broek gaan trainen daar om te bewijzen dat hij dat ook aan kan. Het pas dan ook voor geen meter om nu al praatjes te hebben. Dat is precies de houding die hij in het veld heeft: alsof alles om hem draait. Dáár heb ik een hekel aan.

  Vanaf eind vorig seizoen toen nac degradeerde werd al geroepen hoe goed die en die was en dat de club te groot is voor de jupiler league en noem het maar op. Nou NAC #metmatsseuntjes heeft laten zien dat dit precies is waar ze horen. Daar horen geen praatjes bij, maar realisme, ook als je het een stap hoger mag proberen.

  0

  0
 • WSiem
  31 mei, 2016 - 15:06

  Als ze hem voor het middenveld hebben gehaald, dan hoop ik toch echt dat hij wat harder gaat werken daar. Op de buitenposities was ie al zo lui als dikke stront. Op het middenveld, en helemaal in Europa, zal hij toch mee moeten gaan verdedigen, anders wordt je compleet overlopen. Hopelijk gaat ie bij AZ het licht zien en doet ie iets met al het talent dat hij gekregen heeft van onze lieve heer. Heel treurig ben ik er echter niet om, ik heb liever een speler die altijd een 6/7 speelt dan een speler die de ene week een 3 krijgt en de andere week een 9.

  Bedankt voor je mooie acties Mats, het was een soms een genot voor het oog, maar helaas te vaak een aanval op mijn gemoedstoestand.

  Heel veel succes en ik hoop oprecht dat je het goed gaat doen bij AZ.

  0

  0
 • Tummus2433
  31 mei, 2016 - 16:09

  Beste WSiem

  Dan zal NAC 11 nieuwe spelers moeten halen want er was er dit jaar geen 1 die elke wedstrijd een 7 haalde

  0

  0
 • JimGoose
  31 mei, 2016 - 16:30

  Bedankt en succes!
  Hopelijk geen heimwee… of juist wel :)

  0

  0
 • Dutchbird
  31 mei, 2016 - 16:34

  Veel succes in Alkmaar Mats. Helaas ga je een grote groep supporters missen die iedere twee weken achter je gingen staan. Maar daar staat tegenover dat je geen last meer hebt van die voetbalblinde supporters als @nacman. Bij AZ hebben ze een neusje voor talent, daar wordt je niet afgekraakt als je niet als een zot achter iedere bal aanrent.

  0

  0
 • NACcer71
  31 mei, 2016 - 20:51

  Suc6 Mats!

  0

  0
 • Tje076
  31 mei, 2016 - 21:10

  Het is je gegund baas.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  31 mei, 2016 - 22:59

  Succes Mats en bedankt voor jouw successen bij NAC. Veel voor NAC betekend, ook mindere wedstrijden overigens.

  0

  0
 • Bredafun
  31 mei, 2016 - 23:19

  waar zijn nou de spelers die ECHT achter nac staan? of…. zijn t allemaal TOCH spelers die voor de poen gaan. al sze aan t eind geen gegadigde vinden in de ERE dan toch maar proberen in de JUUP? zo zijn ze allemaal, en ik kan ze geen ongelijk geven.
  tot aan t eind van de switch-periode blijft t onduidelijk!
  gewoon afwachten dus.

  0

  0
 • Naamloos
  1 juni, 2016 - 00:21

  Ik heb vertrouwen in mats. In de play-offs was hij degene die de ploeg bij de hand nam. Hij was degene die er in de thuiswedstrijd tegen ehv & kruikcity er vol op klapte. Het laatste half jaar is hij flink gegroeid in mentaal opzicht en liet hij eindelijk zien wat hij in zijn mars had. En ten slotte moet ik zeggen dat az inderdaad een neusje voor talent heeft.

  Komop vriend je kan het, breda staat achter je

  0

  0
 • Van "taajlaand
  1 juni, 2016 - 09:23

  Zal mij een zorg zijn hoe en wat de prestaties van Mats in de toekomst bij AZ gaan worden.
  Hij wilde weg kan en is nu (gratis) weg en laat ons, de NAC supporters die niet altijd achter de ‘regionale speler, die van zijn Stad hield’, achter waar wij wederom van een, of erger meerdere jaren Juup leage mogen gaan genieten.
  Wat mij betreft zal NAC een speler gaan missen waarvan ik absoluut overtuigd ben dat hij beter had gekund bij ons.
  Frank beschrijft zijn ‘over het paard getild gedrag’ hierboven vrij goed overigens.
  Maar daar is al genoeg over gediscussieerd hier.
  Afijn, weg is weg en nu vooruit kijken, voor zover dit kan.
  Zaak afgerond, dus zijn we klaar #metmatsseuntjens.

  0

  0
 • Eskape
  1 juni, 2016 - 16:55

  Gaat het niet redden. Mist de “drive” om te presteren.

  0

  0
 • jvt
  1 juni, 2016 - 19:51

  Nou en dat roep ik al jaren, we hebben een ex-international als trainer nodig, iemand van wie voetballers iets kunnen leren, dat geeft vaak de doorslag en lees hier waarom ie kiest voor Alkmaar is omdat daar ene Vlaar rondloopt. Voor een international als speler hebben we geen geld maar wel voor een betere trainer die 10 – 15 jongens echt beter maakt. Wij hebben Dijkhuizen, Dijkhuizen wie?

  0

  0
 • scheppioni
  2 juni, 2016 - 12:44

  Een ex international als trainer geeft absoluut geen garantie, een trainer voor de groep die de spelers aanvoelt en er tussen in staat en er toch boven, kortom die de spelvreugde optimaal terug weet te brengen en niet zo’n houding van de meeste NAC spelers van ‘ach we moeten weer een anderhalf uurke met name een uitwedstrijd voetballen’ !! Dan zal ons NAC het snelst helen !!

  0

  0
 • Cor Taxi
  2 juni, 2016 - 18:25

  Mats was gewoon een hele goede voetballer!!Bij AZ gaan ze zijn mentaliteit veranderen.Lukt dat?Dan heb je gewoon een toppertje in huis.

  0

  0