Go to Top

Nog meer vertrekkenden bij NAC

Nog meer vertrekkenden bij NAC

Zojuist meldden we dat NAC afscheid neemt van Andries Noppert. Dat is niet de enige speler in de selectie die we volgend jaar niet meer terug zullen zien.

Mats Seuntjens heeft een contract tot einde siezoen en is tot op heden de enige speler die concrete een aanbieding op zak heeft. Seuntjens heeft ook herhaaldelijk in de belangstelling gestaan van AZ, Heerenveen en ADO Den Haag. Bij die laatste club heeft hij al een gesprek met trainer Henk Fräser gehad en zou volgens BN DeStem ook enthousiast zijn over de Hagenaars. NAC hoopt dat het geboden driejarig contract Mats over de Bredase streep trekt, maar wij durven dat stellig in twijfel te trekken gezien de kans en de haast wekelijkse hoon.

Oguzhan Kazanci (22) uit de eigen opleiding en Brandon Robinson (21) die uit de Feyenoord-jeugd afkomstig is, beide op amateurbasis bij NAC spelend, hoeven volgens het dagblad niet te rekenen op een contractaanbieding. Beide zullen na dit seizoen vertrekken uit Breda. Kazanci heeft tot op heden nog niet officieel in het eerste van NAC opgetreden en Robinson kwam niet verder kwam dan vier korte invalbeurten.

Wat positiever nieuws is dat zowel Kenny van der Weg als Uros Matic, beiden 25, op korte termijn een aanbieding van NAC kunnen verwachten. De technische leiding van NAC is tevreden over de inbreng van beide heren en voldoen vrijwel in alle opzichten aan de door de club gestelde eisen. Wat hierbij gezegd wordt zijn termen als ´loyaal, nooit verzaken, passen karakterologisch (3x woordwaarde) bij de clubcultuur.´ Verder liggen ze goed in de groep, worden ze allebei gezien als spelers met wie de supporters zich kunnen identificeren (ja, beide heren hebben toch wel de nodige credits opgebouwd) en hebben zich onder Marinus Dijkhuizen terug geknokt in de basis.

Ook derde doelman Sven van der Maaten (21), krijgt volgende week te horen wat NAC met hem van plan is. Op trainingen maakt hij een goede indruk. Ook Dustley Mulder (31) krijgt volgende week te horen wat NAC met hem van plan is. Hij tekende vori jaar voor één seizoen met de optie voor nog een jaar. Zonder het voor wie dan ook op te willen nemen hoeft er niet gelijk geroepen te worden dat de eigen jeugd nooit een kans krijgt want er zijn wel degelijk voorbeelden dat dit wel het geval is.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

32 Reacties op "Nog meer vertrekkenden bij NAC"

 • chrisje
  24 maart, 2016 - 12:52

  Mlats sleuntjehh

  0

  0
 • jantje076
  24 maart, 2016 - 12:56

  Ik heb me wel eens afgevraagd hoe slecht Andries Noppert moest zijn toen hij vorig seizoen niet werd opgesteld toen Jelle door die dramatische periode ging.

  0

  0
 • BierPlezier
  24 maart, 2016 - 13:06

  Hopen dat matic blijft. Eindelijk weer op z’n oude niveau uit z’n eerste seizoen.

  0

  0
 • D'n Beuk
  24 maart, 2016 - 13:08

  Schoon schip maken, de jongens de we nu in de selectie hebben zijn gewoon niet goed genoeg

  0

  0
 • HenkTank ©
  24 maart, 2016 - 13:18

  Weet je wie er nog meer moet vertrekken? Sieb, uit de paal wel te verstaan. en zijn billen mag hij ook niet meer tentoonstellen.

  Jammer!

  0

  0
 • Eljé
  24 maart, 2016 - 13:23

  Ik kan met de beste wil niet inzien waarom Mats enthousiast van Den Haag kan worden. Nota bene onder curatele van de KNVB, Mats zou toch moeten weten hoe leuk dat is..

  0

  0
 • keers
  24 maart, 2016 - 13:44

  Johan Cruijff overleden.
  RIP

  0

  0
 • JM
  24 maart, 2016 - 14:05

  Ik kan begrijpen dat NAC niet wil verlengen met de genoemde spelers. In die paar oefenwedstrijden dat Noppert mocht opdraven maakte hij regelmatig een blunder; staat stil in ontwikkeling. Stel dat Jelle na dit seizoen stopt, zou ik er niet aan moeten denken dat die Noppert eerste keeper zou worden.
  Matic lijkt me duidelijk, die mogen ze van mij voor 5 jaar vastleggen.
  Ook Van der Weg maakt een goede ontwikkeling door. Heeft zichzelf verschillende keren terug in de basis geknokt en is zowel als linksback als linker-centrale verdediger te gebruiken. Bovendien eigen opleiding.

  0

  0
 • RV
  24 maart, 2016 - 14:31

  Zou denk ik geen verstandige keuze van Seuntjens zijn om naar Den Haag te gaan.
  De enige reden die ik kan bedenken is dat Fraser me een goede trainer lijkt die het maximale eist van zijn spelers.

  Van de Weg vind ik trouwens wel knap hoor, samen met Matic een van de weinigen waar ik voor naar het stadion kom. Beperkt? Ik vind hem dit jaar zelfs op de back positie aanvallend vaak beter dan Gorter (al pakt die het de laatste wedstrijden ook wel redelijk op). Vaak toch ook onterecht aangepakt in de media bijvoorbeeld, dan speelde hij gewoon een goede wedstrijd en kreeg hij nog een cijfer 5.

  Als je naar de eredivisie zou promoveren moet je denk ik altijd wel een beter alternatief proberen te vinden maar het voordeel is dat Van de Weg ook nog eens multi functioneel inzetbaar is.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  24 maart, 2016 - 14:52

  Zou leuk zijn als van de weg bij zou tekenen, al is het alleen maar omdat deze jongen iets doet wat wij graag zien, niet verzaken ondanks dat dit nooit een topspeler zal gaan worden.
  Net als RV zie ook ik graag Matic blijven, deze gast kan absoluut nog groeien, en ook altijd onverzettelijk.

  Hoop eigenlijk dat ook Mats nog in gaat zien nog wat voor “ZIJN” club NAC en de Stad Breda kan gaan betekenen.
  Als hij in zich zelf gelooft zou dat in de (korte) toekomst nog wat belangrijke financiële bijdrage aan de club kunnen opleveren E
  En mocht hij nog één jaar bij NAC blijven spelen en boven de rest uit stijgen, zal de kans daar zijn dat er meerdere clubs hem binnen willen halen.
  In denk dat hij met meer inzet en na wat ‘lach-gas’ absoluut nog meer kan laten zien dan dat we (helaas) gezien hebben.
  Vandaar de regelmatige kritiek, ook van mijn kant.

  Goede keeper zoeken zal niet makkelijk worden denk, terwijl dit toch echt hard nodig zal zijn.
  Jelle moet scherp gehouden worden, en mocht dit nodig zijn direct vervangbaar.

  0

  0
 • Brutes
  24 maart, 2016 - 14:53

  De keeper van jong ajax halen hele goede keeper is dat

  0

  0
 • JM
  24 maart, 2016 - 15:23

  Daar snijdt Van “taailaand een goed punt aan. Jelle is natuurlijk al op leeftijd en mocht hij doorgaan is de kans aanwezig dat hij toch wat blessures gaat krijgen. In het slechtse geval wordt het een Lurling-gevalleke. Dan moet er wel een fatsoenlijke keeper klaar staan. Desnoods maar Noppert en Vd Maaten eruit om wat budget vrij te krijgen om iets fatsoenlijks te halen. Weet verder niet hoe het contract van Vd Maaten eruit ziet, maar hij zal allicht wat salaris krijgen.

  0

  0
 • Seh
  24 maart, 2016 - 15:51

  Robinson weg, belachelijk

  0

  0
 • NAC NAC
  24 maart, 2016 - 15:58

  Moet Hansen van ADO halen ruilen voor Mats
  Hansen kan scoren en keepen IDEAAL⚽️

  0

  0
 • JM
  24 maart, 2016 - 16:33

  Mats is transfervrij; ruil niet aan de orde.

  0

  0
 • nacdictive
  24 maart, 2016 - 16:34

  Mooi dat matic en Kenny een aanbod krijgen maar ik mag toch hopen dat die termen niet echt de reden zijn om te verlengen maar primair hun voetbalkwaliteiten en vervolgens gecombineerd met deze termen een waardig nac-speler maken.
  Ik bedoel ik ben ook loyaal, verzaak nooit…

  0

  0
 • TheBeek
  24 maart, 2016 - 16:46

  Jeugd die niet goed genoeg is moet je inderdaad gewoon afscheid van nemen!

  Prima zaak

  0

  0
 • am
  24 maart, 2016 - 17:56

  Er zullen nog wel meer spelers van de huidige selectie vertrekken. Hopelijk !!

  0

  0
 • scheppioni
  24 maart, 2016 - 20:27

  @ Bierplezier
  Van mij mag Matic ook zeker blijven maar hij is nog steeds geen schim van zijn eerste vier maanden !
  Verder vind ik het vertrek van Kazanci en Robinson wel vreemd, want veel betere gretige beloftes kan ons NAC in mijn ogen niet halen !!

  0

  0
 • Kipiani
  24 maart, 2016 - 21:31

  Kazanci of Gorter ? Wie heeft er hier soep in zijn ogen, doet aan vriendjespolitiek of snapt er niets van ?

  0

  0
 • zuurkool met worst
  25 maart, 2016 - 10:19

  Als Jelle stopt zou ik de doelman vd superboeren graag zien. Is echt een hele goede. Matic is gewoon heel erg goed als hij zijn vorn weet vast te houden. Ben zelf geen fan van Kenny maar hij werkt erg hard en maakt iets los op de tribunes.

  0

  0
 • dippo
  25 maart, 2016 - 10:59

  Schilder mag weg bij Twente, NAC pak je kans !

  0

  0
 • De Kroonprins
  25 maart, 2016 - 11:30

  Augustine Loof mag vertrekken bij Jong PSV. Zou een goede voor NAC zijn. Maar dat weet Smulders ongetwijfeld ook, aangezien hij vaak te vinden is op de Herdgang.

  0

  0
 • Denniske
  25 maart, 2016 - 12:23

  Bij Sparta moet je zijn daar mogen 11 spelers weg zoals Voskamp zeker geen verkeerde

  0

  0
 • HenkTank
  25 maart, 2016 - 13:07

  De onrust en zorgen bij ADO Den Haag zijn groot nu een Duitse bank op het allerlaatste moment een streep heeft gezet door de lening van 1,5 miljoen euro. De paniek bij de Haagse voetbalclub neemt toe, want de toekomst van het personeel op kantoor en het veld is ongewis. Opnieuw zijn salarissen van het personeel, die volgende week uitbetaald moeten worden, in het geding.

  ADO Den Haag kampt al maanden met een geldtekort en rekende op de Duitse bank die pittige voorwaarden stelde: een hoge rente en een boeteclausule. Televisiegelden stonden aanvankelijk garant, maar De Deutsche Bundesbank haakte af. 

  0

  0
 • HenkTank
  25 maart, 2016 - 13:09

  Een Chineze bank proberen misschien? W a n g amro wellicht?

  0

  0
 • De Lange
  25 maart, 2016 - 20:37

  @kipiani, Braber mag ook weg bij W 2!!!!

  0

  0
 • Peppie
  25 maart, 2016 - 22:40

  fuck braber

  0

  0
 • badeend
  26 maart, 2016 - 13:01

  En nog steeds zijn er mensen die niet snappen in welke positie NAC zit. Het gaat sportief al jaren slecht, er is steeds maar weer bezuinigd en nooit (bedankt, Van As) gewerkt aan een fatsoenlijke technische structuur binnen deze club, er staat nu een selectie die het woord ‘balans’ niet kent en we moeten nog steeds hopen dat het kwartje op tijd valt zodat in de nacompetitie (die we nog wel even moeten halen) iedereen voor en met elkaar vecht.

  En dan willen mensen de keeper van Ajax II halen, of van De Graafschap. Vergeet het voorlopig maar even, we zullen eerst moeten promoveren en ook dan is er nog een heel lange weg te gaan!

  0

  0
 • scheppioni
  26 maart, 2016 - 13:38

  Hahaha De Lange, geen slapende honden wakker maken !

  0

  0
 • HenkTank
  26 maart, 2016 - 18:41

  Marinus Dijkhuizen is sinds enkele maanden de hoofdtrainer van NAC Breda en geniet van het werken bij die club. Dat hij niet de eerste keus was van het bestuur, is volgens hem geen enkele belemmering.

  De Parel van het Zuiden hoopte eigenlijk dat Gertjan Verbeek het stokje over zou nemen van de ontslagen Robert Maaskant, maar die bedankte voor het aanbod. Dijkhuizen stond wel open voor de stap naar Breda: ““Wie ben ik om NAC te weigeren? Ik heb niet de staat van dienst van Gertjan Verbeek om dat te doen.”

  De Eerste Divisie zag ik niet zitten. Behalve NAC, dat is een uitzondering. Het is zonde dat ze de slag een beetje gemist hebben, want potentie is er genoeg. Alles is aanwezig om structureel in het linkerrijtje van de Eredivisie te spelen”, zo zei Dijkhuizen tegen BN De Stem.

  “Mijn jongere broer zei: ‘Goh, NAC is een mooie club.’ Dat is het ook”, aldus de 44-jarige trainer, die aan het begin van het seizoen werd ontslagen bij Brentford, dat in de Engelse Championship uitkomt. Met NAC zal Dijkhuizen via de play-offs voor promotie moeten gaan, aangezien de titel uit zicht is. De club uit Breda staat namelijk al dertien punten achter op koploper Sparta Rotterdam.

  Dijkhuizen gelukkig in Breda: “NAC is een mooie club”

  Excelsior heeft een aantal zeer opvallende spelers een ontslagbrief gestuurd. Zo werd Sander Fischer de afgelopen zomer nog bij diverse clubs genoemd, hij is hij opeens gratis op te halen in Rotterdam.

  Ook Adil Auassar, Daan Bovenberg en de aan NAC Breda verhuurde Kevin van Diermen hebben een brief op de mat gekregen. Dit is een formele procedure, Excelsior zou nog wel met ze in gesprek kunnen gaan voor een langer verblijf.

  Daarnaast heeft Excelsior wel de optie gelicht van Jurgen Mattheij. Dat zal niet gebeuren met Mike Havekotte, Marko MAletic en Tom Overtoom. Met doelman Havekotte wordt mogelijk nog in een later stadium gesproken

  .

  0

  0