Go to Top

Mendes da Silva gaat weer voetballen

Mendes da Silva gaat weer voetballen

Ex-NAC’er David Mendes da Silva gaat weer voetballen. Mendes was eigenlijk al gestopt, maar haalt zijn kicksen voor zijn oude liefde Sparta weer uit het vet. De 33-jarige oud-international gaat op amateurbasis in Rotterdam aan de slag.

Mendes da Silva: “Ik kan me voorstellen dat het een verrassing is, Ik heb altijd contact gehouden met Sparta en was inmiddels assistent-trainer geworden bij Panathinaikos. Ik kon alleen mijn papieren niet halen daar, dus toen besloot ik terug naar Nederland te komen en hier te beginnen. De focus ligt nu op voetbal en mijn trainerspapieren ga ik erbij halen. Toen ik wist dat ik terug zou komen, dacht ik er nog aan. Zo van: misschien kan ik nog wel een balletje gaan trappen.”

Mendes begon zijn loopbaan bij Sparta. Hij werd verhuurd aan Ajax, maar wist daar niet door te breken. Lokhoff zag het wel zitten in de middenvelder en haalde hem voor het schamele bedrag van 50.000 euro naar NAC. Dat Lokhoff het goed gezien had, bleek al snel. Al na zijn eerste seizoen was er interesse, maar tot een transfer kwam het niet. Een jaar later bereikte AZ wel een akkoord met NAC. In Alkmaar werd Mendes international. Uiteindelijk speelde hij 7 interlands. Na zijn periode bij AZ kwam hij ook nog voor Red Bull Salzburg en Panathinaikos uit.

Bron: B-Side Rats, RTV Rijnmond

 

6 Reacties op "Mendes da Silva gaat weer voetballen"

 • Toontje
  22 juni, 2016 - 23:00

  goede voetballer….had hem er graag bij gehad.
  Shirts van de Belgen brengen ook heimwee mee naar oude NAC shirts waarin we speelden.

  0

  0
 • Nacdictive
  22 juni, 2016 - 23:02

  Klasse speler! Wel wat licht, niet echt fysiek sterk maar wel klasse. Sparta kan er nog wel eens veel aan hebben..

  0

  0
 • Seh
  22 juni, 2016 - 23:12

  Hij was wel gangsta

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  22 juni, 2016 - 23:31

  NAC Is vooral op Eindhoven en Excelsior e.o gericht en wellicht te weinig op datgene wat ons bindt.
  Waarschijnlijk een gemiste kans.

  0

  0
 • 10diego
  22 juni, 2016 - 23:38

  @ad dat zijn wel clubs die ver ‘boven hun budget’ presteren.

  0

  0
 • willem 4,5
  23 juni, 2016 - 09:19

  Vond het een speler waar je ‘De oorlog niet mee kon winnen’, was leuk geweest voor ons. We hebben bikkels nodig in de JL, hij was een ‘mooi weer’ voetballer. We hoeven er niet wakker van te liggen.

  0

  0