Go to Top

Naah: “De kans dat ik bij NAC blijf, schat ik op zestig procent”

Naah: “De kans dat ik bij NAC blijf, schat ik op zestig procent”

Gisteren zei Divine nog: “I am Naaht going anywhere”. Vandaag liggen de kaarten weer wat anders. Naah moet van Manchester City minuten gaan maken en waar dat is, maakt de Engelse club eigenlijk geen hol uit. De Ghanese middenvelder weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

Naah: “Mijn droom is nog steeds om bij Manchester City te spelen.” Om dat voor elkaar te krijgen, zal hij vlieguren moeten maken. City nam hem daarom onder de arm en sleepte hem mee naar Denemarken. FC Nordsjaelland wordt hem echter niet: “Ik heb bij die club rondgekeken, omdat ik meer minuten wil maken. Dat wil City namelijk ook.” De Denen willen namelijk, net als NAC, geen garantie op minuten geven: “Dan wil City ook niet dat ik daar heen ga. De kans dat ik bij NAC blijf, schat ik op zestig procent.”

Voor trainer Marinus Dijkhuizen betekent dat, dat hij tot 31 januari niet zeker is of Naah blijft.  De trainer is echter niet van plan Naah een garantie op minuten te geven: “Manchester City vindt dat Naah te weinig speelt bij ons. Dat begrijp ik wel, maar op dit moment hebben Uros en Joey de voorkeur. Ik heb het liefste dat Naah blijft. Het is een goede jongen, die goed in de groep ligt en bij vlagen zie ik de kwaliteiten terug die hem worden toegedicht. Maar hij zal moeten knokken om er tussen te komen.”

NAC zal een eventueel vertrek van Naah (en andere spelers) opvangen door nieuwe spelers te halen.

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

19 Reacties op "Naah: “De kans dat ik bij NAC blijf, schat ik op zestig procent”"

 • Molenschot loco
  23 januari, 2016 - 11:18

  Man City bepaalt NIKS…..dat bepaald gewoon Dijkhuizen…..en het is aan de speler om zich in het elftal te knokken…

  0

  0
 • am
  23 januari, 2016 - 11:24

  Inderdaad iedere speler moet zijn plek verdienen. Zou goed zijn als hij blijft. Vond hem vorig seizoen best aardig spelen. Kunnen hem nog wel nodig hebben.

  0

  0
 • zwampie
  23 januari, 2016 - 11:33

  Molenschot loco
  Tuurlijk bepaalt naah en man city dit,NAC heeft deze speler voor een jaar gehuurd,en zit hier aan vast,en tuurlijk is het fijn om dit soort jongens op de bank te hebben. Maar zodra man city een geschiktere club vindt is hij weg.
  Nadeel is wel dat de tijd voor NAC steeds moeilijker wordt om een vervanger te halen omdat dit nu niet mogelijk is

  0

  0
 • Molenschot loco
  23 januari, 2016 - 11:38

  @Zwampie…nou…dan ga je dus het zelfde krijgen als Stipe Perica….die moest ook speelminuten maken bij NAC en is vervolgens ook gegaan naar Udinese waar hij ook geen basisplaats heeft…

  0

  0
 • JM
  23 januari, 2016 - 11:52

  Manchester City bepaalt zeker voor welke club Naah uitkomt, maar ik geloof niet dat er een constructie is van dat hij minimaal zoveel minuten moet maken. Anders had Joey Suk echt niet de voorkeur gekregen op het middenveld. We hebben toch wel geleerd van de Perica-constructie zeker?!

  0

  0
 • ome cor
  23 januari, 2016 - 11:54

  Logische situatie !
  Een club van dat niveau verhuurt geen spelers om elders op de bank te laten verpieteren.
  Zij moeten groeien, beter worden en bij gebrek aan speelminuten bij de eigen club moet dat via verhuur.

  Andere kant van de medaille is dat een club zo’n speler als meerwaarde hoopt te halen. Dat moet zo’n huurling dan ook wel waarmaken. De trainer wordt afgerekend op het succes (of ontbreken daaraan) van het eerste elftal. Die kiest dus niet voor een huurling omdat de verhuurder dat wil, maar voor de beste 11 omdat hij zijn doel wil halen.

  Eind van het liedje is dat NAC (lees: MD) beslist wie er speelt en als Man City daar problemen mee heeft is dat heel jammer en zullen ze Naah elders moeten stallen.

  0

  0
 • Jf
  23 januari, 2016 - 12:36

  Ik hoop dat er wel een versterking bijkomt. Ik weet dat het waarschijnlijk financieel niet mogelijk is maar die Jinty Caenepeel is een baas wat een snelheid

  0

  0
 • knurft
  23 januari, 2016 - 12:51

  Als naah bij nac al niet mee kan……bij man.city zeker wel???

  0

  0
 • H.K.
  23 januari, 2016 - 13:34

  @jf was dat dat mannetje die door onze kenny uit de wedstrijd gespeeld werd? Nog niet gratis.

  0

  0
 • Jf
  23 januari, 2016 - 13:58

  Tuurlijk H.K. Scouten op een wedstrijd echt inzicht pffff.

  0

  0
 • Oldskool
  23 januari, 2016 - 14:24

  De situatie met Naah is onvergelijkbaar met Perica (en Ssewankambo). Die hadden gewoon keihard recht op een basisplaats maar werden door onze 4e klasse trainer gepasseerd. Zij waren veeeel beter dan de spelers die wel in de basis stonden. Logisch dat zij weggingen.

  Naah is beter dan Suk denk ik, maar Joey en Uros spelen gewoon goed de laatste tijd… Dus het is logisch dat die niet direct gepasseerd worden.

  0

  0
 • ome cor
  23 januari, 2016 - 14:39

  Naah is beter dan Suk…… het klinkt zo mooi, maar feit is dat beide heren hun eigen kwaliteiten hebben.
  Gerard den Haan en John Smit vroeger konden technisch gezien geen poot voetballen, maar oh wat waren ze nuttig en oh wat hebben we van hen genoten.

  Naah is technisch gezien misschien beter, maar een harde werker als Suk heb je misschien wel veel harder nodig dan een stylist. Dan mist Naah dus de kwaliteiten van Suk.

  0

  0
 • TpT
  23 januari, 2016 - 15:15

  NAC moet ernaar streven om volledig de eigen broek op te houden en zelf de baas te zijn. Om dat te bereiken moet je wel van dit soort constructies af. Naah is een prima kerel en speler maar dit geeft weer onzekerheid en dat is gewoon onhandig. Man City betaald en bepaald volgens mij alles. Daarin is NAC gewoon een speelbal terwijl wij wel willen promoveren en bouwen aan een mooie toekomst.

  0

  0
 • gerrit39w
  23 januari, 2016 - 15:19

  Aangezien dat city geen reet te vertellen heeft of naah speelt of niet is het kiezen of delen of op de bank (voorlopig) of ergens anders naar toe einde discussie.

  0

  0
 • heksenketel
  23 januari, 2016 - 16:12

  Hé Marinus leert ook….hij ziet ineens de kwaliteiten :-).

  0

  0
 • buurman
  23 januari, 2016 - 16:29

  Garantie op speelminuten moet je nooit geven. Naah zal wel blijven en krijgt zijn kansen echt wel. Is nu in orde deze case.

  0

  0
 • scheppioni
  23 januari, 2016 - 18:57

  Met oldskool, ome cor en buurman eens, betreft Naah verder, ach dromen mag je natuurlijk hebben, maar een beetje op aarde blijven kan ook geen kwaad !!
  Prima dat Naah blijft, ik zou zeggen, maak Marinus het maar zo lastig mogelijk, vooralsnog maken een Suk, Matic en Lazic het team beter zo blijkt !! HUP NAC, opvreten dat jong ajax grut !!

  0

  0
 • Oldskool
  23 januari, 2016 - 22:36

  Naah blijft.

  0

  0
 • Nacdictive
  24 januari, 2016 - 13:05

  Ik ben van mening dat als je als Man City een speler verhuurd en die speler daar (zonder garanties) niet aan spelen toekomt je voldoende weet. Als topclub is het eerder schaamteloos om ‘garanties’ te krijgen. Stuur hem dan desnoods naar vv Dongen / Baronie dan weet je zeker dat ie gaat spelen…
  Niks ten nadele van Naah overigens want ik blijf het een ruwe parel vinden, maar op dit moment staat het middenveld goed en staat Naah op een zijspoor..

  0

  0