Go to Top

Naah en Ünal doen goed woordje over NAC

Naah en Ünal doen goed woordje over NAC

Tijdens het trainingskamp van NAC bij Manchester City heeft de club zich ook geprofileerd naar mogelijke nieuwe versterkingen toe. Zoals bekend mag NAC vissen in de EDS (Elite Development Squad) vijver van City, het zogenaamde beloftenteam. Divine Naah en Enes Ünal spraken in opgenomen interviews hun leeftijdsgenoten toe, om ze te overtuigen van NAC.

En dat lijkt te helpen. Tijdens de laatste training werd NAC gadegeslagen door ongeveer driekwart van de EDS. Met een aantal van hen heeft Hans Smulders al gesproken over een mogelijke (tijdelijke) overgang. Eén van hen is de 1.90 meter lange Tosin Adarabioyo. Een centrale verdediger en volgens Yadran Blanco, aanwezig in Manchester voor BN DeStem, “een eenmans destructiebedrijf, hoewel dat alleen hem tekort doet.” De jongen kan namelijk ook nog eens heel goed voetballen. Hij is engels jeugdinternational en pas eerste jaars A. Ook met aanvoerder Kean Bryan, eveneens een verdediger, had Smulders al een gesprek. Beide heren hebben promo films over NAC onder hun neus gekregen om ze over de streep te trekken.

Ook Bersant Celina mag rekenen op warme belangstelling vanuit het Bredase. Met hem weerd in de winterstop al gesproken. De Noorse jeugdinternational is van oorsprong een Kosovaar en een aanvaller van 19 jaar. Daarnaast is NAC, zoals al eerder gemeld, geïnteresseerd in de diensten van keeper Angus Gunn als opvolger van Ten Rouwelaar. Mocht aankomend City trainer Pep Guardiola hem echter als tweede keeper zien, dan komt de aan Bury verhuurde Ier Ian Lawlor in beeld als nieuwe keeper. Verder waren Smulders (die gisteren nog in Manchester was en al meerdere gesprekken met Simon Davies voerde) en Dijkhuizen erg onder de indruk van Sinan Bytyqi, Manu Garcia en Aleix Garcia. Ze zagen hen spelen in een wedstrij dtegen Liverpool. Manu Garcia heeft echter al bij het eerste van City gedebuteerd, wat de mogelijkheid tot een overgang naar Breda behoorlijk verkleind.

Dus niet alleen op trainingsgebied een vruchtbaar weekje, ook op het gebied van (tijdelijke) transfers zijn mogelijk de eerste stappen nu gezet. Nu is het nog zaak voor NAC om te promoveren, zodat het voor deze mega-talenten nog aantrekkelijke rowrdt om eens een poosje Breda aan te doen…

Bron: B-side Rats, BN DeStem

30 Reacties op "Naah en Ünal doen goed woordje over NAC"

 • Oldskool
  10 mei, 2016 - 09:56

  een eenmans destructiebedrijf….. Halen!!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  10 mei, 2016 - 10:21

  Nog iemand iets te zeiken over Smulders?

  0

  0
 • nacenzo
  10 mei, 2016 - 10:25

  Blanco, die snapt er helemaal geen reet van

  0

  0
 • signase
  10 mei, 2016 - 10:26

  En wie heeft er straks ook een link met NAC: Guardiola… Toen ik zijn naam las, verscheen er toch even een vette grijns op mijn smoel. Duurde maar even. Terug naar de realiteit, naar de komende bibberweken.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  10 mei, 2016 - 10:27

  Ohhh wat krijg ik het hier stiekem toch wel heel warm van.

  0

  0
 • nacenzo
  10 mei, 2016 - 10:28

  Was Guardiola geen trainer van Barcelona toen Valles Prat kwam? Nu beter je best doen Pep!

  0

  0
 • Maestro
  10 mei, 2016 - 10:31

  Garcia & Garcia passen wel bij ons :-)

  0

  0
 • Fan uit zevenbergen
  10 mei, 2016 - 10:34

  en dit allemaal met dank aan Maaskant .

  0

  0
 • oosterhout3
  10 mei, 2016 - 10:43

  ik hoor annie nu al tosin babababayoyoy

  bytyqi is een talent wat gewoon mee kan in de subtop ere(zelfde type als rusnak)

  garcia is ik denk even goed, zo niet beter als unal, scoorde volgens mij tegen liverpool eds een aardige goal

  1 tip voor nac, hou die sancho in de gaten, dat wordt echt een toppetje als die zo doorgaat

  0

  0
 • Wanny
  10 mei, 2016 - 10:55

  Ik ben ook benieuwd welke ervaren jongens Smulders naast al die jonge gasten gaat zetten. Dat is wellicht zelfs nog belangrijker dan een hoop talentvolle voetballers.

  Ten Rouwelaar gaat weg, Stam bij niet promoveren wellicht ook. Duarte gaat terug naar Amsterdam. Dingsdag zullen ze ook willen lozen schat ik zo.

  Dan zie ik weinig spelers met coachend vermogen die de zaak kunnen sturen.

  0

  0
 • maarten
  10 mei, 2016 - 11:02

  Annie van Hooijdonk krijgt het moeilijk met die namen. Is toch net even iets anders dan een Ars of vd Weg. Dat wordt kukkidenk kleefpasta halen.

  0

  0
 • Semsi
  10 mei, 2016 - 11:04

  Ik mis de naam Jack Byrne…

  0

  0
 • F4
  10 mei, 2016 - 11:20

  Het grote voordeel is dat het budget op een kleinere groep spelers gebruikt kan worden. Buiten kwalitatief goede talenten van City, kan daardoor het algehele niveau opgekrikt worden. Je moet niet gek staan kijken als een gewilde speler als Tom van Weert straks wordt aangetrokken. Afhankelijk van promotie uiteraard.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  10 mei, 2016 - 11:43

  @F4 dat is inderdaad ook nog eens zo, nu kun je je makkelijker wat uitschieters in het budget permiteren.

  0

  0
 • Wanny
  10 mei, 2016 - 11:58

  Op dit moment hebben ze 2 spelers van City, ga er even vanuit dat die gratis zijn. En Duarte. Straks 5 gratis jongens van City, dat scheelt al snel een ton of 3.

  Echter moet het budget met 1 miljoen naar beneden als ze in de Juup blijven, dus zelfs met die gratis City jongens erbij zal er dan flink bezuinigd moeten worden. Jelle stopt, dat scheelt al een stuk. Daarnaast zullen dure jongens als Verbeek, Brands, Dingsdag, Matic ook wel vertrekken. En wellicht nog een paar meer.

  0

  0
 • Breda
  10 mei, 2016 - 12:03

  @ Wanny

  Als de spelers die jij noemt zouden blijven zie ook geen coachend vermogen… Dus mooi dat er nieuwe kunnen komen…

  0

  0
 • Semsi
  10 mei, 2016 - 12:05

  Wanny, vergeet niet dat het salaris van JtR (de grootverdiener) uit het budget geschrapt gaat worden…

  0

  0
 • Ritchey
  10 mei, 2016 - 12:06

  Heeft die Sinan Bytyq 2 seizoenen geleden niet bij cambuur gespeeld?

  0

  0
 • De Lange
  10 mei, 2016 - 12:33

  Positief nieuws allemaal. Laten ze ,zeker bij die Celina , als dat wat wordt, goed zijn papieren regelen dat we weer niet achteraf met de problemen zitten

  0

  0
 • NAC4EVER
  10 mei, 2016 - 12:34

  Gaat goede goede kant op.
  Nu nog promoveren!

  0

  0
 • RV
  10 mei, 2016 - 12:35

  Ik sta er wel positief tegenover hoor maar dat er een verdediger komt van 1.96 meter zegt me niet zoveel.
  Wat dat betreft verwacht je van Pedro centraal achterin en Suk op het middenveld ook iets meer als het gaat om duelkracht.

  Het baart me wel zeer veel zorgen dat we op cruciale posities (keeper, centrale verdediger) nu met mannetjes van 18 jaar uit een ander land en uit een andere competitie op de proppen komen. Jongens die bijvoorbeeld uit Afrika komen en zich na Manchester opnieuw moeten aanpassen aan een ander land en andere cultuur. Dat is allemaal niet zo makkelijk hoor.

  Voor mijn gevoel zie ik dan liever een Menno Koch met een ervaren speler centraal achterin komen te staan.
  Maar nogmaals, dat is voor mijn gevoel… ik vertrouw er op dat Smulders er kijk op heeft.

  De positie is op dit moment gewoon erg vervelend voor Smulders.
  De ervaren beschikbare spelers gaan niet tekenen voordat ze weten dat NAC eredivisie speelt.
  Voor eigen spelers (Seuntjens bv.) geldt hetzelfde.

  0

  0
 • G00ser
  10 mei, 2016 - 14:02

  Allemaal goed nieuws, wat bij promotie naar de Eredivisie alleen maar beter kan worden. Als NAC in de Eredivisie speelt gaan er ongetwijfeld meer deuren open en zullen spelers als Unal zonder probleem nog een seizoen in Breda te vinden zijn.

  0

  0
 • Ratkopf
  10 mei, 2016 - 14:17

  Leuk hoor, maar zie toch liever Damen, Meijers en andere jeugdspelers minuten maken

  0

  0
 • G00ser
  10 mei, 2016 - 15:25

  @Ratkopf,

  Ik weet niet of dat Damen zo’n goede keeper is.

  Gezien de interviews van Smulders heb ik er vertrouwen in dat hij een geschikte balans kan maken tussen NAC spelers, NAC jeugd en huurlingen van City.

  0

  0
 • Balletje
  10 mei, 2016 - 16:19

  Na het bovenstaande gelezen te hebben krijg ik de grijns niet meer van mijn gezicht gebikt!

  0

  0
 • scheppioni
  10 mei, 2016 - 19:46

  Goeie laatste zin Mafkees !

  0

  0
 • Granada CF
  10 mei, 2016 - 20:10

  We zullen het zien, maar ik heb er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in. Huurspelers zijn alleen met mate interessant en als ze direct een versterking zijn (zoals de legendarische Bogdanovic bewees), maar deze jongens zullen eerst moeten wennen aan de taal, de cultuur, het voetbal. En andersom, de vaste kern van het team moet elk jaar wennen aan minimaal 5 nieuwe gezichten. Voor het bouwen van een elftal en de vorming van teamgeest is dat niet bepaald ideaal.

  Hier in Granada heeft de plaatselijke FC een dergelijke constructie met Udinese, en elk jaar gaat het maar net goed. Het duurt tot na de winterstop voordat het team een beetje is ingespeeld, en tot die tijd zit je je tweewekelijks helemaal kapot te ergeren aan een elftal vol onbekenden die aan het eind van het seizoen toch weer vrolijk verder door Europa zullen dwarrelen. Enfin, modern football sucks…

  Hup NAC en hala Breda!

  0

  0
 • Oldskool
  10 mei, 2016 - 21:47

  @ granada

  Het uitgangpunt is dat spelers voor 2 jaar komen. De meeste contractspelers spelen tegenwoordig ook niet langer bij een club (helaas).

  0

  0
 • Granada CF
  11 mei, 2016 - 09:12

  @Oldskool,

  Dank voor de aanvullende informatie, die had ik over het hoofd gezien. Voor NAC is het op dit moment een unieke kans om zonder een cent op zak toch nog een paar fatsoenlijke spelers op het veld te krijgen, maar het moet niet een excuus worden om zelf goede spelers op te leiden en scouten. Wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in het Smulders en d’n Gillis.

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0