Go to Top

NAC-A1: Spannende dagen

NAC-A1: Spannende dagen

Waar we het de hele tijd hebben gehad over het Eerste Elftal en het eigelijk ontbreken daarvan (gezien hoeveel er ondertussen al zijn vertrokken en de onzekerheid of spelers als Stam, Ars en Brands er komend seizoen nog bij zijn de ja of de nee) is het seizoen voor NAC A1 nog helemaal niet ten einde.

Sterker nog: daar staan nog wel een tweetal belangrijke zaken op het spel: promotie via de play-offs tegen Be Quick 1887 uit Groningen en de bekerfinale tegen UNA uit Veldhoven. Twee wedstrijden dienen er nog gespeeld te worden: de return in de jacht naar promotie en de bekerfinale. De ploeg van trainer Ole Tobiasen begon afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van het tweeluik om promotie met een 1-2 overwinning voor NAC, een prima uitgangspositie (maar wees voorzichtig)! Op 7 juni zal de return in Breda zijn.

het A1-Elftal werd tweede en maakte op deze manier aanspraak op een nacompetitie-plaats. In de eerste ronde was FC Emmen de tegenstander. Door thuis met 3-0 te winnen was een 1-1 gelijkspel (gelukkig, een beetje revanche voor de twee wedstrijden die het Eerste Elftal tegen Emmen heeft gespeeld met dezelfde aanpak) in de uitwedstrijd voldoende om naar de laatste ronde te gaan. Als NAC als beste uit de strijd komt tegen Be Quick (vorig jaar ook acterend in de Tweede Divisie) promoveert het naar de Eerste Divisie.

En dan moet er nog een bekerfinale gespeeld worden. De finale wordt een Brabants onderonsje. De A1 doorliep de poulefase met drie overwinningen. Opeenvolgend werden daarna Roosendaal A1, JVOZ A1, Baronie A1 en Papendrecht A1 verslagen. Die laatste wedstrijd (de halve finale) eindigde in een 6-0 eindstand voor NAC. De finale tegen UNA zal op zogenaamd neutraal terrein plaatsvinden. De datum is vanwege de de finale van de play-offs nog niet bekend.

Voor actuele speeldata, aanvangstijden en locaties houd je de Facebookpagina van NAC Jeugdopleiding in de gaten.

Alvast succes mannen! Hup NAC!
Met dank aan Jrn die wel wakker is.

Bron: B-Side Rats, NAC

7 Reacties op "NAC-A1: Spannende dagen"

 • Ouwe Spionkop
  30 mei, 2016 - 11:23

  Het niveau waar ze nu op spelen (2e divisie) is schandalig laag. Trouwens de trainer van de A1 vertrekt naar Sparta. Kan er ook nog wel bij.

  0

  0
 • BATI
  30 mei, 2016 - 11:49

  Leuk zo’n A1 maar wat heb je er aan als je de komende jaren steeds 4/5 gasten uit manchester krijgt van 18 t/m 21 jaar??

  0

  0
 • nacdictive
  30 mei, 2016 - 12:40

  Ik heb het al eerder gezegd: De jeugd van nac is niks, was niks.. Hopelijk verandert het ooit want wegsaneren kan simpelweg niet ook al is dat een forse besparing.
  Succes in de playoffs!

  0

  0
 • scheppioni
  30 mei, 2016 - 12:48

  Nog enigszins een lichtpuntje in de duister ! HUP NAC A JEUGD !
  Aan jullie te laten zien hoe het wel moet !

  0

  0
 • Frankie
  30 mei, 2016 - 12:49

  Ben het met Nacdictive eens. Uit de jeugd kunnen we voorlopig niet putten. 2e divisie is een poule van aardige amateur teams en is nog ver weg van een topsport opleiding . Ik heb wel het gevoel dat met Smulders en Hellemons/ Gillissen op de jeugd eindelijk stapjes worden gezet in de goede richting.

  0

  0
 • Cool Hand
  30 mei, 2016 - 14:01

  Baronie A1 kan ook nog promoveren, dus misschien 2 mooie derbies volgend jaar als NAC A1 faalt.

  0

  0