Go to Top

NAC beslist eind deze week over Sporkslede en Corryn

NAC beslist eind deze week over Sporkslede en Corryn

NAC zal eind deze week een beslissing nemen over Fabian Sporkslede en Alexander Corryn. De rechts- en linksback zijn al een tijdje op proef en maken naar verluidt een behoorlijk goede indruk. Er is daarom een gerede kans dat NAC de spelers een contract voorschotelt. 

De wedstrijd tegen KV Mechelen, die morgen in St. Willebrord wordt gespeeld, dient als laatste test voor de proefspelers. Als Sporkslede en Corryn ook tegen de club uit de Jupiler Pro League een goede indruk maken, zal NAC hen zeer waarschijnlijk een contract aanbieden.

Dat NAC de spelers wil testen tegen een behoorlijke tegenstander is niet zo heel gek. Corryn en Sporkslede kwamen afgelopen seizoen nauwelijks in actie. Corryn speelde precies één competitiewedstrijd voor KV Mechelen. De wedstrijd van morgen is dus een weerzien met zijn oude ploeggenoten. Sporkslede stond onder contract bij Chievo Verona, dat hem verhuurde aan Lupa Castelli Romani. In de Lega Pro (derde niveau in Italië) kwam hij tot twee competitiewedstrijden.

Het is makkelijk negatief te zijn, maar NAC moet het natuurlijk van dit soort spelers hebben: jongens met talent, bij wie alles even tegenzat. Als ze allebei basisspeler bij hun club waren geweest, was NAC namelijk nooit in the picture gekomen. En feit blijft dat het allebei (voormalig) jeugdinternationals zijn.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

35 Reacties op "NAC beslist eind deze week over Sporkslede en Corryn"

 • HoepelOP
  12 juli, 2016 - 08:50

  Sporkslede tegen Zundert gezien, toen prima vooral aanvallend. Maar eerst maar eens zien tegen bijvoorbeeld kv Mechelen.
  Corryn vond ik erg matig, kan denk ik niet mee op dit niveau.

  0

  0
 • nash
  12 juli, 2016 - 09:02

  mee eens dat nac het van dit soort spelers moet hebben, aan de andere kant is het vaak een instellingsprobleem als ze wel talent hebben, maar het nergens redden. 3de niveau italie en dan 2 keer spelen….aaajjj.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  12 juli, 2016 - 09:04

  Heb ze niet bezig gezien, maar hoorde van een kennis inderdaad dat Fabian Sporkslede een goede pot stond te ballen en dat hij verwachtte dat die er wel bij zou komen.

  0

  0
 • heksenketel
  12 juli, 2016 - 09:09

  Mee eens dat NAC het onder andere van dit soort spelers moet hebben. Dan is het wel noodzakelijk dat er een technische staf staat, die het maximale uit spelers weet te halen, jongens weet te motiveren en ze beter kan maken. Die uitstraling/inspiratie hebben we naar mijn mening vorig jaar bij de technische staf niet gezien. Ik hoop dat de wijzigingen in de technische staf op dit punt soelaas gaan bieden.

  0

  0
 • Da Pope
  12 juli, 2016 - 09:29

  Ik heb best wel vertrouwen in komend jaar. Afgelopen seizoen stond er een selectie met spelers, die zich allemaal eigenlijk te goed voor NAC voelden. NAC moest dankbaar zijn dat spelers als Gorter, Stam, Mulder en Dingsdag met NAC een jaar de Jupiler League in wilden. Eigenlijk vonden die spelers dat ze in de Eredivisie thuishoorden.

  Dit jaar start NAC met een selectie, die voor een groot deel bestaat uit jongens voor wie NAC een echte kans is om zichzelf op een redelijk niveau te presenteren. Jongens die niet veel verdienen en zichzelf echt moeten bewijzen. Ik weet zeker dat dat voor een heel andere wedstrijdmentaliteit gaat zorgen. Daarnaast is dit een selectie, die Dijkhuizen zelf heeft gekozen. Hij zit niet meer met de keuzes van Maaskant opgescheept.

  Als het net zo uitpakt als bij Eindhoven, gaat NAC een seizoen vol positieve verrassingen tegemoet.

  0

  0
 • Ad Lips
  12 juli, 2016 - 09:34

  Van dit nieuws wordt je niet vrolijk van, ik vond Sporkslede niet goed tegen Zundert. Hopelijk vallen ze door de mand tegen Mechelen anders zitten we er weer een jaar mee opgescheept.

  0

  0
 • RV
  12 juli, 2016 - 09:43

  Viel me positief op inderdaad Sporkslede tegen Zundert. Was Corryn de centrale verdediger naast Dingsdag?

  0

  0
 • Walhalla
  12 juli, 2016 - 09:57

  Als ze allebei heel erg gemotiveerd zijn dan denk ik dat ze zeker aanwinsten zijn ook omdat we nog dun in de backs zitten. Maar ik denk dat de technische staf hierbij er een betere kijk op heeft als wij supporters

  0

  0
 • Breda-mike
  12 juli, 2016 - 10:04

  @bsr kunnen jullie ad lips van de site bannen? Krijg het idee dat hij een kruik is die hier loopt te provoceren

  0

  0
 • Balletje
  12 juli, 2016 - 10:08

  Ben zo blij dat Ad Lips weer zijn eigen azijn-zelf is. kreeg het benauwd door zijn ineens positieve postings.

  Jong, plooibaar, toekomst wensen, dat ga je nu zien. Een paar zullen onder de maat zijn individueel, maar binnen een team in de vaart der volkeren meedraven.

  Vorig jaar zaten er een paar heel stokerige spelers binnen NAC. En ik vermoed dat Dijkhuizen na een week of 3 trainen al begrepen heeft dat het niks zou worden. Hij heeft het jaar uitgediend. Ergens ben ik heel blij dat we niet gepromoveerd zijn, dan hadden we komend seizoen weer een klote-seizoen gehad, en misschien met hangen en worgen het gered, of weer terug naar de Juup.
  Vers bloed en net als van Gaal altijd doet, stempel op jonge spelers, en ze eens en vooraltijd leren dat een team verder komt, een egoïstische speler niet.

  0

  0
 • Luusje
  12 juli, 2016 - 10:10

  @ RV, nee die andere CV was Rommens.

  0

  0
 • maarten
  12 juli, 2016 - 10:12

  Sporkslede viel positief op in het begin bij Ajax. Waarom hij zover afgegleden is weet ik niet, maar het blijft een risico. Prestatiecontractje, niet meer.

  0

  0
 • Viking
  12 juli, 2016 - 10:14

  @ RV Centrale verdediger was Rommens

  Corryn was linksback, vond ik matig. Sporkslede was redelijk, zit wel potentie in die jongen.

  0

  0
 • RV
  12 juli, 2016 - 10:42

  Twijfelde inderdaad of het Rommens was. Das nog wel een broekie hoor, maar goed hij speelde dan ook niet op zijn natuurlijke positie.

  Schiet ook niet echt op om de spelers op een oefenwedstrijd te beoordelen. Dijkhuizen en zijn team zien ze dagelijks en ik ga er vanuit dat zij ook kunnen beoordelen wat het potentieel en het karakter is. Dat lijkt me veel belangrijker.

  Hoop wel dat er snel een goede vervanger voor Dingsdag wordt gehaald, naar mijn mening cruciaal als je bovenin mee wilt draaien. Een ervaren leider met intelligentie en een teamplayer.

  0

  0
 • DVAKG
  12 juli, 2016 - 11:01

  Van welk nieuws word jij wel vrolijk van Adje?

  0

  0
 • Breda-loyal
  12 juli, 2016 - 11:01

  Ik heb Sporkslede zien spelen bij de oefenwedstrijden , je ziet wel dat de jongen wedstrijdritme mist

  Het is in ieder geval geen arrogante jongen die op het veld meer bezig is met zichzelf dan het team ( dat was bij ons NAC afgelopen jaren wel een probleem helaas ).
  Je ziet dat hij deze kans die NAC hem geeft aangrijpt en ervoor wilt gaan.

  Mochten ze hem de kans geven lijkt mij dan een prestatiecontract geschikt voor hem , en niet gelijk een vaste basisplaats maar genoeg de tijd geven aan hem om op te kunnen bouwen.

  Hup NAC !

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  12 juli, 2016 - 11:51

  Beiden van amateurniveau. Hebben we niks aan. Hopelijk krijgen ze geen contract. Misschien kunnen we van City wel fatsoenlijke backs huren.

  0

  0
 • Ad Lips
  12 juli, 2016 - 11:57

  @ DVAKG

  Ik word wel vrolijk van Koch, Unal, Jordy Buijs.
  Daarnaast hoop ik op Brandon Barker en Tosin Adarabioyo van Man City.

  Op de backposities geen oude trage spelers zoals Schilder maar snelle speulers die er overheen kunnen komen.

  0

  0
 • Dun Diëe
  12 juli, 2016 - 12:05

  Als ze bij NAC worden aangenomen en helemaal opleven dan is Smulders echt een meesterscout, en Dijkhuizen een top coach. Als ze toch niet presenteren is het hetzelfde verhaal als met Jozefzoon e.d. Het verhaal dat we al kennen door jare lange ervaring. Nac had altijd spelers die best konden voetballen, maar hier helemaal inkakten en vaak ná hun Nac periode weer helemaal opbloeien. Laten we hopen dat dit nu omgekeerd is. Dat Nac nu een club is waar spelers juist goed presteren nadat het elders niet zo ging. Als Smulders en Dijkhuizen dit neer weten te zetten dan verdienen ze een standbeeld.

  En tot slot, ik moet zeggen dat ik de continuïteit van Ad Lips en Ouwe Spionkop wel kan waarderen hoor. Je kan veel zeggen over hun negativisme, maar ze houden wel aan hun standpunten vast en laten zich niet leiden door kritiek. Het zijn niet zo maar jaknikkers maar blijven bij hun standpunt. Dat vind ik dan wel weer mooi.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  12 juli, 2016 - 12:44

  Ik moet zeggen ook tegen madeseboys en Zundert werd ik er ook niet heel vrolijk van. Het is natuurlijk ook helemaal geen back laten we eerlijk zijn.

  0

  0
 • DVAKG
  12 juli, 2016 - 12:45

  @Ad Lips

  Dat ben ik met je eens, maar volgens mij heb ik al een paar keer voorbij zien komen dat Koch en Buijs aan hebben gegeven geen trek te hebben in de Jupiler League. Daarnaast wil die Tosin voor zijn plek gaan bij City en die Barker heb ik zelf geen weet van. Unal daarentegen zal een zeer goede speler voor ons zijn, misschien wel de spits die er 20 kan inschieten voor NAC.

  Bij jongens als Sporkslede is het de niet de bedoeling dat ze worden aangetrokken voor de basis, maar juist voor de lange termijn en hem de kans te geven om te ontwikkelen bij NAC dat snap je zelf toch ook wel? 22 spelers aantrekken die allemaal basismateriaal zijn bestaat niet, bij geen enkele club.

  0

  0
 • Nac!1912
  12 juli, 2016 - 12:57

  @dvakg @ad lips

  Dar zijn wel een aantal hele goede spelers maar daar kunnen we er denk ik helaas geen 11 van opstellen
  Sporkslede zou eventueel ook nog wissel kunnen zijn

  0

  0
 • scheppioni
  12 juli, 2016 - 13:00

  Wanneer er zolang over getwijfeld wordt dan wist ik het wel, een teken dat er wederom niet echt zekerheid heerst in de staf, dit alweer !
  Dit is niet zeiken, maar een portie realiteit, tegen utreg jong gaan we het zien wat de waarschijnlijke smoesjes nu gaan zijn !
  In mijn ogen gaan we door met onzekerheid en dan kunnen de bedoelingen van Hans Smulders prima zijn !
  Laat ik het hopelijk totaal finaal mis hebben, maar ik verwacht van niet ! HUP NAC, weer eens een ECHT NAC !

  0

  0
 • Ad Lips
  12 juli, 2016 - 13:12

  @ DVAKG

  Wellicht is dat zo, maar bij Stans werd dat ook eerst gezegd, men sprak zelfs over de subtop van de Eredivisie. Als de juiste clubs niet komen voor Buijs of Koch en we kunnen ze een goed plan aanbieden wellicht dat er dan toch tenminste 1 toch te paaien is om bij ons te mogen spelen.

  Ik denk dat Sporkslede niet naar NAC wil komen om de bank te zitten, daarnaast is hij altijd middenvelder geweest en vind ik het niet verstandig om van hem een back te maken. het middenveld is bij ons goed bezet en heeft geen prioriteit om te versterken.

  0

  0
 • DVAKG
  12 juli, 2016 - 13:57

  @ Ad Lips

  Laten we het hopen dat 1 van de 2 komt, dan zijn we gelijk van het probleem af centraal achterin. Wat betreft Sporkslede, hij speelde al niet bij een club op het 3e niveau in Italie, dus denk niet dat hij verwacht om gelijk een basisplaats te bemachtigen. Wat bsr is dit bericht aangeeft, is het misschien wel een jonge met veel talent maar waar alles net even tegen bij heeft gezeten. Er zijn genoeg spelers in de wereld die een switch maken van middenvelder naar back, dus daar zie ik het probleem niet van in. 

  0

  0
 • azijnpisser
  12 juli, 2016 - 14:24

  Heb vertrouwen in Hans Smulders maar minder in one technische staf Dijkhuizen en Penders. Hebben totaal geen uitstraling althans dat is mijn mening.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  12 juli, 2016 - 15:30

  @azijnpisser

  Ach, Maaskant had juist wel uitstraling/ persoonlijkheid en zie wat dat ons gebracht heeft.
  Het gaat ook niet om uitstraling (naar buiten of in de media), maar om wat hij de jongens bij kan brengen en hoe hij de gasten kan motiveren.
  Zelfvertrouwen bijbrengen, fysiek beter maken en slimmer laten voetballen. Ik heb wel het idee dat Dijkhuizen dat kan, zeker bij jonge kneedbare types, zoals we nu hebben aangetrokken.

  Wat is uitstraling?

  0

  0
 • DVAKG
  12 juli, 2016 - 15:39

  @Kinderkaartje

  Ben het zeker met je eens. Dat een speler als Stans kiest voor NAC dankzij oa de aanwezigheid van Dijkhuizen zegt ook al veel over hem als trainer vind ik.

  0

  0
 • azijnpisser
  12 juli, 2016 - 15:56

  @ kinderkaartje

  Maaskant krijgt zo ongeveer overal de schuld terwijl het onzin is om te veronderstellen dat een man de schuld kan hebben! Iedereen papagaait elkaar maar naar, terwijl zo ongeveer iedereen dolblij was dat hij het uberhaupt bij nac aandurfde. De puinhoop bij nac was toen op alle fronten zichtbaar.

  0

  0
 • Baa-Baas
  12 juli, 2016 - 17:38

  Vond zowel Sporkslede als Corryn beiden vrij bleek spelen. Nadeel van de achterhoede is sowieso de fysieke gesteldheid. Weinig body en koopkracht.

  Vond daarentegen Rommens wel goed spelen. Goede opbouw van achteruit, een hele verbetering tov Pedro. De vraag is echter of hij daar blijft staan of toch naar het middenveld verhuist.

  De keepers deden het ook prima en Dessers viel zeker niet tegen. Stand en Nijholt waren trouwens ook vrij matig, Haemhouts was wel weer goed. Snelle voeten en goed overzicht.

  Morgen naar t Eike, kunnen we eens kijken waar we echt staan.

  0

  0
 • Baa-Baas
  12 juli, 2016 - 17:39

  Koopkracht = kopkracht

  0

  0
 • Nac
  12 juli, 2016 - 17:55

  Hopelijk komt er snel een centrale verdediger want deze verdediging ga je niet van Mechelen winnen.

  De verdediging is nog erg zwak

  0

  0
 • jvt
  12 juli, 2016 - 19:02

  Dijkhuizen is een absolute topcoach, in de winterstop iedereen een kans gegeven, dan na zes weken het systeem volledig om, Brands niet aan het voetballen gekregen en vreemde wissels. Logica 0,0. Daar staat geen vent voor de groep en voor de camera. Allemaal net niet.

  Hoe zit het met de volgende afkoopsom, nu die van Henk Vos? Is ie al veroordeeld ipv door Nac? Bij Nac staat het geld allang niet meer op het veld en dat is jammer.

  0

  0
 • Balletje
  12 juli, 2016 - 19:28

  Dijkhuizen moest werken met een stel over t paard getilde gasten die dachten dat ze Messi waren…”met Mat Seuntjes” kan ik me nog herinneren. Ik had met de beste man te doen.
  Nu kan hij doen waar hij goed in is, samen met Smulders een echt team bouwen.
  Heb er alle vertrouwen in, dat had ik vorig jaar niet met het elftal wat of een flits aankoop was, of hoog in hun bol, of te lui voor woorden.!

  0

  0
 • Reflektor
  12 juli, 2016 - 20:58

  Wil de echte Lips nu opstaan.

  0

  0