Go to Top

NAC blijft in categorie 2

NAC blijft in categorie 2

NAC is door de KNVB opnieuw ingedeeld in Categorie 2 van het Financial Rating System. De Parel van het Zuiden behaalde 70 punten voor de jaarstukken over seizoen 2014/2015 en de prognose voor het seizoen 2015/2016. Minimaal 65 punten zijn vereist voor een Categorie 2-beoordeling. De KNVB communiceert de categorisering in het eerste kwartaal van 2016.

Geheel onverwacht is het nieuws niet dat NAC wederom in categorie 2 ingedeeld zou worden van de KNVB. Dat maakt het nieuws niet minder prettig. Waar eerder nog gesproken werd over een mogelijke tijdelijke terugval naar de gevreesde categorie 1 tijdens dit meetpunt, heeft NAC er ondanks de degradatie voor gezorgd dat dit voorkomen is.

“Dat we een terugval hebben voorkomen is een compliment waard richting de organisatie, die ondanks de degradatie mooie resultaten heeft geboekt en blijft boeken,” aldus Algemeen Directeur Justin Goetzee. “Ondanks de sportieve onzekerheid en de uitdagingen naar aanleiding van de degradatie blijven wij streven naar een behoud van de Categorie 2-status.”

Bron: B-Side Rats, NAC

 

18 Reacties op "NAC blijft in categorie 2"

 • BJ
  27 januari, 2016 - 22:30

  Leuke bijkomstigheid maar niet meer dan dat. Sportieve doelstelling is eind januari al om zeep geholpen en dat is nog best een knappe prestatie met een eredivisie begroting. Ben benieuwd hoe de financiele vlag er volgend jaar bij hangt als promotie niet wordt gehaald via de nacompetitie.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  27 januari, 2016 - 22:51

  Mooi, maar er is maar een ding dat telt dit jaar.

  0

  0
 • Braze
  27 januari, 2016 - 23:04

  Leuk, maar als NAC niet promoveert, is de lol er voor ongeveer de helft van de huidige kaarthouders er af. Dat betekent minder belangstelling van sponsoren ,een veel lagere begroting, nog slechtere spelers, kortom het begin van een roetsbaan naar beneden.
  Wel fijn dat de financiële positie nu redelijk is, maar of die houdbaar blijft????
  Dan moet er beter gepresteerd worden door de huidige selectie en ik heb grote twijfels aan hun kwaliteit.

  0

  0
 • L.
  27 januari, 2016 - 23:07

  En nu maar hopen dat het NAC ook komend seizoen lukt als we het 2e seizoen op rij juupleague spelen.
  Ben dan bang voor een sterke daling van sponsorinkomsten en bezoekers.

  0

  0
 • NOAD1912
  27 januari, 2016 - 23:21

  Gewoon kampioen worden en niets minder..

  0

  0
 • Cocarp
  27 januari, 2016 - 23:41

  Als de helft van de kaarthouders wegblijft bij niet promoveren? Lekker wegblijven dan. Een beetje nac-er is geen gloryhunter en blijft steunen! Ons cluppie heeft qua centjes goed gepresteerd, mogen we ook blij mee zijn. Hup NAC!

  0

  0
 • Nicky
  27 januari, 2016 - 23:56

  Ergens wel grappig…. we zeggen allemaal NOAD… NOAD…maar bij een verlies partij komen ze 1 voor 1… her kan niet meer.. het is voorbij…. Voor altijd jupiler… bla bla bla….

  Pas als een ander team dat boven staat niet meer is in te halen kan het niet meer… Tot die tijd… NOAD… jankers…..

  Rocky wint ook niet in de eerste ronde..

  0

  0
 • Dutchbird
  28 januari, 2016 - 02:34

  Die categorie indeling van de KNVB is ontwikkeld vanuit financieel management denken. Daar is op zich niets mis mee maar het zegt echt niets over de levensvatbaarheid/gezondheid van een BVO. Het beste bewijs is FC Twente waar Munsterman jarenlang alle ruimte kreeg van de KNVB om via “window dressing” (creatief boekhouden) iedereen voor het lapje te houden. Net zoals Theo Mommers dat jarenlang bij NAC deed.
  .
  Naast debet en credit moet je ook kijken naar de potentie van de achterban met kengetallen als aantal seizoenkaarthouders, gemiddeld aantal toeschouwers, aantal inwoners en bedrijven in de regio en aantal jaren betaald voetbal per divisie. Als deze lange termijn parameters op groen staan mogen de korte termijn gerelateerde financiële parameters best een beetje in het rood staan want met enkele jaren goed besturen verkleuren de financiële paramaters dan als snel van rood naar groen.
  .
  Eigenlijk zou er naast de potentie van de achterban ook nog gekeken moeten worden naar de potentie van de spelerscontracten. De KNVB bulkt van de voetbalkenners die aardig trefzeker kunnen bepalen wat de jaarsalariswaarde is van een speler op basis van zijn talent, leeftijd en aangetoonde constantheid. Vermenigvuldig die jaarsalariswaarde met de duur van zijn lopende contract en je hebt de lange termijn waarde van een speler. Tel die van alle spelers op en je kent de potentiële waarde van de spelerscontracten.
  .
  Bij NAC staan de lange termijn parameters dik in het groen, de korte termijn financiële paramaters ook redelijk in het groen (categorie 2) en de potentiële spelers contractwaarde vet in het rood vanwege het wanbeleid van Sjefke (onder mr. Ed) en Rutjes/Maaskant (onder mr. Goetzee). Dan doe je de club ernstig tekort als je alleen maar stuurt op de korte termijn parameters die bepalen in welke KNVB categorie NAC wordt ingedeeld. Je moet de potentiële spelers contractwaarde snel op orde brengen en dat kan omdat de lange termijn waarde van de achterban zo hoog is dat je best een paar jaar in de zorgelijke financiële categorie kunt vertoeven.
  .
  Dus heren Goetzee, Gielen en meerderheidsaandeelhouders (van Aalst, Burema en van Weelde), laat in de resterende dagen van januari zien dat jullie het beter hebben begrepen dan de KNVB. Justin, als het nodig is moet je gewoon even burgerlijk ongehoorzaam zijn en in het belang van de club het risico nemen dat de opperhoofden het niet begrijpen en je daarom op straat zetten. Als jij Smulders de ruimte geeft om te gaan werken aan de potentiële waarde van de spelerscontracten blijven wij achter je staan, ook als je wordt ontslagen.

  0

  0
 • Bertus-89
  28 januari, 2016 - 07:25

  Al speelt NAC topklasse over een paar jaar dan kom ik nog zonder enige twijfel met mijn maten bier drinken en kut roepen.

  0

  0
 • Johan
  28 januari, 2016 - 07:45

  Mooi, petje af!!! En nu, voor volgend jaar, is er al een idee over de begroting? Werkt Justin met meerdere scenario’s? Lijkt me wel, is een slimme vent. Hoop t zelfs zodat het ons niet verrast.

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 07:50

  ik zit even te rekenen he…..

  stel, we moeten volgend seizoen nog 1 jaar in de juup zitten….
  dan missen we ongeveer 0,5 mil aan tv rechten.
  als sponsoren en supporters afhaken (al denk ik dat dat wel meevalt), scheelt dat nog eens een half mil.

  laat dat alles bij elkaar 1,4mil minder zijn.
  dan nog hebben we een top spelersbegroting van de jupilerleague!
  met 1,9 mil heb je straks alleen gae die dat een klein beetje kan bijhouden.

  0

  0
 • Judge M.
  28 januari, 2016 - 08:18

  Vergeet eventuele degradanten niet Oosterhout.

  Maar goed, de fundering ligt. Ben benieuwd hoeveel spelers er gratis de deur uit mogen lopen bij eventueel mislopen van promotie. Ik schat Maaskant is dat hij behoorlijk opportunistisch te werk is gegaan met het binnenhalen van Stam, Gorter, Verbeek en Dingsdag.. Zou mooi zijn als Smulders ook op dat vlak wat Dutchbird al aangaf eens een goed fundament gaat neerleggen en dat al het losse drijfzand van het kortetermijndenken van de afgelopen 15 jaar wordt omgezet in degelijkheid. En ja, dat moet ook mogelijk zijn met nog een jaar in de Juup League…

  What doesn’t kill you only makes you stronger. Come on NAC!!

  0

  0
 • Lamington
  28 januari, 2016 - 08:24

  Sjah… knappe prestatie, gericht op de lange termijn, meevallend resultaat en tóch weer zaniken. Als NAC nu fier op 1 had gestaan maar hier was een relapse naar Cat. 1 stonden diezelfde lui daar wel over te jammeren..
  Ja het verlies was zwaar kut afgelopen maandag, maar vier successen (want dat is dit, het had wel anders kunnen lopen) ook eens en schiet niet elke keer in die jammer-rol. Dzjiezus Kraaist..

  0

  0
 • badeend
  28 januari, 2016 - 08:35

  Dit is gewoon een heel mooi bericht. Maar dat past de azijnpissers hier niet blijkbaar. En maar zeiken dat het op DROL zo erg is – daar wordt vaak tenminste nog onderbouwd.

  Goed werk, Justin en alle anderen!!

  0

  0
 • naccer076
  28 januari, 2016 - 08:47

  Eens met @Nicky!

  En JA, ik heb gisteravond OOK Rocky zitten kijken :D

  0

  0
 • Toontje
  28 januari, 2016 - 12:22

  Als we niet promoveren blijkt volgend jaar alles voor niets te zijn geweest. Dan worden we weer aan de “ketting” gelegd en mogen financieel niets meer

  0

  0
 • scheppioni
  28 januari, 2016 - 12:56

  Prima, een goed steuntje in de de rug voor de komende vijf wedstrijden 15 punten, voetballen gvd !
  Voor wat je waard bent en met name ook de ‘ervaren’ NAC spelers !!!

  0

  0
 • buurman
  28 januari, 2016 - 19:03

  Heel mooi. Maar het heeft alleen waarde als je promoveert. Dat weet ik zeker.

  0

  0