Go to Top

Jupiler-perioden: hoe, wat, waar en waarom?

Jupiler-perioden: hoe, wat, waar en waarom?

Als een (bronzen) stier in een porseleinkast; het trofeeënbeeldje (in een prijzenkast) dat gelinkt is aan de periodetitels van de Jupiler League ligt weer eens binnen handbereik voor NAC.

En elke keer als dat is veranderen we in stripfiguren met vraagtekens rondom ons hoofd; ‘Hoe zit het nou met die freaking periodetitel?!’ De opzet dit jaar is redelijk gelijk aan die van vorig jaar, met wat kleine uitzonderingen. Om duidelijkheid te verschaffen hebben we de KNVB geraadpleegd, die net als Apple een aantal geniuses in dienst heeft. We wagen ons er maar weer aan.

Elk jupiler seizoen zijn er vier periodetitels te verdelen. Elke titel wordt verdeeld na negen speelronden: De vier opeenvolgende titels lopen van/tot en met speelronde: 1 t/m 9, 10 t/m 18, 19 t/m 27 en 28 t/m 36. Dit jaar hebben we 20 teams in de Juup. Daarmee komt het totaal aantal competitiewedstrijden op 38. Zoals het hiervoorgaande schetst: de laatste twee speelronden zijn periodevrij en doen niet mee. Vorig jaar waren het de eerste 8 wedstrijden die meetelden, nu telt elke perioderonde negen meetellende wedstrijden (20 clubs dit jaar in tegenstelling tot 19 vorig jaar).

Aanstaande vrijdag reist NAC naar het noorden voor de wedstrijd tegen FC Volendam. Dit is de negende en dus laatste speelronde voor de eerste periodetitel. NAC staat momenteel gedeeld eerste, samen met jong PSV. De Eindhovenaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en moeten eerst vanavond nog aan de bak, tegen Fortuna Sittard. Aanstaande vrijdag spelen alle 20 teams tegelijkertijd en is het om 22:00 wel duidelijk wie de eerste periodetitel heeft gewonnen. Met NAC wederom als potentiële titelkandidaat zijn er genoeg scenario’s denkbaar.

Zo kan jong PSV gewoon bovenaan blijven staan als ze beide wedstrijden winnen. Mochten zij als jong-team bovenaan blijven, dan winnen zij de periodetitel en de bronzen stier. Het geldbedrag van €75000,- en het ticket voor de Play-Offs schuiven dan door naar de nummer 2 (jong-teams zijn uitgesloten van de Play Offs en ontvangen geen geldprijzen). Is dat ook een jong-team, dan krijgt  de best geklasseerde ploeg op de eindranglijst de Play Off-plek toegewezen en gaat de winstpremie terug in de centrale pot en wordt over alle clubs verdeeld.

Naast NAC zijn VVV, FC Volendam en MVV én jong Ajax allemaal kansmakers. Die laatste (moet ook vanavond nog spelen en kan dus ook nog in punten over NAC heen. Thanks Oldskool) echter niet op het prijzengeld en het PO-ticket. NAC heeft het tegen Volendam dus bijzonder in eigen hand. Verlies is heel gevaarlijk, ticket-, geld- en ranglijsttechnisch. VVV en jong AJax kunnen over NAC heen op puntenaantal en FC Volendam en MVV kunnen over NAC heen op doelsaldo. Een gelijkspel betekent dat VVV en jong Ajax nog over NAC heen kunnen. Winst betekent dat NAC in ieder geval tweede of (gedeeld) eerste blijft/wordt. Dan pakken ze misschien geen titel, maar wel de prijzen in de vorm van een PO-ticket en het geldbedrag. In dat laatste is het afhankelijk hoe jong PSV het doet om te bepalen op welke plaats NAC na vrijdagavond staat.

Spannend dus want het is zeker geen gelopen wedstrijd. De druk staat er weer op en NAC heeft het in eigen hand. Dat hebben we al meermaals eerder meegemaakt vorig jaar. Aan Marinus om zijn mannen dit keer niet te laten bezwijken onder de druk en dit Nieuwe NAC naar de eerste prijs en mijlpaal te loodsen. En aan de heren spelers de taak  om voor tomeloze inzet te zorgen en dat de (helaas maar) 500 meegereisde NACCERS aan het eind van de wedstrijd gezamelijk meespringen van links naar rechts. Geen makkelijke taak, wel een heeujle belangrijke met onze volledige support. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, KNVB

78 Reacties op "Jupiler-perioden: hoe, wat, waar en waarom?"

 • Halve Liter
  26 september, 2016 - 13:44

  Nu alweer zin in vrijdag, zou ongelooflijk lekker zijn wanneer we hem nu gewoon in een keer pakken ipv dat gedoe van vorig jaar. Natuurlijk moeten we na vrijdag nog gewoon voor de titel gaan maar ik moet zeggen dat ik het wel erg lekker zou vinden als ze de play-off plek alvast even binnenhalen! Hup NAC!

  0

  0
 • Babosje
  26 september, 2016 - 13:46

  Gewoon 3 punten hugodver!!

  0

  0
 • Oldskool
  26 september, 2016 - 13:48

  Jong ajaks kan bij gelijkspel ook over NAC heen als ze vnvd winnen en dan heb je ook niks als jpsv ook boven NAC staat. Je moet dus winnen vrijdag.

  0

  0
 • El Commandante
  26 september, 2016 - 13:49

  Is het al vrijdag!?

  HUP NAC

  0

  0
 • nacman
  26 september, 2016 - 13:50

  pisvee verliest van avond zonder de jong en pasveer dus wij staan op een

  0

  0
 • Vak_G
  26 september, 2016 - 13:52

  Verlies is heel gevaarlijk?? Die snap ik niet helemaal, want verlies betekent automatisch dat Volendam de periode wint. NAC heeft nu doelsaldo van plus 7 en Volendam plus 6, bij 1-0 verlies komen wij op plus 6 zijn en zij op plus 7.

  1

  0
 • Bart
  26 september, 2016 - 13:55

  Leuk die periode maar ga maar gewoon voor t kampioenschap🙏🏼

  0

  0
 • Enna Zee
  26 september, 2016 - 13:58

  Jullie vergeten Fortuna Sittard nog. Weliswaar 3 punten aftrek gekregen in de algemene ranking, maar dit geldt niet voor de periode. Staan er dus qua verliespunten beter voor dan VVV. Vanavond dus echt een topper in de Jupiler League : Jong PSV tegen Fortuna Sittard

  0

  0
 • die ne gast
  26 september, 2016 - 14:00

  @Vak_G
  Nog erger: bij verlies van NAC, winst van VVV en ruime winst van MVV, gaan we behoorlijk zakken op de ranglijst (al is het bij Volendam en MVV op doelsaldo).

  Uiteindelijk hoeven we pas op de laatste speeldag op nummer 1 in de ranglijst te staan, maar ik heb zo’n vermoeden dat hoe langer wij op 1 kunnen blijven staan, hoe makkelijker we dat kunnen bereiken. ;-)

  0

  0
 • mika
  26 september, 2016 - 14:00

  Voor de duidelijkheid: er gaan toch 650 supporters naar Volendam? 500 uitvak en 150 in een bufferzone?

  0

  0
 • Linksrechts
  26 september, 2016 - 14:19

  er gaan er dik 1000. Alleen meer dan de helft heeft geen kaart.

  0

  0
 • Nacfem
  26 september, 2016 - 14:34

  Winst is zo belangrijk, niet vanwege die play off plaats, maar omdat je dan wederom wint van een directe concurrent voor het kampioenschap. Dat geeft vertouwen en is veel belangrijker dan die periodetitel. Goed die 75.000 is dan wel weer mooi meegenomen. Op naar die 3 punten vrijdag!!

  0

  0
 • Oosterhout3
  26 september, 2016 - 14:54

  Met winst zet je volendam op 6 punten, (mvv moet winnen van cambuur(concurent titel), om nog kansje te houden op deze periode….
  Mooier zou zijn dat jong psv verliest van fortuna vanavond, en wij winnen van volendam!
  Sta je gewoon bovenaan na de eerste periode…..

  0

  0
 • Racebabe
  26 september, 2016 - 15:33

  3x is scheepsrecht toch?
  Zou het wel knap vinden als het met een compleet nieuwe selectie wel lukt om een periode te pakken. Het maakt daarbij niet uit dat het programma op papier makkelijk is geweest. Je ziet ook dit seizoen weer dat iedereen van iedereen kan winnen in deze juup league.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  26 september, 2016 - 15:42

  @Oosterhout3
  Dan moet je alleen hopen dat je Jong PSV op doelsaldo (of op punten) voor blijft.
  Dan hangt ook nog af van vrijdag.
  Want als zijn vandaag verliezen dan we alleen op doelsaldo boven ze.
  Dus dan kun je alsnog met winst op Volendam 2de eindigen.

  Hoe dan ook, VOL GAS IN VOLENDAM!

  0

  0
 • die ne gast
  26 september, 2016 - 15:46

  @Racebabe
  Nee. Bij NAC is vier keer scheepsrecht.
  In de jaren negentig promoveerden we pas bij de vierde deelname aan de nacompetitie…

  0

  0
 • HK
  26 september, 2016 - 15:55

  Ben benieuwd hoe deze selectie met de druk van een prijs winnen omgaat. Vorig jaar ging het elke keer mis. Periode en nacompetitie.

  0

  0
 • Enjoy
  26 september, 2016 - 17:14

  Mocht NAC de periode halen , moet ik me dan melden bij het stadion , zo rond een uurtje of
  12 ( 24.00 uur ) ???

  0

  0
 • NAC4EVER!
  26 september, 2016 - 17:20

  @Enjoy
  Natuurlijk moet je daar dan zijn.
  Wij verdienen onderhand wel een feestje!

  0

  0
 • Rbull
  26 september, 2016 - 18:31

  Laten we de huid ajb niet verkopen voordat de beer geschoten is. Ik kan me legio “feesten” herinneren waarbij we alleen nog maar “even” tijdens de wedstrijd één puntje hoefde te halen.

  0

  0
 • scheppioni
  26 september, 2016 - 19:22

  Normaliter ons NAC kennende, laten ze deze kans grijpen, al zegt zo’n periode buiten het geld niet veel, alleen maar een extra ronde voetballen mocht het met dit NAC de eerste vijf niet haalbaar blijken !!
  Winnen en we staan op 1, trouwens misschien vanavond al ! HUP NAC

  0

  0
 • scheppioni
  26 september, 2016 - 19:23

  laten ze deze kans schieten bedoel ik, sorry !

  0

  0
 • Toontje
  26 september, 2016 - 20:03

  Ik heb een aantal weken geleden gezegd dat we over een tijdje misschien zouden denken……tjonge jonge wat hebben we toen een kansen gemist.
  De kans dat je een doelpunt tekort komt is reeel.
  Vorig jaar konden ze de druk niet aan als het er op aankwam,,,ben benieuwd
  Wel goede herinnering aan vorig jaar Volendam uit…..herhaling zou prima zijn.
  Ook voor ons supporters behalve de groep die veel verpestte was het een feest

  0

  0
 • Brutes
  26 september, 2016 - 20:25

  Nac en iets winnen

  Als als als

  Er staat een nieuwe ploeg die het redelijk tot goed doe met goede en slechte partijtjes
  Wat was ik blij met de selectie bij aanvang van het vorige seizoen wat een namen maar nooit een team te veel haantjes en mensen die niet voor elkaar wilde gaan

  Nu bij aanvang 2 spelers die zijn gebleven en een heel leger met jonge honden en spelers die ik nu nog niet allemaal bij naam kan
  Deze spelers willen wel door het vuur gaan voor elkaar ze lopen de longen uit het lijf als de supporters erachter gaan staan
  Nee het is geen team wat goed voetbal laat zien maar wel inzet toont
  Kom op boys achter deze ploeg staan geeft ze vertrouwen dat is het succes

  0

  0
 • Tom Smits
  26 september, 2016 - 20:30

  Beloften nac prima zaken gedaan 2-1 omgezet in laatste 8 minuten naar 2-3. Faupala de winnende in blessuretijd. Uit bij ADO Den Haag gewonnen.

  0

  0
 • HenkTank ©
  26 september, 2016 - 21:08

  Periode, periode, periodekampioen!

  Zo goeiendagschotel, dat is gewoon 16 jaar geleden dat die van de tribunes gebruld werd. Ik word oud joh ;)

  0

  0
 • Zwampie
  26 september, 2016 - 21:29

  Jpsv 2-0 jakkes 6-0 effe un tussenstandje

  0

  0
 • beest
  26 september, 2016 - 21:45

  Zwampie. Mooi laat die maar winnen! Hoevaker die winnen des te beter voor ons

  0

  0
 • Chris
  26 september, 2016 - 21:47

  7-0 Ajax inmiddels.. Best leuk voor de competitie……

  0

  0
 • Brutes
  26 september, 2016 - 21:49

  Als als
  als ajax 2e word in de periode gaat de plek niet naar de 3e die zal leeg blijven in de play offs zeggen ze net bij fox

  0

  0
 • Daan
  26 september, 2016 - 21:52

  Jong ADO – jong NAC 2-3
  Uitstekend voetballend NAC in de eerste helft.
  0-1 rust door Stans uit een prima aanval .
  2e heft voor een sterker ADO wat resulteerde in een 2-1 achterstand.
  Laatste 10 minuten gaf NAC nog vol gas wat resulteerde in mooie goals van Vermeer en Faupala.
  Uitstekende invalbeurt van A speler Snepvangers.

  0

  0
 • kopspion
  26 september, 2016 - 21:55

  ben toch bang dat de jong elftallen van Ajakkes en de lampies nr. 1 en 2 worden…staan wij dus alsnog met lege handen in deze k*t competitie
  bij die lampies scoort ene Gudmansson ff 3x

  0

  0
 • zwampie
  26 september, 2016 - 22:02

  kopspion
  als we winnen niet worden we gewoon 2e,dus hebben we het in eigen hand

  0

  0
 • Bredafun
  26 september, 2016 - 22:13

  Ik ben bang dat je gelijk heb kopspion. Maar met dit jonge nac kan t wel eens anders uitpakken. We hebben gezien dat dit nac heeeel bagger kan spelen, maar ook heel best! Dus laat ons verassen, en neem die prijs nu onderhand eens n keer mee aub!

  0

  0
 • Wanny
  26 september, 2016 - 22:19

  Laat die beloftenteams alles maar winnen, behalve tegen NAC. Is alleen maar gunstig.

  0

  0
 • leeuw
  26 september, 2016 - 22:39

  PSV moet a.s. woensdag héél ver weg om een CL-wedstrijd te spelen en neemt een grote selectie mee.
  Alle clubs in de Jupilerleage spelen a.s. vrijdag en PSV speelt a.s. zaterdag al uit tegen Heerenveen.
  Kortom, Jong PSV zal vrijdag geen Gudmansson e.d. kunnen opstellen in Jong PSV tegen RKC uit.
  Zie kansen dat zij verliezen en NAC gaat winnen en kunnen we misschien op plaats 1 komen te staan vrijdag na afloop alle wedstrijden. Ik geloof erin!!!!!!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  26 september, 2016 - 22:47

  STOP DIE F*CKING BELOFTEN NU.

  Kan zo echt niet langer…
  Er moet vanuit de KNVB gewoon even goed gekeken worden naar wat hier gebeurd en er moeten verscherpte regels komen want dit is absurd 3.0.

  0

  0
 • Naccer in mokum
  26 september, 2016 - 23:10

  Het wordt idd steeds raarder met regels omtrend eerste elftal spelers in “jong” teams. Volgens mij was de bedoeling dat jonge spelers meer tegenstand zouden krijgen om zodoende sneller volwassen te worden. Goed voor het Nederlandse voetbal, niet mijn stijl maar oke. Inmiddels treedt jong Ajax vanavond aan met 6 eerste elftalspelers. Te belachelijk voor woorden, competitievervalsing en voor niemand goed.

  0

  0
 • heksenketel
  26 september, 2016 - 23:38

  Jongens dat van die Juup, periodes, beloftenteams etc… ga ik toch nooit snappen. Kan ik iemand me uitleggen wanneer je Europees voetbal speelt? Dan weet ik dat alvast voor volgend jaar! :-)

  0

  0
 • Bredafun
  27 september, 2016 - 07:34

  Vrijdag gewoon keihard winnen!!

  0

  0
 • 1010
  27 september, 2016 - 07:38

  Geloof dat er wel een regel is dat wanneer iemand 15 keer mee heeft gespeeld bij een eerste elftal, hij niet meer mee mag doen bij een beloftenteam. Kortom, naar mate de competitie vordert zal de kwaliteit van een jong elftal ‘afnemen’.

  0

  0
 • zwampie
  27 september, 2016 - 08:19

  1010
  Dat klopt wel,maar zodra spelers geblesseerd zijn geweest vrage ze bij de knvb gewoon dispensatie aan en krijgen dat nog gemakkelijk ook.
  Bij de uefa moet men zich inschrijven met een x aantal spelers en dit zou men ook hier in de competitie moeten doen. Dan heb je de eerste elftal spelers al getackeld en laat ze ma ergens anders hun niveau op peil houden. Sta je bij de eufa niet ingeschreven mag je ook niet mee doen.

  0

  0
 • nachoreca1
  27 september, 2016 - 08:39

  Als je de ambitie hebt periodes te winnen en kampioen te worden maak je je toch niet druk om die beloften? Gewoon vanaf nu alles winnen….hoor ik iemand wel eens zeggen bij vi…..

  0

  0
 • Willemf5
  27 september, 2016 - 09:36

  Gewoon winnen voor het kampioenschap. Nacompetitie speel je sowieso wel…

  0

  0
 • Linksrechts
  27 september, 2016 - 10:06

  Jong Ajax- Fc Oss: 7-0. Goedemiddag zeg, dat zijn toch geen uitslagen meer? Bizar dat ze daar met een 2e garnituur nog gewoon deze competitie beheersen. Voor PSV geldt natuurlijk hetzelfde. Wat een ongelooflijke kloof slaan die 2 in deze armoedecompetitie. Maakt pijnlijk duidelijk hoe groot het krachtverschil is tussen de Ere-divisie en die verrotte Juup-league.

  Maar goed, als we vrijdag nou winnen in Volendam en PSV verliest in Waalwijk (kan best want die moeten eerst donderdag Europees en zaterdag alweer tegen Heerenveen, dus die komen met een sterk verzwakte selectie naar een sterk spelen RKC) zijn we dan periodekampioen en verzekerd van na-competitie? Zal allemaal al wel 1000x zijn uitgelegd hoor, maar ik ben het spoor even bijster.

  alvast dank en tot vrijdag

  0

  0
 • RV
  27 september, 2016 - 10:15

  Jong Ajax speelt inderdaad met een gedeelte 2e garnituur.
  Maar ook met een gedeelte talenten die bij bij het rechter rijtje van de eredivisie niet zouden misstaan.
  Nouri, Cerny, van de Beek, de Jong, Cassiera… prima spelers.

  Cassiera heeft geloof ik 5,5 miljoen gekost.
  Dat is 4 tot 5 keer het spelersbudget van NAC bij wijze van spreke.

  Je kunt zeggen dat het calimero gedrag is en ik vind het ook dan ook niet direct competitievervalsing.
  Dat het een competitie verziekt is wel duidelijk, wat een rotte bedoeling zeg.
  Clubs met geld bepalen en de kleine clubs gaan failliet.

  0

  0
 • buurman
  27 september, 2016 - 10:26

  Het blijft voor mij een rare toestand. Die grote rijke clubs hebben tweede elftallen die over korte tijd met twee vingers in de neus kampioen worden van de lagere divisie’s.
  Dan komt er het fenomeen competitie vervalsing bij. De sterkste opstellingen van psv2 en ajax2 kan een beruchte club als NAC al nauwelijks nog van winnen. Maar spelen die clubs niet in hun sterkste opstelling dan kunnen ze van iedere Juup club verliezen. Als je een eerlijke competitie wilt dan kun je dit gewoon niet maken ! De knvb doet alles om de grotere clubs te bevredigen en de rest hangt erbij. Juup clubs moeten weigeren tegen tweede elftallen te spelen.

  En dan een ander fenomeen. De super rijke clubs gaan spelers stallen bij andere, heel behoorlijke, clubs. Stel nu dat twente met een MC voorhoede over een tijdje kampioen wordt. En dan komen ze in de Champions uit tegen bv. ………………… MC. Dus als we nog wat verder zijn gaan de echt rijke clubs bepalen wie er in welk land kampioen wordt. Je laat als rijke club een club kampioen spelen met goede verhuurde spelers en je haalt die spelers vervolgens terug. Weer een concurrent minder Europees gezien.
  Ik weet, dit is ver gezocht, maar onmogelijk is het niet.

  Mij bevalt het allemaal voor geen meter maar je doet er niets aan.

  Voetbal is door het geld een afspiegeling van de wereldeconomie geworden. 95% Van de rijkdom zit bij 5% van de bevolking (Oxfam, als die 5% gewoon belasting zouden betalen had iedereen behoorlijk te eten.)
  Ik denk dat 95% van het geld in de voetbalwereld bij een club of 6 a 7 zit. En de rest van de clubs mogen dus blij zijn als ze de kruimels van die clubs krijgen. Met sportiviteit heeft het niks meer te maken.

  0

  0
 • de muzikant
  27 september, 2016 - 11:06

  Laat de tv gelden maar eens verdeeld worden op basis van het spelersbudget en welke positie je daarmee haalt. Dat zou al een stuk eerlijker zijn. Nu worden er 4 of 5 clubs al vooraf beloond met 50% van de TV gelden. Komt nog eens bij dat ze met dit financiele voordeel zich ook nog eens kunnen verrijken in Europa wat de kloof alleen maar groter maakt. Vaak wordt geroepen dat het goed is dat Nederlandse clubs punten halen in Europa, maar is dit echt zo, of is dit alleen voor Ajax, PSV, Feijenoord en AZ? Dit is dus absoluut niet het geval voor Heracles, NAC, NEC en noem maar op, want op het moment dat deze clubs ooit al Europa ingaan komen ze tegen clubs die veel hoger in ranking staan. Onmogelijk dus om de groepswedstrijden te bereiken.

  0

  0
 • Linksrechts
  27 september, 2016 - 11:48

  Als NAC ooit nog Europess haalt, wat ik ten zeerste betwijfel, kost het meer geld dan dat het oplevert.
  Boyycotten van 2e elftallen is de enige manier om deze kudt competitie weer een beetje eerlijk en daarbij dus aantrekkelijk te maken. Wat een draak van een competitie is dit toch zeg. Kan toch niet anders dat dit volgend seizoen SCC houders en sponsoren gaat kosten, als ze weer niet promoveren. Je moet er toch niet aan denken dat je nog een jaar in deze kutzooi moet zitten zeg.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  27 september, 2016 - 12:07

  @Linksrechts
  Wat heeft europees spelen met de beloften ploegen in de JL te maken?

  0

  0
 • DVAKG
  27 september, 2016 - 12:49

  Niks te maken met die beloften joh. Je hebt het vrijdag in eigen hand, enige wat we niet zouden krijgen is de uitreiking van het stiertje. Wij maken er in Volendam zelf wel een feestje van ;)!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  27 september, 2016 - 13:46

  Er is in principe helemaal niets mis met die beloften elftallen. Echter moeten hier gewoon veel strictere richtlijnen voor worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld:

  – Vaste selectie
  – leeftijd tot 23 jaar
  – Maximaal 2 dispensatie spelers tot 23 jaar per wedstrijd die op het hoogste niveau hebben geacteerd
  – Maximaal 1 dispensatie speler vanaf 23 jaar per wedstrijd (met een max van 5 wedstrijden)

  Dan moeten clubs ook meer gaan nadenken over “halen we een speler bij de A-selectie of niet”.

  0

  0
 • G00ser
  27 september, 2016 - 13:48

  Dat PSV komende wedstrijd weinig A-Spelers op zal stellen lijkt me logisch, maar de overwinning gisteren op Fortuna was door een daadwerkelijk Jong-Team (geen A-selectie). Met andere woorden; gisteren wonnen ze overtuigend van Fortuna en ik zie ze daarom ook niet zomaar verliezen van RKC.

  Desalniettemin, NAC heeft die playoff plek in eigen hand door te winnen van Volendam!

  0

  0
 • Eme
  27 september, 2016 - 14:21

  Faka wat denk jij

  0

  0
 • Tvb
  27 september, 2016 - 14:22

  Idd niet zeuren, gewoon winnen.

  0

  0
 • Linksrechts
  27 september, 2016 - 15:06

  @NAC4EVER

  Terechte vraag. Het antwoord luidt:Niets.

  Nu ik het zo teruglees is het inderdaad onduidelijk wat ik zeg. Het is meer een reactie op het verhaal boven mijn reactie. Verdelen tv-rechten, Europese grootmachten en hun machtsmisbruik.

  Begrijp je verwarring, waarvoor mijn excuses.

  0

  0
 • buurman
  27 september, 2016 - 16:52

  Beste F7 Gekkelijke,
  Geheel eens, zou ook een goede (eerlijke) oplossing zijn. Echter de knvb zal hier nooit mee komen. Dit moet door de andere clubs worden afgedwongen. NAC moet een voortrekkersrol nemen m.i. in dit soort zaken als ver uit grootste club van de juup. En dit soort actie zou ook prima door de supporters kunnen worden geinitieerd.

  Vrijdagavond hebben we natuurlijk in eigen hand. Gewoon winnen daar in volendam en ons plaatsen voor de nacompetitie. We moeten echt weg zien te komen uit deze rot competitie.

  0

  0
 • De Lange
  27 september, 2016 - 17:49

  @ scheppioni, As vrijdag kan niet meer stuk voor jou, de weledele heer E Jansen is de leidsman.haha @ BreDaN verwacht toch wel minimaal 1 pagina tekst om deze man aan te kondigen 😂😂

  0

  0
 • NAC4EVER!
  27 september, 2016 - 18:14

  @Linksrechts
  Geeft niks. Ik typ ook weleens iets en als ik het dan later lees zie ik bij soms ook rare foute staan.
  Tof van je dat je je ‘fout” toe geeft.

  Geef je overigens wel gelijk over de beloften.
  WEG ERMEE!

  Alvast veel plezier vrijdag!

  0

  0
 • Rbull
  27 september, 2016 - 18:23

  Welk café is het vrijdag verzamelen?

  0

  0
 • scheppioni
  27 september, 2016 - 19:51

  @ De Lange
  Om in Fredje zijn woorden te spreken, zo’n scheidsrechters zijn een schande voor het nederlandse voetbal, ze staan er alleen puur voor hun eigen hachie en fluiten puur op regeltjes en hebben waarschijnlijk nooit zelf tegen een bal kunnen trappen ! Die ed janssen zal zich dan ook beter thuis voelen op duindigt denk ik, want hij praat niet als een pratend paard maar hij loopt er ook na en het ergste fluit totaal als een malloot, niet te peilen zo inne ! Maar goed wij zijn NAC en moeten gewoon het toevals factor ook de scheids in deze zo miniem mogelijk houden !
  Gisteren iemand nog onze Andries gezien bij DWDD, als je zo aardig kunt keepen, terwijl het lastig is wat links of rechts is is wel helemaal een knappe prestatie !
  Zal eens kijken of die link voor diegene die het niet gezien hebben te vinden is ! HUP NAC en schijt aan vooolendam ipv mooi voolendam !!
  De woorden van Bredafun en niets anders !

  0

  0
 • Henk
  27 september, 2016 - 20:20

  Dat is Brondeel, niet Noppert.

  0

  0
 • Linksrechts
  27 september, 2016 - 20:30

  sorry als mensen dit als storend ervaren, maar just to be sure.

  BREDA – Door de overwinning van NAC op De Graafschap van vrijdag en de nederlagen van MVV en FC Volendam, is de kans op een periodetitel voor de Bredanaars gestegen. Maar hoe luiden de regels ook alweer?

  Ook dit jaar zijn er vier periodetitels te winnen in de Jupiler League. De eerste periode gaat over wedstrijd 1 tot en met wedstrijd 9. De eerste periodetitel wordt dus vrijdag vergeven.

  Vrijdag gaat NAC op bezoek bij Volendam, Jong PSV bij RKC Waalwijk, VVV bij Achilles’29, Jong Ajax bij FC Eindhoven en MVV ontvangt SC Cambuur. Maandagavond staan de wedstrijden Jong Ajax – FC Oss en Jong PSV – Fortuna Sittard op het programma.

  Beloftenteam
  Jong PSV maakt als koploper de grootste kans op de periodetitel. Jong PSV kan als beloftenteam namelijk wél periodekampioen worden (en pakt in dat geval de Bronzen Stier), maar is uitgesloten van de winstpremie en deelname aan de play-offs. Als NAC vrijdag wint van Volendam (of een beter resultaat neerzet dan VVV, MVV en Jong Ajax), dan is NAC verzekerd van de winstpremie en deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

  0

  0
 • de muzikant
  27 september, 2016 - 21:14

  links….rechts, inderdaad, zelfs in zijn mening, geen ruggengraat.
  Dat verhaal boven dat gewauwel van jou slaat op de financiële middelen die gecreëerd worden, waarmee zelfs de jong teams bovengemiddelde spelers kunnen halen en ze eenvoudig in de Juup kunnen stallen. Heeft alles met het doorsijpelen te maken waardoor er oneerlijke concurrentie ontstaat. Op deze manier ontstaat een feodaal systeem.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  27 september, 2016 - 22:07

  Feit is dat we afgelopen vrijdag gewoon een hele goeie zet hebben gedaan. Vorige jaar verloor je alle belangrijke wedstrijden nu win je hem. Buiten dat de ploeg met heel veel vertrouwen na Volendam gaat heb je ook gewoon al een klein gaatje met de graafschap gelaten want geloof me het gaat dit jaar tussen NAC VVV en de graafschap. Hup NAC en vrijdag gewoon winst Volendam is echt veel minder dan de graafschap

  0

  0
 • scheppioni
  27 september, 2016 - 22:40

  @ Henk
  Door zijn lengte dacht ik ook zeker dat het Noppert was, dus kan me indenken dat ze zich erin vergissen, maar voor Brondeel geldt natuurlijk het zelfde, wel mooi de gekke geel zwarte bende !
  Trots om NAC supporter te zijn en hopelijk houden de NAC spelers en staf vanaf nu ons ook extra trots door in ieder geval te strijden en dan komt goed voetbal daarna vanzelf, maar nooit meer het bekerduel lamlendigheid ! HUP NAC !

  0

  0
 • Bredafun
  27 september, 2016 - 22:54

  De beloftes er gewoon uit halen. niet meer met deze ongein meegaan, dit ga ten koste van de mindere clubs die proberen te promoveren. Hoe kan dit n goedkeuring hebben, als er belofteteams mee doen, waarin ook nog nog eens spelers staan van t 1e. dit is te gek voor woorden, die overrulen alles.
  Stoppen met dit soort teams!!
  Jong Ajax de laatste keer met totaal 6 spelers uit t eerste, mensen waar hebben we t over hier!
  Dit moet niet mogelijk zijn, zo kan er nooit n eerlijke strijd zijn!
  Kortom, de clubs met t meeste spelersbudget kunnen n 2e team neerzetten waar veel geld mee gemoeid ga, en tussendoor ook spelers uit hun 1e kunnen toevoegen??? Dit ga dus ten koste van de overige Juup clubs die hun stinkende best doen maar tegen dit soort anabole -teams niet kunnen winnen.
  KNVB regels aanpassen slapers!!!

  0

  0
 • NAC de Parel
  27 september, 2016 - 22:58

  @Naccer in mokum

  Als je het op een andere manier bekijkt, doet juist Brondeel het als enige goed (luisterend naar het liedje). De supporters springen naar links en de selectie doet mee. Doordat de selectie richting de supporters kijken, springen zij dus op dat moment eigenlijk naar rechts. Wanneer de supporters naar rechts gaan, springt de selectie dus officieel naar links.

  Zijn sommige Belgen misschien toch niet zo dom haha ;)

  0

  0
 • Oosterhout3
  28 september, 2016 - 07:30

  Jong psv met jurjus en paulssen tegen fortuna….

  Paulssen is 31jaar man….
  Jurjus zorgde er voor dat de graafschap promoveerde en niet rechtstreeks degradeerde vorig seizoen…

  Noem het maar beloftenelftal…. ik noem het gewoon psv2

  Straks neno&bazoer tegen nac voor ajax 2… met uiteraard de wissels van ajax 1…..

  0

  0
 • BaaaaaaaaaaaasBBBB
  28 september, 2016 - 09:21

  Iemand nog op zoek naar een autocombi kaart voor vrijdag a.s.?

  0

  0
 • F4
  28 september, 2016 - 09:26

  Wordt er weer bij ’t Gat in Volendam samen gekomen?

  0

  0
 • RV
  28 september, 2016 - 10:05

  Natuurlijk moeten die beloftes er uit of in ieder geval moeten de regels worden bijgesteld.

  – Beloftes betekent maximaal 21 jaar
  – Beloftes betekent geen selectiespelers met een transferwaarde boven de 1 miljoen
  – Etc.

  Maar dat gaat men natuurlijk niet terugdraaien.
  Voor de KNVB zijn deze belofte teams onderdeel van het plan om het Nederlands voetbal weer naar een hoger niveau te tillen. De rijke clubs worden steeds machtiger, de kleine clubs vechten tegen de bierkaai en kunnen net het hoofd boven water houden.

  Dat zal de komende jaren alleen maar erger worden en dus is het zaak dat NAC dit jaar promoveert en rustig een stabiele middenmotor in de Eredivisie kan worden.

  Die potentie is er al jaren maar de boot hebben we echt gigantisch gemist ten opzichte van concurrenten die 20 jaar de stap wel hebben gemaakt (Heerenveen, Groningen, AZ). Zelfs de mindere goden als Heracles en Zwolle hebben die stap gemaakt. Wat dat betreft lopen we mijlenver achter.

  0

  0
 • Naccer in mokum
  28 september, 2016 - 10:25

  Dijkhuizen in de stem;

  Na weken van opbouwen en zoeken moet NAC vrijdag voor het eerst met de billen bloot. “Tot dusverre zijn we constant bezig geweest om als team beter te worden. Vrijdag ook weer, het mooie is dat we daarnaast nu ook om een prijs spelen. Dat geeft zo’n wedstrijd toch wat extra lading”, zegt trainer Marinus Dijkhuizen. “Ik weet alleen niet hoe de spelers erop reageren. Wat dat betreft is het voor mij nog een nieuwe ploeg”.

  Die laatste twee zinnen..AAAGGH! Kom op man ben eens zeker van je zaak! Vertrouwen uitstralen en pakken die wijdbroeken man!

  Het is allemaal niet zo ingewikkeld toch?!

  0

  0
 • Badjas
  28 september, 2016 - 11:37

  @BaaaaaasBBBB Ja graag! Kan je mij contacten via Facebook (Jens van Beek)? Thanks!

  0

  0
 • scheppioni
  28 september, 2016 - 12:42

  Helemaal waar Naccer in mokum !!
  Hij kan het zijn eigen ook steeds lastiger maken dan dat het is, positieve uitstraling en je staat al bijna voor !
  HUP NAC !

  0

  0
 • Zak hooi
  29 september, 2016 - 23:31

  Heeft er iemand nog een autocombi kaart over?

  0

  0