Go to Top

#DeWegNaarWederomDeGroteMarkt-MaarWeWetenNogNietOnderWelke-OmstandighedenOfInWelkeDivisie begint met..

#DeWegNaarWederomDeGroteMarkt-MaarWeWetenNogNietOnderWelke-OmstandighedenOfInWelkeDivisie begint met..

Op dit moment is het nog in nevelen gehuld waar NAC volgend seizoen speelt. De überoptimist zegt Eredivisie, de Ultra-pessimist zegt Juup Liek en kweetniet zegt :… ‘kweetniet!’ Hoe je het ook bekijkt, de kaarten zijn geschud maar nog niet gedeeld.

Het kan nog alle kanten op. NAC staat na afgelopen vrijdag nog steeds vierde. FC Eindhoven won ook en VVV speelde gelijk. NAC staat 1 punt achter de Eindhovenaren (met beter doelsaldo) en twee punten achter de Venlonaren (met een -2 doelsaldo). Sparta daar kijken we maar niet meer naar.

De jacht op de tweede plek is geopend, in zicht, dichterbij dan eerst, haalbaar maar nog niet bereikt. Als je de stand nu bekijkt (dus een momentopname maakt), dan zou NAC starten in de tweede ronde van de play offs tegen FC Eindhoven. Mocht de ronde overwonnen worden, dan zou Excelsior wachten in de derde en laatste ronde.

Aan de Eresivisiekant van de play offs is het ook spannend. De Graafschap wist vrijdag te winnen van Roda, waardoor ze nu op plaats 17 staan. Cambuur zakte naar de onderste plek, hield één helft stand tegen Heracles, maar verloor uiteindelijk en blijft onderaan staan. Excelsior won van Groningen en achterhaalde Willem2 op punten maar nog niet op doelsaldo. En dan heb je nog FC Negentigmiljoeneuroschuldengoochelenbijdeknvb die op omvallen staat (om nog niet te spreken van de Haagse Wangbetalers). Je zou denken dat bij behouden van de proflicentie de club minstens een divisie wordt teruggezet als straf (maar de KNVB verrast wel vaker vriend en vijand). Mochten ze de licentie verliezen, degraderen er dan twee clubs of niet? Goede vragen onder duidelijke antwoorden.

Dus, afhankelijk daarvan, hoe NAC het doet de komende zeven wedstrijden en nog stijgt of daalt op de ranglijst en wat de onderste vijf clubs in de Eredivisie gaan doen zal blijken wie de tegenstanders worden in de play offs en waar NAC uiteindelijk zal spelen in jaargang 2016-2017. Hoe dan ook, NAC start -want daar begon ik dit bericht eigenlijk voor- op 6 juli met de eerste oefenwedstrijd in de voorbereidingen op dat nieuwe seizoen. NAC zal dan op de velden van VV Virtus in Zevenbergen spelen tegen de beste spelers uit Moerdijk en omgeving.

Justin Goetzee op NAC.nl: “Ook volgend seizoen leggen wij in de oefencampagne weer de nadruk op het achterland van NAC. Het is voor ons belangrijk om op lokaal niveau clubs en supporters aan ons te binden en er voor te zorgen dat het NAC-virus zich ook buiten de directe omgeving van Breda kan nestelen. Zevenbergen, waar reeds een aantal belangrijke sponsors van NAC vandaan komt, is zo’n mooi gebied.”

Zoals het er overigens nu naar uitziet, zal NAC een achttal oefenwedstrijden spelen tijdens de voorbereiding. Eén hiervan zal op de Open Dag zijn, welke op 23 juli wordt gehouden. Plannen in de agenda en de vakantie daar omheen vouwen dus.

Bron: B-Side Rats, NAC

18 Reacties op "#DeWegNaarWederomDeGroteMarkt-MaarWeWetenNogNietOnderWelke-OmstandighedenOfInWelkeDivisie begint met.."

 • scheppioni
  13 maart, 2016 - 18:55

  Hahaha BreDaN haagse wangbetalers !! wederom een moi stukske tekst kerel !
  Verder is het simpel, voetballen we voor een volle winst en meteen afmakend in de wedstrijd dan promoveren we, gaan we de kat uit de boom kijken en telkens uitwedstrijden voor een puntje voetballen om het dan thuis af te maken dan blijven we in de juup !
  Grootste tegenstander van ons NAC is nog steeds NAC zelf, thuis gaat het nu goed en nu uit ook nog, beginnen maar vrijdag in den bosch heren NAC spelers !

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  13 maart, 2016 - 19:59

  Dit jaar terug naar de eredivisie wordt heel lastig. Het niveau van het elftal is nog onvoldoende. NAC speelt nog te wisselvallig met vaak weer een ander elftal.
  Het management dient rekening te houden met nog een jaar Jupiler League.
  Maar het kan nog steeds positief veranderen!!!

  0

  0
 • dirk
  13 maart, 2016 - 20:20

  Ik hoop natuurlijk op het allerhoogste, maar op dit moment is elke eredivisionist een maatje te groot voor ons clubke.
  Zowel de Stillems als de Superboeren spelen met meer passie en inzet en belangrijker, als één team.
  Dus zal nog een jaarke Jupen worden, helaas

  0

  0
 • maarten
  13 maart, 2016 - 20:42

  Playoffs tegen de kruiken. Dat zal wat wezen.

  0

  0
 • nachoreca
  13 maart, 2016 - 20:54

  wij gaan na een K…seizoen promoveren, net als roda vorig jaar! come on nac!

  0

  0
 • B.
  13 maart, 2016 - 20:58

  Het in de nacompetitie niet redden tegen de kruiken. Dat zou pas k..t en typisch NAC zijn

  0

  0
 • Nicky
  13 maart, 2016 - 21:15

  1 ding is zeker… Als de NACompetitie in gaan staat er gelukkig weer voldoende op het spel.. En dan kan gewoon weer iedereen het clublied uit volle borst meezingen bij aanvang van de wedstrijd.. Wat was dat zaterdag K#T…

  En dan maar hopen dat er ook een wedstrijd van kan worden gemaakt… Nu tot de NACompetitie een vast elftal opstellen en iets doen aan de verdediging… Dat staat echt voor geen meter..

  Zaterdag de eerste helft leek het meer een 3-5-2 en 5-3-2 met Dingsdag in het midden… Ik snap die keuze niet..

  0

  0
 • Rattartar
  13 maart, 2016 - 21:23

  Ohhh wat zal het feest groots zijn als we winnen van de Kruiken!!
  Maar ohhh wat zal ik janken zodra we verliezen van de Kruiken…

  Maargoed, vol vertrouwen en topfit de play-offs ingaan en het komt gewoon goed. Identificeer je effe in Roda vorig jaar..

  0

  0
 • Lamington
  13 maart, 2016 - 21:29

  @Nicky

  Heb je zaterdag in je eentje staan zingen?

  0

  0
 • kees
  13 maart, 2016 - 22:40

  Goed gezien Nicky.
  Nac speelt in balbezit 3-5-2 en bij balverlies 5-3-2.

  0

  0
 • Dutchbird
  14 maart, 2016 - 00:57

  Zeuvenberguhhh rulez. Goed idee van Goetzee. Nog mooier een week lang iedere avond een andere regionale club want ook in Made, Terheijden, Geertruidenberg, Oosterhout, Dongen, Rijen, Rijsbergen, Zunder en Etten-Leur wonen veel voetballiefhebbers die te weinig of nooit op de tribune komen van het NAC stadion.

  0

  0
 • F4
  14 maart, 2016 - 09:04

  NAC promoveert gewoon.

  0

  0
 • buurman
  14 maart, 2016 - 10:48

  De belangrijkste target die NAC moet proberen te gaan halen is bij de KNVB regelen dat we in de Juup op zaterdagavond en/of zondagmiddag mogen spelen. Als dat lukt trekken we komend seizoen nog aardig wat toeschouwers.

  Supporters die stellen dat de kans zeer groot is dat we nog een paar jaar Juup spelen zijn geen grote pessimisten, ook geen kleine pessimisten trouwens maar realisten.
  Twente en Den Haag krijgen gewoon hun licenties. Als je denkt dat die worden ingetrokken snap je niet hoe de grote mensen wereld werkt.

  In de nacompetitie komen we tegen of excelsior of willem2 veel tekort. Dat heeft geen fuck met NOAD of tactiek te maken maar met kwaliteit.
  Als we tien keer tegen die ploegen spelen met deze selectie verliezen we er 8 en we spelen een keer gelijk en winnen 1 keer. En winnen zal alleen lukken met een heel geniepige tactiek.

  En nu allemaal gaan hopen en supporteren voor die ! keer winst. Ik doe uiteraard mee. Zal mijn longen uit mijn lijf brullen in de nacompetitie.

  Mochten we de loterij winnen dan kan Smulders overuren gaan draaien. Met deze selectie naar de ere heeft zin.
  Het is wat het is.

  0

  0
 • Nicky
  14 maart, 2016 - 10:56

  @Lamington

  Nee ik heb niet in mijn eentje staan zingen… maar zo voelde het bijna wel. Je gaat me niet wijsmaken dat het aan mij ligt. Ik ben een paar weken niet geweest om verschillende redenen. Dat is in eerdere seizoenen zelden voor gekomen. Dit seizoen gaat het me veel makkelijker af om nee te zeggen tegen NAC. Maar als ik naar NAC ga is dat omdat ik mijn vrienden daar zie. En omdat ik een gevoel van saamhorigheid voel wat ik nergens anders voel.. dat gevoel was zaterdag ver te zoeken…

  Daarom staat er ook in mijn vorige post dat ik van harte hoop dat er in de NACompetitie dusdanig veel op het spel staat dat het gevoel weer terug keert…

  Misschien zie jij het anders en identificeer jij je beter met de huidige sfeer op de tribune….

  0

  0
 • Nicky
  14 maart, 2016 - 11:03

  @kees

  Kun je me ook vertellen waarom er met 5 verdedigers geen aanval kan worden gestopt van de nummer 18 van de juupliek

  0

  0
 • Lamington
  14 maart, 2016 - 11:55

  @Nicky
  Nou… de wedstrijd was vrijdag… ;-)

  0

  0
 • Nicky
  14 maart, 2016 - 12:50

  @ Lamington

  Hihi…. 🙈 scherp… (terwijl het toch best een serieus onderwerp is)

  Was het maar op zaterdag 😧

  0

  0