Go to Top

NAC breidt jeugdopleiding uit

NAC breidt jeugdopleiding uit

Waar de jeugdopleiding velen al jaren een doorn in het oog is (niet goed genoeg, levert niks op, kost geld, etc.) gaat NAC er nu dan toch de schop inzetten. NAC verliest het scouten van talenten vaak al heel vroeg in de ontwikkeling van die talenten. Hoe dat komt?

Nou, in tegenstelling tot een aantal ons omringende clubs heeft NAC geen E-elftal. Wat? Begrint het “gezeik” daar al? Ja, daar begint het al. Diverse scouts staan zelfs al rond velden van mini-pupillen (5/6 jaar) om eventuele talenten alvast warm te maken voor een overstap naar een profclub. Dat zou goed zijn voor de ontwikkeling van die gastjes. Is dat niet ziek? Ja, een beetje wel, maar is de voetbalmaatschappij dat sowieso niet al jaren?

In ieder geval: NAC kon daardoor niet voorkomen dat clubs als Willem II, PSV en Feijenoord Bredase kleine mannetjes in vieskleurige busjes begonnen te proppen en naar hun respectievelijke malafide trainingscomplexen begonnen af te voeren.
Tegen de tijd dat het voor NAC interessant werd om deze jongetjes te benaderen, waren ze al ondergebracht bij de concurrent. Tim Gilissen (baosje NAC Jeugdopleiding): “Dit is een strategische stap vanuit een professionaliseringsslag die de NAC Jeugdopleiding sterker maakt. De ervaring leert dat jonge spelers uit de regio nu nog vroegtijdig vertrekken naar omliggende Betaald Voetbalorganisaties. Deze jonge talenten bieden we nu een opleiding dicht bij huis.”

Voor het formeren van de nieuwe E1 heeft NAC heeft haar scoutingswerk reeds verricht. De spelers worden volgende week uitgenodigd per brief en volgen vanaf eind januari proeftrainingen. Hieruit volgt uiteindelijk de definitieve selectie. Het nieuwe team en de trainer worden na afronding van de trainingen door NAC gecommuniceerd.

Whoppa, dat is een belangrijke eerste stap naar het herstel van NAC op de lange termijn! Well done Tim!

Bron: B-side Rats, NAC

17 Reacties op "NAC breidt jeugdopleiding uit"

 • poolshark
  15 januari, 2016 - 18:37

  Op zich natuurlijk een prima gang van zaken, maar als je dan het topic over die B speler leest vraag je je toch af of het nut heeft.

  0

  0
 • RaRa
  15 januari, 2016 - 19:00

  Regelmatig scouten bvo’s ‘talenten’ van 6/7 jaar om ze min. 4 jaar vast te leggen. Trainen dan vaak nog bij amateurclubs. Gekkenwerk natuurlijk, maar als NAC zijnde had je er allang in mee gemoeten. PSV is momenteel actiever in West-Brabant dan NAC lijkt het!

  0

  0
 • Kipiani
  15 januari, 2016 - 19:04

  Gillisen, Smulders. Ik heb er wel vertrouwen i.

  0

  0
 • HenriJacobs84
  15 januari, 2016 - 19:11

  Heb ik hier ene E. Stewart niet eens over horen roepen op een forumavond dat dit door de structuur van NAC niet mogelijk was? Of ben ik helemaal abuis?

  0

  0
 • THE Don
  15 januari, 2016 - 19:14

  niet goed genoeg, levert niks op, kost geld, etc.

  0

  0
 • Mafkees
  15 januari, 2016 - 19:26

  Wel goed genoeg voor de langere termijn. Goed bezig dus als je het zo bekijkt
  Terugkijkend naar het verhaal van die B-jeugd knul is dit helaas broodnodig. Die knul komt van Willem II en is vervolgens naar NAC gekomen, maar nu kan zo’n ventje al heel vroeg worden vastgelegd.

  Persoonlijk vind ik het een hele vieze gang van zaken. Ook als die kinderen vooralsnog bij hun eigen club blijven trainen.

  0

  0
 • buurman
  15 januari, 2016 - 19:29

  Als er om de paar jaar een Seuntjens doorkomt heeft het al veel nut. Het is een moeilijke “branche” maar dat wil niet zeggen dat je niet mee moet doen.
  Jeugdspelers wel gedoceerd brengen, want je kunt het eerste niet als opleiding zien, daar moeten punten gehaald worden.
  NAC heeft aan Gilissen de juiste man op de juiste plaats, dat telt ook.

  0

  0
 • poolshark
  15 januari, 2016 - 19:34

  Dat is juist het probleem. Je kan ze niet vastleggen, je mag ze pas vanaf 18 jaar een contract aanbieden. Dus nu leidt je op voor de grotere en kapitaalkrachtigere clubs.

  Misschien zie ik het te ruim nu, maar zolang de top van de pyramide (man city, Chelsea, Barcelona) 60 spelers onder contract mag hebben en kinderen mogen ronselen door papa een baantje te beloven zal dat zijn weerslag blijven hebben op de onderlaag en hun opleiding.

  0

  0
 • Dun Diëe
  15 januari, 2016 - 19:42

  Goed werk van Tim. En dat er af en toe een talent naar een grotere club gaat zal altijd gebeuren maar dan moet er maar een zak geld op tafel komen (als dat uberhaupt mag). Overall denk ik dat het toch wel nut heeft hoor, beter dan nu in elk geval.

  0

  0
 • Nicky
  15 januari, 2016 - 20:31

  Onzin die jeugd teams…. er wordt steeds doorgeselecteerd… het merendeel van de E D C jeugd speelt weer in de B van hun lokale trots en de talenten worden daar weer weggehaald….raar systeem…

  0

  0
 • NACdeClub
  15 januari, 2016 - 20:58

  Chappeau!!

  0

  0
 • Willem
  15 januari, 2016 - 22:20

  Bij ons NAC is het scoutingsapparaat ver onder de maat!

  0

  0
 • Seno
  15 januari, 2016 - 22:46

  Dit is mooi. Sprak laatst oud naccer Amoah in de gym en als ik hoor dat 1 van de kids nu al bij Feyenoord rond loopt. Waarom heeft Nac dan niets voor de hele jonge jongens. Het zit een soort van in het DNA vaak bij die kinderen. Dus waarom niet alvast kijken of er potentie in zit kan de concurrentie maar beter voor zijn toch.

  0

  0
 • nm
  16 januari, 2016 - 07:42

  Om vervolgens 5 jaar later naar een grotere club te vertrekken zonder een minuut in het eerste te hebben gespeeld. Ik ben waarschijnlijk de enige maar ik zie het nut niet van een jeugdopleiding……

  0

  0
 • maarten
  16 januari, 2016 - 09:42

  Tim hoef je niks wijs te maken. Een slimme gozer met een doel.

  0

  0
 • Goedzo
  16 januari, 2016 - 11:59

  Mooi zo Tim , en dan zo snel mogelijk naar een eigen complex voor de jeugd .

  1 : Ook onder brengen in Zundert , en het vervoer er naar toe betaalbaar maken ,
  2 : Eigen Complex bij F.C. Barca die op de rand staan van een faillissement.

  1

  0