Go to Top

NAC en City tekenen

NAC en City tekenen

Waar het al maanden in de lucht hing is het nu officieel. NAC gaat de samenwerking aan met de City Football Group, waar Manchester City onderdeel van is. Vandaag zijn de contracten getekend en is NAC op meerdere partijen partner van een van de beste clubs van Europa, ze spelen namelijk halve finale Champions League.

De samenwerking bevat onder andere mogelijkheden om spelers op huurbasis over te nemen, zoals eerder al Naah en Ünal deze kant op kwamen. Maar ook op andere gebieden gaan de twee clubs samenwerken, op gebied van scouting, talenontwikkelingen en het creëren van een topsportcultuur wordt vanaf vandaag kennis uitgewisseld. NAC en City gaan minimaal 5 seizoenen iets voor elkaar betekenen.

Stiekem is het allemaal te danken aan Robert Maaskant dat NAC nu met City samen gaat werken. Hij is namelijk degene geweest die in Manchester aanklopte om Naah te huren. Omdat de jongeling bij NAC wou blijven is er steeds vaker contact geweest tussen de twee clubs waardoor ook Enes Ünal hier heen kwam. Omdat de spits zicht ook goed uitlaat over NAC en het contact steeds intensiever werd, door onder andere goed werk van Hans Smulders en Justin Goetzee, kwam deze samenwerking tot stand.

TD Hans Smulders is zij nopjes met de samenwerking: “Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie. NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner die NAC per direct beter maakt. Bij NAC krijgen de talenten de mogelijkheid om te laten zien dat ze zich staande kunnen houden in een volwaardige professionele voetbalcompetitie.”

Hier geeft Smulders vooral aan hoe NAC City kan helpen, maar hoe kan City NAC helpen? Krijgen wij niet alleen de D keus? Krijgen we echt spelers die ons beter maken en hoe zit het dan met gegarandeerde/verplichte speelminuten? Ook hierover legt Smulders graag iets uit. “NAC en City hebben er vertrouwen in dat de kwaliteit van de spelers zo hoog is, dat ze veel speelminuten maken. De trainer blijft echter eindverantwoordelijk over de uiteindelijke opstelling. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we een goede koers blijven varen met onze Jeugdopleiding. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat ook onze jeugdspelers beter worden.”

Duidelijk dus hoe NAC erover denkt, maar hoe denkt City over de samenwerking? Brian Marwood, Managing Director van City Football Services heeft ook zijn perspraatje klaar. “Wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan. NAC heeft een vooruitstrevende visie, die goed in balans is met een trotse geschiedenis en een gepassioneerde en loyale achterban. Met deze samenwerking komen onze beloften in een uitdagende voetbalomgeving terecht, die ze de motivatie geeft om elke dag beter te worden en uit te groeien tot volwaardige voetbalspelers.”

NAC is hiermee goed op weg om kwalitatief goede spelers binnen te halen. We moeten er wel voor waken dat we een opleidingsclub worden met alleen maar huurspelers, aan Hans Smulders dus de taak om naast een aantal talenten een goede groep neer te zetten die ook een leuke transferwaarde hebben voor in de toekomst.

Omdat NAC niet afhankelijk wilt zijn van City heeft het onder andere de KNVB en de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties) mee laten kijken naar de contracten. Hopelijk is het een contract geworden waar beide partijen echt wat aan hebben en is NAC over een paar jaar geen City 2.

Bron: B-Side Rats, NAC

53 Reacties op "NAC en City tekenen"

 • Chiel
  14 april, 2016 - 11:10

  Lijkt me een noodzakelijke stap om mee te draaien zonder knaken. Ben positief.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  14 april, 2016 - 11:12

  Zeer goede ontwikkeling!! Hans Smulders hulde!!!!

  0

  0
 • Nac
  14 april, 2016 - 11:17

  Als je spelers krijgt op een positie wat je nodig hebt is het goed
  Maar niet dat we Vitesse 2.0 worden

  0

  0
 • Oldskool
  14 april, 2016 - 11:23

  NAC kan dus scouten in de poel van talenten van City en die gratis naar Breda halen. Dan hou je dus veel geld over waar je weer eigen spelers voor kunt halen en als je daar professionele talentontwikkeling op zet, geldt dat dus ook voor de eigen spelers. Mega stap kun je dan maken. Ik heb dit zo veel liever dan een Chinees of nog jaaaren ploeteren tussen promoveren en degraderen,..
  Hopelijk kan City ook nog wat internationele sponsors aanleveren :)

  Beter dit ook dan spelers voor een jaar onder contract hebben of afvallers betaald huren zoals in het verleden altijd gebeurde. Daar heb je ook geen moer aan.

  0

  0
 • Oldskool
  14 april, 2016 - 11:27

  @ Eddy W

  Ik denk dat je Justin goed vindt maar het is nog beter als je zijn naam goet schrijfd….

  0

  0
 • Dutchbird
  14 april, 2016 - 11:28

  Mooi nieuws. Stuur Stevan Jovetić, Patrick Roberts, Jason Denayer en Bruno Zuculini ook maar deze kant op.

  0

  0
 • nacman
  14 april, 2016 - 11:37

  kijk eindelijk na jaren een TD die zijn vak verstaat hulde Smulders klasse werk.
  die komt NAC alleen maar ten goede.
  op naar Europese wedstrijden.
  beste hans kan je voor de open dag geen wedstrijd regelen tegen city om het samenwerkingsverband te bezegelen.

  0

  0
 • Arie
  14 april, 2016 - 11:38

  Op zich een prima ontwikkeling, maar ik geef toch meteen de zure kanttekening dat mocht het à la Vitesse gaan ik mijn SCC linea recta opzeg.

  0

  0
 • Wanny
  14 april, 2016 - 11:42

  Als ze nou Dingsdag volgend seizoen van ons huren voor 2 miljoen per jaar, dan zijn we ook zo weer in de eredivisie.

  0

  0
 • NAC!!
  14 april, 2016 - 11:49

  Haha.. De gelijkenis klopt een beetje. Hoe erg je het ook moet stellen. In city zit je in een cinema te kijken en als ja bij NAC de laatste tijd kijkt. Zit je in een groot praat café. Kwa sfeer boeren we sterk achteruit.
  Dat gezegd zijnde. Vind het wel jammer

  De samenwerking is positief. Goed werk heren

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  14 april, 2016 - 12:01

  Even voor de duidelijkheid Vitesse is overgenomen door een rijke Rus die geen fuck geeft om alles. NAC is niet overgenomen maar een samenwerking verband. Dat is echt een heel groot verschil. NAC is dus de baas. Als je volgend jaar nog steeds in deze kut competitie speelt wat zeer waarschijnlijk is en het budget met een miljoen daalt dan mag je blij zijn met straks een paar frisse spelers van city. Hopelijk hoef je dan ook niet meer na dingsdag te kijken die overal te laat komt en zo sloom is als dikke stront door een trechter. Al bij al gewoon super voor NAC en de toekomst

  0

  0
 • TpT
  14 april, 2016 - 12:01

  Kan interessant zijn. Vraag me bij dit soort constructies alleen wel altijd af hoe City in Godsnaam bij NAC uitkomt en welke belangen er meewegen.

  Nac dat spelers huurt kan natuurlijk goed zijn, zolang het geen half elftal wordt. En heeft NAC op inspraak op hoe lang of stuurt City ze halverwege gewoon ergens anders heen?

  Transferwaarde van de selectie op peil brengen en houden lijkt me ook essentieel voor de lange termijn.

  Sta er gematigd positief in, mede door Naah en Unal die qua mentaliteit en talent goed meekomen en lijken te blijven.

  0

  0
 • dibio
  14 april, 2016 - 12:02

  wel maximaal 3 huurlingen per jaar
  en we gaan ook pep Guardia style spelen

  en open dag een match tegen City

  maar lijkt op het eertse gezicht een prima deal

  0

  0
 • Eddy W
  14 april, 2016 - 12:03

  @Oldskool
  Shit, typefoutje. Aangepast dank je!

  0

  0
 • JohnFe
  14 april, 2016 - 12:18

  Klinkt redelijk goed, het is toch eigenlijk triest als je al gaat zeggen, ik kan er niets verkeerd in zien zover.
  Het moet er dan toch even uit, hoe de eerste stap gezet is weet ik niet, maar toch bedankt dan Robert..en goed gedaan Smulders.

  0

  0
 • karel1
  14 april, 2016 - 12:22

  Letten op schrijf foutjes is daar deze site voor bedoeld??
  zeg dan je abonnement van bndestem dan maar op.

  0

  0
 • JK
  14 april, 2016 - 12:23

  Een van mijn collega’s is kruikezeiker. Hij ziet groen van jaloezie sinds ik dit nieuws er bij hem heb ingewreven! :P

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 april, 2016 - 12:26

  Zoals het nu wordt uitgelegd is dit een prima zaak. Zo’n club als Man City heeft veels teveel spelers en dit is een manier om de jonge jongens te laten groeien. Hoop wel dat de balans bij NAC in tact blijft en er niet teveel spelers van City deze kant op komen. Een stuk of 4 a 5 zou prima zijn, spelers waar je anders niet aan zou kunnen komen tenzij je de hoofdprijs op tafel legt.

  Ik hoop wel dat het hierbij blijft en die sjeik van hun niet na een paar jaar op het idee komt om NAC op te kopen … Dat zou ook zo maar kunnen want de prijs voor NAC is voor hem echt een fooi. Van alle rijke stinkerd clubs vind ik Man City één van de minst intelligente.. Spreekt voor zich dat ze na jaren ploeteren nu eindelijk pas eens fatsoenlijke stappen zetten in de champions league met dat budget en die spelers van hun. Eigenlijk is dat een schande.

  0

  0
 • Wanny
  14 april, 2016 - 12:32

  Het moeten er niet te veel worden, anderzijds heb ik met het gros van de eigen spelers ook weinig op het moment. Of nou pakweg Mulder of een jonge gast van City op het veld staat, dat maakt weinig verschil in de herkenbaarheid.

  Idealiter hebben we straks een aantal echte NAC spelers zoals Penders, Zwaanswijk, Lurling dat ooit waren. Marcellis vond ik ook een gast die hier goed paste. Aangevuld met een paar gasten uit onze eigen jeugd. En dan de open plekken invullen met City spelers op een goed niveau.

  0

  0
 • G00ser
  14 april, 2016 - 12:33

  Super deal voor een club als NAC, met beperkte financiele middelen.

  Clubs als NAC hebben structureel problemen met de aanvoer van talenten uit eigen jeugd. Neem bijvoorbeeld Bob de Jong, afkomstig uit de jeugd, maar NAC kan dergelijke spelers niet vasthouden waardoor ze altijd door de voordeur weglopen. Grotere clubs als Ajax en PSV kunnen makkelijk talent wegplukken bij andere clubs als NAC. Juist door dergelijke acties (denk ook aan Bazoer) hebben clubs als NAC een structureel probleem om talent/lkwaliteit te behouden. Daarom is het goed dat NAC nu een partner heeft gevonden die het tegenovergestelde doet: talent juist bij NAC stallen , in plaats van wegplukken.

  Daarnaast geloof ik erin dat een dergelijke samenwerking NAC sterker zal maken op het gebied van scouting en algemene kennisdeling.

  Tot slot is het een groot compliment dat Man City kiest voor NAC omdat; NAC een club is met de beleving die bij City past, vanwege de achterban, de stadiongrootte en de competitie.

  Complimenten aan NAC (en aan Maaskant) dus!

  ps. Mensen hoeven niet bang te zijn dat wij Man City 2 worden, zoals Vitesse dat van Chelsea is geworden. NAC verkoopt zijn ziel niet aan City, maar gaan een samenwerking aan…dat is een groot verschil.

  0

  0
 • Rattata
  14 april, 2016 - 12:33

  Ik zeg plan die oefenwedstrijd maar in!!! :-)

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 april, 2016 - 12:37

  In de zoektocht naar nieuws van de Britse eilanden over deze zaak liep ik ineens tegen deze link aan. Blijkbaar heeft ons NAC afgelopen januari totaal onder de Bredase radar de Britse tabloids gehaald.. Het is weer eens een nieuwsitem om trots op te zijn. Kan me geen beter artikel voorstellen dan deze die NAC in de afgelopen 10 jaar beter verwoord. Maar toch vraag ik me af hoe ze dit gevonden hebben. Wellicht hebben ze een Tilburger in dienst.. Komtie: http://www.mirror.co.uk/sport/row-zed/nac-bredas-rubbish-routine-rivals-7254368

  0

  0
 • NAC4EVER!
  14 april, 2016 - 12:39

  Super nieuws.
  Maar word idd geen Man City 2!
  NAC moet wel NAC blijven.
  Maar extra versterking is altijd welkom.

  0

  0
 • Jonka
  14 april, 2016 - 12:46

  Het voelt toch een beetje als een soort van overname zonder de broodnodige centjes.

  Voor City is dit een prima deal. De leftovers sturen we naar Breda en wellicht ontwikkelen zij zich zodat we er later nog wat aan kunnen verdienen. Blijken het toppers te zijn dan zijn ze naar een jaar weer weg en blijkt het tegen te vallen zit je met een speler die ongetwijfeld zijn speelminuten zal moeten maken als ”part of the deal,” wat de sfeer in de groep en de ontwikkeling van de eigen jeugd niet ten goede zal komen.

  De herkenbaarheid voor de supporters met het team zal wellicht steeds minder worden (iets wat naar mijn mening nu al het geval is.) Ik begrijp dat we iets moeten maar vraag mij sterk af of dit de juiste manier is?

  0

  0
 • leeuw
  14 april, 2016 - 12:50

  Gewéldig deze overeenkomst, geeft NAC meer aanzien in binnen en buitenland en onze eigen jeugdspelers kunnen zich optrekken aan de grote talenten van City die bij NAC spelen.

  Beste Flieger, ben je ook dáár ook al een keer buiten gezet?

  0

  0
 • scheppioni
  14 april, 2016 - 12:57

  Geweldig van de ene kant maar wel ene belangrijk punt in deze NAC blijft wel NAC !!!

  0

  0
 • G00ser
  14 april, 2016 - 12:58

  Betreft het punt dat je spelers krijgt die niet verbonden zijn aan de club, daar ben ik het niet mee eens.

  Er zijn genoeg NAC spelers (uit eigen jeugd) die zich te goed voor de club voelen, terwijl huurlingen als Naah en Unal maar al te graag willen blijven bij NAC.

  0

  0
 • signase
  14 april, 2016 - 12:59

  Van Flieger trekt in zijn eentje de verhouding tussen bier en azijn weer gelijk. Hij heeft weer tijd nu het IMF publiekelijk bekend heeft gemaakt dat Deutsche Bank al jaren achteruit boert (letterlijk en figuurlijk).

  0

  0
 • S.HB.NAC
  14 april, 2016 - 13:02

  Oh oh oh, die aanhang van ons, word ziek van al dat gezeik van een aantal mensen hier. Jullie kunnen jezelf echt geen NAC-fans noemen, dit is gewoon een zeeer positieve ontwikkeling, opweg naar verdere proffesionalisatie van onze club.

  0

  0
 • nacman
  14 april, 2016 - 13:12

  ik dacht dat we van von flieger verlost waren maar hij heeft weer een ingang gevonden om zijn ongenuanceerde onzin te spuien .
  deze man uit je jw van dijk stal.
  beste flieger snap je niet dat als lulletje rozenwater door hun wordt gebruik om andere te beschadigen en met andere bedoel ik de club NAC.
  een echte supporter doet dit niet ga naar een andere site en laat de echte naccers met rust .
  forza NAC

  0

  0
 • G00ser
  14 april, 2016 - 13:20

  Nog een leuk detail (lees ik op twitter):

  NAC gaat meedelen in de transferopbrengsten van de betreffende spelers, als een soort opleidingsvergoeding.

  Alles bij elkaar denk ik dat NAC hier echt een goede deal heeft gesloten!

  0

  0
 • karel
  14 april, 2016 - 13:26

  Als de samenwerking goed wordt ingevuld, lijkt me dit voor ons NAC een goede deal!

  Fijn dat ik nu eindelijk eens positief kan reageren:

  Chapeau Nac!!!!

  0

  0
 • Eljé
  14 april, 2016 - 13:26

  Het kan verkeren als ik zo de reacties lees. Hoelang geleden was het “liever falliet dan satelliet” ook weer?

  0

  0
 • Ouwe Jos
  14 april, 2016 - 13:28

  Nou, nou, nou…. En ineens kijk ik met een andere bril op naar de volgende champions league ronde. Hup Manchester!

  En de laatste jaren hebben we een redelijke hoeveelheid spelers onze kant op zien komen die niets met onze club hadden, en die zichzelf als toppers zagen. Dan lijkt het helemaal niet zo slecht om te gaan werken met, waarschijnlijk, talentvolle jongetjes die nog veel te bewijzen hebben. Tot nu stellen die zich beter op dan veel van de derderangs volwassenere pseudo vedetten. Financieel is het op korte termijn ook interessant, al zullen we er op de langere termijn weinig mee opschieten.

  0

  0
 • zagge
  14 april, 2016 - 13:41

  Van mij mogen ze best Vitesse 2 worden! De supporters veranderen toch niet het zullen er wellicht alleen maar meer worden.

  0

  0
 • zagge
  14 april, 2016 - 13:43

  NAC Breda City
  ;-)

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 april, 2016 - 13:53

  Zal overigens wel een stunt zijn als Guardiola volgend jaar op de tribune zit om een paar van zijn pupillen te bekijken.

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 april, 2016 - 13:56

  We komen in dit rijtje terecht:
  Training/Scouting partners Edit
  Denmark Aarhus (2013–present)[38]
  In January 2013, Aarhus invited Academy head and former Aarhus player Scott Sellars over to Denmark to tour their facilities, whereupon an agreement was signed between the two clubs. Aarhus impressed with their youth facilities and planned co-operation on young players. In exchange, City agreed to periodically send youth signings from the Right to Dream Academy on loan to Aarhus.
  Spain Espanyol (2011–present)[39][40]
  Espanyol and CFG have an agreement that involves loaning out youth players from Man City to Espanyol, and Espanyol getting first notice on players who are surplus to requirements at City.
  Ghana Ghana FA (2013–present)[41]
  C.F.G. have a partnership with the Ghanaian FA whereby each season their respective technical staff pool knowledge related to training players.
  Portugal Gil Vicente (2012–present)[42]
  An agreement was signed on 9 May 2012 for Gil Vicente to share their scouting network with Manchester City, granting CFG more specialised access to the Portuguese market, primarily for youth talent, while also allowing Gil Vicente to benefit from the group’s more global reach.
  Republic of Ireland Limerick (2013–present)[43]
  Limerick signed a scouting network partnership agreement with City mainly owing to their desire to access the pool of talent coming from the Right to Dream Academy, whom City have a long-term understanding with. Consequently, Limerick will bring in a couple of young African players from the Academy every season.
  Portugal Sporting Portugal (2010–present)[44]
  Under the terms of their agreement, Sporting Portugal signed with Manchester City a deal that they had previously had with Manchester United, to grant City first option on their players, specifically with a view to their youth talent.
  United States Wilmington Hammerheads (2015–present)[45]
  As a condition for their continuing existence in Major League Soccer, New York City FC along with all MLS clubs are expected to either affiliate with or own and operate a club competing in the United Soccer League. Rather than opting to field their own B-team, NYCFC signed a one-year affiliation with Wilmington Hammerheads of North Carolina in 2015 which was then renewed the following year. Their association involves close cooperation on training and player scouting, as well as a league-mandated commitment for at least four players to be loaned to the USL side.

  0

  0
 • drs Marcellus
  14 april, 2016 - 13:56

  @Dun Diee,

  Of Marinus op stage bij Guardiola ;-)

  0

  0
 • Boz
  14 april, 2016 - 13:59

  Dus met andere woorden krijgt de jeugd van city voorrang op de eigen jeugd. Het zal niet geheel zo zwart wit zijn. Maar ik ben er wel een beetje huiverig voor dat dit niet te goede gaat komen aan de ontwikkeling en doorstroming van eigen jeugd naar het eerste.
  Nu is clubliefde en loyaliteit aan de club iets uit een ver verleden. Maar huren van een andere club, wat puur gebasseerd is op speelminuten maken, zal dit zeker geen goed doen.

  hoeveel ouders met een talent vol kind zullen nu de keuze op NAC laten vallen om hun kind daar te laten ontwikkelen?

  Natuurlijk is het zeer prettig om kwalitatief op kort termijn een voordelige kwaliteitsinjectie te krijgen. Maar ik kijk liever op langer termijn, zie liever een kwaliteitsinjectie in de eigen opleiding door meer scouts, trainers en andere ondersteunende elementen om de eigen jeugd naar een hoger plan te trekken. De jeugd heeft de toekomst en dat gaat ook op bij een voetbalclub

  0

  0
 • Peer11
  14 april, 2016 - 14:01

  Achter de schermen gaat het gelukkig steeds meer de goede kant op!!! Nu op het veld nog.

  0

  0
 • F8Hipster
  14 april, 2016 - 14:02

  @Fliegermens: Doe ons en iedereen een plezier en bespaar ons de moeite je wederom een ban te geven en blijf gewoon weg. Stukje naar het oosten luisteren ze waarschijnlijk erg graag naar je kotsende gnoe geluiden. Nou tssssk scheer je weg.

  0

  0
 • Braze
  14 april, 2016 - 14:14

  Den Diee geeft goed weer wat deze overeenkomst voorstelt. In een lange rij clubs mag NAC ook meedingen om een jeugdtalent te mogen huren/opleiden. Unal was toch ook eerst aan Genk verhuurd voor hij bij NAC kwam
  Ik zeg niet dat het bij voorbaat slecht is maar juich niet te hard. NAC zal zelf moeten blijven scouten en opleiden.
  Eerst nu maar eens de nacompetitie afwachten. Als we niet promoveren blijft het dramatisch, met of zonder huurlingen van Man City.

  0

  0
 • Henkie
  14 april, 2016 - 14:15

  Volgend jaar Unal en Thierry Ambrose in de Spits! ;)

  0

  0
 • Dutchbird
  14 april, 2016 - 16:03

  en Wilfried Bony niet vergeten Henkie :-)

  0

  0
 • anoniempje
  14 april, 2016 - 16:23

  Gelijk die oefenwedstrijd spelen dan heerlijk om te zien dat team van city

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  14 april, 2016 - 16:31

  Allemaal leuk en aardig, maar ooit was ik supporter van een club in Breda met lokaal talent en uit de omgeving van Breda (m.u.v. 013). Deze ontwikkeling stemt me niet vrolijk. Dan kan ik net zo goed supporter worden van Vitesse of ieder andere club (m.u.v die uit 013). Leid zelf talent op en laat die debuteren.

  0

  0
 • Dr. Z
  14 april, 2016 - 17:50

  Hans je Smulders rental army!

  Nee zonder gekheid, ik denk dat We hier niet slechter van worden. Klinkt goed!

  0

  0
 • Seh
  14 april, 2016 - 20:04

  Volgens mij was Perica de eerste

  0

  0
 • Buddha
  14 april, 2016 - 20:38

  Dat gelul over eigen jeugd De A – jeugd speelt niet eens op het hoogste niveau. Voordat er weer wat doorkomt zijn we jaren verder. Laat Hellemons, Gillisen en Smulders de jeugd opleiding eerst maar eens goed opzetten. Kunnen we de selectie de komende jaren aanvullen met 2-3 jongens van City

  0

  0
 • Dutchbird
  15 april, 2016 - 00:44

  @Seh die was toch van Chelsea?

  0

  0
 • ome cor
  15 april, 2016 - 06:41

  De tijd dat je met een clubje als NAC talentjes uit de regio scout én houdt is voorbij.
  De grote clubs kopen een legioen aan goede spelers weg die alleen door de interesse al opgewonden raken, maar nooit een speelminuut maken in het gedroomde 1e.

  Zijn die spelers dan niet goed (meer) ? Echt wel !
  Zeker voor een club als NAC die in de eerste divisie of rechter rijtje eredivisie mee balt.
  Zijn spelers bereikbaar/haalbaar voor NAC ?
  NEE ! Zonder een samenwerkingsverband als deze (waarvoor dank Robert Maaskant) kan NAC naar zulke spelers fluiten en moet je het straks doen met toppers van de lokale 3e en 4e klassers. Dat moet je toch niet willen in een voetballand als Nederland.

  Hulde aan de “spitsen” Hans Smulders en Justin Goetzee die de voorzet van Maaskant perfect hebben afgerond. Misschien moeten mensen daar ook even aan denken voor ze na 3x verlies op rij van NAC-1 deze namen gaan lopen afzeiken.
  Het voetbalbedrijf is meer dan een potje ballen en een negatieve spiraal wordt niet met 1 muisklik tot een positieve omgezet.

  0

  0
 • Molenschot loco
  15 april, 2016 - 08:08

  Zo zie je maar..Robbert Maaskant is en blijft een naccer…..

  0

  0