Go to Top

NAC en de competitiestart

NAC en de competitiestart

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan mag NAC in Arnhem gaan beginnen aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. Reden voor ons om eens terug te blikken op de competitiestart van de afgelopen seizoenen van de Parel van het Zuiden.

Vorig seizoen kende NAC een vliegende start van de competitie, maar erg vaak komt dat niet voor. We moeten terug naar 2009 voor de vorige overwinning bij de seizoensopening. Op 2 augustus 2009 wonnen de mannen van toenmalig trainer Robert Maaskant de openingswedstrijd van ADO Den Haag. In de Hofstad versloeg NAC de thuisploeg met 2-1. Matthew Amoah scoorde de winnende treffer op aangeven van Robbert Schilder.

De jaren daarna verging het NAC iets minder in de eerste speelronde van de competitie. Als we kijken naar de afgelopen vijf jaar speelde NAC drie keer gelijk op de eerste competitiedag en verloor het op 7 augustus 2015 van FC Volendam met 1-4. Vorig seizoen mocht Marinus Dijkhuizen proberen deze lijn in eigen huis te doorbreken tegen Jong FC Utrecht . In het Rat Verlegh Stadion werd voor 12.285 toeschouwers gewonnen met 4-1 door treffers van Stans, Dessers, Brusselers en Nijholt.

In het seizoen 2012-2013 had NAC het een stuk lastiger in de eerste wedstrijden van de competitie. In de eerste vijf wedstrijden verloor de ploeg van trainer John Karelse achtereenvolgens van Willem II, FC Twente en Ajax, gevolgd door een gelijkspel tegen FC Utrecht en nog een verloren pot tegen Heracles Almelo. Na vijf wedstrijden stond NAC daarmee op de zeventiende plaats. John Karelse mocht daarom na negen wedstrijden plaatsmaken voor zijn tijdelijke vervanger Adrie Bogers, waarna Nebosja Gudelj het seizoen mocht afmaken. NAC won dat seizoen zeven thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden en eindigde daarmee op de 13e plaats van de Eredivisie.

Het seizoen hierop was Nebosja Gudelj de laatste trainer in de recente geschiedenis, die een heel seizoen als hoofdtrainer van NAC aan het roer stond. In 2013-2014 was de eerste wedstrijd een uitwedstrijd tegen Cambuur, die eindigde in een 0-0 gelijkspel. In de wedstrijden hierna werd er eveneens niet gewonnen, waardoor NAC na vijf gespeelde wedstrijden met slechts 2 punten zelfs op de achttiende plaats stond. De eerste thuiswedstrijd kon NAC rekenen op de steun van 17.250 supporters. NAC speelde zich pas in de laatste wedstrijd van het seizoen veilig. In de 34e speelronde verloor de ploeg weliswaar van PSV, maar ontliep het desondanks de nacompetitie.

In het seizoen 2014-2015 wist NAC in de eerste vijf wedstrijden wel wat punten binnen te slepen. De eerste wedstrijd kwamen 18.100 supporters naar het Rat Verlegh Stadion om NAC gelijk te zien spelen tegen Excelsior. In de vierde en vijfde speelronde waren de mannen van trainer Nebosja Gudelj te sterk voor PEC Zwolle en FC Dordrecht, dat toen nog in de Eredivisie speelde. Na vijf wedstrijden stond de ploeg op de elfde plaats met acht punten. Later dit seizoen werd coach Gudelj na twee nederlagen tegen Ajax (2-5) en Heracles (6-1) vervangen door Eric Hellemons als interim-trainer. Robert Maaskant mocht na achttien wedstrijden proberen om NAC van de zeventiende plaats af te helpen. In een van de laatste speelrondes klom NAC nog naar de 16e plaats. In dit seizoen werden slechts zes competitiewedstrijden gewonnen. NAC speelde play-offs en wist niet te overtuigen tegen Roda waarna we degradeerden naar de Jupiler League.

In de Jupiler League stond het seizoen hierna FC Volendam als eerste tegenstander op het programma. In de thuiswedstrijd met 14.230 supporters op de tribunes wist Robert Maaskant met 1-4 als uitslag het verschil niet te maken. NAC verloor ook de tweede wedstrijd tegen FC Eindhoven en kwam pas in de derde speelronde van de laatste plaats. Tegen Jong Ajax wist de Parel van het Zuiden drie punten binnen te slepen, waarna tegen FC Dordrecht een overtuigende 7-0 werd gespeeld. Na negen wedstrijden mocht Eric Hellemons het roer weer overnemen van Robert Maaskant. NAC stond na drie gelijke spelen op dat moment ‘slechts’ op een zesde plaats. Marinus Dijkhuizen maakte het seizoen af en wist met NAC de derde plaats van de Jupiler League te bereiken en zo in te stromen in de tweede ronde van de play-offs. De rest van het verhaal kennen we inmiddels wel ..

Vorig zagen 12.285 supporters Marinus Dijkhuizen met zijn jonge en vooral nieuwe ploeg winnen van Jong FC Utrecht in de eerste wedstrijd van de competitie. Hierna mocht NAC het opnemen tegen Achilles ’29 in Groesbeek waar ook nipt gewonnen werd. Nadat er verloren werd van MVV in eigen huis pakte NAC vier punten tegen FC Dordrecht en FC Den Bosch. Na 19 wedstrijden stond NAC op een tiende plaats in de Jupiler League waardoor Marinus Dijkhuizen vervangen werd door Stijn Vreven. Vreven haalde met NAC in de competitie de vijfde plaats en wist via de play-offs promotie te behalen.

Als we het kort mogen samenvatten; In 2009 behaalde NAC de negende plaats na winst van de eerste competitiewedstrijd. Daarna verloor de ploeg jaren lang de eerste competitiewedstrijd of speelde deze gelijk. NAC zakte in deze jaren ook op de ranglijst tot het dieptepunt van 2015. Het afgelopen jaar won de Parel van het Zuiden de eerste competitiewedstrijd en promoveerden we terug naar de Eredivisie. Er staat dus zomaar een hoop op het spel komende zaterdag in Arnhem. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats

 

49 Reacties op "NAC en de competitiestart"

 • Van "taajlaand
  9 augustus, 2017 - 11:54

  “Resultaten uit het verleden, geven geen garanties voor de toekomst”….
  Nieuw elftal, trouwens ook bij de tegenstanders, nieuwe trainer, trouwens heel veel nieuw, of veranderd.
  Ik zag een sterk Vitesse afgelopen zaterdag en een zéér zwak PSV in Europa.
  Van ons NAC helaas nog te weinig kúnnen zien mede door te vroege speeltijden in de oefenkapagne.
  Laten we maar ‘gewoon’ NAC blijven, en knokken voor elk punt, zodat we boven de 15e plaats blijven en zo weer kunnen gaan bouwen aan een stabiele ére ploeg!
  Ben ik al lang tevreden.
  Verdorie wat heb ik zin in het komende seizoen.

  25

  1
 • Ouwe Spionkop
  9 augustus, 2017 - 12:00

  Als na 3 wedstrijden 3 punten hebben ben ik tevreden.
  Ik vraag met af waarom de spelerspresentatie opnieuw zo vroeg is zondag op de Open Dag (13 uur). De ervaring wijst uit dat de meeste bezoekers er dan nog niet zijn. Doe het een uur later en het stadion zit veel voller. Lijkt me ook beter voor de spelers die natuurlijk pas midden in de nacht thuis zijn van uitwedstrijd Vitesse.

  17

  2
 • Borisjenac
  9 augustus, 2017 - 12:05

  Puntjes in de eerste 2 wedstrijden proberen te halen, en volle bak winst tegen sparte thuis!

  8

  1
 • JK
  9 augustus, 2017 - 12:10

  Vitesse uit wordt een moeilijke wedstrijd maar PSV is totaal zoekende en Sparta moet ook van te winnen zijn. Als NAC start met 4 punten uit 3 wedstrijden dan doen we het heel redelijk.

  6

  1
 • Negentientwaalf
  9 augustus, 2017 - 12:16

  @JK, NAC is als promenvendus ook heus wel zoekende in de eerste wedstrijden, geloof me.. hup NAC!

  11

  1
 • Mierenneuker
  9 augustus, 2017 - 12:16

  Mierenneukdetail, maar aan het begin van seizoen 12/13 speelde NAC 1-1 gelijk bij WII (verloren dus niet). Goal in de slotfase van Lurling, wittenog?

  10

  1
 • KC
  9 augustus, 2017 - 12:18

  @jk
  Bij 4 punten uit 3 doen we het gewoon heel goed. Duidelijk meer dan redelijk.
  3 uit 3 is oké/redelijk alles minder is matig daarboven is het goed….

  2

  0
 • MLbredaaa
  9 augustus, 2017 - 12:27

  Ach in het seizoen dat we derde werden verloren we de eerste twee potten met 0-3 en 5-0….. We gaan het zien…. Hup NAC!

  19

  -1
 • am
  9 augustus, 2017 - 12:30

  Net als vorig seizoen is er maar 1 ding dat telt. De plek waar je aan het einde van het seizoen staat.
  Hopelijk valt er wel meer te genieten!

  7

  0
 • Lamington
  9 augustus, 2017 - 12:34

  Mierenneuker
  Ik denk dat de schrijver dezes het vooral moet hebben van wikipedia en de cijfers van collega NACstatistieken en zelf niet alles heeft gezien als supporter.

  Doet Vreven de druk wat wegnemen, wordt-ie hier doodleuk weer opgejaagd met “Er staat dus zomaar een hoop op het spel komende zaterdag in Arnhem”. Ik sluit me daarin bij Vreven aan. En drie à vier punten is denk ik ook prima.

  4

  3
 • scheppioni
  9 augustus, 2017 - 13:17

  Dit NAC is anders, we gaan hopelijk voor de volle winst in arnhem !!!
  Erin geloven en geen angstvallige houding, dan kunnen wij ook met recht zingen ‘Wij gaan niet opzij’ !!!!
  NAC we follow !

  5

  0
 • PrinsF8
  9 augustus, 2017 - 13:22

  We zetten Vitesse met 1-3 aan de kant.

  6

  1
 • Leurenaar
  9 augustus, 2017 - 13:26

  @scheppioni dit NAC is idd anders. Maar als je fietstas tegen feyenoord ziet ballen zie je gewoon dat ze een erg sterke ploeg hebben. Realistisch gezien moeten we echt blij zijn met een puntje in arnhem. Tegen een kwakkelend psv zie ik meer mogelijkheden! Tegen Sparta MOET gewonnen worden!

  Lang geleden dat ik zo uitkijk naar het begin van de competitie! HUP NAC!!!

  6

  0
 • Nackruidvat
  9 augustus, 2017 - 13:49

  Wat ben ik blij dat ik voor komende zaterdag weer een reden heb om m’n kop er helemaal af te zuipen

  7

  1
 • Dutchbird
  9 augustus, 2017 - 14:18

  Mooie analyse maar helaas zonder enige betekenis omdat appels met peren worden vergeleken.

  2

  2
 • Johan Apeldoorn
  9 augustus, 2017 - 14:26

  Ik verwacht dat Vitesse een maatje te groot is. PSV thuis levert 3 punten op!!!

  2

  2
 • a
  9 augustus, 2017 - 14:30

  NAC is kwetsbaar door het feit dat het maar een volwaardige spits heeft. Een blessure van Ambrose en er zal binnen de selectie geschoven moeten worden wat niet ideaal is lijkt mij.

  3

  6
 • willem 4,5
  9 augustus, 2017 - 16:03

  Voor de eerste keer in jaren heb ik het gevoel dat we goede weg zijn ingeslagen met ons clubke. Een goede voorzitter Goetzee, die niet verder springt dan polsstok lang is. Een TD die van wanten weet en een netwerk heeft waar we iets aan hebben en ook een trainer die begrijpt hoe je met spelers omgaat en die nu al bewezen heeft hoe je elftal moet motiveren en laat spelen naar de mogelijkheden. Kortom we kunnen trots op de heren hierboven vind ik. Dat mag ook wel eens gezegd worden!!!

  23

  0
 • scheppioni
  9 augustus, 2017 - 17:12

  @ Leurenaar
  Zo’n wedstrijd als de supercup staat op zich, vitess speelde in de kuip en had niks te verliezen, nu spelen ze tegen ons NAC thuis en willen ze toch meer dat is logisch en daar moeten we gewoon met lef onderuit zien te voetballlen maar wanneer ik sommige NAC supporters angstvallig lees dan hoop ik dat onze NAC spelers meer overtuiging hebben want anders ziet het er idd beroerd uit !!! De bal blijft in allertijden rond !
  Helemaal niks in het voetbal is zeker, alleen dat ons NAC juist ja, we winnen de beker !!

  5

  0
 • Dn Bruun
  9 augustus, 2017 - 17:21

  Wat is het heerlijk om weer terug te zijn en wat is het heerlijk om te zien dat iedereen die NAC een warm hart toe draagt er zo naar uitkijkt! NAC leeft als nooit te voren en dat gaan ze weten ook in NL, te beginnen in Arnhem!

  7

  0
 • UIt je Naaht
  9 augustus, 2017 - 17:34

  Man-oh-man… dat misplaatste overschot aan vertrouwen hier baart me wel zorgen hoor. Met name de toon over PSV thuis is echt niet oké. Natuurlijk hebben die het zwaar en staan ze onder druk, maar vorig jaar werden ze derde en ook dát werd een mislukt seizoen genoemd. Wij eindigden vorig seizoen onder hun jeugdteam en haalden uit die twee onderlinge confrontaties slechts één punt.

  Ja, NAC heeft zich goed versterkt, ja we zitten in een veel betere flow dan PSV, ja PSV heeft verloren van Osjiek en is bepalende spelers kwijt geraakt, ja we spelen thuis en nee het is niet goed om van te voren té veel ontzag te hebben voor je tegenstander. Maar kom op zeg. Als NAC deze wedstrijd tien keer tegen PSV speelt win je hem 2 á 3 keer, maximaal. De kans dat NAC niet wint schat ik 75%.

  Als NAC uit de eerste drie wedstrijden drie punten haalt is dat niet slecht. Nee, dan stunt je niet tegen de groteren, maar dan mep je een directe concurrent in ieder geval de eerste nederlaag tegen de kanis. Ik hoop op meer, maar ben met drie uit negen gewoon tevreden.

  23

  1
 • Simpel
  9 augustus, 2017 - 17:48

  We gaan gewoon winnen daar bij vitesse Geen gezeik!! Hup nac

  1

  0
 • Simpel
  9 augustus, 2017 - 17:52

  Nac kruidvat viel het tegen om je kop er af te zuipen zonder reden?
  Ik ben blij voor je

  1

  1
 • Bergse hein
  9 augustus, 2017 - 18:13

  Uit je naaht.
  Heb het net even opgezocht voor je.
  Van de laatste 10 thuiswedstrijden tegen psv hebben wij er 6 gewonnen
  2 gelijkgespeeld
  2 verloren.
  Hoezo maken wij geen kans ??

  14

  0
 • Willem
  9 augustus, 2017 - 18:20

  Uit je naath heeft een sombere kijk op dit soort zaken

  0

  2
 • buurman
  9 augustus, 2017 - 18:39

  Vitesse uit wordt moeilijker dan psv thuis denk ik. Een nadeel is dat we geen spits hebben die garant staat voor 10 a 15 goals in de ere.
  Op het hoogste niveau is het zonder zo’n speler moeilijk. De rekensom is simpel. Als een speler 15 maal scoort en het is steeds de winnende treffer dat draagt hij 30 punten bij aan het eindresultaat. Nu zal het niet altijd de winnende treffer zijn maar hou het op 20 punten, dat is heel veul. Daarom wordt er voor een scorende spits heel veel betaald.
  Neem Dessers die schoot ons in de juup persoonlijk de ere in. Zo’n speler ontbreekt nu denk ik. Toch zijn we sterk genoeg om in de ere te blijven. Na sparta vier punten en we draaien lekker mee.

  2

  5
 • NAC4Ever
  9 augustus, 2017 - 18:46

  Ik kan UIt je Naaht wel enigzins volgen.
  PSV heeft nog altijd een (veel) betere selectie als ons. (Ik zeg overigens niet dat ons selectie niet goed is hoor).
  En zij werden vorig seizoen met gemak derde. Dat was voor hun een slecht seizoen, terwijl wij blind voor een derde plek zouden tekenen.

  Maar toch ben ik het met de meeste hier eens.
  PSV zit na dat slechte seizoen en de uitschakeling van vorige week in een negatieve flow. Terwijl wij juist in een positieve flow zitten.

  Zij kunnen zich bij ons geen misstap veroorloven vanwege de druk van de media en hun supporters. Waar de meeste bij ons niet raar staan de kijken als NAC van PSV verliest (even los van hun het op dit moment met beide clubs gaat).
  Ik verwacht dus dat PSV het initatief zal nemen en ruimte aan zal laten. Laten wij nog net een ploeg hebben die goed gebruiken kan maken van die ruimtes.

  Dit alles en het feit dat NAC een vol stadion achter zich heeft staan, maakt voor mij dat wij echt wel een kans hebben tegen PSV.

  2

  0
 • NAC4Ever
  9 augustus, 2017 - 19:05

  @buurman
  Vorig jaar wisten we toch ook niet wat we van Dessers konden verwachten. (Achteraf bijna 30 goals).

  Ik bekijk het zo. De garantie dat Ambrose er niks van kan hebben we ook niet.
  (Nee dat geldt niet voor iedere speler. Als ik bij NAC zou gaan spelen is de kans 100% kan ik het niveau niet haal haha).

  Ik vind overigens wel dat er nog een tweede spits bij moet voor het geval dat Ambrose geschorst/geblesseerd is, of voor als hij een ‘moeilijke periode’ heeft.

  3

  0
 • Breda1912
  9 augustus, 2017 - 19:47

  Ik zou zaterdag in het thuisvak willen zitten hoe zou je aan kaarten kunne komen .

  0

  0
 • NAC4Ever
  9 augustus, 2017 - 19:57

  @Breda1912
  Als je een seizoenkaart/1912kaart (uiteraad bedoel ik van NAC) hebt denk ik dat je geen kans hebt.
  Als het goed is kunnen ze dan (ook bij Vitesse) zien dan je bij NAC geregistreerd staat.

  Anders zou ik op de site van Vitesse kijken.
  Als er een clubcard verplichten is, heb je warschijnlijk geen kans, behalve als je het via via kunt regelen of als je Vitesse supporters kent.

  Geldt er geen clubcard verplichting kun je er via Vitesse denk ik wel aan komen.

  2

  1
 • NAC4Ever
  9 augustus, 2017 - 20:29

  *Of als je een Vitesse supporter kent
  Moest het zijn.

  1

  0
 • Wally
  9 augustus, 2017 - 20:40

  @breda1912

  Kaarten zijn gewoon verkrijgbaar bij fietstassen zonder clubcard, zou alleen geen adres in nabijheid van Breda invullen…

  3

  0
 • RV
  9 augustus, 2017 - 21:22

  Ambrose heeft nog nooit 34 wedstrijden gespeeld in een competitie. Dat gaat altijd opbreken. We hebben het ook gezien met Ik al, die zat er compleet doorheen zo’n 2 maanden voor het einde van de competitie.

  Ik geloof wel dat hij zijn doelpunten mee gaat pikken maar er moet gewoon een echte spits bij en vooral: een ander type zodat we ook de tactiek kunnen aanpassen op wat de wedstrijd vraagt. We hebben nu geen enkel breekijzer die een team op sleeptouw kan nemen.

  Wat dat betreft begrijp ik de keuze van Vreven voor Vloet op “10” echt volledig. We hebben totaal geen garantie voor goals met García, El Allouchi, Korte en Agyepong. En dat is hard nodig als je wilt overleven.

  4

  1
 • Sjaak Trekhaak
  9 augustus, 2017 - 21:53

  Klopt niet wat er staan.Seizoen 2012-2013 eerste wedstrijd tegen de kruiken was een gelijkspel onder Karelse.

  4

  0
 • NAC4Ever
  9 augustus, 2017 - 22:08

  Klopt Lurling maakt toen een paar minuten voor tijd de 1-1.

  1

  0
 • malpolon
  9 augustus, 2017 - 22:15

  Een ding is zeker, we halen uit de eerste drie wedstrijden geen acht punten. Verder durf ik geen voorspellingen te doen.

  10

  0
 • UIt je Naaht
  9 augustus, 2017 - 23:11

  @Bergse Hein: ik zeg ook niet dat we geen kans maken. En als ik zeg dat als NAC deze wedstrijd uit tien keer slechts twee of drie keer wint bedoel ik ook deze wedstrijd (die volgt op een seizoen Juup…) met deze selectie en niet met de selectie die Europees voetbal haalde, om maar wat te noemen. Nogmaals, we maken zeker wel een kans, maar de selectie van PSV is zonder twijfel sterker – het wordt gewoon pittig.

  @Willem: daar kan ik ook nog over zeggen dat ik niet zozeer een sombere kijk heb op deze zaken, maar wel dat ik niet mee ga in berichten waarin het lijkt alsof NAC PSV wel even gaat oprollen. Dat is echt de tendens in sommige berichten hier. Ik erger me daaraan omdat als NAC na drie wedstrijden met bijvoorbeeld één punt staat het huis weer te klein is. Natuurlijk ben ik dan ook een beetje teleurgesteld, maar het is gewoon zaak dat de supporters niet te hard van stapel lopen om vervolgens weer zwaar teleurgesteld te zijn.

  Dat het bij NAC zeer regelmatig een bestuurlijke en technische teringzooi is, dat is op een gegeven moment geen toeval meer. Dat is ook onderdeel van het heftige klimaat waarin gewerkt wordt en dat hangt samen met de cultuur van onze club – die wij maken. Die is schitterend, maar een vleugje realiteitszin zou goed voor de club zijn. Die probeer ik hier een beetje in te brengen. Ik ben niet somber (mijn inschatting en hoop zijn dat NAC zich ruim gaat handhaven) en ik zeg niet dat NAC geen kans maakt (die maken we namelijk wel).

  4

  1
 • Bredafun
  10 augustus, 2017 - 00:51

  geen gezeik, gewoon winnen, en op naar de volgende tegenstander.
  laat je niet wegcijferen door t gezeik van derden.
  STERK genoeg dit NAC, en kan alleen maar groeien in de competitie (hebben ze reeds bewezen).
  Alle vertrouwen op t linker rijtje in de middenmoot ….HUP NAC !!

  0

  1
 • FVinju
  10 augustus, 2017 - 03:02

  @buurman

  Garantie heb je met voor eredivisie niveau spitsen nooit. Dat dacht PSV afgelopen seizoen met De Jong ook. Die maakte er geloof ik 9.

  Met Ambrose heeft NAC een spits in huis die echt wel zijn goals mee gaat pakken. Het is geheel afhankelijk van het spelbeeld en de aanvoer die Ambrose gaat krijgen. Als NAC met lef gaat spelen verwacht ik veel goeds, maar ook een paar zeperds. Is het echt te matig waardoor je elke wedstrijd achteruit moet lopen gaat het niet goedkomen maar dat is standaard. Heb in ieder geval zin in zaterdag!

  HUP NAC

  3

  0
 • Made zuid
  10 augustus, 2017 - 07:15

  Inderdaad, dat ‘gezwets’ over het verleden. Natuurlijk mooi en prima verwoord.
  Maar je hebt er natuurlijk niets aan. Inderdaad de selecties zijn vernieuwd, nac is verandert in positieve zin en er gebeurt het nodige overal en nergens.

  Laten we met zijn allen achter deze club blijven staan en laten we er ook de schouders eens onder zetten als het even wat minder gaat. Een prima staf , een goed spelersmateriaal en ik verwacht toch stiekem eens dat wij de verrassing van het seizoen gaan worden.

  Stijn weet dat natuurlijk ook , het is daarom dat hij zich in de underdog positie manouvreert

  2

  0
 • buurman
  10 augustus, 2017 - 11:04

  Zonder meer waar dat Ambrose zich kan gaan ontwikkelen tot een prima spits. En dat hopen we allemaal. En ook juist………. met Dessers wisten we het vooraf net zo goed niet. Maar er zijn spitsen waarvan je op voorhand weet; die is altijd goed voor minstens een goaltje of tien. Dat mis ik nu wel. Maar wellicht zijn die voor NAC niet betaalbaar. Dan houdt het op.

  Ik moet zeggen dat het huidige beleid bij NAC op mij erg goed overkomt. Smulders heeft zijn goede prestaties bij eindhoven doorgetrokken. Er zit echt een idee achter.
  Van de andere kant heb ik het vermoeden dat we door de (gelukkige) promotie nu iets te optimistisch zijn. Maar laat mijn vermoeden aub niet uitkomen!

  3

  0
 • scheppioni
  10 augustus, 2017 - 12:48

  Hahaha buurman, Ik denk wanneer we samen een middagje terrasje doen, dat we over ons NAC nogal wat kunnen gedachtenwisselen met ons eigen strijdwijze hahaha !! We gaan het zien zaterdag, hopelijk een gezond bravour NAC zoals de tweede helft in Nijmegen op 28 mei jl !!!

  1

  0
 • Van "taajlaand
  10 augustus, 2017 - 13:43

  Hoi Schepp,

  Niets zo leuk als met enkele NAC ‘gekken’ op een terraske én een pilske daarbij over ons aller geliefde club zagen!
  ( Of het moet het (winnende) avondje NAC zelf zijn….)
  Daarom kunne we gelukkig vanuitalle hoeken van het land, en soms daarbuiten onze meningen hier ventileren met elkaar, alleen is dat gezamenlijke pilske dan minder aantrekkelijk…;-)
  Maar misschien kom ik samen met ons Els nog wel eens een keertje in de omgeving van het ‘Millse’ fietsen, en kom ik je dan op een terasje tegen.
  Er zal vast wel iemand zijn die Prins Scheppioni daar zal kennen.
  Dan zal blijken of de ‘realist’, de ‘positievist’ of de ‘negatieveling’ het gelijk aan zijn broek heeft hangen.

  2

  0
 • die ne gast
  10 augustus, 2017 - 14:01

  Al dat geouweh**r over PSV. Gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken.
  Dus eerst Vitesse-uit.
  En dat wordt voor mijn gevoel een wedstrijd van de mannen (Vitesse) tegen de jongens (NAC).
  Vitesse heeft gewoon een goed team en heeft wel redelijk wat ervaring in het team, dus de wedstrijd is een mooie kennismaking voor onze jonkies met wat er op Eredvisieniveau gevraagd wordt en wij als supporters hebben meteen een goed beeld van het belang van ervaring.

  3

  0
 • buurman
  10 augustus, 2017 - 15:45

  Heel leuk idee Scheppi en Taajland. een terrasje is nooit te versmaden en over NAC lullen we van zelf.
  NAC blijft altijd een pracht club met geweldige supporters.

  Ik schoot vandaag nog even in de lach toen de Noord-Koreaanse nieuwslezeres op TV kwam. In die retoriek stijl iemand bij NAC achter de microfoon zou (voor even) best binnen de cultuur passen dacht ik; ” ONS GEWELDIGE NAC BREDA ZAL STRAKS VITESSE VERSLAAN EN ALLE AANVALLEN VAN VITESSE ZULLEN WORDEN GEPAREERD… etc.”

  In ieder geval werd de nacompetitie ook zo’n beetje als een militaire operatie gebracht en dat werkte wel omdat iedereen zich met 100%¨overtuiging achter de ploeg schaarde.
  (Om misverstanden te voorkomen; ik moet verder niks van oorlog hebben.)

  4

  1
 • buurman
  10 augustus, 2017 - 15:49

  NAC wordt niet voor niks de YELLOW ARMY genoemd.

  1

  0
 • Van "taajlaand
  10 augustus, 2017 - 16:52

  Scherp Buurman!

  Als we dan de legendarische woorden van “de Generaal” die “voetbal is oorlog”wereldkundig heeft gemaakt gaan uitvoeren, kan wat mij betreft deze “oorlog” van harte ingezet worden komend weekend….;-)
  Onze supporters halen het “We shall not be moved” weer aan, en “The Yellow/Black Army” kan los omdat we vorig seizoen de eerste slag gewonnen hebben door de ére na een spannende strijd (terug) hebben kunnen veroveren!!!

  1

  0
 • scheppioni
  11 augustus, 2017 - 12:41

  Hahahaha geniaal mannen, ik ben er voor een terrasje !!
  Enne in het Milsse “Taajke” is er maar inne Schepke idd de prins van 1967 is helaas niet meer onder ons dus dan blijft Schepke d’n twedde 2011 over ! Bier staat koud ! HUP NAC !

  1

  0
 • Van "taajlaand
  11 augustus, 2017 - 16:55

  We komme die Schepp vast nog eens opzoeken!!

  1

  0