Go to Top

NAC gaat door met onderzoek naar VAB

NAC gaat door met onderzoek naar VAB

NAC heeft besloten toch door te gaan met het onderzoeken van de mogelijkheden van de Voetbal Academie Brabant. Deze plannen werden eerder stop gezet, nadat supporters erg boos waren geworden. De Stem had over deze plannen gemeld dat NAC  de jeugd wilde laten fuseren met Willem IIRKC. Volgens Earnest Stewart een ‘ontijdige publicatie’.

Dat blijkt ook wel. De plannen liggen iets anders en naast Willem II en RKC zouden ook RBC en Fc Den Bosch betrokken worden. ,,Op korte termijn is het nog steeds zo dat we geen gezamenlijke opleiding beginnen“, aldus Stewart. ,,Maar voor de lange termijn onderzoeken we nog steeds of het haalbaar is.”

, , , , , , ,

12 Reacties op "NAC gaat door met onderzoek naar VAB"

 • WallieNAC
  16 april, 2010 - 12:55

  Ik vind (wat mijn mening is) als er goede afspraken gemaakt worden dat NAC hier gewoon aan mee moet doen. Ze gaan samenwerken met clubs die 1e divisie zijn of in potentie snel 1e divisie is. NAC zal automatisch de beste jeugdspelers moeten kunnen opeisen. En niet met een muntje omhoog gooien. Ik stem voor. Stillem2 of niet, het is recessie en wil je overleven dan moet je wel saneren!

  0

  0
 • Dave
  16 april, 2010 - 13:14

  Eens met Wallie…Tuurlijk ligt het gevoelig en blabla, maar feit blijft dat die jeugdopleiding niet rendabel is. Zeker in deze tijden kan je niet lang doorgaan met zo'n project als er nauwelijks resultaat is.

  0

  0
 • bpb
  16 april, 2010 - 13:25

  Hoe lang is die jeugdopleiding nou al niet rendabel? Dit plan komt voort uit jarenlange nalatigheid. NAC red zich ook al jarenlang met een niet rendabele jeugdopleiding dus ik zeg: Liever een niet rendabele jeugdopleiding dan een halve 013 jeugdopleiding

  0

  0
 • TpT
  16 april, 2010 - 13:47

  Als je vooruit wilt moet je hier gewoon aan meedoen.
  Tuurlijk heeft een eigen opleiding ook mijn voorkeur.
  Maar de feiten zijn dat de opleiding 7 ton kost en vrijwel niets oplevert.
  Vrijwel alle teams spelen in te lage klassen voor een club als NAC, en zodoende worden ze ook niet klaargestoomd voor eredivisie niveau.

  Trek die opleidingen samen, dat vergroot de kans op het doorbreken van spelers, en de kosten zullen wellicht ook minder zijn.

  En de "gevoelige" kwestie dat het een samenwerking met willem 2 betreft, vind ik niet zo relevant.
  Er rijden nu ook al opleidingsbusjes van NAC door tilburg en van willem 2 door Breda.

  Dat echte clubgevoel zit er toch niet echt meer in, een uitzondering daargelaten.

  0

  0
 • Willem
  16 april, 2010 - 16:35

  Die VAB is een hele slechte zaak voor NAC. Nooit doen!!! De DOMHEID regeert momenteel bij het NAC-bestuur.

  0

  0
 • erwin
  16 april, 2010 - 17:34

  we worden er allemaal beter van en houden eigen identiteit

  0

  0
 • JD
  16 april, 2010 - 17:53

  ES is gewoon een W2'er. En dan bij de presentatie van een nieuwe speler praten over de NAC-cultuur ga toch weg man.
  Het typische is dat men met een andere woordkeuze blijkbaar een heel deel van het eerst zo kritische NAC-publiek inpakt valt me tegen ook van de BSR. Prik er toch doorheen man!

  0

  0
 • Leur Noord
  16 april, 2010 - 18:58

  NEVER RED WHITE OR BLUE ! !
  recessie of niet, nooit met die kruiken !!ik walg van het nac bestuur echt heel erg triest !!
  binnenkort toch maar aactie ondernemen dan !

  ik ben er wel voor om onze eerste play off wedstrijd in dat kruiken stadion te spelen ;)

  0

  0
 • Leur Noord
  16 april, 2010 - 18:59

  dat zal gelijk de 1e en laatste wedstrijd zijn!

  0

  0
 • Mnac
  16 april, 2010 - 20:14

  Eerst zijn ze lange tijd aan het onderhendelen zonder de supporters ook maar iets te laten weten. Dan zeggen ze dat het niet doorgaat en nu vertellen ze doodleuk dat ze er toch mee doorgaan maar noemen ze het samenwerking ipv fusie. Tuurlijk yankee maar onze hoogste jeugdelftallen gaan de wedstrijden gewoon in Tilburg afleggen samen met met de jeugd van o.a. de kruiken! Ze sturen ons met een kluitje in het riet. We zijn echt niet naief.

  0

  0
 • Becherovka
  16 april, 2010 - 22:55

  NAC is een BVO ik zie vanuit dat oogpunt geen problemen. NAC vraagt ons toch ook niet welke spelers ze moeten aantrekken? Waarom zou dat bij een jeugdopleiding dan opeens wel moeten? Dat gezever over de identiteit moet ook eens stoppen, we zijn toch de beste supporters van het land? Laat dat dan eens zien en doe je oogkleppen dan eens af!

  0

  0
 • hansie
  17 april, 2010 - 14:52

  als ze het dan toch doen dan kunnen ze het maar beter nu doen aangezien NAC nu van al die clubs als de topper wordt gezien dus toptalenten zullen sneller voor een cariere bij NAC kiezen helemaal als stilem2 degradeerdt..

  0

  0