Go to Top

NAC gaat in gesprek met Stam

NAC gaat in gesprek met Stam

Wat Ronnie Stam wil nu NAC niet gepromoveerd is? Dat is nog niet heel erg duidelijk. De middenvelder cq. verdediger gaf direct na afloop van een teleurstellend seizoen aan eerst even op vakantie te willen. Pas daarna zou hij beslissen.

Heel mooi. Maar voor NAC is het tijd om spijkers met koppen te slaan. Dus gaat de club nog voor het komende weekend om de tafel met de speler. Die heeft een nog doorlopend contract van 2 jaar, maar net als veel collega’s bij NAC ook een optie om maar weer een ste vertrekken nu we niet gepromoveerd zijn. Het gesprek is dan ook bedoeld om even te kijken of NAC en Stam nog op een lijn zitten en of hij zijn optie om te vertrekken wil lichten of niet.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

24 Reacties op "NAC gaat in gesprek met Stam"

 • mf3
  23 juni, 2016 - 10:01

  RONNIE MOET BLIJVEN!!!

  Hup NAC

  xx
  x

  0

  0
 • S.HB.NAC
  23 juni, 2016 - 10:03

  Blijven ronnie komaaan

  0

  0
 • NOAD1912
  23 juni, 2016 - 10:13

  Stam gewoon blijven!!

  Jongen van de stad, beste rechtsback van de juup

  0

  0
 • Jamie
  23 juni, 2016 - 10:16

  Natuurlijk moet Ronnie gewoon blijven. Maar geen beloftes over posities etc aub. Zou in mijn ogen best de nieuwe captain mogen worden; jongen van de stad, ervaring en in mijn ogen toch een redelijke 2e seizoenshelfr gedraaid vorig seizoen..

  0

  0
 • Wanny
  23 juni, 2016 - 10:20

  Met Stam, Pedro, Van Diermen en nog een jonge, snelle linksback heb je best een aardige defensie voor de Juup.

  0

  0
 • merma84
  23 juni, 2016 - 10:20

  Dit jaar kan hij fungeren als DE man van het elftal waar er afgelopen seizoen teveel haantjes waren.

  0

  0
 • Jf
  23 juni, 2016 - 10:20

  Nieuwe aanvoerder ???? Daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Ronny is een jongen met het hart op de tong en dat maakt andere niet snel beter

  0

  0
 • Theo
  23 juni, 2016 - 10:26

  wie zal dat betalen? ook hij moet behoorlijk inleveren!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  23 juni, 2016 - 10:33

  @Theo

  Hij heeft zoals ik het lees een doorlopend contract, dus hij zal niet hoeven inleveren.

  Hij heeft eenzijdig het recht om zijn biezen te pakken, maar als hij het verkiest, kan hij blijven, warschijnlijk tegen dezelfde voorwaarden.

  Als hij vertrekt komt er geld vrij voor nieuwe spelers, als hij blijft zal hij ingepast moeten worden in het huidige budget, tegen de voorwaarden in zijn contract. Tenzij hij daar vrijwillig van zou afzien, maar zeg eens zelf….

  Als jouw werkgever jou het aanbod doet om morgen hetzelfde werk te komen doen voor de helft, zou je daar dan mee instemmen?

  0

  0
 • 10diego
  23 juni, 2016 - 10:33

  de cruciale vraag is of hij zichzelf ook als rechtsback ziet en bereid is zich te schikken in die rol. Zo ja, dan heb je inderdaad een geweldige speler en indien hij zichzelf als middenvelder ziet de het spel gaat verdelen moet je afscheid nemen. Voor zover ik de media volg is er ook geen interesse voor hem, terwijl hij voor clubs onder de top 3 natuurlijk een uitstekende speler is.

  0

  0
 • ad
  23 juni, 2016 - 10:33

  Goede voetballer voor NAC: Ja
  Duur: Ja
  Rotte appel die altijd commentaar heeft: Ja

  Ik denk dat we afscheid van hem moeten nemen.

  0

  0
 • hansiehansie
  23 juni, 2016 - 10:49

  Volgens mij heeft Dijkhuizen Stam z’n priv√©leges afgepakt en heeft hij zich afgelopen maanden heel dienstbaar opgesteld en ook goede wedstrijden gespeeld.

  Hij heeft een brok ervaring en genoeg kwaliteiten om te blijven. Is hij nog steeds een rotte appel die altijd commentaar geeft? Geen idee, heb hier nog nooit iemand over gehoord behalve outsiders. Is hij duur? Ja misschien wel maar kapitaal hoort op het veld te staan en 2x middelmaat voor 1 goede spelers is nog steeds niks.

  Van mij mag hij blijven. Toont al maanden NOAD en gaat tot laatste minuut voorop in de strijd. Zulke jongens heb je nodig in iedere linie van het veld.

  0

  0
 • NOAD
  23 juni, 2016 - 10:52

  @10diego

  Ronnie voor clubs onder de top 3 een uitstekende speler? Sorry hoor maar ik vond hem nu niet zo overtuigend dat ik als AZ of Utrecht zijnde zou zeggen van we halen hem op als rechtsback. Hij kan nog prima mee bij NAC in de Jupiler League maar als serieuze club in de Eredivisie ga je hem niet halen

  0

  0
 • Ouwe Jos
  23 juni, 2016 - 10:56

  Ik hoop dat hij blijft. Ben ik nu de enige die Ronnie als middenvelder ook sterke wedstrijden heeft zien spelen? Tuurlijk was hij vaak aan het draaien en keren, maar lag dat ook niet aan niet aanspeelbaar zijn van medespelers?
  Ik denk dat Ronnie, mits goede begeleiding, ook een hele goede aanvoerder kan zijn. Misschien moet hij eens gaan praten met kerels als Alfred Schreuder.

  0

  0
 • Oldskool
  23 juni, 2016 - 11:03

  @ kinderkaartje

  Alle spelers met deze clausule hebben een verlaagd salaris als ze blijven. Dus ook Stam. Dat is ook de reden dat ze allemaal gaan (Behalve Dingsdag want die kan nergens naar toe en is toch zijn laatste jaar als voetballen). Dus tenzij NAC het salaris zou aanpassen, moet ook Stam een lager salaris accepteren.

  Bij Stam zal dat overigens niet de issue zijn, die heeft geld zat (en kon ook vorig jaar elders wel meer verdienen dan bij NAC). Zal meer zijn hoe hij zij rol ziet bij NAC en hoe NAC dat ziet.

  0

  0
 • Toontje
  23 juni, 2016 - 11:07

  Hij blijft vanzelf want daar is echt geen club die hem wil hebben, dat denkt hij zelf alleen maar.
  Als hij maar geen positie op het middenveld eist, want daar is hij totaal niet geschikt voor.
  Nuttige back in de JL

  0

  0
 • Leeuw
  23 juni, 2016 - 11:12

  Met Robbie Haemhouts erbij zal Ronnie meer geneigd zijn om te blijven.
  Zij hebben vroeger heel wat ingebracht bij de NAC-jeugd en de beloftes, die 2 vonden elkaar toen heel goed aan en waren maatjes in de omgang.
  Ronnie op de backplaats prima, maar samen met Robbie op het middenveld zal wel eens verrassend goed kunnen uitpakken, Ronnie als meer controlerend voor de verdediging en Robbie diepgaand, aanbiedend en snel de spits opzoekend, Robbie is voor zijn 32 jaar uitermate beweeglijk en snel in balbehandeling, zo iemand had Ronnie er graag bij gehad afgelopen seizoen.

  0

  0
 • F4
  23 juni, 2016 - 11:38

  Ronnie wordt voor een deel betaald door externe financierders. Maakt zijn vertrek minder noodzakelijk dan dat van Sjoerd Ars, Kevin Brands of Michael Dingsdag. Daarnaast verdient een van de laatste Bredanaars in de selectie kans op eerherstel. Is, soms terecht en soms ten onrechte, te vaak uitgekafferd door de eigen aanhang. Hopelijk blijft Ron. Vind hem een vreselijk onderschatte speler.

  0

  0
 • kinderkaartje
  23 juni, 2016 - 12:18

  @Oldskool

  Ok, thanks, wist ik niet.

  Laat onverlet dat de keuze dus aan hem is en ik neem aan dat de grootte van de verlaging van zijn salaris dan ook contractueel vastligt, dus dat het voor iedereen duidelijk is wat hij het komende jaar gaat kosten.

  Hoop in ieder geval dat hij blijft, want met alleen jonge honden gaan we het ook niet redden.

  0

  0
 • La pelota
  23 juni, 2016 - 13:52

  In 4-3-3 kwam hij op het middenveld tekort. En als rechtsback kwam hij na een rush langs de zijlijn vaak pas weer bij de eigen 16 aan, als de aanval van de tegenstander al was afgelopen.

  Als hij blijft op welke positie dan? Rechter middenvelder? Dat kan hij nog wel belopen denk ik en aan zijn voorzet mankeert niets

  0

  0
 • maikel
  23 juni, 2016 - 16:59

  Ronnie Stam is zeker de beste rechtsback van de Jupiler League.
  Deze jongen is zeker niet altijd makkelijk, maar dat zegt niets over zijn kwaliteit als voetballer.
  Het is een jongen van de club, en wordt voor een groot deel betaald door extere finaciers, daarom is idd de druk wat minder groot om deze jongen van de hand te doen.
  Ik hoop écht van harte dat Ronnie behouden blijft voor deze prachtige club.
  Deze jongen hebben we echt nodig om voor de prijzen te gaan spelen.
  Heeft enorm veel ervaring, en is simpelweg mee van de betere spelers uit de Jupiler League.
  Hup NAC

  0

  0
 • WW
  23 juni, 2016 - 17:16

  Ik ben het eens met wat veel anderen ook al zeggen.

  Een betere rechtsback heb je niet. Zeker niet voor wat binnen ons budget bereikbaar is.

  Ik zal het nog sterker zeggen: Stam was de enige (!!!!) van het elftal van afgelopen seizoen met wie ik, op de rechtsbackpositie, blind de eredivisie in had gedurfd.

  Als Stam als rechtsback wil spelen, HEEL graag laten blijven!

  0

  0
 • L.
  23 juni, 2016 - 17:54

  @F4. Helemaal mee eens!

  0

  0
 • Baske
  23 juni, 2016 - 23:28

  Van mij mag als er dan toch helemaal opnieuw begonnen wordt ook Ronnie vertrekken. Zijn maniertjes kunnen de vorming van een nieuw groepsproces wel eens in de weg zitten. Status krijg je namelijk door prestatie en niet door de grootste mond te hebben. Als hij dat beseft, mag hij blijven!

  0

  0