Go to Top

NAC gaat voor promotie

NAC gaat voor promotie

Al eerder liet men vanuit NAC weten dat de club dit jaar wederom om promotie wil gaan strijden. Dat moet moet met een kleiner budget en een volledig ander team en ook nog eens met een -grotendeels-  nieuwe technische staf.

Marinus Dijkhuizen weet wat hem te doen staat. Hij gaat dus niet per definitie voor een kampioenschap, zoals dat vorig jaar bij NAC in eerste instantie wel het geval was. “Wij moeten om promotie strijden en bij de eerste vijf eindigen. Dat is een realistische doelstelling. Vorig jaar werkten wij met een eredivisiebudget van 2,5 miljoen euro. Nu ligt het spelersbudget met 1,5 miljoen euro op het niveau van de eerste divisie.”

Ondanks dat zou er wat geld vrij gekomen moeten zijn van Michael Dingsdag, die plots zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, en Vlatko Lazic wiens contract gisteren ontbonden werd (later vandaag daarover trouwens meer op deze site). Dat geld wordt echter niet automatisch aan nieuwe spelers besteed, zo legt de hoofdtrainer uit. “Omdat we al flink hebben moeten snijden in het spelersbudget. Er zijn veertien nieuwe spelers gehaald. Daar zullen er nog vier tot zes bijkomen.” Hier ligt gelijk een reden waarom er niet meer direct op een kamioenschap ingezet wordt. “Ook de technische staf is vernieuwd. Dat heeft tijd nodig. Ik heb weinig zicht op de concurrentie. De Graafschap, Cambuur, VVV: die clubs zullen bovenin met ons gaan meedraaien denk ik, hoewel ik de sterkte van die ploegen niet heel goed kan inschatten.”

We gaan het allemaal zien en meemaken in het komende seizoen. Aan de supporters ligt het in ieder geval niet. De SCC verkoop loopt zelfs nog iets harder dan vorig jaar. Je kan zeggen over de NAC-supporters wat je wilt, maar een beetje gek zijn ze wel.

Bron: B-side Rats, BN DeStem, SVN

47 Reacties op "NAC gaat voor promotie"

 • johan o
  16 juli, 2016 - 11:17

  Heerlijke club zijn we toch!? Come on NAC

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 juli, 2016 - 11:19

  4 tot 6 spelers nog, ik ben zeer benieuwd wie dat gaan zijn. Neem aan minstens 2/3 voor de verdediging.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 juli, 2016 - 11:20

  En natuurlijk: op naar de grote markt!!! HUP NAC

  0

  0
 • rooftop
  16 juli, 2016 - 11:21

  En dat is allemaal de schuld van Schollen………

  Worstenbroodje doen?

  0

  0
 • Fabriekske
  16 juli, 2016 - 11:24

  Het drukventiel van Marinus Dijkhuizen werkt zoals gewoonlijk weer prima. Niet voor het kampioenschap gaan . Zijn de budgetten van de concurrerende ploegen dan zoveel hoger ? Trainer laat eens zien waarvoor wij jou gehaald hebben !

  0

  0
 • paul
  16 juli, 2016 - 11:57

  Niet zo moeilijk toch wie er nog komen? Sporkslede en Corryn. Twee of drie jongens van City. En dan nog een plekje openhouden voor Koch…

  0

  0
 • Ernst
  16 juli, 2016 - 11:58

  Een plek in de naccompetitie is geen prestatie.
  Dat haal je altijd, natuurlijk moet je voor het kampioensschap gaan!
  Dijkhuizen dekt zich alweer in.

  0

  0
 • Mafkees
  16 juli, 2016 - 12:11

  “Hij dekt zich alweer in”.

  *zucht* We kunnen dit ook gewoon realiteit noemen.

  0

  0
 • JK
  16 juli, 2016 - 12:19

  Verstandige woorden: vorig jaar hebben we te maken gehad met teveel druk en teveel moeten waardoor het vaak tenenkrommend was. Eerst maar eens goed uit de startblokken komen dit seizoen (vorig jaar begonnen we met 1-4 en 1-2). Na 3 a 4 wedstrijden weten we hoe goed de definitieve selectie is.

  0

  0
 • Ratkopf
  16 juli, 2016 - 12:23

  Er komen er sowieso nog 3 van man city op het allerlaatste moment, vermoedelijk voor in de verdediging

  0

  0
 • ennoajseejer
  16 juli, 2016 - 12:30

  laten we het eens omdraaien: laag inzetten bij het begin en hoog eindigen, ipv het omgekeerde zoals vorig jaar

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  16 juli, 2016 - 12:31

  Voor in de verdediging.
  Terwijl de verdediging meestal achterin is toch?

  0

  0
 • heksenketel
  16 juli, 2016 - 12:33

  Ik ben het niet eens met diegenen die zeggen dat Marinus zich indekt. Dit team is volledig nieuw en nog niet op elkaar ingespeeld. Dat moet helaas groeien. Maar wel terecht dat we voor promotie gaan. Dat betekent dus een periode pakken (of bij de eerste 5) en dan promoveren.

  Dat lijkt me een ambitieuze en realistische uitdaging. Ik ben het wel met @Fabriekske eens: “Trainer laat eens zien waarvoor wij jou gehaald hebben!”. Dat heb ik afgelopen seizoen niet gezien. Hij heeft nu zijn eigen elftal, dus no more excuses!!

  0

  0
 • THE Don
  16 juli, 2016 - 12:58

  Wat een laffe doelstelling. Het is bijna onmogelijk om de nacompetitie niet te halen.

  0

  0
 • Oldskool
  16 juli, 2016 - 13:05

  3x City en dan nog wat geld in je zak houden omdat er op het laatst altijd nog aardige spelers vrijkomen bij de grotere clubs

  0

  0
 • Oosterhout3
  16 juli, 2016 - 13:06

  Ik denk dat sommige hiet nog denken dat nac 4 mil te besteden hebben… en zo makkelijk over alles en iedereen heen walst!

  Het is niet meer zo!

  We hebben nu een jonger elftal die blijkbaar wel voor elkaar willen knokken!!(dat zie je aan het spel tot nu toe).

  Hupnac!!

  0

  0
 • Dr. Z
  16 juli, 2016 - 13:08

  Top 5 is prima, niveau van de top 5 zal dicht bij elkaar liggen. Het beste team gaat er met de schaal van door! Kortom een spannend seizoen!

  Lang geleden dat ik zo veel zin in een nieuw seizoen heb :)

  Hup NAC

  0

  0
 • henk
  16 juli, 2016 - 13:11

  @THE don
  Jij verdraait zijn woorden of hebt moeite met lezen. MD heeft het over de eerste 5. Dat is een realistische en ambitieuze doelstelling.

  0

  0
 • gogogo
  16 juli, 2016 - 13:33

  Heb n goed gevoel er over. NAC gaat dit jaar positief verassen.

  0

  0
 • Toontje
  16 juli, 2016 - 13:44

  Misschien kun je in de loop van de tweede helft van het seizoen gaan zeggen (als je al genoeg punten hebt. We gaan voor het kampioenschap. Nu strookt dat totaal niet met de realiteit. Niet te hoog van de toren blazen, de druk wordt voor zo’n jonge ploeg veel te groot. En NAC kan niet met druk omgaan hebben we de laatste jaren gezien. Dus hou op met de woorden: kampioenschap, markt….op dit moment grote onzin

  0

  0
 • Uit je Naaht
  16 juli, 2016 - 13:50

  Juist een heel ambitieuze doelstelling lijkt mij. ‘Voor promotie gaan’ betekent in mijn perceptie niet alleen het halen, maar ook het winnen van de nacompetitie, of ben ik nou gek?

  Ergens voor ‘gaan’ is sowieso niet helemaal helder. Betekent het dat je ook tevreden bent als je tot het laatst meedoet maar het niet redt? In de zin van nipt tweede worden of de finale van de nacompetitie halen?

  Maargoed. De doelstelling ligt dus ergens tussen “wij willen in seizoen 17/18 weer Eredivisie spelen” en “wij willen tot het einde toe meedoen om promotie”. Akkoord!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  16 juli, 2016 - 13:56

  Laat trouwens maar. Mijn hele gelul is vooral terug te leiden naar de kop en niet zozeer de inhoud van het verhaal. Die kop is van BSR en niet van Marinus (hoewel die kop van Marinus ook niet meevalt…).

  0

  0
 • NAC4EVER!
  16 juli, 2016 - 14:39

  NAC heeft vorig jaar niet gezegt dat we voor de titel gingen.
  Er waren zelfs supporters die NAC, (op deze site) door het niet uitspreken om voor de titel te gaan, een gebrek aan ambitie verweten.
  Wel liet NAC vanaf dag 1 weten vol voor promotie te gaan.

  0

  0
 • ome cor
  16 juli, 2016 - 14:43

  Als ik MD was had ik doodleuk gezegd:
  We gaan voor lijfsbehoud komend seizoen en alles wat we meer krijgen is meegenomen.

  Voor sommige zeikerds hier is het namelijk toch nooit goed.
  Als NAC zegt dat het voor titel gaat komen de mensen die zich kritisch noemen om de hoek kijken, want dat is wel een hele gewaagde doelstelling.
  Als NAC zegt dat het voor promotie gaat komen er weer betwetertjes naar voren die vinden dat NAC met 2 vingers in de neus de nacompetitie moet kunnen halen, dus dat de doelstelling te slap is.

  Misschien is het aan een aantal zeikerds…eh…pardon critici voorbij gegaan, maar we beginnen met een compleet nieuw team en een compleet nieuwe selectie.
  Met Noppert, vd Maaten, Damen, Verbeek en eventueel Borahsasar heb je alles gehad wat vorig jaar ook aan de Rat Verleghstraat rond liep.
  Dat is dus niet bepaald een sterke selectie die op een paar puntjes is aangevuld, maar een compleet nieuwe selectie met eventueel 1 basisspeler van vorig seizoen en 4 reserves.

  Maar we zaniken dus wel meteen al bij uitslagen/prestaties in oefenpotjes, want de spelers krijgen natuurlijk van de critici geen enkele tijd om elkaar te leren kennen en moeten maar meteen op 100% van hun vermogen presteren. En oh oh, gauw op het duimpje omlaag klikken als ome Cor dan zegt dat je een waardeloze supporter bent.

  Op 5 augustus begint de competitie die onze uiterst incompetente voetbalbond ruimschoots laat beginnen voor het sluiten van de transfermarkt, waardoor competitievervalsing eerder regel dan uitzondering is.
  Maar goed, onze bond maakt er geen geheim van wie als vriend wordt beschouwd en wie niet.

  Enfin…..5 augustus begint de competitie en na de eerste 5 wedstrijden weten we pas echt hoe de selectie van ons en onze tegenstanders er definitief uit ziet tot aan de winterstop.
  Maar dan moeten onze jongens er staan, dan moeten de punten gepakt worden en moet er strijd geleverd worden.

  Maar nu liggen zeiken over de wijze waarop de doelstelling geformuleerd wordt……we zijn toch geen stelletje ouwe wijven of zo ?

  0

  0
 • heksenketel
  16 juli, 2016 - 14:55

  @ome cor

  Allereerst heb ik je een duimpje omhoog gegeven, want ik ben het met je analyse van het elftal helemaal eens.
  Daarnaast……..moet je niet zo zeuren hahaha. Iemand, die zeikt dat anderen niet zo moeten zeiken is zelf ook een zeikerd :-).

  But never mind….ik ben blij met je hier, want je posts voegen meestal wat toe!

  0

  0
 • Baske
  16 juli, 2016 - 14:57

  Laten we beginnen met eeeeeindelijk weer eens een fatsoenlijke pot voetbal, heb ik echt jaren moeten missen. Om moedeloos van te worden was het. Andere doelstellingen boeien me nu niet zo

  0

  0
 • Liedje
  16 juli, 2016 - 15:00

  @Baske

  Ik deel jou mening helemaal ik wil dit jaar gewoon een team dat is een keer voor elke meter strijd en niet als een stelletje lamzakken over het veld lopen.

  0

  0
 • Ad Lips
  16 juli, 2016 - 15:08

  Ze willen zoveel bij NAC, maar het zal wel weer 3x niks worden!

  0

  0
 • Pedro Piet
  16 juli, 2016 - 15:11

  Krijgen we een liveblog van Baronie – NAC?

  0

  0
 • RV
  16 juli, 2016 - 15:12

  Vergis je niet, ook met dit budget ben je top Jupiler League en moet je gewoon mee kunnen doen tot het eind voor de titel.

  Maar ik vind het wel een realistische doelstelling om voor promotie te gaan.
  Zitten best een paar frisse jongens bij waar ik vrolijk van wordt maar ik moet ook wel een beetje lachen om dat positivisme wat ineens weer de kop op komt steken. Dat is wel mooi en dat is typisch NAC.

  Het beleid en de visie van Smulders is prima maar er moet gewoon een ervaren verdediger bij naast van Diermen naar mijn mening, die positie kun je niet opvullen met een huurling van City. Ook in de goal is ervaring weggevallen en onze spits (die me positief opvalt tot op heden) is nog een groot twijfelgeval of hij ook doelpunten gaat maken. Dat baart me toch wel zorgen.

  Je kunt wel zeggen dat de verwachtingen naar beneden bij moeten worden gesteld maar we moeten gewoon promoveren hoor. Wat gaat er gebeuren met nog een jaar JL? Er zal in ieder geval geld bij moeten en de vraag is of daar nog mensen toe bereid zijn.

  0

  0
 • heksenketel
  16 juli, 2016 - 15:17

  @Ad Lips

  Ik volg je al een tijdje en ik ga je leven veranderen kerel! Ik had met Justin de afspraak dat als ik een goede directeur zou vinden, hij weer verder gaat als commercieel manager.

  Ik heb hem net een mailtje gestuurd dat ik nu echt iemand heb gevonden met verstand van zaken, die ambitieus is, iemand die zijn boodschap met visie en passie brengt, iemand die denkt in oplossingen en altijd positief is. Kortom een echt boegbeeld en bovendien ook nog iemand met een echt NAC-hart, die zijn club door dik en dun steunt… Kreeg net een mailtje terug dat je maandag kunt beginnen Ad!

  0

  0
 • Fred Parket
  16 juli, 2016 - 15:21

  Ik kom er net achter als je Ad zijn achternaam met een B ipv een L laat beginnen je een grappig woordje krijgt. hihihihih

  0

  0
 • cataNACcio
  16 juli, 2016 - 15:32

  Ben benieuwd…. Ga,zeker kijken….Hoop stiekem nog op Unal ik denk dat die als basisklant 30+ goals maakt.

  0

  0
 • Bash
  16 juli, 2016 - 15:47

  Als NAC kampioen wordt zou dat echt een wereldprestatie zijn. We moeten ze eerst tien wedstrijden geven om ingespeeld te raken. Als je An veel punten verliest begin je gewoon op achterstand. Daarbij de gemiddelde leeftijd. Over het algemeen staat jong garant voor wisselvalligheid. Hopelijk kloppen beide verwachtingen niet, maar het gaat een taai jaar worden. Gelukkig kan bij NAC alles!

  0

  0
 • Naamloos
  16 juli, 2016 - 15:48

  Lafbekken! Met zo’n achterban moeten we altijd voor het kampioenschap gaan en hierop dus ook de doelstelling afstemmen. Hier word gesproken over druk… Pure onzin iedereen die werkt voor een baas heeft te maken met druk maar deze mietjes kunnen dit niet hendelen. 1 woord LAF!!!!

  0

  0
 • Nac
  16 juli, 2016 - 15:54

  Hopelijk zetten ze de lijn van tegen Mechelen door ze speelde best goed.
  Mechelen heeft 1 kans gehad en dat met deze verdediging.

  Hup Nac

  0

  0
 • HenriJ84
  16 juli, 2016 - 16:29

  Pfoe. Wat een reacties alweer hier zeg.

  Er zijn tov vorig seizoen nog 2 spelers over die meer dan 500 minuten hebben gemaakt in dit team vorig jaar. Een hele nieuwe selectie. Ik was na Mechelen best positief maar we moeten er -net als in mindere- oefenpotjes niet teveel van maken. Het goed managen van een club heeft ook alles te maken met managen van verwachtingen. Zowel Smulders (op twitter) én Dijkhuizen doen dit prima. Terwijl een deel van Breda de ploeg alweer richting titel zag gaan trappen ze even de rem in. Prima!

  NAC heeft een relatief groot budget voor de Jupiler League. NAC heeft een grote achterban. Maar ook een hele nieuwe selectie, vol met jonkies. Dat heeft wat tijd nodig om ingespeeld te raken én kent vaak up en downs. Dan kan je die selectie wel weer opschepen met immense druk maar dat verlamd eerder dan dat het goed doet. Uitspreken dat je voor promotie gaat en eerste 5 is reëel. Zegt het dat ze geen kampioen willen worden? Allerminst! Kunnen ze als het goed gaat de doelstelling omhoog bijstellen? Jazeker!

  0

  0
 • Balletje
  16 juli, 2016 - 17:23

  We hebben mazzel met een paar dingen:
  * jonge spelers, die spelen makkelijker en beter in een team van gelijken
  * een trainer die achter de aangetrokken spelers staat
  * een TD die snapt dat je een euro maar één keer uit kan geven
  * jonge spelers die vermoedelijk nog nooit in een stadion met duizenden idioten hebben gespeeld
  *Jonge spelers die ineens een kans krijgen te groeien en over een paar jaar stappen omhoog gaan maken

  Het enige wat ik oprecht hoop is dat ze allemaal niet kunnen lezen en schrijven, want zelfs een vent met een meter eelt op zijn ziel zal nog janken bij wat de ‘deskundigen” hier af en toe uitkramen.
  De azijnpissende deskundigen dan wel, heel af en toe zitten er een paar pareltjes van inzicht.

  0

  0
 • H.V.M.
  16 juli, 2016 - 17:27

  NAC hoort inderdaad ALTIJD voor het kampioenschap te gaan!
  Smulders, Dijkhuizen en Goetzee lijken zich steeds meer te verschuilen achter het spelersbudget van 1.5 miljoen euro. In feite ligt het budget flink hoger!
  De samenwerking met City levert toch vier tot zes (gratis) spelers op??? Deze “gratis” spelers zullen toch niet zó slecht zijn dat ze nul waarden vertegenwoordigen?
  Simpel gezegd ligt het spelersbudget dus ruim hoger dan genoemd bedrag.
  Aan de Play-Offs doe je altijd al mee!
  Vrijwel elk seizoen doet notabene de nummer acht nog mee.
  Een hoofdprijs voor clubjes zoals Oss, Telstar en Almere om er maar eens enkele te noemen.
  Voor NAC geldt echter maar éen prijs en dat is kampioen worden. De Graafschap, Cambuur, VVV en Eindhoven zullen het ook moeilijk zat hebben.
  De rest is grotendeels opvulling.
  NAC hoort in de bierdivisie van niemand bang te zijn. We gaan er voor!!

  0

  0
 • scheppioni
  16 juli, 2016 - 18:53

  Ik ben er nog niet zo zeker van, begin oktober weten we meer of de trainer nu wel zijn hand kan gaan zetten in een goed durvend spelend NAC BREDA !

  0

  0
 • Balletje
  16 juli, 2016 - 19:14

  Kan het eigenlijk slechter dan vorig jaar?

  0

  0
 • ome cor
  16 juli, 2016 - 19:25

  @Ad Lips
  16 juli, 2016 – 15:08

  Dat zeggen jouw ouders ook over jou, denk ik.

  0

  0
 • Oosterhout3
  16 juli, 2016 - 21:41

  Mensen vergeten denk ik dat de top5 halen kan betekenen…kampioenschap!
  Veel spelers speelden niet eerder voor 10.000 of meer.

  De graafschap b.v. verliest met 8-1van de kruikjes vandaag!
  Cambuur weet ik echt niet….
  Dan heb je vvv met de selectie van vorig seizoen… (die worden de moeilijkste denk ik)!

  0

  0
 • TheBeek
  16 juli, 2016 - 23:09

  Gelukkig is de trainer realistisch.

  Cambuur, graafschap en VVV zijn gewoon serieuze concurrenten en ik zie niet in waarom onze selectie per definitie beter is dan die van hun.

  Laten we eerst eens kijken waar we staan na 10 wedstrijden voordat alles en iedereen weer gaat lopen roepen dat we wel ff kampioen worden.

  Achterin moet er echt nog een (bij voorkeur) nederlandstalige ervaren kracht bij.

  Alleen v. Diermen is niet genoeg. Dat kan je niet ff invullen met wat onervaren city jongens. Dan word communiceren te moeilijk.

  Ook in de goal moet ik het eerst nog zien.

  En ook al zit er nog zoveel man in het stadion……….dat bepaald niet hoe hoog je eindigd ;)

  0

  0
 • Harry nsc
  17 juli, 2016 - 00:00

  Maar als NAC thuis speelt staan we dankzij het publiek al met 2 – 0 voor , nog voor de bal rolt.

  0

  0
 • Cor Taxi Brexit Nexit.
  17 juli, 2016 - 11:05

  Ziet er toch wel goed uit die selectie.Ik zal voor Scheppioni niet meer zeggen dat het goed komt;-)).Het gaat niets worden dit jaar!!! Worden ze dadelijk gewoon kampioen….haha.Laat mij er maar naast zitten.

  0

  0
 • scheppioni
  17 juli, 2016 - 12:39

  Thanks Cor, now I believe ! hahaha HUP NAC

  0

  0