Go to Top

NAC – Go Ahead: Oldskool times!

NAC – Go Ahead: Oldskool times!

en een feestavond wordt het, komende vrijdag. Als het aan de supporters ligt that is. 40 Jaar Avondje NAC mogen we niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan en dat doen we dan dus ook niet. Eerder al plaatsen we een bericht over een app van CM Payments (we sturen ons rekeningnummer voor die advertorial nog wel even door), NAC heeft al een prachtige pagina met argumenten om de wedstrijd te komen bezoeken geplaatst en nu komen ook de Breda Locos met een oproep. Die nemen we even over:


De laatste thuiswedstrijd van een rampzalig kalenderjaar. Degradatie smaakte vies en was pijnlijk. Inmiddels zijn onze jongens hard op weg om de smerige smaak van dat debacle weg te spoelen (met een hoop doelpunten, een mooie reeks en veel bier). Na een teleurstellend begin van het seizoen is het komende vrijdag zaak om de tweede periode binnen te halen. Dat op zich is al reden voor een feest, maar er is meer. 40 jaar geleden werd het avondje NAC geboren. Onder het kunstlicht, afkomstig van 4 grote masten, werd er `s avonds gestreden voor iedere meter. Het avondje NAC is magisch. De invloed van supporters op het verloop van een wedstrijd is vaak onderwerp van discussie, maar in Breda weet iedereen het zeker. NAC wordt gedragen door de fanatieke supporters, de spontane sfeer en de chaos op de tribunes. Er gebeurt wat op het veld, de vlam slaat in de pan en iedereen gaat uit zijn dak. De B-Side zingt Vak G toe en andersom. Een sfeer waar heel Nederland jaloers op is. Al 40 jaar lang een begrip!

40 jaar geschiedenis is moeilijk in 1 avond te vatten, maar komende vrijdag gaan we het toch proberen. De Breda Loco’€™s willen alles op alles zetten om onze jongens naar de overwinning, tweede periode en een top feest te schreeuwen. Er komen dan ook verschillende acties vanuit de Breda Loco`s, gericht op de geschiedenis en de mooie verhalen van vroeger. Wij roepen iedereen op om zijn mooiste, oudste, gaafste, meest versleten shirt sjaal en muts aan te trekken of op te zetten. Of je nu 8 of 80 jaar oud bent, iedereen heeft een favoriet kledingstuk van onze club. Het avondje NAC is van iedereen!

Wij willen deze avond zo oldskool mogelijk maken, zodat de oudere supporters met weemoed zullen terugdenken aan de Beatrixstraat en de jongere supporters met hun eigen ogen kunnen zien waar hun vaders en opa`s altijd vol trots over spraken.

Op de trappen van de B-Side zullen komende vrijdag vrijwilligers van de Breda Loco`s staan om jullie te voorzien van spullen voor een sfeeractie bij opkomst. Er zijn ook andere partijen die op hun manier een steentje bijdragen aan het jubileum avondje, waardoor wij wel enigszins beperkt zijn in onze uitvoering. Wij hopen desondanks op jullie medewerking.

Trek dus bijvoorbeeld je groene Fuji-shirt, je Gerard den Haan petje en je versleten sjaal uit de kast en help ons NAC naar de overwinning te schreeuwen in een avond waarop het avondje NAC door de tijd heen gevierd zal worden. Spontaan, chaotisch, voor en door de supporters!

HUP NAC!

De Breda Loco`s.


En bij deze dan onz eoproep om gehoor te geven aan de oproep van de SBL. Waarom? Gewoon om dat dat gaaf is! Hup bomberjacks, gebreide sjaals NAC mutsen en 1.000.000 klappers (o nee, da mag niej van het domme bondje)!

Als de spelers nou ook even willen meewerken, wordt dit echt een enorme superavond. Aan de supporters zal het niet liggen!

Bron: B-side Rats, Breda Loco’s

24 Reacties op "NAC – Go Ahead: Oldskool times!"

 • F4
  9 december, 2015 - 10:19

  Wat we zelf kunnen doen is een kolkende heksenketel creëren. Winnen is daarna het belangrijkste, wat volgt is dan een periodetitel. Daarna zien we Sparta punten morsen bij Dordrecht en lopen we in. Het wordt een heerlijke (thuis)afsluiting van een sportief dramatisch jaar. Sportief ja, want diep in het hart zijn we alleen maar meer van deze mooie club gaan houden!

  0

  0
 • Mafkees
  9 december, 2015 - 10:24

  En zo is dat. Helaas liggen mijn bomber, sjaal en ik denk ook mijn GdH pet in het museum :-)

  0

  0
 • Dekamps
  9 december, 2015 - 10:42

  We love you, and were you go we follow!!!!!

  0

  0
 • Blauwe Kei
  9 december, 2015 - 10:55

  Aanvraag voor fakkels?? Idee dat alleen personen van de Locos er 1 per persoon mogen aansteken en die wat verspreid gaan staan over de tribunes. Het beetje het oude gevoel naar boven halen helpt daar zeker aan mee.
  Choco Siep ook maar van stal halen :p

  0

  0
 • Eddy W
  9 december, 2015 - 11:57

  In BN de Stem staat dat de wc-rollen in de strijd worden gegooid. Wat er van waar is durf ik overigens niet te zeggen. Wat ik wel weer is dat wc-rollen en fakkels niet echt de beste combinatie is.

  0

  0
 • Eddy W
  9 december, 2015 - 11:58

  Past je bomberjack dan nog Mafkees?

  0

  0
 • Jaren 90
  9 december, 2015 - 13:35

  100.000 klappers kan ik nog herinneren NAC PSV voor de beker, wedstrijd uitgesteld voor een kwartier dacht ik. Heerlijke sfeer! Misschien buiten t stadion? Fakkels misschien maar niet doen ivm boetes of andere straffen, Jezus ik klink oud zo. Heb nog een narren muts liggen en een bomber met een Breda logo die je voor 5 gulden kon laten drukken bij cupido. Helemaal los iedereen van jong tot oud!

  0

  0
 • kees4
  9 december, 2015 - 14:03

  als de eagles maar geen roet in het eten gooit

  0

  0
 • Mafkees
  9 december, 2015 - 14:06

  Eddy W, dat denk ik niej. Dat moet nou 21 maten groter zijn

  0

  0
 • Oldskool
  9 december, 2015 - 14:30

  @ mafkees

  Nieuwe bomber gehaald en strandhoedje in de zak. Regel jij een hek:)

  0

  0
 • Johan o
  9 december, 2015 - 14:33

  Heeft er nog iemand een opblaaspop…? Doen t ook altijd goed op de tribune…😅

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 14:36

  Aangezien we na de wedstrijden haast altijd nog ‘even de stad’ in gingen, ben ik naast wat ‘zijden’ sjaaltjes (jawel) munne platte “Barry Hughes petje” van NAC, naast vele hersencellen, nog meer van die meuk kwijt geraakt.
  Moet het dus doen in mijn adidas of Fila shirtje (Wagner & Partners volgens mij) in de oversized maat XXL.
  Beltona shirtje jammer genoeg nooit gekocht….had ik een hekel aan.
  Voor die tijd had ik alleen een vaantje op m’n slaapkamer…….neem ik nu ook maar niet mee.
  Worden er wél weer kippen op het veld gegooid?

  0

  0
 • Oldskool
  9 december, 2015 - 14:40

  Mijn zijden (!) sjaaltje met B-Side op de ene kant en 1982 op de andere kant overigens verloren met Carnaval 2 jaar geleden. Als iemand hem gevonden heeft: die is van mij

  0

  0
 • Oldskool
  9 december, 2015 - 16:20

  Mooie titel overigens:) alleen jammer dat Linford niet meer bij Eagles speelt!

  0

  0
 • bsidebreda
  9 december, 2015 - 17:36

  Vrijdag nachtwacht open vanaf 4 uur dan rond een uur of half 7 in een groep na het stadion lopen fakkels en rook erbij

  0

  0
 • scheppioni
  9 december, 2015 - 18:03

  Het wordt of het groene Fuji shirt of het gele promotie(bij denbosch) Diadora shirt, gelukkig spelen eikelkamp en decheiver niet meer bij de eagles want volgens mij (zekere ene) hebben zij ooit nog in het stadion aan de Beatrixstraat de 0-1 winst gescoord, was net zo’n beladen wedstrijd zoals nu, dus nu WIJ NAC BREDA !!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 19:00

  Hoi Oldskool,

  Stond daar nog leesbare tekst op dan, ik heb er lang een boven mijn bed gehad, jammer dat ik ook die eens mee genomen heb,….en dus ook ‘verloren’.
  Later zo’n, dunne enkelzijdige ‘gebreide’, hebben we ook nog zelf verkocht.
  Dat waren pas verschrikkelijke met van de harde bedrukking er op.
  Ik ga trouwens voor Boerebach, als ‘boegbeeld’ van G-Ahead in die tijd.

  Hoi Schepp,

  ik heb net onder een ander topic voor je groene gekozen, maar die Diadora is eigenlijk nog gaver, en ouder.

  0

  0
 • scheppioni
  9 december, 2015 - 19:30

  @ Van “Taajlaand
  Daar heb je gelijk in die had ik al verschillende keren heel goed kunnen verkopen, maar never al moet ik kruipen naar BREDA, dan heb ik wel kapotte knieeen !!

  0

  0
 • Henk Tank
  9 december, 2015 - 19:48

  Ik lees over verloren voorwerpen.

  Als we dan toch gaan beginnen,… een gouden ring met in het blauw de letter NAC er op.

  Kwijt vanaf 1999?+-

  Zeer uniek, direct herkenbaar is/was er maar 1 van..

  0

  0
 • Combi-ontduiker
  10 december, 2015 - 07:34

  Ik MOET een extra kaartje voor G, ik betaal goed!

  0

  0
 • Baaltje
  10 december, 2015 - 09:20

  Geweldig die oude fuji-shirts………heb er nog stuk of 3 in de kast liggen……..en niemand weet waarom ooit aangeschaft!!

  0

  0
 • Baske
  10 december, 2015 - 09:36

  Ik zoek iemand die een handgebreide nac trui een paar maten groter kan maken haha

  0

  0
 • Scarface
  10 december, 2015 - 23:51

  @Baaltje: als je ze ooit, ooit nog kwijt wil…. denk dan eens aan mij :D

  0

  0
 • Tebmaster
  11 december, 2015 - 13:54

  Nemen wel wat wc rollen mee dan! Hup NAC

  0

  0