Go to Top

NAC heeft interesse in Sporkslede

NAC heeft interesse in Sporkslede

NAC zou achter Fabian Sporkslede aan zitten. De middenvelder hoopt deze zomer uit Italie te vertrekken en zijn geluk elders te beproeven.

De 22-jarige jongeling staat momenteel onder contract bij Chievo Verona, waar hij nog tot medio 2017 zou moeten blijven. Vanwege weinig uitzicht op veel speelminuten en vanwege privé-omstandigheden zou hij echter graag vertrekken. Er zou vanuit meerdere hoeken interesse zijn in de speler. Het Spaanse Elche FC en ons eigen NAC zouden de meest concrete zijn momenteel, vertelt Sporkslede aan VI. “Ik sta in ieder geval open voor een tijdelijke of definitieve overstap”, aldus Sporkslede.

Chievo is bereid mee te denken met de voormalige jeugdinternational, die de tweede seizoenshelft van de vorige competit iejaargang werd verhuurd aan Lupa Castelli Romani. Sporkslede maakte in het seizoen van 2012/13 zijn debuut bij Ajax. Verder kwam hij in Nederland ook uit voor een club uit Tilburg. Hoe concreet concreet precies is, is niet bekend.

Bron: B-Side Rats, VI

18 Reacties op "NAC heeft interesse in Sporkslede"

 • maarten
  10 juni, 2016 - 08:50

  Zijn eerste wedstrijden bij Ajax waren hoopvol, maar daarna niks meer van gezien. Beetje een Duarte-verhaal.

  0

  0
 • RC
  10 juni, 2016 - 08:51

  Geen flauw idee of dit een goede speler is. Was bij ajax altijd wel een talent, maar goed… dat was Snoyl ook bij Feyenoord. Afwachten dus!

  0

  0
 • nacman
  10 juni, 2016 - 08:53

  nee dit lijkt me niet het soort speler voor NAC maar ja Smulders heeft er meer kijk op dan ik

  0

  0
 • Jf
  10 juni, 2016 - 09:06

  gewoon afwachten en niemand kan zeggen of het wat wordt. Hij is jong en kan echt wel voetballen. Het middenveld is de belangrijkste linie waar we afgelopen jaren te weinig hebben gezien. Allemaal beperkte spelers met weinig creativiteit.

  0

  0
 • enaceebreda
  10 juni, 2016 - 09:08

  De enige reden dat dit uitlekt is omdat de speler zelf aangeeft dat NAC hem wil hebben.

  We weten het nu dus Van der Sleen, Kip en Sportslede. Er lekt heel weinig uit, maar volgens mij gebeurd er genoeg. Heb er alle vertrouwen in!

  0

  0
 • De Kroonprins
  10 juni, 2016 - 09:21

  Tja, dit zal misschien wel de vijver zijn waar NAC tegenwoordig in moet vissen. Was bij Ajax ooit een vrij groot talent. In seizoen 14/15 verhuurd geweest aan de zusjes uit Tilburg, maar kwam daar niet verder dan 19 minuten in het eerste elftal.Na de winterstop teruggehaald door Ajax, waar hij de rest van het seizoen bij Jong Ajax heeft meegehobbeld. Daana half jaartje zonder club, gehaald door Chievo die hem gelijk hebben doorverhuurd aan een Serie C club. Ook daar kwam hij echter niet aan de bak. Geen indrukwekkende cijfers de afgelopen twee seizoenen derhalve.

  0

  0
 • Brutes
  10 juni, 2016 - 09:40

  Normaal zoals voorgaande jaren lekt alles uit
  Nu is het eens stil mooi is dat eerst rond daarna melden
  Ik heb sinds lange tijd eens vertrouwen in het bestuur Smulders lijkt me echt een geschikte man voor ons
  Hup nac

  0

  0
 • RV
  10 juni, 2016 - 09:44

  Is wel een speler met voetballend vermogen en ik zie dan liever een Sporkslede op die positie staan in plaats van Naah. Voor hetzelfde geldt voelt zo’n Sporkslede zichzelf ineens op zijn plek en kan hij nog een centje opleveren in de toekomst. Heeft alleen echt zelden een jaar op niveau gespeeld en zelden wedstrijden in de benen gehad, dat is wel zorgelijk.

  Niet echt een type NAC speler maar goed, laten we hopen dat de mouwen opstropers met ervaring er nog bij komen. Voetballend hebben we dit jaar ook de slag weer gemist op het middenveld met te weinig aanjagers (de Kamps had dat perfect kunnen zijn met Stam op het middenveld) en te weinig voetbal (maar teveel lopers).

  0

  0
 • Wanny
  10 juni, 2016 - 09:46

  Volgens mij is die Sporslede juist wel een speler die het ook van zijn inzet moet hebben. Niet echt de doorsnee fijnbesnaarde Ajax middenvelder.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  10 juni, 2016 - 10:21

  Ja mensen, Sporslede is inderdaad een zeer beperkte voetballer, maar wel gewoon niveau NAC. Zo simpel is ‘t. En mensen die hier neerkalken dat hij het van zijn inzet moet hebben, die maken zichzelf weer van alles wijs om maar iets te kunnen roeptoeteren. Kunnen we eens ophouden met dat “Ja, als ze maar Noad hebben” flikker toch op zeg. Laat ze gvd maar eens een bal naar iemand kunnen spelen met hetzelfde kleur shirt aan!! Heb je veel meer aan dan dat zogenaamde Noad. Doodmoe wordt je er van.

  Sporslede is een snelle speler. Heeft een redelijk overzicht, maar kwam bij Verona niet uit de verf. Hij heeft daar een klein contractje verdiend n.a.v. een stage, maar dat was dat. Daarna is hij gelijk verhuurd. Ze zijn daar blij als hij vertrekt. Na een redelijk seizoen van Verona in 2014, hebben ze wel meer van dit soort grappen uitgehaald. Financieel konden ze ook net anders, want ze zaten in hetzelfde schuitje als Parma, welke WEL gewoon op de oude voet zijn doorgegaan en we weten allemaal waar dat toe heeft geleid. Afin, Sporslede is kind van de rekening.

  NAC kan hem best halen, maar bied hem een prestatie-contract. Bij de eerste beste club die aankomt en hem 10k meer salaris geeft per jaar, is hij weer weg. Daar kan je op rekenen.

  0

  0
 • Balletje
  10 juni, 2016 - 10:44

  Zou t niet zo kunnen zijn dat hij A naar Nederland terug wil voor prive omstandigheden en B heel graag wil voetballen, niet bankhangen.
  Vincent Jansen was ook bij Feyenoord een mislukkeling, geen minuten, en bij AZ…….

  0

  0
 • Belga
  10 juni, 2016 - 11:53

  Sporslede tjonge, tjonge. Zal zich zelf wel hebben aangeboden. Hij solliciteerde in de winterstop ook al bij KV Mechelen. Geen interesse in zijn voetbal mogelijkheden en de huursom die men vroeg. Ik kan me niet voorstellen dat Smulders in hem een ideale middenvelder zou zien. Maar je weet maar nooit. Zijn makelaar zal ook het nodige doen om hem elders te slijten met een “te hoog” kostenplaatje.

  0

  0
 • Oma
  10 juni, 2016 - 12:09

  Weer een afdankertje uit Tilburg. Na Maaskant, lasnik, Janse en brands

  0

  0
 • scheppioni
  10 juni, 2016 - 13:02

  Zal ook lastig worden om met Elche te concurreren !
  Omaatje zeikpruum, let op Correke taxi heeft zijn ruitenwissers al weer aanstaan voor een ritje stilburg, dan vliegt je gebit dalik in ieder geval over de motorkap heen !
  Correke go !

  0

  0
 • RV
  10 juni, 2016 - 13:05

  Het is wel héél kort door de bocht om een vergelijking te maken met Vincent Janssen.
  Natuurlijk zijn er weleens speler die niet goed genoeg worden bevonden en het daarna elders toch laten zien maar dat geld niet voor iedereen.

  Een goede TD heeft daar een neusje voor.
  Om de spelers te halen die het elders net net heeft gehaald maar hier het vertrouwen krijgt en boven zichzelf uit gaat stijgen. Persoonlijk heb ik niet zo’n positief gevoel bij dit soort jongens die van Ajax komen (Sarpong, Jozefzoon, Bonevacia…) allemaal spelers die voor mijn gevoel nooit hebben kunnen aarden in Breda en bij NAC.

  Maar goed, we gaan het zien.
  Ik zie graag ook spelers er bij komen op het middenveld die van jongs af aan gewend zijn om te voetballen (in plaats van alleen maar te veroveren of de bal te brengen).

  0

  0
 • heksenketel
  10 juni, 2016 - 13:57

  Hoe minder ik hoor, hoe beter ik het vind!

  0

  0
 • leeuw
  10 juni, 2016 - 16:16

  Hoe minder ik hoor hoe dover ik word.

  0

  0
 • ome cor
  10 juni, 2016 - 17:45

  Als we niet gauw wat spelers erbij krijgen moeten we straks blij zijn met alles wat kan lopen en tegen een balletje kan trappen.

  Hopelijk is dit niet zomaar een naam, maar serieus bedacht door de staf vanwege wat deze jongen NU kan. Niet op basis van een videootje uit t verleden.

  0

  0