Go to Top

NAC-Jong PSV, de Belgische broedertwist

NAC-Jong PSV, de Belgische broedertwist

Want de jongere broer van NAC speler Olivier Rommens speelt namelijk nog steeds voor de club uit Lampengat. Philippe en Olivier speelden een tijdje samen in Jong PSV, maar sinds afgelopen zomer kunnen de twee broers recht tegenover elkaar komen te staan.

Opgegroeid in Wommelgem (in de buurt van Antwerpen) tussen de kassen, omdat hun ouders daar een tuinbouw bedrijf hadden. Hier wonen de broers (21 en 19 jaar) beiden nog altijd bij hun ouders. “Zonder hen waren we niet gekomen waar we nu zijn”, zegt Olivier over hun situatie.

Wie beide voetballers leert kennen ziet voornamelijk dat het harde werkers zijn die veel plezier in het spelletje hebben. “Dat hebben we van thuis meegekregen. Voetballen is het mooiste wat er is. Wij doen het gewoon heel erg graag”, aldus Olivier.

Ondanks dat hun roots in België liggen, zijn de twee broers al een aantal jaar voor voetbal in Nederland actief. PSV had de twee spelers al vroeg in het oog en twijfelde geen moment. Ondanks dat vindt hun moeder niet dat ze vernederlandst zijn. “Als ze hier thuis praten, hoor je absoluut niet dat ze al tien jaar in Nederland zitten. Andere jongens hebben dat vaak wel als ze zo lang in Nederland zitten. Maar zij niet. Het zijn thuis gewoon Belgen.”

“De jongens” hadden het vroeger moeilijk. “In hun jeugd was het vooral altijd voetbal”, vertelt moeder Ann Rommens. “Hier in België hebben ze niet veel vrienden, omdat ze de meeste tijd in Nederland hebben doorgebracht. Ze moesten altijd spelen of trainen en hadden dus weinig tijd. Maar ze hebben wel veel aan elkaar. We hebben het geluk gehad dat ze op dezelfde club zaten.” Ook Philippe is blij dat hij met Olivier bij dezelfde club speelde. “We hebben dezelfde interesses. We hebben altijd alles samen gedaan.”

Vrijdag staan hun teams tegen elkaar. Allebei willen de Rommensen de drie punten het liefst zelf houden. Olivier is er in ieder geval klaar voor. “We hebben al sinds kleins af aan meegekregen dat je altijd moet winnen. Dat zit in ons allebei. Dus ik denk wel dat er een broederstrijd zal losbarsten.”

Philippe rekent ook op mooie duels. “Als ik hem voorbij ben in het veld zal hij er alles aan doen om mij terug te halen. Ook al moet hij mij daarvoor een tikkie geven. Dat maakt niet uit, dat is andersom ook zo. Als wij tegen elkaar spelen, trekken we ons niet terug.” Voor Olivier maakt dat niet uit. Voor hem is overduidelijk wie deze strijd gaat winnen: “NAC.”

De broertjes hopen dus op een duel tegen elkaar, maar dat is nog niet zeker. Olivier kampt met een lichte blessure en heeft de afgelopen weken niet gespeeld. De kleine middenvelder begon goed in het hart van de verdediging, maar na een charge van MVV spits Verheijdt moest hij zich laten wisselen. Hierna waren er, mede door zijn blessure, geen speelminuten meer voor de sympathieke Belg.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

16 Reacties op "NAC-Jong PSV, de Belgische broedertwist"

 • Henri
  7 september, 2016 - 16:05

  Olivier is eigenlijk één van de weinige verrassingen van de periode voor de interlandweek. Een bijtertje, die stevig op zijn benen staat met een goede inspeelbal/pass. Als men bij NAC daadwerkelijk voor waardeverhoging / kapitaalopbouw van het eigen talent gaat, dan hoort deze jongen nu zijn kans als middenvelder te krijgen. Een middenveld met Rommens is bovendien meer in balans dan een middenveld met Haamhouts

  0

  0
 • Jim
  7 september, 2016 - 16:11

  vorige broedertwist pakte niet zo goed uit voor nacske.

  0

  0
 • Fred
  7 september, 2016 - 16:15

  Meer dan volkomen eens met Henri .
  In dat geval zou Stans ook beter tot zijn recht komen dus is een win win situatie .
  Niemand moet zeker zijn van zijn plek vandaar dat ik als ik onze trainer was de spits positie en de keepers positie sterk in overweging zou nemen .
  Noppert is toch een stuk beter dan onze Belgische buikduiker , ik verbaas me er nog steeds over waar hij dat plots vandaan haalt , ik heb echt een andere en betere keeper bij Antwerp gezien . Zelfde geldt voor Dessers dat gaat hem niet worden , heeft te veel kansen nodig en is beroerd in de combinatie en omschakeling , en kan geen bal vasthouden , de tijd zal het leren .

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  7 september, 2016 - 16:36

  Noppert is beter dan die Belgische stompert. Dat zei ik toen hij kwam al. Stompen, boksen, ballen wegslaan. Bij Antwerpen waren ze dat toen al beu en hij doet het nog steeds. Wat, nog erger. Gewoon een hele matige keeper. Ken hem goed. Half jaar daar gezeten en regelmatig een wedstrijd bezocht. Sowieso een dramatisch efltal/niveau, maar dat terzijde. Wat hij wel heel goed kan, is uit-trappen. Heeft een geweldige traptechniek.

  En wat Henri zegt, volledig eens? Serieus? Er klopt juist helemaal niets van wat hij zegt, al moet ik bekennen dat ik het vaak wel met henri eens ben. Deze keer echter niet.

  Met Rommens is er juist MINDER balans op het middenveld. Die jongen schuift teveel in op die positie. De balans tussen middenveld en verdediging is dan compleet weg. En laat achterin nu net de bottleneck zijn van ons NAC. Haamhouts is op die plek meer geschikt. Brengt meer controle en heeft een beter zicht op het spel vanuit die linie. Natuurlijk, hij speelt alles behalve goed momenteel en dan zeg je uit emotie al gauw dingen die niet echt betrekking hebben op het daadwerkelijk spel en de invloed welke hij daarop uitoefent. Rommens is natuurlijk leuk om te zien, fel, gretig, noad. Maar zeggen dat hij meer balans brengt? Dan sla je de plank volledig mis.

  0

  0
 • Erna
  7 september, 2016 - 17:42

  Rommens is een GROEIBRILJANT die altijd in de basis hoort. Misschien wel de enige…..

  0

  0
 • vanBerkel
  7 september, 2016 - 18:23

  @los pollos hermanos op welke plek in het elftal zou jij rommens dan graag zien?

  0

  0
 • De Lange
  7 september, 2016 - 18:23

  Hoop dat ie kan spelen.zijn al genoeg wijzigingen voor vrijdag.Noppert niet in basis en Stans ook geblesseerd vandaag.Mounir komt er waarschijnlijk in dan

  0

  0
 • Frankie
  7 september, 2016 - 18:47

  Stans, heeft absoluut nog niet aan de verwachtingen voldaan en dat geldt ook voor Haemhouts.
  De enige middenvelder die het tot nu toe redelijk heeft gedaan is Nijholt.
  Ben benieuwd wat Dijkhuizen uit zijn hoge hoed tovert voor vrijdag

  0

  0
 • John Sigaar
  7 september, 2016 - 18:59

  Helemaal met Henry eens!!!!!

  0

  0
 • scheppioni
  7 september, 2016 - 19:42

  Ole Olivier !!
  Grappige gast en zeker een aanwinst voor ons NAC BREDA, 3-0 vrijdag en niks anders !!!

  0

  0
 • Dirk
  7 september, 2016 - 19:53

  Ollie is van ons olé olé !!!

  0

  0
 • Dirk
  7 september, 2016 - 19:55

  Philippe, ik zie tranen in Uw ogen !!
  Lijkt me een mooie afsluiter vrijdagavond om 21.45 uur

  0

  0
 • ybarmy
  7 september, 2016 - 22:13

  Hellup! Kan iemand of meerdere personen mij helpen aan twee gratis kaarten voor komende vrijdag? Dat gaat via je account van nactickets en je scc. En dat heb ik niet. Dit is voor mezelf en mn dochter. Kan iemand mij ajb helpen. Stuur mij een mail naar j.r.korporaal@gmail.com

  0

  0
 • Lamington
  7 september, 2016 - 22:18

  Godsamme Eddy W… wat maak jij veel spel- en taalfouten…

  0

  0
 • Reflektor
  8 september, 2016 - 05:06

  Echt waar lamington?

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  8 september, 2016 - 16:51

  @van berkel.

  Gewoon op de bank en héél voorzichtig brengen. Als je meer stootkracht nodig hebt, kun je Olivier brengen. Is nog te jong en bovenal onervaren om op t middenveld de plek van Robbie over te nemen.

  0

  0