Go to Top

NAC maakt zich op voor de NACompetitie 2

NAC maakt zich op voor de NACompetitie 2

De komende wedstrijden kan het zomaar eens gebeuren dat je andere spelers aan het werk gaat zien dan die je mogelijk zou verwachten. De reden is dat Marinus Dijkhuizen met een wat bredere selectie de nacompetitie in wil. Zo moet er voor Mats Seuntjens al een vervanger gevonden worden in de eerste wedstrijd van dit toetje van de competitie.

De aanvaller kreeg afgelopen seizoen -tijdens  de voor NAC desastreus verlopen vorige editie van de nacompetitie- namelijk rood in de wedstrijd tegen Roda JC en moet derhalve nog een wedstrijd schorsing uitzitten. Dat lijken er nu in zekere zin twee te worden. Om zijn positie in te vullen lijkt Lerin Duarte hard op de deur te staan bonken. Het ziet er naar uit dat hij of in de wedstrijd tegen RKC, of in de wedstrijd tegen Telstar mag bewijzen dat hij weer tegen zijn oude niveau aan zit en in staat om Mats goed te vervangen. Volgens BN DeStem zou Duarte die kans verdiend hebben aan de indruk die hij maakt op de trainingen. Seuntjens zelf snapt de situatie. “Ik moet zorgen dat ik er sta als ik die schorsing heb uitgezeten.” Over de nieuwe aanbieding die NAC hem heeft gedaan kan Mats nog weinig zeggen. “Ik neem nu geen beslissing. Dat zal ik pas doen als de competitie is afgelopen, omdat ik mij eerst op NAC en de promotiestrijd wil richten. Daarna kijken we verder.”

Ook voor Michael Dingsdag zal er in de komende wedstrijden gekeken worden of er een vervanger is. Dat heeft niet met een schorsing te maken, maar wel met het feit dat de technische staf er niet zeker van is dat Dingsdag de uitputtingsslag die nacompetitie heet volledig gaat volhouden. Grootste gegadigde voor de verdedigende middenvelder rol lijkt Grad Damen te zijn. Ook Uros Matic is een optie voor die plek.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

 

 

 

19 Reacties op "NAC maakt zich op voor de NACompetitie 2"

 • ECG
  5 april, 2016 - 10:43

  Lerin Duarte komt eraan!Voor de positie van Dingsdag zou Stam ook in aanmerking komen,mits op tijd fit.

  0

  0
 • nacman
  5 april, 2016 - 10:59

  we gaan er voor wie er ook in staat moet 1000000000% noad zijn mes tussen de tanden en vechten voor promotie

  0

  0
 • Wanny
  5 april, 2016 - 10:59

  Dan moet Lerin wel wat anders laten zien dan tijdens zijn invalbeurt afgelopen vrijdag. Wat was dat slecht zeg.

  0

  0
 • wolfmanjack
  5 april, 2016 - 11:00

  Dat Duarte eraan komt mag ik hopen. Tegen Sparta speelde hij slecht. En als Dingsdag het niet aankan zegt dit genoeg over deze jongen. Die moeten ze maar gauw afschrijven.

  0

  0
 • oosterhout3
  5 april, 2016 - 11:49

  als dingsdag te moe is(eerste 60 minuten moet meestal wel kunnen) gewoon wisselen voor Pedro!

  Pedro centraal achterin en Kenny op het middenveld met 1 opdracht, geef die aanvallende middenvelder geen cm ruimte(dat is kenny’s sterke kant)

  ik weet niet of damen nu al die druk van de nacompetitie aan kan( voor sommige spelers werkt dat wel, voor sommige werkt het ook niet)

  seuntjes geblesseerd, ik zou zeggen test brands nogmaals of hij nog steeds zo scherp als boter is
  wisselspelers die kunnen scoren kun je ook wel eens hard nodig gaan hebben!

  ik hoop op excelsior, maar ik denk dat we de kruiken treffen in de nacompetitie.

  excelsior weet je wat ze kunnen(vooral 2 cv’s met staat van dienst… een aanvaller die haast altijd scoort),

  0

  0
 • Overal
  5 april, 2016 - 11:49

  Mijn absoluut favoriete opstelling in de nacompetitie zou als volgt zijn:

  Ten Rouwelaar
  Stam/Mulder – Van Diermen – Van der Weg – Gorter
  Matic
  Naah – Duarte
  Seuntjens
  Ars – Unal

  De omzetting van Matic op verdedigend middenvelder tegen Sparta vond ik persoonlijk erg goed uitpakken. Matic is toch de man van de mooie passes en moet de bal vooral niet te lang zelf aan de voet houden. Daar is een controlerende plek ideaal voor, bovendien is hij ook niet te beroerd om zijn verdedigende taak op te pakken.

  Naah rent en vliegt dat middenveld wel over en begint de afgelopen weken voor op niveau te komen.

  Als we de verhalen mogen geloven begint Duarte zijn vorm weer terug te vinden?

  Seuntjens blijft een beetje de ene week nutteloos, de andere week de beste van het veld, er zou ook voor Brands op 10 gekozen kunnen worden, daar ben ik dan persoonlijk meer een voorstander van dan van Duarte op 10 wat toch een echte linksbuiten.

  0

  0
 • Combi-Ontduiker
  5 april, 2016 - 12:48

  Ni fokken met Duarte, beste techniek van de hele Jupiler League

  0

  0
 • scheppioni
  5 april, 2016 - 13:00

  Wel logisch van de ene kant, ik hoop wel dat er aangedacht wordt dat er meteen in de eerste wedstrijd van de nacompetitie er een geoliede machine staat en niet dat door de wisselingen er nog aan mekaar gewend moet worden !
  Ik heb nog steeds de vertrouwen in Marinus, voetballen we dan promoveren we, maar wel uit afmaken als de kans zich voordoet, niet maar weer gokken op thuis, ondanks ons als geweldige NAC supporters zijnde !
  Toevalsfactor moet miniem zijn voor ons NAC BREDA !! HUP NAC

  0

  0
 • NACcer71
  5 april, 2016 - 13:36

  Dingsdag: is de zwakste schakel.

  0

  0
 • F4
  5 april, 2016 - 13:40

  Probleem van Matic op de ‘6’-positie is dat hij vaak uit zijn zone gaat lopen. Daardoor komt er een gat tussen verdediging en middenveld en worden de onderlinge afstanden te groot. Dingsdag vult het positioneel beter in, maar kan het fysiek niet volhouden. Dan kies ik toch het liefst voor Stam.

  Pedro heeft vorig seizoen uitstekende wedstrijden als rechtsback gespeeld. Als ijzervreter zie ik hem persoonlijk liever dan Mulder spelen. Net als dat ik Brands liever die ene wedstrijd liever Mats zie vervangen dan dat Duarte dat doet.

  Mijn favoriete opstelling voor de eerste wedstrijd zou als volgt zijn;
  Ten Rouwelaar; Mulder/Pedro, van Diermen, Van der Weg, Gorter; Stam/Dingsdag, Naah, Matic, Brands; Unal, Ars.

  Met Suk, Mulder, Lazic, van Bezooijen, Damen, Duarte en Verbeek zit daar nog een uitstekende bank achter. En zodra Seuntjens terug is heb je Brands als pinchhitter achter de hand. Het gevoel en het spel lijken steeds beter te worden. Het wordt godsgruwelijk belangrijk de nul te gaan houden in de thuiswedstrijden. Uitdoelpunten tellen dubbel en kunnen ons wederom fataal worden. Laten we in ieder geval met zijn allen achter het elftal gaan staan en ze over de drempel bulderen. Een kolkend Rat Verlegh-stadion kan wel eens het verschil gaan maken!

  0

  0
 • zwampie
  5 april, 2016 - 15:04

  duarte wilde vrijdag naar mijn inziens zijn eigen teveel laten zien,waardoor hij verkeerde keuzes maakten

  0

  0
 • RV
  5 april, 2016 - 17:03

  Er zullen er veel zijn die me uitlachen maar zou Swerts topfit zijn?
  Ik weet het, twijfelgeval… niet de beste speler maar wel iemand met ervaring die er in dit soort wedstrijden in de nacompetitie zou kunnen staan.

  Net voor de verdediging, ballen veroveren en inleveren.
  Qua persoonlijkheid gasten die we goed kunnen gebruiken.

  Ik bedoel: die Swinkels kan er echt geen hout van maar daar kwam tenminste vuur uit zijn hogen in de nacompetitie.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 april, 2016 - 18:06

  Werken aan vaste elf met vaste vervangers. Altijd starten komende wedstrijden met basis elf daarna vaste wissels. Niet meer teveel uitproberen in deze fase. Vaste patronen veel en veel belangrijker. Dit is in gang gezet en je ziet de resultaten. Nu niet weer dezelfde fout maken (vorige keer periodetitel hierdoor misgelopen). Enkel vervangen indien nodig.

  0

  0
 • JohnFe
  5 april, 2016 - 18:56

  @RV

  Interessante optie, maar ik dacht dat hij juist zijn conditie op peil houdt bij RKC ( hij heeft nog met vd Berg samengespeeld), onze volgende tegenstander?
  Zeker niet de beste, maar inderdaad een brok ervaring.
  Ik vraag me af wilde hij zelf weg, of kreeg hij gewoon geen nieuwe aanbieding bij N.A.C.?

  Ik neig meer naar Nr. 20 , maar Gill is een bekende natuurlijk

  0

  0
 • Bart
  5 april, 2016 - 19:27

  Zit wel voetbal in duarte maar NOAD heeft hij nog nooit van gehoord denk ik…

  0

  0
 • am
  5 april, 2016 - 21:00

  Duarte moet wel de kans krijgen om zich te bewijzen. Hij moet eerst ritme opdoen.
  Persoonlijk verwacht ik nog wel iets van hem.

  0

  0
 • scheppioni
  5 april, 2016 - 21:05

  @ Rv en John Fe
  Ik weet het zo net niet de Zeeuw had nog meer een brok ervaring en daar redde we het ook niet mee, ik zou niet teveel op ene speler gaan hopen/gokken om die als verlosser te gaan zien, ons NAC zal het als team moeten doen en voetballen totdat de marge veilig is bij een nulleke of vier voorsprong bv vier wedstrijden lang !

  0

  0
 • scheppioni
  5 april, 2016 - 21:08

  idd net zoals Nr.20 aanhaalt, lijkt me ook de meeste kans van slagen en zeker niet bij een 0-1 of 2-1 voorsprong denken dat we er alweer zijn !! Dat is mijn grootste argwaan met dit NAC !

  0

  0
 • Dutchbird
  6 april, 2016 - 01:03

  Laten we hopen dat Duarte ook in de wedstrijden laat zien wat Dijkhuizen bij hem ziet in Zundert, want we hebben in ieder geval één nacompetitiewedstrijd een vervanger van Seuntjens nodig.

  0

  0