Go to Top

NAC morgen met of zonder Ars?

NAC morgen met of zonder Ars?

Hoewel de komst van Enes Ünal volgens Sjoerd Ars alleen maar zorgt voor gezonde concurrentie, zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat de aanvoerder morgen zijn basisplaats kwijt raakt aan de nieuwkomer.

Marinus Dijkhuizen is er nog niet helemaal uit, maar hij is duidelijk niet tevreden met de prestaties van Ars, zo laat hij weten aan BN DeStem.  “Sjoerd heeft in twaalf wedstrijden twee keer gescoord. Hij heeft de laatste tijd te veel kansen nodig. De cruciale ballen gaan er niet in. Dat zag je tegen MVV en Emmen. Ik zeg niet dat ik voor VVV Sjoerd eraf haal, maar ik kijk wel wat het beste is voor het team. Ze (Ünal en Ars, BSR)  kunnen elkaar ook aanvullen. Ik heb nog geen beslissing genomen.”

Ars zelf is niet bang dat hij niet aan de aftrap staat. “Ik kan ook samen met Ünal spelen. Bijvoorbeeld in een 4-3-3-systeem met een open zijkant. NAC is een grote club met een sterke selectie. Daar hoort concurrentie bij. Bang voor mijn plekje in het elftal ben ik niet. De laatste tien seizoenen heb ik altijd dertig wedstrijden gespeeld.”

Vorig jaar knalde Ars nog 28 doelpunten binnen. Nu lijkt het niet te lukken. “Ik heb een andere rol dan vorig jaar. Nu speel ik vooral in het belang van het team. Nooit heb ik zoveel assists achter mijn gehad als dit seizoen (8). Bij NEC werd ik vanaf de flanken perfect bediend door Limbombe en Jahanbaksh. Daar was ik het eindstation. Met Verbeek en Seuntjens zijn de vleugels bij NAC anders bezet.”

“Vorig seizoen was ik topscorer van de eerste divisie. Dan zal het toch niet zo zijn dat ik er nu niks meer van kan. Toch?”

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

33 Reacties op "NAC morgen met of zonder Ars?"

 • MLbredaa
  25 februari, 2016 - 10:03

  “Anders” , de meest positieve beschrijving voor de afwezigheid van echte vleugelspelers.

  0

  0
 • wolfmanjack
  25 februari, 2016 - 10:07

  Ik ben nog steeds heel blij met Ars omdat hij anderen beter laat spelen. Ik hoop wel dat hij gauw zijn scherpte terugvindt want hij heeft op dit moment veel te veel kansen nodig om te scoren.

  0

  0
 • Wanny
  25 februari, 2016 - 10:12

  Tegen Fortuna speelde ie juist wel goed. Hield veel ballen vast waar gevaar uit kwam door bijsluitende medespelers.

  0

  0
 • BredaB
  25 februari, 2016 - 10:26

  4 vd 5 goals tegen fortuna liepen via ars als aanspeelpunt. Check de beelden. Daarnaast een bd weinige met sturend vermogen en leiderschapskwaliteiten in het team. Te belangrijk. Altijd laten staan.

  0

  0
 • heksenketel
  25 februari, 2016 - 10:45

  Mooie reactie van Ars…uitgaan van je eigen kracht heet dat. Mooi!

  0

  0
 • ome cor
  25 februari, 2016 - 11:00

  Enige juiste reactie van Sjoerd.

  0

  0
 • RV
  25 februari, 2016 - 11:07

  Laat die jongens gewoon samen spelen en Seuntjens er achter, dan zijn we er toch aan uit?

  Ars / Unal / Seuntjens
  Ars / Brands / Seuntjens

  Een open zijkant en een 4-3-3 systeem, we hebben gezien hoe fantastisch dat werkt….
  Pfff… ik vind het echt onbegrijpelijk eerlijk gezegd.

  Als je iedere wedstrijd met de combinatie speelt zoals hierboven vermeld dan heb je denk ik een garantie voor 45 doelpunten op jaarbasis.

  Sparta speelt wekelijks in dezelfde opstelling en heeft een buitenspeler, spits en aanvallende middenvelder die goed zijn voor 44 doelpunten. Verbeek heeft 2 doelpunten gemaakt, dat is te weinig ook al staan er een aantal assists tegenover.

  0

  0
 • Henri
  25 februari, 2016 - 11:10

  Interessante ontwikkeling. NAC haalt aan het begin van de competitie Brands en Van Ars. Beiden in een hele competitie goed voor zo’n 20 goals. Brands valt af omdat NAC met de punt naar achter speelt op het middenveld. Weg 20 goals. Nu haalt NAC Unal, ook goed voor zo’n 20 goals en gaat dit misschien weer ten koste van Van Ars. Zo kan het dus straks zijn dat van de potentiële 60 goals er maar 1/3 wordt opgesteld. Bij welke andere club doen ze dat ook? Gewoon eens een ander systeem spelen denk ik dan: 4-4-2 of wellicht 4-3-2-1. Laat je tactische creativiteit eens zien Marinus!

  0

  0
 • am
  25 februari, 2016 - 11:11

  Zinloze discussie Ars moet altijd spelen.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  25 februari, 2016 - 11:25

  Hij zou pijnvrij zijn momenteel, dus deze speler nu niet meer wisselen en werken aan een ‘vast’ team wat klaargestoomd moet worden voor de allerbelangrijkste wedstrijden in dit (wederom) klote seizoen: De play-offs richting de noodzakelijke!! terugkeer naar de ere-divisie!!!
  Mijn idee, MET Sjoerd Ars!

  0

  0
 • de kamps fan
  25 februari, 2016 - 11:29

  Als Martinus zonder ars speelt is hij nog blinder als zijn voorgangers. Hij hoeft niet te scoren als hij de ballrn maar vast houd voor de aansluiting dat zie ik dat Turkse manneke en brands niet doen. Gewoon ars en brands in de basis en da ventje als invaller gebruiken. Geen discussie mogelijk 😈

  0

  0
 • john.sigaar
  25 februari, 2016 - 12:01

  Ars moet gewoon spelen.samen met Unal.

  0

  0
 • RV
  25 februari, 2016 - 12:29

  de Kamps fan, eens dat Ars moet spelen maar ik vind nou juist niet dat hij een aanspeelpunt moet zijn maar vooral ook aangespeeld moet worden in de ruimte. Ars staat de laatste wedstrijden te vaak met de rug naar de goal en dat komt ook omdat er weinig aanvoer is van de zijkanten.

  Als Dijkhuizen nu weer zou kiezen voor een systeem met een open rechterkant dan is dat echt een brevet van onvermogen en ga ik toch hardop de vraag stellen of Dijkhuizen wel geschikt is als prof trainer. Zo ver is het nog niet dus ik ga er vanuit dat Dijkhuizen de juiste keuzes gaat maken.

  Al met al blijf ik het vreemd vinden dat je al jaren het materiaal niet hebt voor 4-3-3 en we het ieder jaar blijven spelen. Hadouir en Sarpong hadden ook gewoon als aanvallende middenvelder moeten spelen, Schalk en Perica hadden prima samen kunnen spelen en 25-30 goals hadden kunnen maken in de eredivisie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Hebben we echt tactisch zulke slechte trainers of heeft 90% van de supporters geen verstand van?
  Of is dat cultuurhandvest bepalend dat NAC ten alle tijde 4-3-3 moet spelen?

  0

  0
 • heksenketel
  25 februari, 2016 - 12:32

  @RV

  Interessante post! Ik heb er in ieder geval geen verstand van, maar ben heel benieuwd naar de reacties van anderen.

  0

  0
 • scheppioni
  25 februari, 2016 - 12:42

  Stam op rechts, Lazic(mits fit) op links en Unal als diepste spits met Mats en Sjoerd erachter en twee stofzuigers, wel ene belangrijk detail, de linies kort op mekaar en Jelle niet geplakt op zijn eigen doellijn !
  Het initiatief aan vvv laten betekent ruim verlies, dus heren spelers, laat zien dat je NAC waardig bent !

  0

  0
 • henk
  25 februari, 2016 - 12:45

  De aanvoer is ook gewoon kut. Limbombe en Jahanbaksh zijn stukken beter dan onze vleugels. Die twee hebben niet voor niets op lagere leeftijd al meer bereikt dan onze spelers.
  Als ik het zo lees gaan we op termijn een soort hybride vorm tussen 433 en 442 spelen. Vergelijkbaar zoals Porto met Hulk speelde. Op zich prima, maar ik zie liever een 442 met ruit.

  0

  0
 • Gampel
  25 februari, 2016 - 13:27

  Gewoon kappen met dat tot bijna heilig verklaarde 4 – 3 – 3 systeem.
  4 – 4 – 2 gaan spelen. Ars en Brands/Ünal voorin, ruit op het middenveld met Seuntjens als voorste en Stam als achterste speler. Aan de zijkanten 2 waterdragers met genoeg longinhoud en een goede voorzet waar de backs overheen kunnen en mogen gaan. Zo heel moeilijk is het allemaal niet….

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  25 februari, 2016 - 14:14

  Unal, Ars, Brands en Seuntjes moeten altijd in de basis. Aan Dijkhuizen om een systeem te verzinnen. Met die 4 gasten scoor je altijd meer dan de tegenstander. Voortaan moeten we ook het spel gaan maken ipv dat achterover leunen. Laten zien wie de baas is!
  Je gaat geen doelpuntenmachines op de bank zetten. Dat doen ze nergens, alleen hier!

  0

  0
 • am
  25 februari, 2016 - 14:28

  Eens met ouwe spionkop.
  Deze spelers moeten gewoon spelen. Ons niet meer aanpassen aan de tegenstander.

  0

  0
 • brutes
  25 februari, 2016 - 15:20

  4-4-2
  Klaar

  0

  0
 • Badeend
  25 februari, 2016 - 15:28

  NAC verliest al jaren de slag op het middenveld EN heeft al jaren geen buitenspelers. Waarom blijven we in godsnaam vasthouden aan dat vermaledijde 4-3-3 terwijl de leukste periode van NAC (met het beste ‘voetbal’) in de laatste 25 jaar gewoon 4-4-2 was?

  Kappen met die ‘huisstijl’. Een ‘open flank’ – dat verzin je toch niet?

  0

  0
 • guuske
  25 februari, 2016 - 15:30

  Als hij de rest van het seizoen voor unal kiest is hij aan het eind vh seizoenen de complete voorhoede kwijt. Huurspits is maar half jaar. Seuntjes gast transfervrij naar middemoter eredivisie. En Ars met kwaaie kop dan ook weg? Brands blijft ook niet onder bewind van dijkhuizen.

  0

  0
 • die ne gast
  25 februari, 2016 - 15:51

  @Guuske
  Als die huurspits ons maar naar de Eredivisie schiet, dan vind ik het niet erg dat onze hele voorhoede weg is. Iedereen is vervangbaar. En als Eredivisieclub trekken we makkelijker nieuwe spitsen aan dan als Juup club.

  0

  0
 • RV
  25 februari, 2016 - 16:05

  Dat is waar Guuske maar dat maakt ook helemaal niet uit.
  Als we promoveren dan zal een groot deel van de selectie vervangen gaan worden omdat er ook andere budgetten vrij komen.

  Weer een jaar met Ten Rouwelaar kan dan gewoon niet meer en een Gorter, Verbeek, Mulder, Van de Weg zal ook maar de vraag zijn of dat het niveau is dat we willen nastreven.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  25 februari, 2016 - 17:36

  Dat je als gedegradeerde club met tal van punten achterstand op de koploper uberhaupt het woord “huisstijl” gaat gebruiken is al te triets voor woorden. Laten we eens gaan kijken wat het beste is met de beschikbare spelers, wie weet maken we dan zelfs wel kans om te promoveren!

  0

  0
 • ennoajseejer
  25 februari, 2016 - 19:09

  weg met dat 433, wanneer zijn we er eindelijk eens van verlost?

  0

  0
 • FORZANAC
  25 februari, 2016 - 20:37

  Wat een non-discussie Ars is aanvoerder en de beste spits in de jupiler league. Waarom is zijn rendament hier zo laag terwijl hij bij Zwolle en NEC meer dan 25 doelpunten heeft gemaakt? E
  nerzijds vertrouwen anderzijds een kwestie van laten staan dan schiet hij ons naar de eredivisie, vooral niet wisselen dan is hij ook kapot net als Dinsdag, Suk, Matic, Brands. Pure kapitaalvernietiging!!!!

  0

  0
 • Nac
  25 februari, 2016 - 20:38

  We moeten het volgens mij gaan zingen 442 anders
  Gaat het zoiezo niet gebeuren

  0

  0
 • Otjes
  25 februari, 2016 - 20:59

  Ars krijgt geen aanvoer van zijkanten. In een 442 systeem geloof ik niet in ars. Geen snelheid en is echt een hanger. Naar achteren hangen tegen de laatste man tegenstander. Verschrikkelijk. Bij 442 geloof ik meer in een unas qua snelheid met brands.

  0

  0
 • Korneev
  25 februari, 2016 - 23:02

  Het huidige spelsysteem gaat niet gewijzigd worden. 4-3-3 is in het technisch beleidsplan van Hans Smulders het systeem waarmee gespeeld gaat worden, zowel de jeugd als de A selectie. Volgens zijn visie heeft dat systeem de ideale veldbezetting. Tegen Fortuna Sittard hebben ze een kleine wijziging in het systeem doorgevoerd, namelijk door niet met de punt naar achter maar met de punt naar voren te spelen. Bron: clubraad avond afgelopen maandag.

  0

  0
 • Oldskool
  25 februari, 2016 - 23:14

  @ badeend

  Speelde NAC toen niet ook gewoon 4-3-3 met een open flank? Lammers en Hooijdonk centraal en Remie rechtsbuiten.

  0

  0
 • badeend
  26 februari, 2016 - 08:03

  @ Oldskool

  Hoe zie je dat nu dan? Seuntjens en Ars centraal en Verbeek links- (of rechts-)buiten? En wie is dan de schakel tussen middenveld en aanval?

  Remie stond, in mijn opinie, nooit zo diep, maar dat is mijn herinnering.

  Volgens mij kan het wel, als je nu met bijvoorbeeld Ars en Seuntjens/Brands/Ünal voorin gaat spelen en Duarte daar bijvoorbeeld achter. Al kan ik niet inschatten wat die jongen kan brengen. Het is een veeg teken dat hij niet wordt opgesteld.

  Overigens blijft mijn punt staan – je verliest al jaren de slag op het middenveld. Kan de veldbezetting nog zo ‘goed’ zijn, in de praktijk red je het gewoon niet. En dan moet je dingen anders gaan doen. Het voelt voor mij als het krampachtig proberen te creëren van ‘vastigheid’.

  0

  0
 • RwE
  26 februari, 2016 - 18:07

  …en die 2 doelpunten die hij maakte maakt iedere willekeurige spits uit de zondag 4e klasse ook

  0

  0