Go to Top

NAC neemt afscheid van Andries Noppert

NAC neemt afscheid van Andries Noppert

NAC neemt na dit seizoen afscheid van keeper Andries Noppert. De 21-jarige Fries heeft te horen gekregen dat hij na twee jaar weer mag vertrekken van de clubleiding.

In 2014 kwam Noppert transfervrij over van Heerenveen, achter keeperstrainer Albert van der Sleen aan. Hij zou de tweede doelman worden achter Jelle ten Rouwelaar. Tot officiële optredens kwam het niet en Andries speelde enkel wat oefen- en vriendeschappelijke wedstrijden. Volgens BN DeStem is NAC is niet tevreden over de ontwikkeling van de keeper en zal daarom de eenjarige optie in zijn contract niet lichten.

De mogelijkheid bestaat ook dat Albert van der Sleen vertrekt. Dat schijnt echter af te hangen van Jelle. Als hij komend seizoen ook nog als eerste keeper wilt aanblijven, zal Van der Sleen ook blijven. Als Jelle stopt met het doel schoonhouden, zal Jelle de rol van keeperstrainer overnemen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

24 Reacties op "NAC neemt afscheid van Andries Noppert"

 • die ne gast
  24 maart, 2016 - 11:07

  Heeft Jelle dan al een trainersdiploma?

  Ik zie eigenlijk nog steeds liever Babos terugkomen dan Jelle als keeperstrainer.
  Jelle is een uitstekende lijnkeeper, maar hoge ballen is nooit zijn sterkste kant geweest, hoe gaat hij dat dan aan jonge keepers leren?
  Babos was én een penalty-killer op de lijn en heerste in de lucht van het 16 meter gebied.

  V.d. Sleen missen we volgens mij niets aan. En bij Heerenveen en bij NAC lijkt hij keepers eerder onzekerder dan zekerder gemaakt te hebben.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  24 maart, 2016 - 11:10

  Het word toch wel eens tijd een een echte serieuze concurrent voor Jelle te hebben . Het mes snijdt dan aan 2 kanten .
  De tijd is er toch echt om eens te wisselen

  0

  0
 • Judge M.
  24 maart, 2016 - 11:10

  Op vorig seizoen na mogen we heel hard in handen knijpen dat we al 8 seizoenen zo’n klasbak als Jelle tussen de palen hebben staan die nooit geblesseerd of geschorst is geweest. Het was vorig seizoen niet best maar dat had Noppert zeker niet beter gedaan. Ik hoop dat vd Maatsen dan nog maar een beetje niveau heeft maar een geen idee of dat ooit materiaal voor het eerste elftal wordt..

  Wellicht is het een plan om toch eens te gaan kijken of Nigel Bertrams niet onze kant op wil komen als we een samenwerking met de lempkes aangaan. Het is hier toch veel leuker dan bij de stillems en NAC zal echt eens serieus aan de toekomst moeten denken, ook al gaat Jelle nog een jaar door….

  0

  0
 • De Kroonprins
  24 maart, 2016 - 11:25

  Die Nigel Bertrams kan er anders ook geen klote van. Luuk Koopmans heeft daarentegen wel het nodige talent.

  0

  0
 • Zandberg
  24 maart, 2016 - 11:26

  Kaya van Fortuna!

  0

  0
 • Judge M.
  24 maart, 2016 - 11:43

  Kaya is al in de 30 dus dat is helaas ook geen lang leven beschoren.. Wellicht Jurjus van de superboeren mochten die degraderen?

  0

  0
 • Dun naccer
  24 maart, 2016 - 11:53

  Sven van der Maaten een kans geven. Prima keeper. En anders heeft Man city wellicht nog een goede keeper over.

  0

  0
 • BierPlezier
  24 maart, 2016 - 11:57

  Blijft toch sneu als je er over denkt dat deze jongens die alles hebben gelaten voor het voetbal uiteindelijk in de vergetelheid raken. Ik snap steeds beter waarom steeds meer jongens kiezen voor een maatschappelijke carrière boven het voetbal.

  0

  0
 • Oldskool
  24 maart, 2016 - 12:02

  Een keeper die goed coacht en zijn verdediging neerzet. (Babos kon dat als geen ander). Talent loopt er in NL genoeg rond volgens mij.

  0

  0
 • Overal
  24 maart, 2016 - 12:09

  Ik lees op voetbalzone dat NAC niet verder gaat met Robinson en Kazanci. Weer 2 talenten die de volledige jeugdopleiding doorlopen en het eerste niet halen. De doorstroming van onze jeugdopleiding naar het eerste is zo droevig dat er bijna wat voor te zeggen valt om de boel op te doeken en dat geld in het eerste te steken.

  Daar komt nog bovenop dat het enige talent van de afgelopen 2-3 jaar wat wel het eerste heeft gehaald, Seuntjens, van de zomer gratis de deur uitloopt.

  Ik heb wel vertrouwen dat het nu beter wordt met Smulders in Dijkhuizen, maar hoe heeft het is godsnaam zo ver kunnen komen echt niet te filmen.

  0

  0
 • Overal
  24 maart, 2016 - 12:14

  Smulders EN Dijkhuizen natuurlijk*, in Dijkhuizen klinkt een beetje vies

  0

  0
 • 7Hills
  24 maart, 2016 - 12:18

  @overal

  Robinson komt uit de nerds jeugd, speelt nu 2 jaar bij NAC. Heel de jeugdopleiding doorlopen gaat dus niet voor hem op.

  Kazanci is al 22, als je dan nog in de jeugd speelt ben je gewoon niet goed genoeg.

  Prima dat NAC schoon schip maakt. Jeugdspelers zijn leuk, als ze potentie hebben en later geld op kunnen leveren. Als spelers niet kunnen aanhaken, maar wel genoeg talent hebben kun je ze beter verhuren zoals El Allouchi aan Helmond Sport. Maar zit het er niet in, lekker laten gaan

  0

  0
 • Overal
  24 maart, 2016 - 12:25

  @7Hills

  Oke dat Robinson bij Feyenoord vandaan kwam was ik niet van op de hoogte.
  Ik ben het compleet eens met het feit dat wanneer spelers niet goed genoeg zijn je ze natuurlijk laat gaan. Maar waarschijnlijk ben jij het ook wel met mij eens dat het bij NAC extreem mager is qua spelers die uit de jeugd doorgroeien. We leven bij NAC nou ongeveer op een gemiddelde van 1 doorgebroken talent per 3 jaar. Als je dan naar clubs kijkt waar we ons in de nabije geschiedenis aan dachten te kunnen meten, denk Groningen, Heerenveen, AZ. Die zitten op 2-3 per seizoen.

  Toch wel een enorm verschil en een grote bron van inkomsten voor dergelijke clubs die wij als NAC zijnde mislopen.

  0

  0
 • RV
  24 maart, 2016 - 12:30

  We kunnen inderdaad wel roepen dat een Robinson of Kazanci een kans moeten krijgen maar als het oordeel is dat ze niet goed genoeg zijn dan moet je gewoon afscheid nemen.

  Het is wel gebleken dat iemand die het in de jeugd goed doet (bijvoorbeeld een Schalk) het ineens in de JL of Eredivisie ook aan kan.

  De simpele figuren die op de tribune meestal een rij voor me zitten zullen trouwens de vlag wel buiten hangen vandaag want de interesse voor Seuntjens lijkt wel concreet te gaan worden. Mooi voor hem dat hij die stap maakt, zal hier toch nooit gewaardeerd worden bij een groot deel en ik weet zeker dat een andere omgeving goed voor hem is. Let wel, Ado is absoluut een verkeerde keuze voor hem en ook Heerenveen is geen goede keus verwacht ik onder Streppel.

  Groningen met Faber of Zwolle met Ron Jans, dat zouden goede clubs zijn voor Seuntjens.

  0

  0
 • maarten
  24 maart, 2016 - 12:35

  Jurjus van de Graafschap. Goede keeper.

  0

  0
 • Viking
  24 maart, 2016 - 12:56

  Piet Velthuizen !! :)

  0

  0
 • Badeend
  24 maart, 2016 - 13:17

  Wat is precies de status van Babos, is die nu nog actief voor NAC? In dat geval lijkt het me niet lastig te beoordelen of hij een toegevoegde waarde in de technische staf kan zijn. De evaluatie van Van der Sleen kan ook niet op zich laten wachten. Het lijkt erop dat we destijds met Arno van Zwam gewoon een hele goede in huis hadden…

  Komend seizoen een sterke jonge tweede keeper proberen te halen, die een eerlijke strijd met Ten Rouwelaar aan gaat. Dat de beste moge winnen.

  0

  0
 • Wanny
  24 maart, 2016 - 15:22

  Dit seizoen is Damen doorgekomen. In voorgaande jaren Seuntjens, Schalk, Bayram, Van der Weg, Gudelj. Van Bezooijen leek er even aan te komen, maar is helaas weer weggevallen.

  Dus we zitten op gemiddeld 1 speler per seizoen ofzo. Geen geweldig gemiddelde, maar er zat toch een pareltje als Gudelj bij. Waar NAC nog flink voor gebeurd heeft.

  0

  0
 • scheppioni
  24 maart, 2016 - 20:16

  Rare ontwikkeling in mijn ogen, die vd sleen voegt in mijn ogen zeer weinig toe, Jelle is alleen maar onzekerder geworden al is het wel weer zekerder gelukkig dan vorig seizoen, die Noppert kwam met vd sleen mee, maar is nooit (zelfs met een rampzalige Jelle) geen issue geweest, dat mag toch die vd sleen toch zeker aanrekenen, voor NAC goed als slome sleen ook vertrekt wat Jelle ook doet !!

  0

  0
 • ennoajseejer
  25 maart, 2016 - 00:19

  Doe maar een aantal jonge contract-en jeugdspelers weg en haal gewoon wat huurlingen/passanten. Hoezo een herkenbaar NAC?

  0

  0
 • Marti
  25 maart, 2016 - 13:07

  Halal van swam maar terugkomen , den Haag zit touch in financials nood

  0

  0
 • ome cor
  25 maart, 2016 - 15:36

  Het is zoooo makkelijk om te roepen dat er meer eigen jeugd moet doorstromen.
  En zodra die gasten spelen moeten ze wel meteen top zijn, tijd om te groeien krijgen ze niet van de hondstrouwe maar o zo (te) kritische achterban.
  Kijk maar naar Alex Schalk. Toen tie goed speelde was het een held, maar in een mindere fase wist iedereen te vertellen dat Schalkie er niks van kon. En dat ie te klein was. Alsof de Messi van Breda zo’n lang end is.
  Spelers moeten de kans krijgen om te vlammen, maar ze moeten ook de kans krijgen om in een mindere periode weer terug op niveau te komen. Supporters zouden spelers eens wat meer moeten steunen ipv afzeiken.

  Kenny vd Weg is een mooi voorbeeld van een speler die ondanks een mindere periode gewoon mocht blijven en zijn plek in de basis mocht terugverdienen. Van de coach wel te verstaan. Als het aan sommige zeurporters had gelegen was Kenny al lang bij het grofvuil gezet.
  En maar roeptoeteren dat we te weinig eigen jeugd zien doorstromen……

  Respect voor elke reserve keeper die achter een 1e keeper plaats moet nemen zonder een kans te krijgen.
  Dat is funest voor je carrière.

  0

  0
 • Semsi
  26 maart, 2016 - 13:21

  JtR keeperstrainer.

  Van der Sleen en Noppert eruit.

  Van der Sleen heeft de keepers niet naar een hoger niveau weten te tillen, eerder afgebroken (JtR).
  Noppert is niet goed genoeg anders had hij de afgelopen jaren wel een kans gehad in 1.

  Alle respect voor hem maar JtR is klaar, drukt met zijn salaris veel te zwaar op de begroting. Zeker als we nog een jaar de JL ingaan….

  0

  0
 • scheppioni
  26 maart, 2016 - 13:36

  Hohoho ome cor, niet iedereen !!

  0

  0