Go to Top

NAC neemt afscheid van elf spelers

NAC neemt afscheid van elf spelers

NAC neemt na dit seizoen afscheid van maarliefst elf spelers. In een poging de selectie te vernieuwen worden (zoals bekend) de contracten van Zwaanswijk, Elshot, Cairo en Reuser niet verlengd. NAC snijdt echter ook bij de jeugd.

Johan Jansen, Enric Vallès, Tim Hofstede, Benjamin van Wanrooy, Rogier Veenstra, Ali Benomar en Edinho Pattinama hebben allen te horen gekregen dat er voor hen komend seizoen geen plaats in in de selectie.

47 Reacties op "NAC neemt afscheid van elf spelers"

 • maarten
  13 maart, 2010 - 08:37

  En dan willen ze de selectie verjongen……..

  0

  0
 • nac
  13 maart, 2010 - 08:50

  valles prat weg lijkt mijtog een domme beslising

  0

  0
 • Ton
  13 maart, 2010 - 08:52

  Geen oude schoenen weggooien voordat je andere hebt.
  Heel Nederland is opzoek naar diezelfde kwalitatieve verjonging. Ik vraag me dan ook af of ze niet beter een paar man voor een jaar achter de hand konden houden dan een heel elftal in een keer te vervangen.

  0

  0
 • Eljé
  13 maart, 2010 - 08:59

  Tim Hofstede vind ik toch wel de meest opvallende naam in het rijtje. Alles vergooid in één wedstrijd in Spanje of is het op de training ook zo veel minder geworden?

  Verder zal het achteraf wel weer de juiste beslissing blijken. Ik geloof dat nog nooit een speler die bij NAC niet langer mocht blijven, elders buiten de Jupiler League wél potten kon breken.
  Succes allemaal elders!

  0

  0
 • Piam
  13 maart, 2010 - 09:04

  Vallés heeft nooit een echte kans gehad. Heel jammer, een speler uit de jeugd van Barcelona moet toch makkelijk mee kunnen met de eredivisie… slecht NAC, slecht.

  0

  0
 • Toke
  13 maart, 2010 - 09:07

  @Piam
  ligt het aan NAC als een speler uit de jeugd van barca niet mee kan in de eredivisie?

  0

  0
 • ßred@
  13 maart, 2010 - 09:16

  wa willen ze nou?
  verjongen toch?
  waar zijn ze meej bezig?
  als nou fouad nie terug komt, dan snap ik er echt helemaal niks meer van. en nu snap ik al vrij weinig van de beslissingen.

  0

  0
 • BATI
  13 maart, 2010 - 09:27

  Goede beslissing!!
  Allemaal spelers (op Zwaanswijk na) die al jaren op het 2e plan voetballen. DAn moet je er een keer een punt achter zetten!

  En als al die jongens uit de 2e niet wekelijks kunnen uitblinken in de laagste divisie van de B-elftallen dan heb je niks op het hoogste niveau te zoeken.

  0

  0
 • breda
  13 maart, 2010 - 09:50

  toch vraag ik me dan af hoe het met de jeugdopleiding zit… moeten we dan maar een keer in de zoveel jaar hopen dat er eens iemand doorbreekt? Er moet toch jaarlijks wel iemand kunnen doorbreken die mee kan op het niveau. Denk dat dit ook met kansen krijgen te maken heeft, de jeugd krijgt gewoon geen kans in het 1e. Ja eens per jaar 5 minuten misschien.

  0

  0
 • TIm
  13 maart, 2010 - 09:59

  Hoezo Tim Hofstede ik vind hem goed genoeg hoor zeker als je verjonging wilt.

  0

  0
 • Hugo
  13 maart, 2010 - 10:02

  Ik snap de beslissing. Jammer van EVP.Ik denk dat die jongen er nog wel komt. Dan zal NAC zich later achter de oren krabben waarom er niet verder is gegaan. Vlgens mij is Van Nistelrooy ook een keertje afgetest bij NAC…. omdat ie te slecht was… Desalniettemin (mooi woord!!) HUP NAC VOLLE bak vanavond!

  0

  0
 • hedu
  13 maart, 2010 - 10:16

  Tim Hofstede en Eric Valles Prat zou ik echt behouden.
  Ze zijn jong en gretig en hebben naar mijn mening geen echte kans gehad om zich te bewijzen.
  Verjongen betekent niet altijd spelers van buitnaf halen het talent zit ook wel eens bij NAC zelf hoor.

  0

  0
 • 7Hills
  13 maart, 2010 - 10:17

  Hofstede komt lengte en kracht tekort om een echt goede verdediger te worden. Kijk naar een Loran, kijk naar een Penders, een Zwaanswijk, een Kwakman, zelfs een Luijkcx. Zet Tim er naast en je ziet duidelijk het verschil.

  Mensen, vergis je niet. Deze beslissing is gemaakt door de mensen die elke dag met deze jongens op het veld staan. Dus zij zullen het denk ik wel goed zien als ze moeten concluderen dat deze spelers geen toekomst hebben bij NAC, en in de toekomst een vaste waarde kunnen worden. Een Gudelj en een Bayram daar zien ze het wel in zitten, en ik ga er vanuit dat nu de selectie kleiner wordt en veel oudere spelers vertrekken we deze spelers volgend jaar regelmatig gaan zien, incl Fouad.

  0

  0
 • 7Hills
  13 maart, 2010 - 10:18

  @hedu
  "Ze zijn jong en gretig en hebben naar mijn mening geen echte kans gehad om zich te bewijzen."

  Maaskant en co staan elke dag met deze jongens op het veld. Als ze het op de trainingen niet laten zien en in de wedstrijden van Jong NAC, waarom zouden ze dan het wel laten zien in een wedstrijd van het 1e??

  0

  0
 • Nil
  13 maart, 2010 - 10:21

  Dit zegt ook wel iets over de jeugdopleiding van NAC…

  0

  0
 • I Kiss Football
  13 maart, 2010 - 10:32

  Waarom is iedereen zo verliefd op die Prat? Als hij zo goed kon voetballen, stond hij al lang in het eerste! Blijkbaar zijn deze spelers gewoon niet goed genoeg. Hofstede vind ik ook een opvallende naam, maar Maaskant ziet ze inderdaad iedere dag voetballen. Alleen Zwaanswijk……………

  0

  0
 • JeMa
  13 maart, 2010 - 10:48

  Waarom Enric Vallès, Tim Hofstede en Ali Benomar wegdoen. Als je hun niet wil hebben verhuur ze dan eerst!!! dom, dom, dom nac

  0

  0
 • Bier Hier
  13 maart, 2010 - 10:51

  Ik dacht dat Enric Vallès juist veel scoorde bij jong NAC.

  Had het niet verwacht van Enric
  Maar van Tim integendeel ik heb het hierboven al een paar keer zien staan en daar sluit ik me volledig bij aan, hij is te klein en te slap voor een goede verdediger, jammer van zijn talent maar het zit niet in zijn bouw.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  13 maart, 2010 - 10:56

  Als er dan ook maar weer niet een typetje KJ Huntelaar tussenzit die NAC test als te zwak enz.Iemand die bij barca uit de jeugd komt zal toch echt wel kunnen voetballen lijkt me ?Maar goed laat ik dan maar zeggen diegene die er verstand van hebben zullen het wel weten.Maar 11 spelers wow dat is wel HEEL VEEL, dus er zullen er 11 weg gaan en ong 5 bijkomen.
  Al had ik Prat en Hofstede graag gezien bij NAC, vond Hofstede die keer dat ik hem heb zien invallen helemaal niet slecht hoor, heb veel slechtere gezien .
  Maar goed NAC verras ons !(ook vanavond)

  0

  0
 • Robert
  13 maart, 2010 - 11:30

  Iedereen doet net of deze jongens nooit een kans hebben gehad. Ze krijgen wekelijks hun kans in het tweede maar als ze daar niet het niveau halen wat noodzakelijk is voor het eerste… dan is de keus duidelijk.

  Wat me dan wel verbaast is dat er een hoop jongens tussen zitten als Hofstede en Veenstra wat goudhaantjes hadden moeten worden uit de eigen jeugdopleiding. Vooral die Veenstra… dat zou het helemaal gaan worden. Valt dus vies tegen.

  0

  0
 • dion
  13 maart, 2010 - 11:32

  ik vindt het toch wel veel hoor 12 spelers weg (inc vdl) Dan komt fouad terug als het goed is? En dan?? Waar haald nac het geld vandaan om 11 nieuwe spelers te halen snap ook wel dat ze niet voor 11 spelers gaan betalen maar dan nog. Of zouden ze stiekem een paar talentjes gescout hebben. Vorig jaar werd trouwens het contract van loran toch ook niet verlengt?? Maar die is er ook nog steeds. misschien gaat dit ook wel gebeuren met een aantal spelers?

  0

  0
 • snake
  13 maart, 2010 - 11:45

  Jeugd!!!!

  trapje hoger o.a. johan jansen als belofte binnengehaald.
  Je moet niet weten hoeveel ze maatschappelijk hebben laten schieten.
  Ook een poging naar het hoogste niveau kent een prijskaartje.
  Succes elders.

  0

  0
 • Jamie
  13 maart, 2010 - 11:52

  Iemand uit de jeugd van Barca die een contract tekent bij NAC, subtopper in een koud kikkerlandje in Noord-Europa, was echt geen uitblinker bij de jeugd van Barca hoor..
  Al schijnt hij wel wekelijks de beste te moeten zijn bij Jong-NAC hoor ik van vaste bezoekers..

  0

  0
 • Le Clochard
  13 maart, 2010 - 11:56

  Pfoe… de oudjes eruit is een logische beslissing, alleen als ik dan Zwaanswijk vorige week zie spelen denk ik dat die toch zeker nog wel een jaartje meekan, maar die discussie is/wordt al veelvuldig gevoerd.

  Over Van Wanrooy/Pattinama/Benomar/Jansen/Veenstra valt wat te zeggen. Maar waarom kiest NAC bij Prat en Hofstede, wat ik van hun heb gezien bij Jong NAC (wedstrijdje of 7/8) beide absoluut de potentie om in NAC 1 te komen, niet voor een verhuuroptie. Bijvoorbeeld naar RBC Roosendaal, of volgend jaar Willem II als die in eerste divisie spelen…

  0

  0
 • papaedje
  13 maart, 2010 - 12:06

  Vallés Prat had ik nog een jaar behouden voor de club.
  Mocht hij in het nieuwe seizoen nog niet slagen of de kans krijgen kan je alsnog afscheid nemen van elkaar. Bij Hofstede het zelfde verhaal.

  0

  0
 • Hans
  13 maart, 2010 - 12:09

  @7Hills: als de jonge gasten zich nooit kunnen bewijzen bij NAC-1 wordt het nooit wat. Maatgevend is het tweede niet, je moet kunnen laten zien dat je op het hoogste niveau mee kunt en dat is NAC-2 gewoon niet.
  Kortom, ik denk dat het met die gasten op het trainingsveld staan lang niet alles zegt.
  1 minuut Bayram leverde direct gevaar op. Ik heb Hofstede al eens prima zien invallen (ja…vorig seizoen ja want meer kansen heeft ie niet gekregen). Benomar en Bouwman hebben die kansen ook niet gehad maar de een mag blijven en de ander niet. Wie moet dit nu snappen?

  0

  0
 • Hans
  13 maart, 2010 - 12:10

  Verhuren is inderdaad een goede / betere optie. Gooi je spelers niet weg voordat je iets beters hebt.

  0

  0
 • 7Hills
  13 maart, 2010 - 12:33

  @Hans

  Dus jij wil zeggen dat als een speler niet uitblinkt in het tweede en op de training niet laat zien beter te zijn dan de gevestigde orde die spelers dan toch in het eerste moeten spelen? Beetje rare redenatie vind je zelf niet? Dat zou hetzelfde zijn als een kind naar de middelbare school gaat, mee kan met de rest van de klas maar niet uitblinkt en dan ineens 3 jaar laat overslaan en eindexamen laat doen…dat doe je toch ook niet???

  Vergeet ook niet dat die spelers een salaris verlangen. NAC kan het geld beter gebruiken. Er is op het moment geen geld in het voetbal, en huren kost een club ook geld. Dus ik denk dat er te makkelijk over gedacht wordt.

  0

  0
 • guuske
  13 maart, 2010 - 12:34

  Welke club huurt nu 2e elftalspelers van nac, het tweede speelt gewoon te laag, in de 1e divisie is geen geld, de meeste toto cluns worden voorbij gestreefd door hoofdklasse amateur clubs.

  0

  0
 • snake
  13 maart, 2010 - 12:36

  Dat de jeugd moet vertrekken heeft te maken met het feit dat de beloftes geen stapje hoger doen.
  Alles valt of staat met resultaten.
  Dat de beloftes niet op het hoogste niveau acteren is daar debet aan. Ook niet des nacs.

  0

  0
 • Breda1912
  13 maart, 2010 - 13:00

  Hoorde/las ergens dat Enric op proef gaat in de Premier League, naar horen zeggen Birmingham City.

  Tja, goed bezig NAC

  0

  0
 • Buurman
  13 maart, 2010 - 13:01

  Zwaanswijk: Blijven
  Elshot: Blijven!
  Cairo: Weg, McDonalds freak!
  Reuser: Weg, niet goed genoeg.
  Johan Jansen: Weg, niet goed genoeg.
  Enric Vallès: Jaartje blijven. Van wat ik heb gezien van hem bij Jong NAC was wel degelijk, ik vind dat hij gewoon een kans moet krijgen.
  Tim Hofstede: Blijven, mag ook een kans krijgen.
  Benjamin van Wanrooy: Wie?
  Rogier Veenstra: Weg, niet goed genoeg, helaas.
  Ali Benomar: Te weinig kansen gekregen, maar is ook niet goed genoeg.
  Edinho Pattinama: Weg, nooit wat gevonden.

  Ik denk dat iedereen er wel zo ongeveer over denkt. Mischien krijgt Vallés vanavond een kans en speelt hij hartstikke goed, ge wit het niet he..

  0

  0
 • Martijn
  13 maart, 2010 - 13:08

  Mijn mening!!!!

  Zwaanswijk: BLIJVEN!
  Elshot: Blijven
  Cairo: Weg doen (EN SNEL!)
  Reuser: Nog 1 jaartje?
  Johan Jansen: Weg, slecht
  Enric Vallès: Nog een kans geven!
  Tim Hofstede: Laten blijven!
  Benjamin van Wanrooy: Weg
  Rogier Veenstra: Weg
  Ali Benomar: Niet goed genoeg! (wel voor eerste divisie?)
  Edinho Pattinama: HEEL SNEL WEG

  0

  0
 • Nick
  13 maart, 2010 - 13:54

  Zwaanswijk: Wat mij betreft plakken ze er nog een jaartje aan vast. Maar goed, die kans lijkt me zo goed als uitgesloten.

  Elshot: Twijfelgeval, neig toch naar een transfervrij vertrek. Met de automatische contractverlenging voor Feher en de in mijn ogen eerste keus zijnde Loran wordt Elshot overbodig.

  Cairo: Gewogen en te licht (kop 'm maar in jongens) bevonden.

  Reuser: Te weinig toegevoegde waarde, goede beslissing.

  Johan Jansen: Mist het niveau van een derde keeper? Moeilijk te zeggen.

  Enric Vallès: Eerlijk is eerlijk, wekelijks uitblinker bij Jong NAC. Jammer dat hij alweer afgereserveerd wordt.

  Tim Hofstede: Blijven. Wat een dramatische wedstrijd op Spaanse bodem al wel niet met het carriereverloop van een jonge speler kan doen. Vorig seizoen kreeg Hofstede best veel speelminuten en daarin wist hij telkens te overtuigen. Mist misschien body, maar ik vind dit toch een jammerlijke beslissing.

  Benjamin van Wanrooy: Valt geen zinnig woord over te melden, nooit in actie gezien.

  Rogier Veenstra: Terechte beslissing maar toch jammer. Ooit een groot talent die het absoluut zou gaan maken bij NAC. Enkele verhuurperiodes en zware blessures hebben hem echter ver teruggedrongen. Jammer!

  Ali Benomar: Enkele jaren geleden werd zijn contract voor meerdere jaren verlengd met de mededeling dat NAC hier absoluut een toekomstige basisspeler in zag. Heeft echter nooit door kunnen breken en hobbelt nu al enkele seizoenen volledig anoniem met de selectie mee. Om die reden mag het noodgedwongen vertrek van Benomar geen verrassing heten.

  Edinho Pattinama: Goede voetballer met een verschrikkelijke mentaliteit. Bijzonder jammer want als deze jongen gefocust is kan hij absoluut een balletje raken. Maar goed, dan moet je wel voor de sport leven. Al die feestjes in Rotterdam of in de binnenstad van Breda zijn leuk maar niet als je wilt slagen als profvoetballer. Terechte beslissing van NAC.

  0

  0
 • Michiel ;
  13 maart, 2010 - 14:00

  ik dacht dat nac ging verjongen, zie je ook weining van.

  0

  0
 • sanderson
  13 maart, 2010 - 15:18

  @ michiel

  verjongen kan ook betekenen: oudere jongeren die genoeg kansen gehad hebben om in de a-selectie hun talent te laten zien (pattinama, benomar, veenstra, hofstra) laten vertrekken en jongere jongeren (bouwman, gudelj, bayram) die kansen geven bij het eerste

  0

  0
 • Wanny
  13 maart, 2010 - 15:56

  Zwaanswijk en Elshot, dat zijn de enige jongens waarover te discussieren valt. Maar Elshot speelt dit seizoen nog lang niet geweldig en is ook niet de jongste. En Zwaanswijk maalt de laatste tijd behoorlijk veel fouten waar doelpunten uit komen. De verdediging is ook bij lange na niet zo sterk als voorgaande jaren. Dus om daar eens wat verandering door te voeren is niet zo gek.

  Al die anderen hebben nooit een basisplaats gehad en dan houdt het gewoon op. En op bijv. de plek van Valles heb je 3 alternatieven die jong en goed zijn, waarom dan Valles nog houden. Hofstede is voorbij gestreeft door Gudelj, dat is de man van de toekomst. Hofstede zal aan moeten poten om op een lager nivo nog een carriere te kunnen hebben.

  0

  0
 • Nm
  13 maart, 2010 - 16:05

  dit is puur snijden in de salaris kosten zoals ik al eerder heb aangegeven. Kans is nog steeds groot dat om die rede ook amoah nog vertrekt.

  0

  0
 • Nm
  13 maart, 2010 - 16:08

  btw nac gaat de jeugdopleiding op de schop gooien. Waarschijnlijk alsnog een samenwerking met rbc.

  0

  0
 • thomas
  13 maart, 2010 - 16:29

  Waar zijn ze mee bezig. Ben benieuwd naar hun visie erbij. Elshot blijft een toegevoegde waarde. Je merkt gewoon dat nac vloeiender opbouwt met hem erbij.. Prat doet het goed in de jeugd, wat voor gelul is dit dan in het kader van verjonging…Zwaanswijk prestatie contract geven..Hofstede weinig gezien, maar wat ik zag was goed

  0

  0
 • Naccertje001
  13 maart, 2010 - 18:18

  dat is dom zeg dat ze al die goeie voetballers wegdoen!
  beter kopen ze eerst niuwe spelers en dan gaan ze de slechte spelers wegdoen!!

  0

  0
 • n@©
  13 maart, 2010 - 20:27

  Zwaanswijk en Elshot zijn niet meer jong, maar wel basisspelers, of basiswaardig. Die zou ik niet te makkelijk opzij schuiven.
  De rest is absoluut begrijpelijk.

  0

  0
 • Frank
  13 maart, 2010 - 22:15

  Vogens mij moeten ze eens gaan wisselen bij de leiding……
  Lijkt me veel beter. Of hebben we volgend jaar zin in de nacompetitie???????

  0

  0
 • Vakkie G
  14 maart, 2010 - 03:55

  Prat was toch een groot talent wat het in het 2e goed doet? En Zwaanswijk weg doen terwijl je geen andere fatsoenlijke verdediger hebt is ook vreemd. Elshot zou ik ook niet gelijk weg doen voordat er een nieuwe speler is. Dat Hofstede weg moet is ook vreemd aangezien hij vorig seizoen als jong manneke het goed deed. Alleen tegen Villareal… Zal dat het gedaan hebben? De rest is te begrijpen.

  Het is niet erg als deze jongens allemaal weggaan, als er maar goede spelers voor terug komen. En aangezien NAC niet veel geld heeft zal het moeilijk worden om goede spelers er voor terug te krijgen. Daarom had ik persoonlijk het nog even stil gehouden en gewacht hoe alles zou lopen de aankomende tijd!

  0

  0
 • scheppioni
  14 maart, 2010 - 12:00

  Er gaan idd wel erg veel spelers, ik snap best dat er bij ons NAC ook gesneden moet gaan worden, maar met het oog op nogal wat blessures zo door het seizoen heen, kan dat ons NAC op gaan breken, dus wie of hoeveel komen er voor terug ?!Da's wel belangrijk ! Nogmaals, ik heb in Stewart wel vertrouwen, ik ben alleen als NACCER enorm nieuwschierig !

  0

  0
 • nm
  14 maart, 2010 - 15:00

  We moeten het doen met de spelers waarvan we nu weten dat ze volgend jaar onder contract staan. Het is niet anders

  0

  0
 • Junior
  14 maart, 2010 - 20:46

  Zwaanswijk, Hofstede en Prat zou ik toch behouden.. De andere kan ik me eenigzins nog bij bedenken..

  0

  0