Go to Top

NAC neemt afstand van BN/De Stemmingmaker

NAC neemt afstand van BN/De Stemmingmaker

Bij NAC is met boosheid gereageerd op de tendens die BN/De Stem heeft ingezet in haar berichtgeving. Het lijkt er (voorzichtig gezegd) op dat er bij BN/De Stem mensen persoonlijke belangen hebben in het beschadigen van NAC en van de persoon Theo Mommers. Hoe je ook over de directeur Mommers denkt, persoonlijk beschadigen kan en mag de bedoeling niet zijn. Wij staan dan ook achter het standpunt van NAC.  Hieronder het stuk van NAC, 1-op-1 overgenomen van de website:

REACTIE OP ARTIKEL BN/DESTEM OVER THEO MOMMERS

Theo Mommers is ziek. Dat is heel vervelend. Allereerst voor hemzelf en voor zijn omgeving. Waarom BN/DeStem vandaag zijn ziekte omschrijft als ‘het beeld van … doorrijden na een aanrijding’ is al even onbegrijpelijk als onfatsoenlijk.

NAC neemt dan ook met klem afstand van het beeld dat BN/DeStem schetst. Als werkgever is het moeilijk om in te gaan op de positie van een zieke werknemer, ook als hij directeur is. In samenspraak met Theo Mommers is bij zijn ziektemelding gecommuniceerd dat hij hartklachten heeft. Die klachten kwamen vermoedelijk voort uit de zware stress die hij heeft ervaren. Anders gezegd: Theo is overspannen.

Dat was ook bekend bij BN/DeStem. Dat de krant op alle manieren heeft geprobeerd om bij de algemeen directeur hoor- en wederhoor toe te passen, hoort bij de basistaken van een krant. Dat de krant de mening is toegedaan dat een directeur van een publieke organisatie als NAC rekenschap moet geven aan de buitenwereld over het gevoerde beleid – er is wat voor te zeggen.

Maar op het moment dat die directeur overspannen thuis zit, is het principieel zo dat hij geen passende reactie kan geven. Ook juridisch zou een verklaring van iemand in die toestand geen stand houden. Niet NAC, en al zeker niet een toevallige journalist, beoordeelt de toestand van een werknemer, maar de arbo-arts. Wie die verantwoordelijkheden niet erkent, stapt blijkbaar bewust over de grenzen van fatsoen en humaniteit heen en diskwalificeert zichzelf.

Hoewel NAC terughoudend is met reacties op perspublicaties, acht de club vanuit het standpunt van goed werkgeverschap gewenst om dit artikel niet zonder commentaar voorbij te laten gaan.

Bron: B-side Rats, NAC

23 Reacties op "NAC neemt afstand van BN/De Stemmingmaker"

 • Richard
  5 juni, 2010 - 11:48

  En ik neem afstand van Rik

  0

  0
 • hanz
  5 juni, 2010 - 11:48

  en terecht. Je kunt vinden wat je vind van TM, maar hier gaat De Stem toch echt een stapje te ver

  0

  0
 • Junior
  5 juni, 2010 - 11:49

  Ik vind BN De Stem sowieso maar een beetje bout.

  Offtopic

  – BSR: niet off topic en bovendien al oud en eerder vemeld nieuws-

  0

  0
 • vak g
  5 juni, 2010 - 11:52

  de stem heeft deze keer gewoon gelijk! Theo is een leugenaar die onze club de shit in heeft geholpen. Hij verdient het om op elk mogelijke manier bekritiseerd te worden!! NAC is mijn (ons?) leven…

  0

  0
 • MLbredaa
  5 juni, 2010 - 12:00

  @vak g

  het kan best zo zijn dat Theo verkeerde besluiten heeft genomen! MAAR het kan nooit zo zijn dat in een organisatie waar zoveel geld in omgaat 1 persoon zulke grote beslissingen kan nemen. Het is dus een collectief falen van het totale bestuur en daar hoor je BN/destem helemaal niet over!

  ofwel Theo heeft besluiten genomen die eigenlijk door het bestuur tegengehouden hadden moeten worden. dus zowel het bestuur als Theo faalt!

  0

  0
 • 7Hills
  5 juni, 2010 - 12:04

  – BSR: off topic –

  0

  0
 • Becherovka
  5 juni, 2010 - 12:18

  Ik snap niet waarom mensen een zondebok willen hebben. Daar los je niks mee op.

  Gewoon je club steunen, je kan de situatie toch niet meer veranderen. Simpel gezegd: door iemand de schuld te geven, is het probleem nog niet weg. Wacht op de oplossing en hoop dat NAC lering heeft getrokken uit deze situatie.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  5 juni, 2010 - 12:34

  Ene Pierre v.H. zei vandaag in diezelfde krant deed een goed voorstel betreffende Theo Mommers: stap op i.p.v. de club verder op kosten te jagen.
  Ook stelde hij dat dat het gek is dat TM voor niemand bereikbaar is. Ziek of niet ziek, je bent nog altijd directeur van NAC voor een bijbehorend salaris.
  Tja, Pierreke heeft wel gelijk natuurlijk.

  Niet dat TM weer 40+ uur per week aanwezig moet zijn terwijl hij ziek is, maar hij had toch een teken van leven kunnen geven.
  Alleen een groot leider geeft ook z'n fouten toe.

  0

  0
 • Mikke
  5 juni, 2010 - 13:04

  nee Nakkenist,

  als je ziek bent ben je uit de running. Directeur of niet. Er is altijd een vervanger. Moet de krant daar maar naar toe gaan. Verder zie ik verschil in directeur zijn van je eigen bedrijf of directeur zijn van een niet eigen onderneming zoals in dit geval met Theo. Want dit is een aangenomen functie en is Theo niet meer en minder dan een werknemer.

  Als jij ziek thuis zit wil je toch ook niet dat je door jan en alleman gebeld wordt met vragen over je werk?

  Als ik zo de reacties lees is het overgrote deel er mee eens dat biet Theo Mommers alleen schuld heeft, maar heel het bestuur.

  0

  0
 • Hoi
  5 juni, 2010 - 13:43

  @ Dun Nakkenist

  wat een kwats. Als je ziek bent, en zeker als het om overspannenheid gaat, dan wil je met alles behalve je werk geconfronteerd worden. Ook als je directeur bent

  0

  0
 • Mnac
  5 juni, 2010 - 14:06

  Waarom zou Theo de zondebok zijn?? Misschien omdat hij zichzelf altijd op de voorgrond plaatste en een half jaar geleden nog mooi weer speelde?

  Hij is niet de enige schuldige maar dat ze hem wanneer het fout gaat op de voorpagina zetten is niet meer dan logisch. Nogmaals toen het zgn. goed ging stond hij ook in menig krant of tijdschrift met z'n kop op de voorgrond. WvdH heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en is opgestapt (zouden de andere bestuursleden ook moeten doen) maar Mommers (die NAC wel veel geld kost) blijft ziek thuis zitten. PvH heeft groot gelijk dat Theo de club niet alleen heeft benadeeld met zijn foute beslissingen en voorliegen maar nu ook nog door, tegen beter weten in, aan te blijven.

  0

  0
 • Mnac
  5 juni, 2010 - 14:09

  @Mikke krijgt een directeur van een 'normale' onderneming ook zoveel media aandacht als het zgn. goed gaat? NEE. NAC is geen doorsnee onderneming en dat wist Theo ook wel voordat hij er aan de slag ging.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  5 juni, 2010 - 14:34

  Gelukkig zijn er tal van doktoren binnen de supportersgroep en bij BN De Stem, want de hartklachten waarmee TM zich ziekmeldde zijn nu al door anderen beoordeeld als dermate zwaar overspannen dat de man zich geoorloofd kan onttrekken aan de situatie op z'n werk.

  Natuurlijk zit je er niet op te wachten als je ziek bent om met je werk geconfronteerd te worden, maar als tijdens je ziekte "de zaak" naar de klote gaat zit je dan lekker thuis uit te zieken ?

  0

  0
 • GG
  5 juni, 2010 - 14:54

  Het moet toch niet veel gekker worden. De man die door mismanagement en slecht toezicht van het bestuur ons NAC goed in de nesten heeft gewerkt wordt nu als slachtoffer van de 'boze' media neergezet. Als hij een vent is stapt hij gewoon op. (had hij al een paar weken eerder moeten doen)

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 15:11

  @ Dun Nakkenist

  1-0 voor u

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 15:15

  Overigens is het wel opvallend hoe vlijtig de Stem is met het achter elkaar door plaatsen van negatief nieuws rond NAC. Het feit dat Penders voor een jaar heeft bijgetekend staat nog steeds niet op de site… Wel een interview met de vertrekkende Zwaanswijk. En vandaag dus wel een interview met Pierre van Hooijdonk, die van meets af aan de grooste "vijand" van Mommers was.

  Maar goed, neemt niet weg dat Mommers gigantische vaudten heeft gemaakt. Maar niet in zijn eentje. Het voltallige bestuur is daar mede schuldig aan den de RvA had het ontslag van allemaal moeten accepteren.

  0

  0
 • scouting nederland
  5 juni, 2010 - 15:26

  Theo is inderdaad dood en dooziek. En dat hadden velen helaas bijna te laat in de gaten.

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 15:46

  LOL

  0

  0
 • GG
  5 juni, 2010 - 16:05

  Op een of andere manier heb ik er toch goede hoop op dat de overige bestuursleden en Mommers toch nog afscheid gaan nemen bij ons NAC. Bij de laatste mag ik toch aannemen vrijwillig. En met een schone lei aan de bestuurs- maanagementzijde gewoon voor volle bak vooruit.

  0

  0
 • Dirk
  5 juni, 2010 - 17:24

  Als Mommers en cs nu allemaal gewoon eens NAC verlaten dan zullen een aantal sponsors iig meer gaan betalen/sponsoren. Een mooi voorbeeld hiervan is Princess. Twee vliegen in 1 klap. Oh ja en Stouting Nederland zorgt er natuurlijk voor dat de Deutsche Bank een duit in het zakje doet nu ze waarschijnlijk een kantoor openen in Breda. Toch?

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 17:46

  Probleem met Scouting Nederland is dat ie nog helemaal geen zak heeft gedaan behalve veul babbelen op internet. Soms overigens wel met veel humor, zie hierboven.

  0

  0
 • papaedje
  5 juni, 2010 - 20:40

  TM gewoon buiten schoppen Als je ziet hoe Ton van Eenenaam is behandeld.NAC gewoon is gewoon hypocriet.

  0

  0
 • massie
  5 juni, 2010 - 20:51

  Deze krant is het meest waardeloze vodje dat elke dag (helaas) weer wordt uitgebracht.

  0

  0