Go to Top

NAC niet blij met stopzetten overleg fusie || Update met link

NAC niet blij met stopzetten overleg fusie || Update met link

NAC laat op haar website blijken dat het met veel pijn in het hart afscheid moet nemen van de fusieplannen. NAC heeft een enorm positief verhaal over eventuele samenwerkingen op het net gegooid, de reden van het mislukken halen we vervolgens pas uit de laatste alinea.

“Maar afgelopen vrijdag heeft een voortijdige en niet geheel juiste perspublicatie het zorgvuldig gevoerde proces ernstig verstoord. Die publicatie heeft voor zulke heftige reacties gezorgd, dat het proces ten aanzien van de definitieve planvorming nu niet in alle rust verder kan gaan. We kunnen nu niet anders besluiten dan het proces te stoppen, omdat het streven naar een breed gedragen opleidingsplan als onhaalbaar moet worden beschouwd. In de komende weken gaat NAC bestuderen hoe de club verder gaat met haar jeugdopleiding.”

Hier de link van het hele artikel

NAC had het ongetwijfeld allemaal anders naar buiten willen brengen; iets in de trand van “een opleidingscentrum waar tal van Brabantse clubs aan deelnemen.” Want dat klinkt natuurlijk al heel anders dan fuseren met Willem 2.

Het meest onbegrijpelijke van dit alles is toch wel dat NAC compleet geen idee heeft wat er bij eigen haar supporters leeft en dat het het lef heeft om haar eigen supporters (lees Clubraad) te passeren in een zaak als deze. Dat is gewoon iets wat je moet begrijpen en niet iets waar je tal van overbetaalde managers voor op de loonlijst moet hebben staan.

61 Reacties op "NAC niet blij met stopzetten overleg fusie || Update met link"

 • Gilze
  30 maart, 2010 - 13:01

  Opzouten met die mensen die niks met de supporters hebben. Ze zien nu pas in dat de supporters het niks vinden? Kom dan is een keer uit je grot, Nooit met w2 samen verdomme

  0

  0
 • Rbull
  30 maart, 2010 - 13:04

  Veel mensen gesproken die hier niets van snapte. Gelukkig is het dan toch nog goed gekomen al begrijp ik nog steeds niet dat iemand dit in zn botte hersens heeft gekregen. Om vervolgens nog meer mensen in het bestuur zo gek te krijgen.

  0

  0
 • wessel
  30 maart, 2010 - 13:05

  vooral die laatste alinea van de rats raakt de kern van mijn weerzin tegen het hele verhaal!!

  0

  0
 • Nil
  30 maart, 2010 - 13:05

  Ik vraag me af wiens idee dit is?

  0

  0
 • Kratje
  30 maart, 2010 - 13:21

  welke flapdrol heeft voor dat persbericht gezorgd dan vrijdag?…
  Neem aan dat er bij zo`n ingrijpend iets het persbericht wel heel erg goed wordt gelezen door de verantwoordelijke heren…

  0

  0
 • geelzucht
  30 maart, 2010 - 13:25

  Nou als hun denken dat hiermee hun straatje is schoongeveegd hebben ze het mis. Deze blunder heeft kwaad bloed gezet bij de supporters. Vertrouwen is compleet weg. Eerst het project luchtkasteel"stadion" compleet te reduceren en vervolgens fusieplannen, want dat is het gewoon, op de kaart te zetten.

  NAC ploetert maar door met hun amateuristisch gedrag. Een stadionkwartier die om te lachen is, Geen capabele vervangers kunnen halen voor de aflopende contracten én geen enkele doorstroming van de jeugd. Wie evalueert Mommers en Vd Hoeven? Ik zeg einde tijdperk voor deze verkwanselaars.

  0

  0
 • Kees f5
  30 maart, 2010 - 13:28

  Jammer dat een goed alternatief voor de miserabele huidige jeugdopleiding zo is afgeschoten. Alleen op gronden van sentiment. Eindelijk werd er eens serieus nagedacht over die opleiding.
  Maar nou ook NOOIT meer zeuren met zijn allen dat de jeugdopleding niet functioneert.
  Ook stoort het me dat ze nu (ook onder de druk) weer met Zwaanswijk gaan praten. Ik durf te wedden dat al die zeikerds die Zwaanswijk willen houden binnenkort weer gaan roepen dat we een te oude selectie hebben.

  Jammer dat veel NAC supporters zijn verworden tot eeuwige zeikerds.

  0

  0
 • Gilze
  30 maart, 2010 - 13:31

  Veel mensen vinden het geen probleem dat er een fusie komt het gaat er om dat het niet met willem2 gebeurt. Genoeg andere clubs(ook in belgie) ze moeten gewoon is meer lijntjes uitgooien. Zwak beleid en 0,0 geloofwaardigheid.

  0

  0
 • mr C
  30 maart, 2010 - 13:41

  Ik vind dat veel supporters erg bekrompen hebben gereageerd. De voetbalacademie was een iniatief om het hoofd te bieden aan clubs als PSV en Feyenoord in de regio. NAC ging niet fuseren met Willem 2, maar samenwerken met BVO in Brabant en mogelijk Belgie, waaronder W2. Triest van DeStem om dit nieuws zo ongenuanceerd en onvolledig naar buiten de brengen. DeStem had beter wat onderzoeksjournalistiek kunnen doen naar de financiele situatie van NAC, het stadionkwartier en het hoe en waarom van het steeds versoberen van de bouwplannen.

  0

  0
 • Wanny
  30 maart, 2010 - 13:51

  Grote vraag is wat er nu gaat gebeuren met de jeugdopleiding en de financiele huishouding van NAC. Die besprekingen waren niet uit luxe en als het hele verhaal niet doorgaat, zal er toch wat anders moeten gebeuren. En een alternatief zal ook niet zomaar voorhanden zijn, zeker omdat er niet eens een goede accommodatie beschikbaar is.

  0

  0
 • mr C
  30 maart, 2010 - 13:55

  NAC laat zich veel te snel afschrikken door degene die het hardste roepen. Die groep vestigt misschien wel het meest de aandacht, maar er is niet gezegd dat het ook de mening is van de meeste NAC supporters. Wat is er mis mee dat ik dezelfde opleiding heb gevolgd als een conculega?

  0

  0
 • Bredaah
  30 maart, 2010 - 14:00

  En nou is het wachten op de eerste berichten dat de jeugdopleiding zo slecht is, dat er geen enkele doorstroming is en dat er toch wel wat veranderd moet worden..
  Begrijp mij niet verkeerd, ik vond het in het begin ook niks. Fuseren met W2.. wie verzint het?
  Maar als je door je emotie heen kijkt had je gezien dat dit ook voor NAC positief uit zou kunnen vallen.

  De jeugdopleiding is op dit moment zeker niet sterk. Er is weinig tot geen doorstroming en zoals op nac.nl wordt aangegeven is de jeugdopleiding niet een opleiding voor het niveau NAC maar voor het niveau jupiler league/hoofdklasse en daar hebben we helemaal niks aan want dan is het opleiden voor een ander..

  Als dit plan was doorgegaan had je voor hetzelfde(of misschien minder) geld veel beter materiaal gehad en was er betere begeleiding geweest voor die jongens.
  Natuurlijk blijft dat W2 en NAC niet samen kunnen maar zo is het voor NAC alleen maar beter.
  En daar gaat het toch allemaal om? Wij zijn er toch voor ons NAC? Wij hebben toch het beste voor met ons NAC?

  Zoals aangegeven is het nog maar afwachten wat er nu gaat gebeuren met de jeugdopleiding, maar beter zal het er niet op worden. Niet alleen de schuld van supporters, daarnaast ook van zeer amateuristisch werk binnen NAC en BN de Stem, die zomaar even alles op straat gooien.

  Al met al voor de supporters een overwinning dat we niet samen gaan met de kruiken maar wie is er eigenlijk wel eens bij de jeugd geweest? of gaat het dan echt alleen maar om het idee W2 en NAC samen?

  0

  0
 • scouting nederland
  30 maart, 2010 - 14:01

  Even voor de goede orde: de pers is de schuld.

  Ja ok, er hebben mensen van NAC achter de rug van de gehele achterban om met de kruiken om de tafel gezeten, maar dat is maar bijzaak. Hoofdzaak is dat het allemaal de schuld is van de pers !

  Wat een walgelijke lui.

  0

  0
 • Leeuw87
  30 maart, 2010 - 14:02

  Ik sluit me helemaal aan met Kees F5. Zwaanswijk is een topvent, maar moet niet meer gaan voetballen in het eerste.
  Dat er nu onder druk van supporters alsnog gekeken wordt tot verlenging is een slechte zaak!

  0

  0
 • Dirk
  30 maart, 2010 - 14:10

  Ze hebben het dus nog steeds NIET begrepen. Het mislukken afschuiven op een persbericht? Alsof er anders wel draagvlak was geweest. Maar goed met deze reactie neemt bij mij iig het draagvlak voor deze heren nog verder af!

  0

  0
 • nelis
  30 maart, 2010 - 14:11

  Wie is de MOL?

  Blijkbaar zijn er dus lieden die er bij gebaat zijn om zoiets al voortijdig de media in te sturen.:S

  0

  0
 • mr C@scouting Nederland
  30 maart, 2010 - 14:13

  Enge figuren die zo op de onderbuikgevoelens van de schreeuwende massa inspelen.
  Erg begrijpelijk dat je sommige orienterende gesprekken discreet voert. Of dient ES ook de contractbesprekingen op de grote markt te voeren?

  0

  0
 • Dirk
  30 maart, 2010 - 14:13

  @mr C Afgelopen vrijdag niet bij NAC-Ado geweest ofzo. Het kwam luid en duidelijk van de tribunes het Schijt aan W2. Dus praat nou niet of dat het door handvol mensen komt!

  0

  0
 • Le Payalo
  30 maart, 2010 - 14:13

  Gelukkig heeft Dennis van Bergen aan de bel getrokken en de gang van zaken (wellicht onvolledig) gepubliceerd. Te belachelijk voor woorden dat dit bestuur meent hun ideetjes er door wil drukken zonder ook maar enige vorm van historisch besef / overleg met de achterban (supporters én sponsors). Wat mij betreft is de zaak hiermee nog lang niet afgedaan..

  0

  0
 • scouting nederland
  30 maart, 2010 - 14:14

  Overigens wel lachen om die valse profeten die er krampachtig mee bezig waren dit als een 1 april grap te positioneren. Ze waren er echt mee bezig ! Woehahahahaha

  0

  0
 • Swam
  30 maart, 2010 - 14:23

  Applausje voor Dennis van Bergen, geen topjournalist, maar heeft hier toch wel z´n plicht als NAC fan gedaan.
  Beetje via achterkamertjespolitiek een fusie proberen te creeren met de aartsrivaal.
  Dan nog roepen dat het de schuld is van de media ook. Nou ben ik niet voor t ontslaan van mensen ofzo (want daar zit dan ook weer een klein persoonlijk drama achter), maar die Willem Reijn mogen ze vandaag nog buiten flikkeren. Echt iedere consumptiebon of cent (onkostenvergoeding) naar die man is er 1 te veel. Er wordt vaak niks gecommuniceerd en als er al iets gecommuniceerd wordt dan meestal gebrekkig en te laat.

  Maar goed toch opgelucht dat de jeugdfusie van de baan is.

  0

  0
 • Dirk
  30 maart, 2010 - 14:27

  Ik vind dat Dennis van Bergen gisteren de zaken goed uiteen had gezet in de krant! En het is inderdaad om te kotsen om de pers nu de schuld te gaan geven.

  0

  0
 • MartiNAC
  30 maart, 2010 - 14:27

  Wat een aanfluiting is dit! Het bestuur heeft zich gewoon verkeken op de invloed van supporters bij NAC. Het is toch van de zotte dat het bestuur als communicatiestrategie 'gewoon niets zeggen' heeft gekozen. Dat dit de reacties zouden zijn had ik ook wel kunnen verzinnen. Terwijl het plan in de basis niet slecht is. Zeker gezien het alternatief nu een eigen jeugdopleiding is die straks niet mee mag doen in de nieuwe competitie van de KNVB. Dan gaan alle talenten van NAC in ieder geval zeker naar Willem 2, PSV of RBC (samen met andere clubs).. Dan weet NAC dat er dus echt helemaal niemand meer doorbreekt en we dus net zo goed kunnen stoppen met de jeugdopleiding. Mijn voorspelling.. Dat gaat ook gebeuren..

  Maar ach, we zijn in ieder geval niet samen met de concurrent. Jammer dat supporters alleen kijken naar sentiment en niet naar de toekomst.. Had het bestuur dus beter op moeten inspelen. Want helemaal niets zeggen..

  0

  0
 • mr C@dirk
  30 maart, 2010 - 14:32

  Ik ben er elke thuiswedstrijd voor jouw informatie. Dan blijf ik nog van mening dat veel schreeuwers niet weten waar het over gaat en het zelf niet konden weten. Ik heb om me heen best al wat NAC fans gesproken die er meer dan 10 jaar komen en die wijzen dit plan allemaal niet bij voorbaat af. Supports zijn net mensen en mensen zijn kuddedieren, als er een begint te roepen schreeuwt de rest mee. Ik ben daar niet zo van onder de indruk en NAC zou dat ook niet moeten zijn.

  0

  0
 • Dirk
  30 maart, 2010 - 14:44

  @Mr. C Grappig ik ga al meer dan 20 jaar naar NAC en ken toch best wel wat gasten maar ik heb er geen één ontmoet die voor was. Ik zal wel teveel met schreeuwers omgaan denk ik :-).
  Sommige supporters zijn idd net kuddedieren die blindelings achter onze herder Tejo aanlopen anderen hebben een eigen mening. Ofterwijl het is maar net hoe je het bekijkt.

  0

  0
 • Ivo
  30 maart, 2010 - 15:01

  Wordt het niet eens tijd dat NAC een functionerings gesprek aangaat met Willem van Reijn? Communicatie is in elk bedrijf cruciaal, zeker bij een BVO (nee geen bier voor onderweg), keer op keer wordt ewr vanuit NAC ronduit lomp en onduidelijk gecommuniceerd!

  0

  0
 • TIm
  30 maart, 2010 - 15:31

  Iedereen mag vertrekken als je het mij vraagt

  0

  0
 • hoi
  30 maart, 2010 - 16:41

  Kijk, en daarom is er gewoon te vroeg geschreeuwd. Als het verhaal van Mommers klopt, dan was er dus niet zozeer een fusie met RKC/Willem II gaande, maar een fusie van heel veel clubs uit Brabant en mogelijk België.

  Dat is weer een iets ander verhaal. Toevallig speelt Willem II ook in Brabant, ook al zouden we dat stukje officieel kunnen afsteken en Holland kunnen noemen.
  Dit was niet bekend (ook niet bekend gemaakt trouwens, wat lomp is) en dus is er te vroeg geschreeuwd en geëmmerd.

  Maar goed, jammer dan.

  0

  0
 • Rudie
  30 maart, 2010 - 17:01

  @hoi

  Nee te laat geëmmerd en geschreeuwd door het bestuur wel te verstaan. De Clubraad was niet eens op de hoogte dat kan natuurlijk nooit dus zijn er schuldigen voor dit feit en die moeten boete. Hoe maakt me niet uit als ze maar opzouten.

  0

  0
 • Toke
  30 maart, 2010 - 17:02

  Ik walg van de toonzetting in de laatste alinea. Er wordt geinsinueerd dat de grote groep NACsupporters die tegen dit fusie-plan waren, er samen met de pers voor hebben gezorgd dat de laatste reddingsboei voor de jeugdopleiding uit het zicht is verdwenen. Bestuur en directie proberen met dit bericht hun eigen straatje schoon te vegen. Jammer, want zo speel je alle Mommers-haters etc. juist in de kaart. In feite had men bij NAC lang van tevoren ingeschat moeten hebben dat als ook maar het kleinste gerucht over een fusie met W2 de wereld in zou worden geholpen, het overgrote deel van het NAC-volk in opstand zou komen.

  0

  0
 • hoi
  30 maart, 2010 - 17:04

  @Rudie

  Dat ben ik ook met je eens. Vandaar ook dat ik schrijf dat het niet bekend gemaakt is en dat dat lomp is.

  Van de andere kant: als dit hele verhaal inderdaad in een verkennende fase zat (want dat begrijp ik een beetje uit het gekriebel van Mommers) dan was er nog helemaal geen enkele reden om de clubraad in te lichten. Dat zou ook de intentieverklaring n een helderder daglicht stellen

  0

  0
 • Rudie
  30 maart, 2010 - 17:11

  @hoi

  Hoofd jeugd opleidingen wist van niks om nog maar eens iemand te noemen.
  Verkennende fase? Juist dan moet je de clubraad inlichten om te vragen hoe je hier het best mee om moet aan. Maar daar zullen ze natuurlijk ook wel weer een weerwoord voor hebben klaarliggen.

  0

  0
 • hoi
  30 maart, 2010 - 17:18

  Ben ik ook al met je eens. Het is achterlijk dat Korebrits niet was ingelicht. Ik weet alleen niet in welke fase de clubraad ingelicht moet worden. Er is eerst een intentie uitgesproken. De volgende stap lijkt mij dat je gaat kijken wat de mogelijkheden zijn. Als je dat op een rijtje hebt licht je de CR in met je plannen. Die kunnen er hun oordeel aan hangen.

  Ik denk dat het nooit zo ver is gekomen.

  0

  0
 • Benji
  30 maart, 2010 - 17:22

  “een opleidingscentrum waar tal van Brabantse clubs aan deelnemen.” Alleen als de clubs RKC en Willem II de eenige tal zijn, dan zou ik er ook niet mee eens zijn

  Maarja, ik ben er heel erg mee eens met NAC, het klinkt inderdaad heel anders dan de woorden ''Fusie met RKC/willem II'' , het word alleen anders verteld.

  0

  0
 • Rudie
  30 maart, 2010 - 17:34

  @hoi

  Als je al niet goed kan communiceren met de achterban laat staan met de pers of KNVB. Dam moet je elke vorm van samenwerking met W2 bespreken met de CR alvorens je in gesprek gaat met W2. Maar je hebt een punt dat we niet weten in welke fase ze zaten. Maar ik krijg toch de indruk dat dat in een afrondende fase was.

  0

  0
 • papaedje
  30 maart, 2010 - 17:43

  En hele lullige in dit hele verhaal is dat Peter Remie voor Jan Lul is ontslagen.

  0

  0
 • Johan
  30 maart, 2010 - 17:58

  Ik durf te beweren dat de schreeuwers (met De Rat voorop) eigenhandig de toekomst van de NAC jeugd de nek hebben omgedraaid. Er lag een goed plan voor een hoogstaande voetbalschool met professionele trainers. Wat boeit dat nou of de stillums daaraan meedoen? Binnen 3 jaar doen alle BVO's met verstand daar aan mee. En waar staat de NAC jeugd dan? Juist in Zundert op een boerenweiland tegen Baronie te voetballen!
  U wordt allen bedankt voor het vermoorden van de NAC jeugd!
  Ik ben benieuwd wat het volgende item wordt waar de schreeuwers zich op gaan storten…

  0

  0
 • jos van schendel
  30 maart, 2010 - 18:34

  NAC moet gewoon trouw blijven aan Breda. (NAC BREDA toch?) Mijn advies is om de banden met alle amateurclubs in de regio te versterken. Er loopt zoveel talent rond. Dat het ten koste gaat van het eerste team is een lachertje. Iedere jeugdspeler is trots om voor NAC te mogen voetballen. Alles in het begin op amateurbasis. Het enige wat hier voor nodig is zijn gemotiveerde trainers en begeleiders. Dat hoeft geen tonnen te kosten. Terug naar de basis zou ik zeggen en van daaruit verder bouwen, wedden dat het succes heeft. NAC Breda, ga de regio in, zoek naar goeie gemotiveerde mensen, de rest komt vanzelf. Wat kost het; Veel energie en veel inzet. Da's niet het nieuwe wielrennen, maar het nieuwe voetbal. En oh ja, laat de jeugd ook eens proeven aan het eerste meneer Maaskant.

  0

  0
 • The Naccer
  30 maart, 2010 - 18:42

  Dus als ik het goed begrijp wordt op basis van één artikel in de krant van afgelopen vrijdag een plan, waarvan alleen nog de puntjes op i gezet moesten worden, zomaar in de pullenmand gegooid? Dat ga je toch niet geloven. Dit had ten allen tijden kenbaar gemaakt moeten worden; of dat nu afgelopen vrijdag was of a.s. vrijdag. Weerstand was er toch wel gekomen op dit plan. Ik denk dat op basis van het uitlekken er ook sponsoren zijn geweest die dit niet hebben zien zitten en daardoor bedreigd hebben met een vertrek. Dus zodoende is er minder draagvlak gekomen. Ik denk dat met name het woord fusie bij velen kwaad bloed heeft gezet. Mijn mening is wel dat je als clubs met elkaar iets moet doen om de jeugdopleiding naar een hoger plan te brengen. Dus een opleidingscentrum is helemaal nog niet zo verkeerd. Eerlijk is eerlijk, onze jeugdopleiding is echt om te huilen.

  0

  0
 • Willem
  30 maart, 2010 - 19:00

  In het geniep wilde men de plannen zover uitwerken, dat er praktisch geen weg terug was en de supporters voor een voldongen feit werden gesteld. Het moet niet schandaliger worden…….. Mooi dar er een MOL was.

  Gelukkig is belachelijke fusie van de baan.

  0

  0
 • Luusje
  30 maart, 2010 - 19:06

  Ik weet niet of jullie het door hadden maar er zou morgen over worden vergaderd! En morgen is het? Juist 1 April en we zijn er weer ingestonken. Chapeau Mommers, ouwe relnicht!

  0

  0
 • hoi
  30 maart, 2010 - 19:09

  @Rudie

  Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat dat niet zo werkt. De clubleiding is in feite nooit verplicht om de CR of welke supporter dan ook te raadplegen. Het is wel verstandig om dat wel te doen, dat dan weer wel. Ik vermoed dat die fase nog niet was aangebroken. Er is en hoop heibel ontstaan door een tendentieus stuk in de Stem. Daarin werd gerept over een fusie met Willem II/RKC, terwijl de eigenlijke plannen veel en veel verder gingen.

  De Stem wordt gekscherend "de Stemmingmaker" genoemd (werd Willem Reijn vroeger als journalist pislink over) en ik denk dat daar nu een heel "goed gelukt" staaltje van ten toon gespreid is.

  0

  0
 • basss
  30 maart, 2010 - 19:19

  De bsiderats is de pagina waar ik hoofdzakelijk mijn nac nieuws vandaan haal. Maar over dermate belangrijke onderwerpen als de fusie kijk ik op de andere sites. Daarbij viel mijn oog op een column van vandaag over de fusie op de rat. Bijgaand een link:

  http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/columnlees.asp?id=254

  Naar mijn mening wordt hierin zeer goed verwoord wat er loos is met ons cluppie!

  0

  0
 • basss
  30 maart, 2010 - 19:20

  @ willem
  morgen is het 31 maart. Of probeer jij nou een 1aprilgrap te maken dat het om een 1aprilgrap zou gaan ;).

  0

  0
 • BSR
  30 maart, 2010 - 20:01

  basss

  Wat is daar de reden van? Niet om te gaan liggen zeiken of zo, maar we verbeteren graag.

  0

  0
 • n@©
  30 maart, 2010 - 20:22

  Tot nu toe is men er in Brabant vooral in geslaagd om op te leiden voor de hoofdklasse en de eerste divisie. Ik snap best dat NAC samenwerking zoekt in de jeugdopleiding, maar in mijn ogen kunnen min of meer gelijkwaardige clubs (over de afgelopen 10 seizoenen bijvoorbeeld) nooit goed samenwerken. Een west Brabantse en Zeeuwse voetbalopleiding met NAC, Baronie, RBC en (ik noem maar wat) JVOZ en Lokeren heeft volgens mij meer kans.

  0

  0
 • Joepel
  30 maart, 2010 - 20:30

  Triest om te lezen dat de supporters denken dusdanig belangrijk te zijn dat NAC alles maar in overleg met hun moet doen. Ga gewoon lekker op de tribune zitten tijdens de wedstrijd en moedig je club aan en maak jezelf niet wijs dingen te kunnen bepalen voor de club.
  Ben blij dat NAC i.i.g. iets probeert te maken van de jeugdopleiding, die is namelijk al jaren 3x niks! Met het afblazen van dit plan zal het de komende jaren niet anders zijn…

  0

  0
 • Johan
  30 maart, 2010 - 20:56

  Nou ook niet meer mekkeren dat er geen talent uit de jeugd doorstroomt he mensen. Nu de toekomstige voetbalschool is afgeblazen door ophitserij van de Rat en de Loco's. Er zijn bedreigingen geweest aan bestuursleden van NAC. Ik verwacht nog wel een reactie van Mommers en Stewart. Voor hetzelfde geld gooien ze het beiltje erbij neer, dan zijn we lekker klaar!
  Reken maar niet meer op doorstroming van de jeugd, want die opleiding is op sterven na dood. Blijkbaar wordt echt beleid niet gewaardeerd door de supporters in Breda en is men tevreden met een samenwerking met amateurclubs. Ja hoor daarmee speel je constant in het eerste rijtje. NOT dus.
  Ow wat hebben bepaalde lieden zich van hun zieligste kant laten zien. Net of bij NAC de supporters het voor het zeggen moeten hebben. Nou als dat zo was waren we al 10x failliet gegaan!
  In het hele verhaal heb ik me doodgeërgerd aan de nieuws-items en reacties op de Rat. Ik reageer daar al jaren, maar als je een andere mening hebt dan de vaste kliek azijnpissers wordt je compleet afgeschoten. Net of die zeiksmurfen de mening van het doorsnee NAC publiek vertegenwoordigen, haha..
  Nu Harry BD daar weer wordt verwelkomd als een lang verloren vriend zien ze mij daar niet meer. Trouwens ook hier is Hansje Deelen flink bezig met zijn smerige tweespalt te zaaien onder allerlei verzonnen namen.
  Hup NAC!

  0

  0
 • mr C@Johan
  30 maart, 2010 - 22:08

  Prima gezegd! Ik ben het hier helemaal met je eens!!

  0

  0
 • murdoch
  30 maart, 2010 - 23:08

  Tijd om de bezem door de jeugdopleiding te halen. Neem om te beginnen een terrein met drie of vier velden aan de rand van Breda. Verf het complex geel/zwart, richt er een nac-museum in, hang foto's op van jeugdleden die het eerste elftal gehaald hebben, kleedt het helemaal aan met nac spullen als vlaggen en bekers. Zorg dat het complex nac ademt en dat de jeugd gemotiveerd en geïnspireerd wordt. Zorg dat ze trots kunnen zijn op hun club.
  Scout niet meer alleen op goede spelers maar zoek veel meer dan nu taakgericht. Organiseer talentendagen, alleen voor verdedigers, alleen voor spitsen of alleen voor keepers. Train vanaf de vroegste jeugd al meer taakgericht. Zorg voor trainers die behalve papieren hebben, ook op het hoogste niveau hebben gespeeld. Trainers die weten wat er op dat hoogste niveau gevraagd wordt niet alleen voetbaltechnisch. En zorg dat je trainers niet te oud zijn zodat het gat in beleving niet te groot is en de trainers nog op de hoogte zijn van de moderne trainingsmethoden.
  Laat de eerste elftal spelers verplicht 1 of 2x per week een training van een jeugdelftal mee begeleiden. Besteden ze hun tijd ook een keer nuttig en levert het riante salaris ook nog eens iets op. Ook dat werkt inspirerend en brengt voor de jeugd zo'n eerste elftal dichterbij. Zorg voor faciliteiten waardoor de trainingsintensiteit van de hogere jeugdelftallen verhoogd kan worden.
  Het vergt wellicht wat extra investering maar jeugdopleidingen zijn zeker niet kansloos. Het vraagt alleen bestuurders met lef, visie en passie om het van de grond te tillen.

  0

  0
 • basss
  30 maart, 2010 - 23:19

  @BSR
  Heeft niets met jullie berichtgeving te maken. Maar meer met het feit dat ik zo breed mogelijk geïnformeerd word en ook de mening van zoveel mogelijk mensen probeer te proeven.
  Net zoals bij regulier nieuws kijk ik ook niet alleen op nu.nl als er echt iets gebeurd dan kijk ik ook op nos, fd, nrc, telegraaf noem maar op.
  Dus het is zeker niet ten nadele van jullie of iets dergelijks

  0

  0
 • Joris
  30 maart, 2010 - 23:22

  @Joepel— 30 : Je hebt een beetje last van je langetermijngeheugen blijkbaar. Als alle supporters zo schaapachtig zouden reageren was NAC onder Oltmans al failliet gegaan; aan de actieve en reagerende supporters waar je het nu over hebt heb jij nu te danken dat je überhaupt nog naar NAC kan. Blijkbaar heb je deze hele situatie ook nog steeds niet doorzien. De zeiksmurfen waar je het over hebt zijn de supporters, en ja, ik kan me voorstellen dat supporters een andere mening hebben dan de toeschouwers. Ik kan me goed voorstellen dat het voor een toeschouwer geen donder uit zou maken als binnen enkele jaren ook het eerste in het stadion van Willem II had gespeeld. Voor supporters is dat een nachtmerrie. Maar de supporters zorgen er wel voor dat NAC de club is waar ook de toeschouwers voor komen. Loop dan niet te klagen over supporters die deze cultuur bewaken.

  0

  0
 • Joris
  30 maart, 2010 - 23:25

  @murdoch: Kijk, dat klinkt nou als een verstandig plan! Helaas heeft NAC in het verleden alle kansen om velden in de buurt van het stadion te kopen aan zich voorbij laten gaan, maar ik denk dat er ook amateurverenigingen zijn die hier aan mee zouden willen werken.

  0

  0
 • Joepel
  30 maart, 2010 - 23:29

  @ Joris
  Dus de supporters hebben NAC gered faillessement? Hoeveel heb jij ingelegd dan? Laat me niet lachen! Dat was volgens mij de gemeente en wat bestuurders van NAC.
  Oh jij moet nog even het verschil aangeven tussen toeschouwers en supporters. Begin ook nog even over gloryhunters, teletekstsupporters e.d. en ik herken er duidelijk weer een b-siderats ZEIKSMURF in. Jij bent een echte supporter waarschijnlijk…? Dan bedoel ik dus met mensen die zich oh zo belangrijk vinden t.o.v. de club. Nogmaals; doe normaal en ga lekker op de tribune zitten en een wedstrijd kijken.

  0

  0
 • Joris
  30 maart, 2010 - 23:46

  Kan je je nog herinneren onder welke voorwaarden die steun van de gemeente tot stand is gekomen? En zijn die niet door supporters, of in jouw bewoordingen 'zeiksmurfen' opgesteld? En hebben die 'zeiksmurfen' toen niet het bestuur van tafel geveegd dat als het nog heel even langer had gezeten echt de tent over kop had geholpen?

  Het antwoord op je vraag of de zeiksmurfen toen de club hebben gered lijkt me dus duidelijk: Ja, dat hebben ze. Als iedereen lekker op de tribune zou gaan zitten zeiken zonder z'n handen uit z'n mouwen te steken zou er weinig meer van de club overblijven. Als NAC voor jou 'op de tribune zitten en wedstrijd kijken' is heeft niemand daar een probleem mee, maar hou dan commentaar op mensen voor wie het meer is voor je.

  0

  0
 • Ray
  31 maart, 2010 - 03:17

  Ok, de jeugdopleiding is wellicht niet goed bij NAC. Er stromen geen spelers door naar het eerste. Wat bereik je met een goede jeugdopleiding behalve het feit dat er meer jongens uit de regio in het eerste spelen?

  Nac staat op de 9de plaats, dat is een prima positie voor de grote van de club. Met een betere jeugdopleiding zal Nac echt niet veel hoger eindigen. Het gaat uiteindelijk toch alleen om het eerste.

  Er zal vast en evaluatie hebben plaats gehad naar de gebreken van de jeugdopleiding. In Breda en omstreken moet toch voldoende jeugd rondlopen om met de juiste begeleiding een aardige opleiding te vormen? Mischien zitten nu niet de juiste personen op de juiste plaats bij de jeugd kwa trainers, scouts en begeleiders?

  Een club als Go Ahead, ja ik weet het zij spelen in de eerste divisie, heeft wel altijd een leuke jeugdopleiding gehad. Dat moet in Breda toch ook te doen zijn?

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 08:33

  @Joepel— 30 maart 2010 @ 23:29

  Als je je geschiedenis niet kent, doe dan eens heel erg stil zijn. Joris heeft namelijk wel degelijk gelijk.

  0

  0
 • Joepel
  31 maart, 2010 - 11:33

  @ Joris
  Bedankt nog voor het redden van mijn club!! Ben je eeuwig dankbaar! Zonder jou hadden we het niet gered! Nou stop ik want ik word er emotioneel van…

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 12:05

  Beste Joris, laat me je even uit de droom helpen. Een beleid wordt gevoerd door een bestuur van een vereniging. Niet door supporters hoor! Ik ben het er mee eens dat je daar invloed mag proberen op uit te oefenen. Maar lees nou bv de reacties op de RAT eens. 100% negatief, op de man gespeeld, laag niveau.
  Trouwens op elk nieuws item wordt zo gereageerd. Dat is jammer, want ipv een gewaardeerd supportersorgaan is de Rat een vergaarbak van gefrustreerde azijnzeikers geworden.

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 14:22

  Ik vind Johan steeds sympathieker worden.

  0

  0
 • Helsie
  1 april, 2010 - 10:09

  @Joepel

  Waar zie jij Joris zeggen dat HIJ de club heeft gered?

  0

  0