Go to Top

NAC oefent donderdag tegen Excelsior

NAC oefent donderdag tegen Excelsior

Aankomende donderdag speelt NAC een besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior. In het Rat Verlegh Stadion wordt om 12:30 uur afgetrapt tussen beide elftallen. Via verschillende kanalen houdt NAC je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Deze week staat in het teken van interlands en de wedstrijd van Teun! Daarom is er ruimte voor clubs om te oefenen. Dit betekent dat trainer Marinus Dijkhuizen met zijn ploeg kan toewerken naar de eerstvolgende competitiewedstrijd, thuis tegen Jong PSV op vrijdag 9 september. Dat gebeurt donderdag om 12:30 uur in het eigen Rat Verlegh Stadion.

De Kralingers speelden tot dusver vier wedstrijden in de Eredivisie. Twee wedstrijden werden gewonnen en twee gingen verloren. Zo bezit de ploeg van Mitchell van der Gaag de negende plek.

De wedstrijd is live te volgen via het Twitteraccount van de club (@NACnl) .

Bron: B-Side Rats; NAC.nl

32 Reacties op "NAC oefent donderdag tegen Excelsior"

 • Johan o
  30 augustus, 2016 - 15:20

  Mooi… een tegenstander van gelijkwaardig niveau… kunnen we echt zien waar we staan …

  0

  0
 • Uit je Naaht
  30 augustus, 2016 - 15:25

  Gelijkwaardig niveau? Excelsior handhaaft zich al enkele jaren in de Eredivisie en heeft van zijn eerste vier wedstrijden op het hoogste niveau er gewoon twee gewonnen. De verliespartijen waren tegen de huidige nummer 1 en 3. NAC gaat deze wedstrijd waarschijnlijk verliezen en dat is niet zo erg. Nu maar hopen dat er echter niet teveel paniek gezaaid gaat worden na een reguliere nederlaag.

  Hopen dat er veel geleerd wordt van deze oefenpot! Hup NAC!

  0

  0
 • G00ser
  30 augustus, 2016 - 15:54

  Interessante pot, hopelijke gebruikt Dijkhuizen deze kans als krachtmeting (voor de basis-elf) en niet om alle spelers een paar mininuten te laten spelen om ervaring/ritme op te laten doen.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  30 augustus, 2016 - 16:01

  Zul je net zien dat ze de pannen vh dak spelen en het een leuke pot is

  0

  0
 • die ne gast
  30 augustus, 2016 - 16:11

  @Uit je Naaht
  Ik behoor zeker tot het kamp dat deze selectie tijd geeft om door te groeien, maar uiteindelijk blijft Excelsior ook een van de mogelijke degradatiekandidaten. En die kan je in mei tegenkomen in de play-offs.
  Verliezen mag, maar uitgaan van een reguliere nederlaag tegen Excelsior gaat mij echt veel te ver.
  (Hoewel de 6-0 bekernederlaag tegen het Excelsior van Dijkhuizen nog niet zo lang geleden is. Au, wat deed dat pijn).

  0

  0
 • Uit je Naaht
  30 augustus, 2016 - 16:23

  Dat is waar, die ne gast. Misschien moet ik licht de-Calimeroën. Zo genuanceerd mogelijk dan: Excelsior is zonder meer favoriet en ik hoop dat een verliespot niet wordt aangewend om paniek te zaaien. Winst is echter niet uitgesloten en zou een mooie opsteker zijn!

  Zoiets? Ik ben zelf wel tevreden over mijn nieuwe toon :)

  0

  0
 • 7Hills
  30 augustus, 2016 - 16:56

  Het zou des NAC’s zijn om deze wedstrijd gewoon met 2-1 te gaan winnen….

  Als je het niet verwacht, gaat het ze makkelijk af, verwacht je een overwinning dan ziet het er niet uit en verliezen ze of spelen gelijk….

  0

  0
 • ome cor
  30 augustus, 2016 - 17:12

  Als NAC van Excelsior verliest is dat geen ramp.
  Maar ze moeten wel verliezen na een partij waarin goed gewerkt wordt en gestreden voor elke meter.
  Nu is de hoofdmoot van de wedstrijd: hard naar voren schoppen en er dan achteraan hollen (F-jes voetbal) of weet-je-wat-hij-kan-ook-terug-voetbal. Toppunt daarvan is dat Barker op de rand van de 16 aan de bal was tegen FCDB en tik-tik-tik, zonder 1 Bossche bol te raken was tie bij Andries Noppert. Totaal onnodig volgens mij.

  Aanvallend voetbal graag ! Nog liever een strijdlustig NAC wat frivool, fris, leuk en aanvallend voetbal speelt en misschien niet promoveert, dan voetballen met dichtgeknepen billen uit angst om een tegengoal te krijgen en/of te verliezen.

  0

  0
 • seno
  30 augustus, 2016 - 17:25

  Goedde pot op de mat zetten ongeacht de uitslag. En er op klappen tegen jong pisvee jonge hup nac

  0

  0
 • scheppioni
  30 augustus, 2016 - 19:30

  @ ome cor
  In deze helemaal met je eens, dat is toch wel wat anders dan wat je anders citeert, sterker nog voor mij mag een ruil aanstaande zijn, want vd Gaag speelt wel met bravour met zo’n middelmatig clubke !!

  0

  0
 • Marseille
  30 augustus, 2016 - 19:57

  NAC is een veel moeilijkere club om te spelen dan Excelsior. Niks anders dan lof voor wat ze de laatstel jaren presteren, maar het lijkt me lekker als je ieder seizoen tot de underdog behoort. Vrijuit voetballen, geen druk en degraderen is geen schande.

  0

  0
 • Nr. 20
  30 augustus, 2016 - 19:58

  @scheppion(et)nie ik weet zeker dat je een diehard NAC fan bent en beste met club voor hebt maar om nu onder elk topic steeds met hetzelfde verhaal te komen begint echt te irriteren. Je standpunt is helder eveneens dat je 200 km moet rijden om wedstrijd te zien.

  0

  0
 • nb
  30 augustus, 2016 - 20:01

  Allemaal leuk hoor die oefenwedstrijden, maar belangrijkere zaak vindt ik de vraag of dit de selectie is waar we het dit seizoen mee moeten gaan doen?
  We zijn namelijk nog o zo zwak op meerdere posities…
  Om mee te doen om überhaupt de bovenste 5 plekken moeten we versterken en dan niet alleen maar gratis gratis gratis……
  Zoals een oud gezegde luid, goedkoop is duurkoop.

  0

  0
 • NAC!!
  30 augustus, 2016 - 20:50

  Met alle respect voor Exelsior. Maar we moeten zulke clubs al hoger inschatten als ons NAC. Zo triest is het eigenlijk al. En dit bedoel ik nu niet heel negatief. Als je kijkt naar stadion en achterban alleen al. Nac zou gewoon tussen de eerste 8 moeten staan en telkens voor von huis moeten spelen. Eigenlijk ongelooflijk dat zo hard gevallen is.

  Dat gezegd zijnde.

  Hup NAC en we gaan niet opzij.

  0

  0
 • scheppioni
  30 augustus, 2016 - 21:07

  @ Nr,20(niet net nie mar heel dik nie)
  Hulde, je hebt in ieder geval ene medestander, het gaat mij er helemaal niet om hoe of wat, ver of nie, een meer ogende lijkende NAC supporter of nie, we zijn NAC supporters en ik door mijn fanatisme wat last van herhalingen, andere hebben weer andere kwalen, ik heb al vaker geciteerd, door lekker fanatiek zijn als NAC supporter zijnde vind ik het fantastisch om hier te sparren en niemand is perfect, ook jij en je ome cor niet !!
  Ik zal blijven citeren totdat ik weer een NAC zie die herkenbaar is en nogmaals ook voor je ome cor, goed voetbal hoeft voor mij nog niet zo, maar ook zeker niet maar 10 minuten in een wedstrijd alles geven !!!
  Heb je problemen, lees er maar lekker overheen, ik wil gvd geen gezapig NAC, maar ja gezien houding van dela trainer, zal het nog wel een probleem worden voordat bij ons NAC dit kwartje gaat vallen, dus een ruil ?!

  0

  0
 • scheppioni
  30 augustus, 2016 - 21:15

  Seno verwoordt het eigenlijk helemaal prima, kort en krachtig !!!

  0

  0
 • Jurgen
  30 augustus, 2016 - 21:54

  Er is onder dijkhuizen toch al vaker tegen Exelsior geoefend?

  0

  0
 • nacman
  30 augustus, 2016 - 22:44

  Volgens iemand bij nac morgen een city speler en een speler die nac haalt dus effe afwachten

  0

  0
 • Arubaanse NACcer
  30 augustus, 2016 - 23:06

  Ben het met je eens hoor Nr.20, die langspeelplaat van Scheppioni staat al veel te lang op repeat. Heb al meerdere keren aangegeven dat het saai en irritant is. Vooral het feit dat hij denkt dat het nog effect heeft ook… Iedereen heeft hier vanzelfsprekend het recht om te posten wat hij wil, we zijn tenslotte allemaal NAC supporters. Om nou alleen zoals hij onder elke topic hetzelfde te posten…

  0

  0
 • NAC4EVER!
  30 augustus, 2016 - 23:29

  Mogen er ook supporters naar toe?

  0

  0
 • Ad Lips
  30 augustus, 2016 - 23:36

  @ nr.20
  Laat die man toch zijn mening profileren. Hij heeft nog gelijk ook over die baal hooi van een Dijkhuizen man man en dan vindt hij het raar dat de spelers niet vol vooruit spelen.
  Smulders is toch niet de verlosser die sommige in hem zien

  0

  0
 • Nr. 20
  30 augustus, 2016 - 23:49

  Ad dat is idd zijn mening en mag hij uiten daar is dit forum ook voor, maar het is zoals de arubaanse naccer ook aangeeft echt eentonig aan het worden. Een hangende grammofoonplaat.
  Maar scheppioni ik lees er voortaan overheen totdat je weer iets zinnigs en anders onder een topic hebt te vermelden.

  0

  0
 • Ikweethettochbeter
  31 augustus, 2016 - 06:41

  Goed moment om Grad aan het werk te zetten want Haemhouts valt volledig door de mand tot dusver.

  0

  0
 • Reflektor
  31 augustus, 2016 - 06:47

  Excelsior ? Zucht, waar is de tijd gebleven.

  0

  0
 • Fred
  31 augustus, 2016 - 07:34

  Ik snap die rare opmerkingen over Scheppioni niet zo goed , oké hij valt vaak in herhalingen en wellicht is zijn zinsopbouw niet altijd goed , maar volgens mij gaat het om de boodschap die er achter zit en waar de man voor staat .
  Soms wordt het allemaal té persoonlijk naar mijn mening en dat is geen goede ontwikkeling als supporters onder elkaar van dezelfde club .
  Ieder zijn mening en mooi dat we dat hier kunnen ventileren .
  En stoor je jezelf er aan lees het dan gewoon niet, die keuze heb je zelf en Scheppioni dwing je niet om zijn teksten te lezen .
  Gisteren de spelers presentatie gehad bij de Turfvaart in Etten Leur , er was een goede ambiance het is alleen zo jammer dat de meeste spelers passief aanwezig zijn , alleen Verbeek , Haemouts en Stans begaven zich onder de sponsoren .
  De rest kliekt samen , helaas , je ziet dat er nu al groepjes ontstaan .
  Tja en dan is toch de vijfde plek en promotie via de NC waar ze voor gaan , men ziet het toch als een opbouwfase waar men nu in zit .
  Over het MC verhaal was men wel enthousiast maar echt helder is het verhaal mij nog niet , ook het feit dat spelers voor eredivisieclubs tekenen wordt als vanzelfsprekend gezien maar wil niet zeggen dat we op het tweede plan staan .
  Wel is me duidelijk geworden dat een speler die 3 dagen komt trainen en dan alsnog voor Heerenveen kiest onrust veroorzaakt in zo’n groep en dat is ook logisch , zeker als die gast achteraf ook loopt rond te bazuinen dat het niveau te laag is .
  Als ik het zo zie en hoor dan moet er nog veel gebeuren en heeft Dijkhuizen het nog lang niet voor elkaar .
  Ik had wel meer verwacht van dit seizoen maar blijkbaar leggen we de lat te hoog en is dit min of meer volgens verwachting .
  Had niet de indruk dat er vandaag nog veel gaat gebeuren en er nog iets bruikbaars wordt gehaald , anders hebben ze dat goed verborgen weten te houden .

  0

  0
 • S.HB.NAC
  31 augustus, 2016 - 07:45

  Ben zeer benieuwd of er vandaag nog 1 of meerdere versterkingen binnen worden gehaald. Smulders zet hem op!

  0

  0
 • de muzikant
  31 augustus, 2016 - 09:26

  @Fred: natuurlijk zijn ze enthousiast over het MC verhaal, ze kunnen moeilijk -nu al- hun eigen “deal” kritisch bekijken. Dat er kliekjes ontstaan is het manco van de technische staf en de begeleiding, maar dat hoeft verder niet zo’n groot probleem te zijn. Wat een groter probleem is, en je kaart het zelf al aan, is dat sommigen na een “oefenstage” er toch de voorkeur aan geven om elders te gaan ballen wanwege het niveau. Dat niveau zal waarschijnlijk niet alleen de andere spelers betreffen, maar met name de technische staf. Hiermee wordt wederom onderstreept dat Dijkhuizen cs. niet het vereiste niveau hebben om dit team te laten excelleren, laat staan kampioen te maken, niet nu, niet volgend jaar en niet het jaar erop. Dit is geen doemdenken, maar concluderen. Niet voor niets zijn er vorig jaar 18 man vertrokken, waarvan het merendeel zich geen enkele zorg hoefden te maken over een basisplaats bij vertrek van anderen. Hoe dan ook, we oefenen tegen excelsior, omdat excelsior hun patronen erin wilt slijten….. En wie weet, speelt er bij de Kralingers even een redelijke reserve op, die wij nog kunnen gebruiken….. man man man

  0

  0
 • scheppioni
  31 augustus, 2016 - 12:51

  @ Fred
  Thanks mate, en jammer dat ik het lees van het samen klieken, al hoop ik dat het nu nog in geringe maten is !
  Maar nogmaals over een twee maanden weten we al echt meer onder dit NAC, ooit denk ik het NAC van de laatste tijd, oogt dat maar net zo fanatiek zoals wij, maar het oogt in mijn ogen vaak juist veel te gelaten !
  @ de muzikant
  Het vreemde aan het m.c. verhaal is (en ik weet, dat wij nog maar steeds in de jupiler vertoeven) dat er nu al vier a vijf eredivisie clubs speler(s) van mc in de selectie hebben weten te bemachtigen, het voelt in alles nog bij lange na niet goed, net wat Fred bevestigt en dat is zeer triest in alles bij ons NAC, desondanks dat we op gebied van financieel beleid nu prima alweer in cat 2 zitten.
  Maar gaan we sportief op deze wijze verder, dan is dit zo ook weer een verval naar beneden helaas, we gaan het zien !

  0

  0
 • scheppioni
  31 augustus, 2016 - 12:55

  @ Fred
  Jij hebt ook zeker een punt, over mijn zinsopbouw, daarom heb des te meer enorm respect voor de zinnige teksten van o.a. de BSR crew hier alleen al, daar kun je in mijn geval alleen maar van leren, dus in mijn geval win win zeg maar hahaha ! HUP NAC, dat spel ik nog altijd goed en da’s het belangrijkste !

  0

  0
 • Fred
  31 augustus, 2016 - 17:43

  @ De Muzikant , Stans beaamde gisteren dat het niveau van NAC beslist niet minder is dan van Excelsior , Sjoerd Mossou stelde hem gisteren de vraag hoe hij tot deze merkwaardige move kwam om een divisie lager te spelen , hij ziet NAC echter als een bewuste stap voorwaarts in zijn carrière .
  @ Scheppioni, niet iedereen kan meester in de Nederlandse letteren zijn , ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is , niet druk over maken , de boodschap is meer dan duidelijk en daar gaat het om !

  0

  0
 • Reflektor
  31 augustus, 2016 - 18:21

  Ook ik lees graag de stukjes van schepke en als je 200km gaat rijden voor elke week een draak van een wedstrijd te zien, ga ik vanaf nu op de banken voor schep (ook voor een taxi uit Rotterdam).

  0

  0
 • Fred
  31 augustus, 2016 - 22:18

  @ Reflektor , inderdaad daar heb ik nu respect voor , want die jongen rijdt de laatste jaren telkens een ervaring rijker en een illusie armer met zijn ziel onder zijn armen naar huis , dat is niet te doen .
  Ga er maar aan staan , dan ben je wel een echte en dan ook nog een tijdje in de lappenmand gezeten , ik neem er mijn petje voor af !

  0

  0