Go to Top

NAC sluit eerste seizoenshelft als 3e af

NAC sluit eerste seizoenshelft als 3e af

Na gisteravond zit de eerste seizoenshelft er definitief op. NAC speelde afgelopen vrijdag al haar laatste wedstrijd voor de winterstop, maar gisteren werd ook nog gevoetbald. Concurrent FC Volendam ging op bezoek bij Jong Ajax.

De Volendammers begonnen gisteren aan de wedstrijd met de wetenschap dat winst hen op de derde plaats zou brengen. De oranje-zwarten verloren echter met 2-0 van Jong Ajax en houden daarom twee punten achterstand op NAC. NAC kan die voorsprong direct na de winterstop uitbouwen naar vijf punten. De Parel van het Zuiden hervat de competitie namelijk in Volendam.

Na 18 wedstrijden staat NAC derde met 9 punten minder dan koploper Sparta. Dat is een behoorlijk gat, maar gezien het feit dat NAC dit seizoen erg moeizaam startte en het feit dat Sparta in Breda compleet werd weggevaagd, lijkt de race nog zeker niet gelopen. Toegegeven, NAC speelt nog regelmatig erg zwak, maar sinds de komst van Marinus Dijkhuizen leverde dat alleen in Waalwijk een terechte nederlaag op. Het elftal is namelijk gewoonweg beter dan de meeste andere teams in de competitie.

Een derde plaats is natuurlijk minder dan waar de meeste supporters vooraf op hoopten. Kijken we echter naar mede-degradanten Go Ahead Eagles (7e) en FC Dordrecht (11e), dan had het erger gekund. Het is erg verleidelijk om in een negatieve reflex te schieten (niet gek na jaren tegenslag en seizoenen lang strijden tegen degradatie), maar de vraag is hoe terecht dat is. Wanneer Dijkhuizen het voor elkaar krijgt de komende weken het basisniveau wat op te krikken en wat stabiliteit in het elftal te brengen, moet NAC dit seizoen gewoon kunnen promoveren. NAC speelt nog uit op Spangen en Sparta hoeft verder maar twee keer vaker dan NAC een slechte dag te hebben om de clubs weer op gelijke hoogte te brengen. Zo bezien valt het allemaal nogal mee. Maar goed, misschien is de wens hier wel de vader van de gedachte.

Zeker is in ieder geval dat de stand er na 18 wedstrijden zo uitziet:

View post on imgur.com

Bron: B-Side Rats

67 Reacties op "NAC sluit eerste seizoenshelft als 3e af"

 • Rattatar
  22 december, 2015 - 08:40

  Het enige wat me opvalt is dat we het tegen de onderste 4 minder kansen hebben gehad dan tegen de bovenste 4.

  Misschien ook iets om rekening mee te houden.

  0

  0
 • SuperNAC
  22 december, 2015 - 08:42

  Minder vrouwen op de tribunes bij ons NAC en we zullen de competitie als eerste aflsluiten. Ik heb er zin in!

  0

  0
 • Henri
  22 december, 2015 - 08:47

  De positie is niet zo belangrijk. Het verschil in punten met nummer één is wel van belang. Negen punten loop je niet zo maar in. Het is altijd afwachten hoe ploegen uit de winterstop komen. NAC zal zich zonder meer geen puntenverlies meer kunnen veroorloven. Dat zal al moeilijk genoeg zijn, want als we naar de top zes kijken zitten er voor NAC vier uitwedstrijden in, waarvan drie op een kunstgrasveld. Tel uit je winst.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  22 december, 2015 - 08:50

  De wet van de remmende voorsprong zal Sparta de das om doen.

  0

  0
 • RaraNAC
  22 december, 2015 - 08:57

  We moeten nog uit naar Volendam, Sparta, VVV en de Eagles. (En Dort)

  Noem mij een pessimist, maar dit is erg lastig. We hebben thuis verloren van 3 van deze 4 directe concurrenten. Uit is misschien nog lastiger.
  Ik denk dus dat ons programma de tweede seizoenshelft lastiger is.

  Desalniettemin moeten we gewoon bovenin kunnen eindigen. De laatste periode winnen en met een goede flow Willem2 verslaan in de nacompetitie..

  0

  0
 • De Lange
  22 december, 2015 - 09:01

  @supernac,heb je zo’n kwaaie vrouw dan? O.t. Eind januari weet je al meer,ga je van die 4 wedstrijden er 2 onderuit wordt t moeilijk. Verder voor iedereen die een goed voornemen voor 2016 zit te bedenken, zuip dit jaar je azijn op en start 2016 eens positief op richting Nac,en zeik niet over alles en nog wat.die negativiteit moet eruit. Kom maar op met die duimpjes

  0

  0
 • Da Pope
  22 december, 2015 - 09:02

  @RaraNAC

  Tegen Volendam was NAC voor de rode kaart heer en meester, tegen Go Ahead was NAC heer en meester en ook van VVV had NAC niet hoeven verliezen. Sparta en Dordrecht werden echt gesloopt.

  Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in. Nu nog hopen dat de selectie dat ook krijgt. Zodra NAC overtuigd raakt van eigen kunnen en er in gaat geloven, hoeven we echt van niemand te verliezen.

  0

  0
 • willem 4,5
  22 december, 2015 - 09:41

  Bovenstaand verhaal gaat er gemakshalve maar even van uit dat NAC dan geen punten meer verspeeld, dat gaat echt niet gebeuren. nIets is onmogelijk, maar 9 punten is best veul.

  0

  0
 • buurman
  22 december, 2015 - 09:58

  Een derde plaats staat toch veel beter dan nummer 5. We zitten in ieder geval in de top drie.
  Een grote achterstand en een zwaar programma. Maar…… het kan nog. Tegen volendam uit is het al direct erop of eronder.
  Voor alle mede supporters; fijne feestdagen en dat we mei 2016 op de grote markt mogen staan !

  0

  0
 • Jf
  22 december, 2015 - 10:02

  Laten we hopen dat het bij Sparta een herhaling van zetten is. Die spelen ieder jaar de eerste seizoenshelft goed en de tweede belabberd .

  0

  0
 • Piet
  22 december, 2015 - 10:03

  Ik kan me nog herinneren dat NAC een achterstand van 12 punten had op Volendam. Moet je kijken hoe dat er nu uitziet. Alles kan nog. HUP NAC

  0

  0
 • karel
  22 december, 2015 - 10:17

  Toch zal het een hele kuif worden om te promoveren.

  Er moet iig een spelverdeler bijkomen met eredivisiewaliteiten!!!

  0

  0
 • nacman
  22 december, 2015 - 10:21

  het zijn maar drie plaats omhoog dus we kunnen omhoog kijken appeltje eitje en kampioen.
  fijne feestdagen en een mooie nacjaar in 2016

  0

  0
 • Kip
  22 december, 2015 - 10:28

  Overtoom halen? Is in onderhandeling met eagles…
  En er is geen geld.
  Ook sno en Koenders zijn clubloos bv. En zo zijn er genoeg namen te droppen. Ik zou ook met het oog op volgend seizoen kijken naar rotte appels die eruit moeten, hoewel promotie toch echt het heilige doel is nu!

  0

  0
 • RV
  22 december, 2015 - 10:37

  Helemaal gelijk Da Pope, maar het is wel zorgelijk dat je die wedstrijden zoals tegen VVV en GAE dan niet over de streep trekt. Heeft ook met kwaliteit van de voorste drie te maken naar mijn idee. We hebben wel killers nodig en als Verbeek maar 1 doelpunt maakt als buitenspeler vind ik dat zeer zorgelijk. Als je op die positie nog een speler hebt staan die 8 tot 12 doelpunten meepakt (zoals een Seuntjens wel gaat doen) dan kan die ook zulke wedstrijden beslissen.

  Ik geloof best dat NAC tegen Volendam, Dordrecht, Emmen, VVV, Den Bosch, Sparta, Telstar en GAE uit nog regelmatig punten gaat laten liggen. Verlies je bij Sparta dan kun je al 12 punten inhalen.

  Natuurlijk kun je dan zeggen dat we het beste elftal hebben maar dat heb ik al jaar in jaar uit gehoord. Vorig jaar waren we ook te goed om te degraderen en zouden we het thuis tegen Heracles en Dordrecht wel even rechttrekken. Dit elftal is gewoon geen team en mentaal, geestelijk en qua intelligentie gewoon te zwak. Ik zou het knap vinden van Dijkhuizen als hij er de 2e helft een team van weet te maken.

  0

  0
 • Oldskool
  22 december, 2015 - 10:38

  Sparta lijkt verder, stabieler dan NAC. Als je GAE en dan Achilles ziet dan ben ik nog niet overtuigd. Aan de andere kant heeft NAC veel punten verloren die ik ze nu niet weer zie verliezen. We zullen zien.

  0

  0
 • Theo
  22 december, 2015 - 11:15

  Kampioen wordt je tegen de kleintjes en daar heeft nac veel moeite mee.

  0

  0
 • kinderkaartje
  22 december, 2015 - 11:36

  Zou degenen die hier onder min nick zit te commenten (08:50, toen lag ik nog op mijn nest) zelf een nickname willen verzinnen.
  Thanks.

  0

  0
 • maarten
  22 december, 2015 - 11:55

  Teveel ingredienten om geen kampioen te worden. 5x verloren is gewoonweg veelste veel. Het doorzakken door de ondergrens is een groot probleem. Dijkhuizen lijkt het beter op de rit te hebben, maar hij is ook geen tovenaar. Ik mis killersmentaliteit. Ook het systeen heb ik mijn twijfels over. 4-2-3-1 lijkt me,het beste met Stam en Kamps die de aanval begeleid.

  0

  0
 • RV
  22 december, 2015 - 12:24

  Van de andere kant als je dan kijkt wie we thuis allemaal nog krijgen dan moet je gewoon minstens 27 punten halen. Ik zie geen een van die tegenstanders die hier nog naartoe komen hier drie punten halen.

  0

  0
 • Zwampie
  22 december, 2015 - 12:39

  Waar praten we ver 9 punten.
  Bekijken we het positiev dan wint NAC alles en worden we kampioen omdat sparta nog punten laat liggen.
  Bekijken we het negatief dan wint NAC niet alles en wordt het moeilijker maar is de kans nog steeds aanwezig om kampioen te kunnen worden,en waar is dit op gebaseerd.

  NAC heeft tegen sparta go ahead vvv volendam dordrecht laten zien als de tegenstander van betere kwaliteit is,makkelijk deze wedstrijden te kunnen winnen,het probleem in deze wedstrijden die we niet wonnen zat in het missen van de kansen.
  De achterstand na een aantal wedstrijden op volendam bedroeg zelfs 12 punten,zie nu na het verstrijken van de eerste helft staan we zelfs 2 punten voor, een verschil van 14 punten.
  Dus in deze competitie is alles mogelijk,de overige clubs draaien veel op 1 a 2 spelers,NAC hierin tegen draait om meerdere spelers,dus ook hier zitten kansen in.
  Zoals ik al eens eerder zei moet marinus wel meer uit deze selectie halen en de beste elf opstellen die als team het beste presteren en niet als induvidu (verbeek gorter)

  Ook een psv had ooit een voorsprong van twaalf punten in de winterstop en ook die werden geen kampioen,dus alles ligt nog open maar dan moet je ook van de kleinere clubs blijven winnen en elke misstap maakt het moeilijker,maar blijf nog steeds positief,voordeel nu is dat de menigte nu verdeeld is en men van bewust is geworden dat je niet zomaar effe kampioen wordt,en we nu van week naar week gaan bekiijken hoe ver we kunnen komen. Hadden we nu bovenaan gestaan dan was de misplaatste ego van sommige NAC supporters weer omhoog gekomen om nu al een feest voor te gaan bereiden voor in mei.

  0

  0
 • scheppioni
  22 december, 2015 - 12:42

  Ik sluit me bij buurman volledig aan, behalve die ‘grote’ achterstand, is in mijn ogen wanneer je als team in 2016 met opgeheven hoofd en borst voorruit op het veld gaat, dan is die zo geslonken, tenslotte staan we nu alweer twee punten voor op volendam, terwijl we een dikke tien wedstrijden terug er nog twaalf punten achter stonden !
  Ieder NaCCer fijne dagen en een gezond en veel driepunters voor ons NAC 2016 !!!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  22 december, 2015 - 12:52

  En als NAC die Verhaar nou eens weghaald bij Sparta?

  0

  0
 • Breda
  22 december, 2015 - 13:34

  Laat die nou net zijn contract hebben verlengd!

  0

  0
 • TheBeek
  22 december, 2015 - 13:46

  Het zal over het geheel beter moeten en we krijgen inderdaad sparta, vvv, go ahead, volendam maar ook dordrecht en emmen nog uit.

  Volendam uit kunnen de spelers gelijk met de billen bloot!

  9 punten is niet niks en ja sparta zal ook niet alles winnen maar nac ook niet!

  Een betere aanvaller dan verbeek zou prettig zijn (1 goal is inderdaad veel en veel te weinig!)

  0

  0
 • TheBeek
  22 december, 2015 - 13:49

  @ zwampie

  Het is inderdaad maar goed dat we 3e staan want anders hadden sommige alweer ‘viering kampioenschap eerste divisie’ aangemaakt op facebook!

  Echt je staat zo voor lul als je steeds zo’n grote bek hebt en het niet waarmaakt. (net als maaskant)

  0

  0
 • kees4
  22 december, 2015 - 13:51

  9 punten valt best wel mee.
  er kan nog van alles gebeuren

  0

  0
 • Cor Taxi.
  22 december, 2015 - 14:02

  @Kees4.De eerste normale post van jou Keesie.Ben je eindelijk je melktandjes kwijt?Kleine boef.:-))

  0

  0
 • Wanny
  22 december, 2015 - 14:13

  Puur op kwaliteit zou NAC nog 54 punten moeten kunnen halen, waarmee je hoogstwaarschijnlijk kampioen wordt. Want ik heb nog geen wedstrijd gezien waarin de tegenstander veel meer kwaliteit had dan NAC.

  Dus de goede dingen op het juiste moment doen en volle bak inzet, dan is er nog veel mogelijk.

  0

  0
 • karel
  22 december, 2015 - 15:28

  Dijkhuizen MOET eerder ingrijpen als tijdens de wedstrijd spelers door de ondergrens zakken, zoals bijv Seuntjes in de 2e helft tegen Almere!!!

  0

  0
 • Zuenno
  22 december, 2015 - 15:59

  Het gekke met dit seizoen is dat er in uitwedstrijden meer punten worden gepakt dan de thuiswedstrijden. Terwijl nac in 9 van de 10 thuiswedstrijden toch heer en meester is geweest, dit valt zeker niet te zeggen voor de uit wedstrijden.

  Zaak is dus om in de tweede seizoenshelft uit punten te blijven pakken maar zeker thuis meer punten pakken. Ik weet zeker dat dit nac daar in staat is. Op naar een geweldige tweede seizoenshelft met fantastische avondjes NAC

  0

  0
 • chrisje
  22 december, 2015 - 16:30

  Kunnen ze niet proberen om ligion terug te krijgen?

  0

  0
 • ome cor
  22 december, 2015 - 17:41

  Ik kan me herinneren van vroeger aan de Beatrixstraat dat als NA een kutseizoen speelde dat er altijd wel een opleving was als 1 van de grote 3 naar Breda kwam. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de clubs die onderaan in de JL bivakkeren. Iedereen wil graag van NAC winnen. En af en toe slaagt er nog zo’n prutsclubke in ook.

  We zijn erg slecht begonnen en de opmars heeft nu geleid tot plaats 3.
  Een trainerswissel en wie weet in de winterstop nog een enkele wisseling in de basisopstelling en dan doorstomen naar plaats 1. Drie wedstrijden verliezen voor Sparta kan zo maar gebeuren. De druk ligt bij de koploper.

  Dat het spel niet altijd over naar huis te schrijven is klopt. Niet alles is zo goed als thuis tegen GAE en niet elk resultaat zo goed als thuis tegen Dordrecht. Maar het is JL en dat is heel anders voetballen dan in de ere.
  Plus dat een aantal namen die NAC op haar lijstje had staan hun neus ophaalde voor de JL en anderen gingen lopen (ondanks andere signalen afgegeven te hebben).

  Toch ga ik vol vertrouwen naar de winterstop m’n clupke weer aanmoedigen. Geniet ik weet bij de uitwedstrijden via een stream van de mensen die wel in de gelegenheid zijn mee te reizen. Vooral die 2 dames. Twee echte NACmutsen ;-)

  HUP NAC, ook in 2016. Maar nu eerst alle ballen de boom in.
  Fijne dagen allemaal

  0

  0
 • Toontje
  22 december, 2015 - 17:41

  3e is niet genoeg…we moeten eerste worden want een eventuele nacompetitie is niets voor NAC en in vergelijking met de eerste helft van de competitie wordt de tweede helft veel zwaarder met alle “toppers” uit.
  En je weet hoe we uit zijn…!!! we hadden nu op de plaats van Sparta moeten staan san hadden we eventueel een kans gehad.

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 17:57

  Toontje

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 18:01

  Toontje
  Wat zijn toppers.als je Sparta en Dordrecht wegspeelt en met ruime cijfers wint en je tegen rkc verliest. Toppers op naam krijgen we idd bijna allemaal uit,maar ook die kleintjes moet je winnen. Sparta verspeeld ook punten bij Ajax. Dus elke wedstrijd is en wordt vanaf nu een topper,als men deze wedstrijden zo benaderd kunnen we ver komen

  0

  0
 • ome cor
  22 december, 2015 - 18:33

  @Toontje-de-pessimist
  Ja, je kunt het natuurlijk ook altijd van de negatieve kant bekijken.
  3e is niet genoeg…..is het al afgelopen dan ?
  De tweede helft wordt zwaarder met al die “toppers” ? Iedereen moet nog een tweede competitiehelft spelen en iedereen krijgt daarin makkelijkere en moeilijkere wedstrijden.
  We hadden op de plaats van Sparta moeten staan, dan hadden we een kans gehad ? Dus nu hebben we geen kans meer ? Dan kunnen we de 2e competitiehelft net zo goed meteen maar opgeven.

  Wordt jij nou nooit eens moe van je eigen negatieve gezanik ? Tjonge jonge zeg. Zelfs als je Kenny vd Weg niet noemt ben je een sneue treurwilg.

  0

  0
 • chrisje
  22 december, 2015 - 18:36

  Nac gaat heel veel winnen, Let maar op ! Wij worden kampioen !!

  0

  0
 • Fred
  22 december, 2015 - 18:40

  Precies zoals Henri zegt, op zich is op de helft van de competitie 3e staan acceptabel , maar gezien het aantal punten achterstand en het feit dat we naar bijna alle concurrenten nog uit moeten , dan moeten we ons ernstig zorgen gaan maken .
  Althans dat doe ik wel, ik zie nog te veel zwakke plekken , gebrek aan de juiste spirit en geloof in eigen kunnen .
  Marinus krijgt wat mij betreft een standbeeld als hij met dit stelletje gaat promoveren , het is bijna een godsonmogelijke opgave .

  0

  0
 • nachoreca
  22 december, 2015 - 18:55

  Ik heb er eens goed over nagedacht en pleit er voor Robert schilder terug te halen als leider en bepalende middenvelder…heeft een nac hart, mag weg bij twente en zal gezien zijn laatste 1,5 jaar weinig aanbiedingen krijgen!

  0

  0
 • Toontje
  22 december, 2015 - 19:25

  Als je goed leest zeg ik ongeveer hetzelfde als Fred en Henri……!!!

  0

  0
 • Spionkop
  22 december, 2015 - 19:33

  Volendam draait wel lekker na de 1ste periode. Als sparta ook een inzinking krijgt, wat niet ondenkbaar is, dan kunnen wij wellicht profiteren.

  Moet het wel iets degelijker worden bij ons.

  Fijne dagen iedereen en Hup NAC !

  0

  0
 • scheppioni
  22 december, 2015 - 20:46

  Het scheelt eigenlijk voor mij wel een hoop typ werk als maat zwampie post hier, bijna elke post dezelfde gedachte !! HUP NAC HUP ZWAMPIE !

  0

  0
 • Tom Smits
  22 december, 2015 - 20:56

  @ nac horeca deze keer ben ik het niet met je eens. Schilder terug halen is er weer een die meer in de kroeg presteert dan op het veld en daar willen we nou net van af van die mentaliteit bij de spelers dan. Wij mogen dat gelukkig wel

  0

  0
 • harm
  22 december, 2015 - 20:57

  140 kaarten autocombi volendam

  0

  0
 • Peer11
  22 december, 2015 - 21:06

  sparta is veel meer een team dan NAC en speelt veel beter georganiseerd. Hopelijk krijgt Dijkhuizen het voor elkaar NAC klaar te stomen en er een hecht team van te maken. Er zal nog veel moeten veranderen om van dit treurig spelend elftal een geoliede machine te maken dat daadwerkelijk kans maakt op het kampioenschap. Uit spelen tegen de “toppers” hoeft geen nadeel te zijn. Laat de tegenstander maar lekker het spel maken, dan maakt NAC gebruik van de ruimte en maakt de doelpunten.

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 21:15

  Scheppioni
  Thanks zelfde denkwijze,en wellicht een realistische al zal niet iedereen hier zo over denken Scheelt voor beide typ werk haha.

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 21:20

  Peer 11
  Heb je ook meerdere wedstrijden van Sparta gezien dan,want niet elke wedstrijd was het zo geolied dat jij denkt of over laat komen. Het geluk wat Sparta had ,dat was geolied zat als je in de laatste minuut scoort of nog net een penalty mee krijgt.
  Waarom kan Men zo gemakkelijk positief over andere clubs zijn en bij NAC is alles wit of zwart

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 21:37

  Ik geef je wel gelijk dat marinus werk zat heeft om er een constant elftal van te maken die hetzelfde spel op de mat legt als bv tegen Sparta volendam en tegen gae.
  Maar dan moet hij meer gebruik van zijn bank maken. Want de laatste basis elf waren in mijn ogen niet de beste elf.
  Toen Verbeek ernaast stond en lazic voorin stond was ik ook verbaasd maar uiteindelijk leek het ,het beste voor het elftal om er meer een team van te maken.
  Het team kan genoeg en er is niks treurigs aan,alleen het moet constanter presteren.

  0

  0
 • Peer11
  22 december, 2015 - 22:26

  @zwampie

  Ik zie alleen de samenvattingen van sparta, maar dan valt de spelvreugde op en er lijkt een idee achter de speelwijze te zitten. Jij noemt het geluk, maar het kan ook kwaliteit zijn die wij tekort komen. Bij ons is alles zo plichtmatig en het lijkt of iedereen maar wat doet. Het is gewoon geen team. De echte wil om te winnen ontbreekt bij te veel spelers. Op de bank heb je de Kamps, Brands en Lazic die iets toe kunnen voegen en dan houdt het wel op. Als jij het huidige spel van NAC niet treurig vindt, bijv. almere uit, wat dan wel?

  0

  0
 • nachoreca
  22 december, 2015 - 23:03

  @Tom Smits mooi toch? Nemen we hem mee naar theo… Hahaha weten we alle ins en outs

  0

  0
 • die ne gast
  22 december, 2015 - 23:15

  De Jupiler League is een rare competitie, dus ja het kan nog, maar Sparta oogt veel stabieler en speelt met veel meer vertrouwen dan wij. Sparta heeft de eerste seizoenshelft maar twee keer verloren, waarvan 1 keer tegen ons. Waarom zouden zij in de rest van de competitie drie keer gaan verliezen?
  We kunnen erop hopen dat ze in het zicht van finish nog gaan verkrampen. Ook daar snakken de supporters naar promotie en kan de sfeer snel omslaan als het (weer) niet dreigt te gaan lukken, maar realistisch gezien
  hebben we een half jaar de tijd om spelpatronen erin te slijpen en te vlammen in de NACompetitie (tegen Twente??).

  Ben benieuwd of de negen punten achterstand nog aanleiding is voor bepaalde NAC-spelers om te proberen weg te komen in de winterstop (Brands? Dingsdag? Seuntjens?).
  Wordt zeker geen rustige winterstop!

  0

  0
 • zwampie
  22 december, 2015 - 23:17

  Peer11
  Samenvattingen staan niet gelijk aan de wedstrijd,meestal kan je in een samenvatting al zien wie er gaat winnen,aangezien ze van dat elftal de mooiste momenten eruit pakken. Heb verschillende samenvattingen van ook NAC gezien waarbij NAC vele kansen kreeg maar in de samenvatting er heel weinig te zien waren, mag jij invullen wat NAC die wedstrijd deed.
  Overigens als Men wint zie je alleen maar spelvreugde, heb maar weinig samenvattingen gezien waarbij de winnende club met hangende koppies van het veld gingen.

  Ik vind het spel treurig als er wekelijks niks gepresteerd wordt,en dat is niet het geval. Dus er zit genoeg in het team,eerlijk is eerlijk dit is niet wekelijks terug te vinden en dat stoort mij ook. Daarom zeg ik al dat marinus meer gebruik van al zijn selectie spelers gebruik moet maken om er een team van te maken wat wekelijks presteert en wekelijks er staat.
  Verbeek en gorter presteren veel te weinig en staan er gewoon erin,dit kost je twee man en kennelijk valt dit in thuiswedstrijden niet op omdat anderen dan kennelijk wel een stapje extra doen. Spelers die individu goed zijn moeten nog wel in je team passen,beide genoemde spelers passen na mijn idee niet in je team om er een geheel van te maken, Verbeek speelt teveel voor zich zelf en levert te weinig goed voorzetten af,en gorter laat of zijn man lopen of verliest het duel.
  Dit zijn wellicht kleine dingen maar met bv lazic wordt het meer een geheel, zie Sparta thuis.
  Je noemt overigens al 3 spelers die voor jou inziens juup waardig zijn,houdt in dat marinus al kan kiezen uit 14 man,waarbij ik vind dat de overige spelers ook een kans moeten krijgen, bij NAC krijgen ze een kans als het niet meer anders kan,maar dan leg he teveel druk op de speler omdat hij dan moet presteren.

  Wil niet zeggen dat ik je mening deel dat er ook verschillende wedstrijden zijn waar het teveel lijkt dat het aan het toeval ligt of de staat van de dag hoe men presteert en ja dat moet er juist eruit.

  0

  0
 • Dutchbird
  23 december, 2015 - 01:39

  Sparta lijkt beter in balans dan NAC, maar die mooie combinatie van ervaring en talent kan zomaar verstoord worden door een blessure of schorsing. Sparta gaat in de volgende 18 wedstrijden niet opnieuw 42 punten pakken. NAC kan wel degelijk kampioen worden als Dijkhuizen die ondergrens in de winterstop dichttimmert en Smulders de financiële problemen van die andere concurrent VVV een beetje mee oplost door Ralph Seuntjens te halen. Je mag van een type spits als Ars niet verwachten dat hij er iedere wedstrijd staat en ook Ralph Seuntjens is geen Messi. De kans dat ze gelijktijdig last hebben van vormverlies is klein.

  0

  0
 • De Lange
  23 december, 2015 - 08:25

  @ die ne gast ,wat betreft evt. Transfers,waarheen dan?Venlo is gisteravond voorlopig gered door gemeente. Kowet kan niks,Sparta dan misschien? Of een club in de ere.

  0

  0
 • Bertus
  23 december, 2015 - 08:48

  Meteen doorselecteren deze winterstop. Bosahsasar, hooi, robinson, damen en van besooijen verhuren en of verkopen.Hiervoor minstens twee goede aanvallers terughalen en een ervaren multifunctionele verdediger. Middenvelders hebben we genoeg dus laat Damen maar ergens anders ervaring opdoen. Dan volle bak uit naar Volendam en daar overtuigend winnen!!

  0

  0
 • Leur Noord
  23 december, 2015 - 08:57

  Tja 3e. Hoger dan ik verwachtten. Maar we moeten gewoon kampioen worden! Weer wedstrijden billen knijpen in de na competitie hoeft van mij niet.
  Dus KAMPIOEN COME ON NAC

  0

  0
 • Cor Taxi.
  23 december, 2015 - 09:41

  Als je Brands op de bank kan zetten,dien je gewoon kampioen te worden.Nac heeft gewoon de sterkste selectie van de Juup.Ja ook Sterker dan Sparta.De thuiswedstrijd tegen hen was een makkie.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  23 december, 2015 - 10:18

  Eens met Correke,

  Maar speculeren over welke wedstrijden we gaan winnen en Sparta gaat verliezen in het komende jaar heeft geen zin.
  Verzinnen waar we eindigen, ik durf het niet.
  Feit is we staan derde, de kop van dit topic,op 9 punten achter Sparta (een bevriende club, maar dit seizoen gewoon de ‘vijand’) .
  Ander feit is dat we de grootste begroting én eigenlijk de spelers hebben met de ‘beste kwaliteiten’ in deze rare competitie.
  Feiten zijn dat Sparta best geluk heeft gehad wat strafschoppen betreft, en de doelpunten aan het eind van (slechte) wedstrijden wel maakt.
  Wij ook wel eens een gemakkelijk gegeven pingel kregen, maar het verloop van enkele tweede helften (PSV, Groesbeek, Almere, den Bosch, VVV, Telstar) was het te vaak onnodig billen knijpen, waarbij we soms gelukkig nog met de drie punten naar huis gingen, of in Breda bleven.
  Verhaar scoort momenteel in slechte wedstrijden heel gemakkelijk, waar Ars te veel kansen nodig heeft momenteel.
  NAC heeft eigenlijk maar één keer écht pech gehad, de afgekeurde goal tegen Go-Ahead, ( en een klasse keeper daar in die wedstrijd) kansen missen mag geen pech genoemd worden, is kwaliteit of vertrouwen.
  Ik denk dat we nog een moeilijke weg te bewandelen hebben om de grootste prijs van dit seizoen te pakken, PROMOTIE.
  Dus blijft Van “taajlaand maar in het standje hoop staan na de winterstop.

  P.s. heb dit seizoen te weinig hele wedstrijden gezien, om over al onze gespeelde wedstrijden te oordelen.
  Samenvattingen zijn bij SBS gewoonweg te matig, dus daarom, nogmaals, MOETEN we terug naar waar de club NAC hoort, het hoogste niveau!!!!!

  0

  0
 • zwampie
  23 december, 2015 - 10:20

  Hoe zit het eigenlijk met el ahouci( of hoe je dit schrijft) die bij helmond speelt. Liep in deze winterstop het verhuur niet af.

  0

  0
 • Cor Taxi
  23 december, 2015 - 10:35

  @Van”Taajlaand.Dit seizoen moet het gewoon gaan lukken.Ik persoonlijk denk(en Sparta kennende) dat Sparta een zelfde terugval zal beleven als Volendam nu.In het begin van de competitie dachten we allemaal dat Volendam ongenaakbaar was!!!!Is niets meer van over toch:-)

  0

  0
 • karel
  23 december, 2015 - 10:42

  Ons NAC moet met Brands op 10 gaan spelen. We hebben nl meer scorend vermogen nodig!!!

  0

  0
 • Braze
  23 december, 2015 - 12:24

  Tijdens het trainingskamp in Roosendaal kan Marinus eindelijk werken aan de fijntuning van zijn team.
  Met het Marinuseffect loopt NAC de 2e seizoenshelft gesmeerd..
  De Pastoor van Sparta treedt uit en Sparta verliest daarmee de zegening van boven.
  Hup NAC. Vrolijke Feestdagen allemaal.

  0

  0
 • chrisje
  23 december, 2015 - 20:01

  Peer elf , heb je ook de samenvatting van sparta – volendam gezien ? Ik wel ! Heeeeeel veel geluk en geweren spelvreugde! Eigenlijk bizar slecht !

  0

  0
 • chrisje
  23 december, 2015 - 20:02

  Heel weinig

  0

  0
 • RNL
  23 december, 2015 - 21:05

  @Theo Kampioen tegen de kleintjes? NAC won van de nummers 10-18. Dus waar heb je het over.

  0

  0
 • scheppioni
  24 december, 2015 - 16:17

  @ zwampie
  Als ik NAC was zou ik h’m idd gauw terug halen en net als Grad Damen meer speelminuten laten maken, laat de concurrentie maar de boventoon zijn in 2016 !!!
  Deze twee zijn jong en gretig en willen wel voor de club !

  0

  0