Go to Top

NAC speelt nog om het ‘echie’

NAC speelt nog om het ‘echie’

NAC moet nog minimaal een keer winnen, of Roda JC een keer gelijkspelen/verliezen, om verzekerd te zijn van de play-offs. NAC speelt na de winterstop heel matig. Ondanks dat geeft de huidige negende plaats nog recht op play-offs, wanneer die behaald worden is de doelstelling van dit seizoen behaald.

De ‘Yellow Army’ heeft nog twee lastige wedstrijden voor de boeg. Aanstaande zondag Heerenveen en de week erop thuis tegen FC Twente.
Heerenveen ‘hoeft’ niks. De ploeg behaalde in 32 wedstrijden 36 punten. Genoeg om geen nacompetitie te hoeven spelen en te weinig om de play-offs nog te behalen.

Voor Heerenveen is het dan ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. “De wedstrijd zal waarschijnlijk in het teken staan van het afscheid van verschillende spelers. Dat zorgt altijd voor een bepaald sfeertje. De ploeg zal het publiek nog wat willen laten zien, zoals ze dat ook tegen PSV deden. We kunnen onze borst dus nat maken.” Aldus Maaskant.

Maaskant roept zijn manschappen nogmaals op om zondagmiddag scherp aan de wedstrijd te beginnen:
“We willen winnen, zodat we de play-offs binnen hebben. Het zou doodzonde zijn als we het uiteindelijk niet zouden halen. We hebben er een heel seizoen voor gestreden en hebben ook steeds bij de eerste negen gestaan. Dan zou het treurig zijn als je het in de laatste wedstrijden laat lopen.”

12 Reacties op "NAC speelt nog om het ‘echie’"

 • Jamie
  17 april, 2010 - 13:52

  Hier heeft Maaskant wel een punt. Velen (waaronder ikzelf ook geregeld) kraken maaskant af. Maar als je naar zijn resultaten gaat kijken,
  haalt hij wel even mooi Europees voetbal, en hebben we dit seizoen nog niet buiten de top 9 gestaan.

  Neemt niet weg dat er aanvallend voetbal gespeeld moet gaan worden, ook in Heerenveen. Als je immers het hele jaar op plek 9 staat en uiteindelijk 10e eindigt, heb je het nog voor nop gedaan.

  0

  0
 • Benji
  17 april, 2010 - 14:20

  @Jamie

  Hóhóóó Jamie, europees voetbal is nog niet binnen hé :p

  Als je naar heel het seizoen kijkt, en welke plek we nu staan.. Staat het allemaal wel prima, dat klopt inderdaad maar sommige wedstrijden moeten gewoon meer strijd zijn, dat mist NAC soms even een beetje.. Maarja, uiteindelijk als NAC europees haal, prijzen we maaskant ook weer een tijd ipv af te kraken..

  Komt goed..

  0

  0
 • Jamie
  17 april, 2010 - 14:42

  Benji-:

  Ik doel met Europees voetbal op vorig seizoen ;-)

  Over die paar wedstrijden heb je gelijk. Je gooit het linkerrijtje niet weg door nu een nederlaag tegen Heerenveen. Dat doe je
  over een heel seizoen.

  Wellicht dat het iets zegt over de Nederlandse 'Mickey Mouse' competitie dat een ploeg die zo wisselvallig als NAC presteert gewoon nog goed meedoet om Europees Voetbal.. ;-)

  0

  0
 • Snake
  17 april, 2010 - 16:00

  Roda maakt geen schijn van kans.

  Kans dat NAC plee offs mist is net zo groot als PSV nog kampioen wordt.

  0

  0
 • de muzikant
  17 april, 2010 - 16:10

  @ B-siderats: volgens mij kan Roda nog steeds boven ons komen als zij 1 keer gelijk spelen. Roda heeft 4 punten minder, als zij dus gelijk spelen en 1 keer winnen komen ze in punten gelijk. Nac komt dan op minimaal -7, zij staan nu op -8. Zelfs 1 doelpunt verschil is voor de vlaaien dan voldoende, omdat ze meer doelpunten voor hebben. Nac moet gewoon thuis van twente winnen :). Lekker sneaky en niks bourgondisch. Daar weten ze in enschede alles van …

  0

  0
 • papaedje
  17 april, 2010 - 17:05

  We moeten de realiteit onder ogen zien gezien het spel van de laatste weken gaat NAC het niet halen. Ook voor morgen verwacht ik wéér waardeloze wissels van Maaskant.
  NAC heeft het niet halen van de playoffs te danken aan Maaskant met zijn rare en onlogische opstellingen en wissels. We mogen blij zijn met een 10e plaats.

  0

  0
 • Snake
  17 april, 2010 - 17:09

  Jezus wat een negatieve reacties allemaal weer hoor.
  Jullie zeggen ook dat PSV kampioen wordt?

  0

  0
 • BelcrumNAC
  17 april, 2010 - 17:34

  @ BSR

  Twente is 2 weken later, niet de week erop. De week erop is de eerste wedstrijd van de beker.

  ON: Zou mooi zijn als we toch de play offs pakken met een overwinning, dus niet dat we het te danken hebben aan een andere ploeg.

  0

  0
 • Elmo
  17 april, 2010 - 20:19

  @ de muzikant.. dat had ik ook al onder een nieuwsitem gezet. Roda staat 4 punten achter NAC dus met een gelijk spel en een overwinning en 2x verlies van NAC gaat Roda gewoon over ons heen als ik me niet vergis!

  0

  0
 • scheppioni
  18 april, 2010 - 07:58

  Ik heb niks tegen Maaskant, maar ik heb liever dat ie niet zo roept maar ons eens verrast, ik ben benieuwd of onze spelers ook beseffen dat ze vanaf minuut 1 positief aanwezig willen zijn, bij mij komt het nu over dat sommige niet zo'n trek hebben in een toetje, nou wij wel hoor ! Maaskant heeft het gewoon buiten verwachting goed gedaan, alleen nu komt het erop aan !

  0

  0
 • Hugo
  18 april, 2010 - 10:01

  Mocht NAC de playoffs halen, zie ik ze m ook nog winnen…. en astemblief Twente geen kampioen in Breda. Lijkt me dat daar niemand op zit te wachten. Volle bak straks! HUP NAC

  0

  0
 • nac6
  18 april, 2010 - 11:16

  twente wordt geen kampioen die verliest van feijnoord en ajax wint van heracles, dan is de spirit gebroken bij twente en als ze er dan in breda van de eerste minuut scherp en gelijk op zitten wint nac

  0

  0