Go to Top

NAC in de voorbereiding op de nacompetitie

NAC in de voorbereiding op de nacompetitie

Hoewel NAC theoretisch gezien nog kampioen kan worden, is het inmiddels bij iedereen wel doorgedrongen dat we ons beter op de nacompetitie kunnen richten. Zo ook de technische staf, die voor die taak geswitcht is van 4-3-3 naar 4-4-2. En dat bevalt.

“Ik had het gevoel dat we een beetje op een dood spoor zaten. Het is een beslissing waarvan je je afvraagt of je die moet nemen midden in een seizoen, maar ik denk dat het systeem prima past. Het kan nog beter, maar het is leuk om aan een nieuw systeem te werken. Het geeft iedereen nieuwe energie en prikkels”, zo vertelt Marinus Dijkhuizen aan Omroep Brabant.
Voor NAC is het zaak om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat kan een tweede plek worden (VVV leidt met 5 punten, maar heeft een wedstrijd meer en ook Fc Eindhoven doet een gooi naar die tweede plaats), maar dan moet je daar wel wat voor doen. “We zijn daar druk mee bezig. Als team, maar ook individueel. De een moet wat meer trainingsarbeid gaan doen en de ander juist wat minder. Het is wel belangrijk om zo fris mogelijk die nacompetitie in te gaan. We kijken daar heel specifiek naar.”

Het eerste obstakel van 7 heet FC Den Bosch. Zij moeten vanavond aan de kant geschoven worden. Dat is nog niet zo één twee drie gedaan, denkt de NAC coach. “Het is niet een ploeg waar je zomaar even van wint. Ik verwacht dat ze druk op ons gaan zetten, maar daar hebben we een plan voor. Nee, ik ga niet zeggen hoe dat er uit ziet, maar zo spannend is het niet. We gaan zien of dat lukt.”

Vanavond in De Vliert, aftrap om 20.00 uur. FOX Sports doet niet aan een rechtstreekse uitzending, maar wij hebben vanavond Praatpapegaai en Eddy W. ter plekke om je van het meest verse nieuws te voorzien. Hier op de site (kan je lekker commenten) of via de Twitters.

Bron: B-side Rats, Omroep Brabant

19 Reacties op "NAC in de voorbereiding op de nacompetitie"

 • ome cor
  18 maart, 2016 - 14:40

  FOX Sports doet niet aan een rechtstreekse uitzending…
  Alleen daarom al moet NAC promoveren.

  0

  0
 • Mafkees
  18 maart, 2016 - 14:47

  welnee. Lekker de BSR Blog volgen ome cor. Gezellig. 076Breda erbij aan. Mooi man, ouderwets-radio-luisteren-en-beppen-3.0

  0

  0
 • TheBeek
  18 maart, 2016 - 15:09

  Ik ga voor een moeizame 1-2 :p

  0

  0
 • Bredafun
  18 maart, 2016 - 15:20

  er is altijd wel een stream te bemachtigen.

  0

  0
 • scheppioni
  18 maart, 2016 - 16:32

  We hebben het nog altijd zelf in handen heren NAC spelers !!!

  0

  0
 • Fred
  18 maart, 2016 - 16:53

  Uiteraard is het een bijna onoverbrugbare achterstand , maar wat gooien we toch altijd relatief snel de handdoek in de ring .
  Het komt toch maar zelden voor dat een club met zo weinig tegenstand op zijn sloffen kampioen wordt zoals dat Sparta nu gaat overkomen .
  Er is eigenlijk nooit druk op die gasten geweest die freewheelend naar het kampioenschap op weg zijn .
  Maar onmogelijk bestaat niet in mijn ogen , vorige week liet Sparta ook steken vallen , dat kan weer gebeuren deze ronde , VVV ging vorige week ook bijna onderuit , daarnaast gaan VVV of Eindhoven punten verspelen of beiden bij een gelijkspel in de onderlinge confrontatie, het is pas gespeeld als het echt is gespeeld .
  Ajax heeft ook weleens 12 punten overbrugd .
  Het is voor NAC zaak om alles te winnen .
  Ben benieuwd wat het vanavond wordt , ben niet echt gerust , zie het totaal niet in Naah zitten , daarnaast hebben we weinig aanvallers achter de hand .
  Ik hoop dat mijn weekend goed gaat beginnen .

  0

  0
 • Overal
  18 maart, 2016 - 16:59

  @Fred

  Relatief snel de handdoek in de ring gooien? Kom op man.

  Natuurlijk speel je als NAC zijnde elke week om te winnen, maar dat doe je sowieso al. Mocht Sparta de komende 3-4 wedstrijden verliezen dan spreken we mekaar weer, maar ga er maar vanuit dat die tegen die tijd al gewoon kampioen zijn.

  0

  0
 • Cor Taxi
  18 maart, 2016 - 17:33

  Jaja.
  Raak punt van ome Cor.Gewoon weer promoveren….Kom je weer meer als zat op tv……Jupiler is totaal niets.Daar hoort Nac niet thuis. Wat ben ik weer lief hey.Man man man:-)))

  0

  0
 • Mafkees
  18 maart, 2016 - 17:48

  Mwah, Fred, recent zie ik je nog uit je dak gaan vanwege het spel van NAC en de onmogelijkheid om nog kampioen te worden op deze manier.
  Nu schrijven wij dat het is doorgedrongen dat we ons inmiddels beter op een mooie tweede plaats kunnen richten en dan vind je dat we de handdoek snel in de ring gooien.
  En vervolgens geef je aan (nog voor er vandaag ook maar een bal getrapt is) dat je niet gerust bent op vanavond. Kom op, geef Naah nog een kans. Gooi de handdoek niet zo snel in de ring!

  0

  0
 • Fred
  18 maart, 2016 - 18:33

  Beste Mafkees , ik bedoel uiteraard niet nu , ik geef ook aan dat het niet te achterhalen is .
  Maar ik heb de indruk dat de strijd al in een vroegtijdig stadium is opgegeven of het is onderschatting dat kan ook .
  Dat is wat ik wilde aangeven en is zeker niet gericht aan de schrijver van dit bericht cq brenger van de boodschap .
  Ik mis strijd en geloof in eigen kunnen .
  En inderdaad Naah vind ik helemaal niks en het stoort me al helemaal als eigen jongens zoals Seuntjens , Damen , Verbeek en Brands voor zo’n middelmatige speler buiten de boot vallen . ( of vielen )
  Maar we mogen daar toch anders over denken ?

  0

  0
 • BreDaN
  18 maart, 2016 - 18:54

  @Fred
  Klopt. Er zijn veel mafkezen maar die van ons is de beste ;-)

  0

  0
 • H.K.
  18 maart, 2016 - 18:55

  Whahaha die Marinus is net als t weer hier in Nederland. Eerst zag hij niks in 442 want de spelers waren al niet intelligent genoeg om tedoen wat gevraagd werd. En nu doet hij of 442 een idee van hem is en hij de Messias is die NAC komt verlossen van de juup. Blabla Marinus ik zie voor jou een grote carrière weggelegd in de politiek!

  0

  0
 • scheppioni
  18 maart, 2016 - 19:54

  @ Fred en BreDaN
  Ik ben het volledig met je eens !!
  Ik weet het ook niet met die Naah en ja wat ik al vaker zeg mafkees is de mafste niet is hier ene van de beste, de mafste kees staat op de B-SIDE met meestal een gele jas en vaak een rode liverpool muts !!

  0

  0
 • ennoajseejer
  19 maart, 2016 - 04:24

  Hoe kan ik een kaartje voor Sparta-NAC kopen? Via de site van NAC kan ik niets vinden….

  0

  0
 • ZeldenStress
  19 maart, 2016 - 10:50

  Iedereen die denkt dat NAC ook maar een kans maakt in de eredivisie heeft er totaal geen kijk op.\
  Gisteren ook weer 2 tegen doelpunten op identieke wijzen om maar te zwijgen over ronnie stom.

  0

  0
 • ZeldenStress
  19 maart, 2016 - 10:51

  moet nacompetitie zijn*

  0

  0
 • Ritchey
  19 maart, 2016 - 15:01

  Gewoon goed om de selectie naar een nieuw doel toe te werken na het ondertussen onhaalbaar eerder gestelde doel : het inslijpen van een nieuw systeem ter voorbereiding op het hogere doel, de NACompetitie. Lekker ook dat Unal erbij is gekomen, die hiervoor ook klaargestoomd wordt. Mentaal goed denk ik. Nu nog Dingsdag en Stam in het gareel/op de bank

  0

  0
 • Jurgen
  20 maart, 2016 - 16:07

  Theoretisch als Almere punten laat liggen is 4e periode ook haalbaar als ik de stand zo zie

  0

  0
 • scheppioni
  20 maart, 2016 - 16:21

  @ Jurgen
  Die vierde periode is alleen voor het geld, verder is het geen issue want we eindigen bij de eerste vier gelukkig !
  Scheelt ons NAC alleen maar een extra wedstrijd, dat zou kans op negatieve toeval alleen maar toenemen !

  0

  0