Go to Top

NAC wacht op een buitenkansje

NAC wacht op een buitenkansje

De selectie van NAC is nog altijd niet compleet, maar dat is volgens coach Marinus Dijkhuizen geen reden tot paniek. Hij kijkt liever naar de spelers die hij al wél kan gebruiken en de trainer weet dat spelers door de zenuwen minder eisen krijgen naarmate de transferdeadline dichterbij komt. 

Het spelersbudget van NAC is al wel ver op; van de beschikbare 1,5 miljoen is nog slechts een ton over. Toch hoopt Dijkhuizen de selectie nog uit te breiden van 23 naar 27 spelers. Met vijf extra spelers hoopt Dijkhuizen zijn selectie breder en sterker te maken. Aangezien je met 27 – 23 op slechts vier spelers uitkomt, kijkt NAC ook nog naar een eventueel vertrek van Mounir el Allouchi. De technische speler mag ondanks zijn basisplek tegen Utrecht nog steeds vertrekken van de technische staf, wat toch jammer zou zijn.

Twee tot vier spelers van het gewilde aantal spelers komen van Manchester City over. Kaen Bryan en Brandon Barker zijn in de afrondende fase nadat City aan heeft gegeven ze aan NAC te willen verhuren. Het is nu wachten op wat de spelers zelf willen, maar Dijkhuizen hoopt wel op beide heren. “Het zou een flinke streep door de rekening zijn als zij niet komen.”

Een andere optie is Fisayo Adarabioyo. De spits is vandaag een maand op proef bij NAC. De spits wordt gezien als breekijzer, maar zou in tegenstelling tot de andere jongens uit Manchester wel een deel van het beschikbare geld opslokken. Daarom is David Faupala ook nog steeds een optie. De aanvaller die in de EDS speelt kan eigenlijk op alle posities uit de voeten. Hij traint nog steeds mee bij NAC en lijkt indruk te maken op de coach. Beide aanvallers worden overwogen omdat Hakim Borahsasar nog steeds mag/moet vertrekken uit Breda. Met zijn salaris wil NAC overigens geen nieuwe speler aantrekken. Hiermee wil de club Bodi Brusselers voor een langere tijd aan zich binden.

Naast de posities van de genoemde spelers zou Dijkhuizen nog graag een extra back en centrum verdediger willen hebben. BN DeStem weet te melden dat voor de backpositie ook een speler van City op de radar van Hans Smulders staat. James Horsfield zou gezien worden als een mogelijke versterking. Voor de nieuwe centrumverdediger hoopt NAC op een directe versterking, aangezien de spoeling achterin zeer dun is. NAC wacht op een buitenkansje, een speler die normaal voor NAC niet snel haalbaar zal zijn.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

10 Reacties op "NAC wacht op een buitenkansje"

 • Cool Hand
  11 augustus, 2016 - 11:02

  Vroeger, toen alles beter was, hadden clubs soms maar 15/16 spelers nodig in een seizoen. 23 goede spelers zou toch genoeg moeten zijn?

  0

  0
 • Korneev
  11 augustus, 2016 - 11:36

  Koch aub..

  0

  0
 • J
  11 augustus, 2016 - 12:00

  Cas Peeters naar Emmen voor 4 jaar.
  Was een buitenkansje…….23 jaar……volop groeimogelijkheden….

  0

  0
 • Jf
  11 augustus, 2016 - 12:09

  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nieuwsgierig ben. Ik kijk uit naar vrijdag en ik hoop snel op een goede stabiele verdediger.

  0

  0
 • Arie
  11 augustus, 2016 - 12:32

  Koch huren, een spits erbij (had Cas Peeters kunnen zijn) en Mounir gewoon houden dan ben je klaar.

  0

  0
 • Enjoy
  11 augustus, 2016 - 12:50

  j
  Als je met alle respect 4 jaar voor Emmen kiest,
  dan zegt mij dat genoeg over het karakter van zo’n
  jongen. Hij is me vorig jaar niet opgevallen , de man kiest voor zekerheid en veiligheid en luwte, dus !!

  0

  0
 • scheppioni
  11 augustus, 2016 - 12:53

  Prima wat er nog komt maad de focus houden aub op wat er wel is bij ons NAC BREDA !!

  0

  0
 • H.V.M.
  11 augustus, 2016 - 13:42

  CAS Peeters wilde vorig seizoen ook al niet voor NAC spelen.
  Het is graag of niet!
  Laat hem maar lekker bij die kleiboeren in Emmen aanmodderen. Dat is ook zijn maximale niveau.

  0

  0
 • Rattata
  11 augustus, 2016 - 14:14

  Inderdaad, Casje wilde vorig jaar zelfs na alle Twitter-spams niet komen. Dan doe je het écht voor het geld.
  Dat je van de Graafschap naar Emmen gaat, zegt genoeg. Lekker laten gaan die jongen.

  0

  0
 • henk dissel
  14 augustus, 2016 - 12:09

  Glendon naar Fleetwood Town. Dus die komt niet naar NAC.

  0

  0