Go to Top

NAC wil een stabiele subtopper worden

NAC wil een stabiele subtopper worden

Op de forumavond was het al een dingetje. Het plan van Smulders, de een was er positief over, de andere viel van verbazing van zijn stoel met het commentaar: “Is er een plan?”. Om een kort antwoord te geven op die vraag: ja er is een plan. En Hans Smulders legt in BN deStem uit hoe dat plan in elkaar steekt.

Ieder plan staat of valt met een doel. Waar wil je naartoe en hoe wil je dat bereiken. Smulders droomt graag weg over wat hij in Breda wil. “Uiteindelijk is ons droomdoel om over vijf jaar mee te draaien in de subtop van Nederland en incidenteel mee te spelen om een Europees ticket.” Meldt de TD tegenover de lokale krant.

Om dit te bereiken heeft Hans Smulders een technisch beleidsplan geschreven. Een woord waar ze bij NAC even bij opkeken. Smulders laat hierin zien over voldoende ambitie te beschikken om NAC weer terug te krijgen naar waar het hoort, in de Eredivisie. Hoe hij dat wil gaan doen? Dat legt hij zelf graag even uit. „Mijn visie is vorm gegeven door vijf cirkels: mentale en fysieke gesteldheid, techniek, tactisch en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat wij met dit vijfpuntenplan naar de eredivisie gaan.”

Of Smulders dit mee gaat maken is nog maar de vraag, zijn twee voorgangers hielden het allebei namelijk nog geen heel jaar vol. Maar Hans is niet bang voor de druk bij NAC. Het liefste wil hij hier vijf tot acht jaar werken. Met NAC naar de subtop van Nederland en laten zien wat hij kan. „Daarna is het tijd voor een nieuwe stap. Als je hier slaagt, kun je overal werken.”

Ik zie de reacties hieronder al volstromen: “Zie eerst maar eens te promoveren.” En andere varianten hierop. Maar ook hier heeft Hansie aan gedacht. Sterker nog, hij is al bezig om spelers warm te maken om volgend seizoen voor NAC te komen spelen. „Spelers waar wij geïnteresseerd in zijn, schotelen we een eerste divisie en een eredivisie plaatje voor. Als wij niet promoveren, ligt er een voorstel om het spelersbudget (nu 2,6 miljoen euro, straks wellicht 1,5 miljoen euro) met een miljoen euro te verminderen. Dat moet nog goedgekeurd worden. Wij hebben voor beide niveaus in kaart hoe we de selectie willen samenstellen.”

Er zit dus eindelijk een man met visie op de juiste plek. Hopelijk kan hij in de zomer laten zien dat zijn visie werkt en echte NAC spelers en aanwinsten zijn voor het niveau waar we volgend jaar op actief zijn.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

64 Reacties op "NAC wil een stabiele subtopper worden"

 • Rbull
  3 maart, 2016 - 14:38

  Laten we eerst dit seizoen maar redden en dan eens rustig kijken naar de mogelijkheden.

  0

  0
 • nacman
  3 maart, 2016 - 14:52

  we gaan er voor nu ook eens de eeuwige azijnpissers een tijdje hun smoel houden zodat smulders in alle rust kan werken aan de weder opbouw van de puinhoop die nac heet

  0

  0
 • S.HB.NAC
  3 maart, 2016 - 15:07

  Hans Smulders zal onze redding betekenen.

  0

  0
 • Eddy W
  3 maart, 2016 - 15:07

  Rbull,
  Dat kunnen wij als supporters doen inderdaad. Een TD moet verder kijken, dus zich inderdaad nu al richten op mogelijke spelers.

  0

  0
 • zwampie
  3 maart, 2016 - 15:10

  rbull
  en dat is nu net het probleem wat bij NAC heerst,het korte termijn denken.
  Inderdaad draait en valt er veel met het belang met de situatie op het einde van het seizoen of we ere of juup blijven spelen.
  Maar zijn voorgangers zouden op dit moment denken “ach NAC promoveert wel en volgend jaar spelen we ere” en als in mei dit niet gehaald is gaan ze pas nadenken en NU.

  Dit is afgelopen jaar ook gebeurd en men dacht het wel effe te redden,zeker toen blaaskant zo hoog van de te toren blies ,een nieuw elftal samen stelde en effe twaalfdes zou worden.Nou het resultaat weten we.

  Qua man en of hij de juiste persoon is weet ik ook niet,daar kan ik (nu) nog niet over oordelen,maar dat hij nadenkt en al in de korte tijd dat hij er is, een plan maakt waarbij helaas beide conto`s kan gebeuren,prijs ik alleen maar aan en dat hij tevens spelers zoekt waarbij hij ook beide gevallen voorlegt geeft alleen maar aan dat hij verstandig bezig is. Ook verantwoord spelers halen wilde er voorheen er ook nog wel eens er doorheen schieten.

  0

  0
 • TheBeek
  3 maart, 2016 - 15:21

  Dit klinkt in ieder geval positief. Nu idd alle azijnzeikers hun mond houden! Eindelijk iemand die verder kijkt dan de korte termijn.

  En de huidige selectie is niet zijn selectie dus daar ook geen gezeik over :p

  Ik ben benieuwd!

  Want ik ga toch liever naar Nac- Feyenoord op zondagmiddag dan naar Nac- Achilles op vrijdagavond ;)

  0

  0
 • SjorsNAC
  3 maart, 2016 - 15:23

  Deze man heeft mijn zege.
  Lange termijn visie, vastigheid.

  Go hans en marinus.

  Na het zuur komt het zoet zeggen ze wel eens.

  Het is al jaren alleen maar zuur hahahah

  0

  0
 • Rbull
  3 maart, 2016 - 15:32

  At Eddy W en Zwampie

  Wat ik bedoelde te zeggen is dat de basis momenteel onvoldoende is om daadwerkelijk een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de eredivisie. Ik zie een promotie met dit elftal meer geluk dan wijsheid. Al hoop ik natuurlijk dat we promoveren. Alles staat en valt met in welke competitie we spelen.

  Ik kreeg meteen het idee van het disney experience gevoel, maar misschien ben ik door de jaren heen te kritisch geworden en heeft Smulders wel het licht gezien. Hoop doet leven, misschien zelfs tegen beter weten in.

  0

  0
 • Karel
  3 maart, 2016 - 15:40

  Hier lees ik iig een visie!

  0

  0
 • Eddy W
  3 maart, 2016 - 15:55

  @ Rbull,

  Er is een, kleine, basis. Smulders kan en moet die uit gaan bouwen. Daar is hij nou mee bezig. Want ook met promotie zal een deel van dit elftal niet meer voor NAC spelen.

  0

  0
 • zwampie
  3 maart, 2016 - 15:56

  rdbull

  kijk eens naar clubs die vanuit de juup over kwamen en nu in de ere staan,niet alle clubs zijn kampioen geworden of stonden tweedes op de ranglijst. Als je promoveert zal de selectie grotendeels tot compleet veranderen(ook als je niet promoveert).
  Dus is het moeilijk te zeggen of je een eredivisie waardig elftal volgend jaar hebt,dat dat dit jaar niet is maakt ook niks uit want we staan nu in de juup te voetballen.
  We zullen geluk moeten hebben om te promoveren en dan is het belangrijk dat er een plan klaar ligt en niet pas in mei een plan te gaan maken.

  Als we niet promoveren wat heel goed voorstelbaar is (onder deze huidige instelling/prestatie van het elftal en het zoeken van marinus naar een juiste elftal) moeten we ook een plan hebben liggen.

  Hoe smulders over laat komen heeft hij dit of is er mee bezig,dan is dat al een beter voorteken dan die andere grapjurken die pas gingen denken toen het te laat was.
  Tevens lopen we nu al een paar jaar met trainers rond die halverwege de competitie komen of gaan en dus de trainers opgezadeld worden met erfenissen van anderen ook dat moet eruit. is de trainer goed en is er veel vertrouwen dan mag hij blijven is het vertrouwen al ver weg moet er iemand staan die meteen de knop door hakt en zegt ,eruit en nieuwe trainer.
  Niet dat geklooi net zoals Gudelj waardoor we nog steeds last van hebben( voorop gesteld was het niet alleen Gudelj schuld waardoor we nu in deze positie zitten)

  0

  0
 • nicknac
  3 maart, 2016 - 16:06

  Ik heb enorm veel vertrouwen in Dijkhuizen en Smulders omdat deze 2 beide laten zien over een goeie visie te beschikken. Als ik Smulders zo hoor praten kan ik mij volledig vinden in wat hij zegt en ook de spelers die hij heeft gehaald vind ik van een behoorlijk niveau.

  Nu moeten wij supporters ze gewoon rustig hun werk laten doen en alles komt helemaal goed.

  0

  0
 • joop
  3 maart, 2016 - 16:13

  hopelijk komt het goed misschien niet dit seizoen maar volgend seisoen
  is wel een man met kwaliteiten kijk maar bij fc eindhoven heb vertrouwen in hem
  maar men moet hem wel de tijd geven zowel van de sponsors als van de supporters want deze puinhoop
  is niet snel te herstellen en samen met dijkhuizen moet dat gaan lukken

  0

  0
 • Henri
  3 maart, 2016 - 16:21

  Zoals bij zoveel interviews van Yadran Blanco pakt hij nooit door. Ik had als supporter graag antwoord gehad op vragen als:
  Wat verstaat HS onder een een herkenbare voetbaltechnische organisatie?
  Wil hij samenwerkingsverbanden met een enkele club om daar talenten te laten rijpen?
  Wat gaat hij met het achterland West-Brabant en Zeeland doen?
  Ziet hij plaats in zijn organisatie voor iconen als o.a. een Lurling en JtR.
  Maar goed de toekomst zal het leren.

  0

  0
 • Frituurpan
  3 maart, 2016 - 16:33

  Over 5 jaar stabiele subtopper?!
  Dat zou wel een hele mooie prestatie zijn!!
  Dan zullen we dus ook snel terug naar de ere gok ik zo

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  3 maart, 2016 - 16:36

  Kan weleens een leuke discussie worden dit. Ga hier toch een bommetje leggen, waar ik waarschijnlijk geen vrienden mee zal maken, maar dat is dan even niet anders. Ik vind het verbazingwekkend om de reacties hier te lezen. Het is prachtig om iemand aan boord te hebben met een visie, een idee, een entrepreneur. Heeft NAC nooit gehad. Kan goed uitpakken. Maar……..

  Ow ow ow, wat leven we toch met de waan van de dag. Dit goed bedoelde 5 jaren plan is natuurlijk gedoemd om te mislukken. Dit plan kan nooit slagen. Dus nee, ik houd mijn mond niet en ja, ik ben dan maar een van die zeikstralen.

  Even een wake-up call: Dit NAC is door en door verrot. Harde conclusie, doet ook mijn héél erg vel pijn. In alle lagen binnen de BVO NAC heerst een bitterballen cultuur. Het heeft niets met het leiden van een professionele organisatie te maken, wat ze in Breda laten zien. En dat gaat dhr. Smulders niet oplossen en zeker niet in 5 jaar. Dit plan kan alleen maar falen. Kom op zeg, over 5 jaar een sub-topper in de Ere in Nederland. Laat me a.u.b. niet lachen zeg! Houd iedereen er rekening mee dat ook andere clubs zich ontwikkelen? Ontwikkeld NAC zich dan 2x zo snel, of 3 x? Nee. We hebben een achterstand op tenminste 15 BVO’s in Nederland. Een gigantische kloof. BVO’s die zichzelf ook blijven ontwikkelen en kijken naar de mogelijkheden voor lange termijn. Dit plan is leuk, maar niet realistisch. Dit plan is er, onbewust of niet, op geënt om NAC te laten groeien naar het niveau wat NU voor de sub-top van Nederland staat. Maar diezelfde Subtop, is over 5 jaar ook een stuk verder. Daar is in dit plan geen rekening mee gehouden.

  Dit jaar promoveert NAC sowieso al niet. Spelers als Stam en Mats zie ik dan vertrekken. Ga dat maar eens opvangen. Gaat je niet lukken. Je zal dus met (nog?) minder materiaal moeten gaan voetballen en hopen op persoonlijke ontwikkeling van een paar jonkies. Dan heb je dus een goede en zeer ervaren trainer en coach nodig. Die hebben we niet. Dijkhuizen, met alle respect, heeft tot op heden laten zien gewoon gigantisch te falen. Ja, hij gaat nu eindelijk 4-4-2 spelen, hoezee, maar in het verleden is meermaals gebleken dat hij, met name op inhoud van trainingen, gewoon tekort komt. Daarom is hij in de UK ook zo snel ontslagen. Puur inhoudelijk, op voetbalkennis en zijn veldtrainingen.

  Natuurlijk ga ik ook liever naar NAC-Feyenoord, of weer eens op bezoek in de Galgenwaard of Euroborg, maar ik zie het de aankomende jaren gewoon niet gebeuren. Sporadisch zullen we eens een seizoen bivakkeren in de Ere en daarna wordt het weer het oude verhaal. Voor de dromers onder ons, vergeet niet dat we 3 jaar geleden al hadden moeten degraderen. Het hangt al jaren om onze club heen, nu is het gebeurd, en dan wordt er, na iets meer dan een half seizoen, gesproken over een plan waarmee NAC in 5 jaar weer terug is is de sub-top van de Ere-divisie. Lachwekkend.

  Noem mij 1 voorbeeld, en dan heb ik het niet over 1-day fly’s, van een BVO die dit eerder heeft gedaan. juist ja, geen één. En dan gaat ons NAC dat nu even bewerkstelligen? Nee sorry. Bestempel mij maar als azijnzeiker, zeikstraal of pessimist, maar ik kan haast niet geloven dat er serieus mensen geloven in dit “plan” wanneer ze er langer over nadenken.

  Hup NAC!

  0

  0
 • 3 bier !
  3 maart, 2016 - 16:40

  Ben positief: eindelijk beleid, meerjarenvisie. In plaats van meteen na de degradatie roepen dat je kampioen wordt. Degradatie kan namelijk ook een moment zijn om weer op te bouwen en daarbij het risico lopend dat je niet ineens promoveert. Er wordt dan vaak geroepen dat dat een ramp is omdat dan je financiële middelen fors afnemen. Maar als je, zoals NAC, vorig jaar in de winterstop veel geld hebt uitgegeven voor versterkingen en dit jaar met de hoogste begroting werkt en het lukt niet is geld dus niet de enige basis voor succes. Dan hoeft het ook niet betekenen dat je met minder geld ook veel minder presteert. Dan kun/moet je gaan bouwen en daar hebben ze een goeie technisch directeur voor aangetrokken die een meerjarenplan maakt. Mooi. Kan ook betekenen dat we als club, supporters en sponsors geduld moeten hebben, omdat we misschien niet dit of volgend jaar promoveren. Zet ‘m op Hans !!

  0

  0
 • Dun Diëe
  3 maart, 2016 - 16:48

  Een technisch meerjaren plan dat binnen de financiën valt en rekening houdt met ere én eerste divisie. Dat er dan nog steeds mensen klagen of iets missen…. Meer dat dit kun je echt niet doen. En als ik het artikel terug lees begrijp ik ook hoe hij dat wil gaan bewerkstelligen. We hebben de beste TD gehaald die we ons konden wensen.

  0

  0
 • Neusvleugel
  3 maart, 2016 - 16:53

  Mensen.
  Volgend jaar Jup is al bijna zeker met een spelersbudget van 1,5 milj.

  @Henri
  Terechte opmerking. Ik hoop dat dergelijke zaken wel in dat plan staan en dat het geen zoethoudertjes voor het volk zijn en luchtfietserij.

  0

  0
 • Dun Diëe
  3 maart, 2016 - 16:59

  De beste man zit met een erfenis van zijn voorgangers opgescheept en dat wordt door sommigen snel even vergeten. Ik begrijp de frustratie over het spel van de laatste tijd maar geef die vent godverdomme eens de tijd. Je moet wel beseffen dat we nu eindelijk eens niet met de eerste de beste koekenbakker te maken hebben.

  0

  0
 • Otjes
  3 maart, 2016 - 17:01

  Mijn hart zegt : top er is een nieuwe man met een idee/ visie/ plan. Nu de uitvoering.
  Mijn ratio zegt lukt waarschijnlijk alleen in 5 jaar als meerdere clubs failliet gaan of degraderen naar 3de divisie.

  0

  0
 • Bredafun
  3 maart, 2016 - 17:18

  Eerst zien en bewijzen, dan pas geloven. Supporters zijn nu al jaren door n verkeerd beleid van t kastje naar de muur gestuurd met loze kreten over de toekomst.
  Zorg eerst maar eens dat we terug naar de Ere gaan, dat schept dan al n beetje vertrouwen terug beste Hans!
  Succes kerel.

  0

  0
 • RaraNAC
  3 maart, 2016 - 17:22

  Eindelijk iemand die vooruit kijkt. Ook nu al een plan heeft voor volgend jaar Jupiler league. Justin is een goede commerciële man en nu hebben we eindelijk ook een goede TD. Hij heeft zich bewezen in Eindhoven. Komt daar ook nog een trainer bij, die momenteel nog zoekende is met deze onmogelijke groep, maar volgens mij wel de juiste man is voor de komende jaren.
  Dit maakt dat we er echt wel bovenop komen hoor. Beetje optimisme mag af en toe wel.

  Even iets anders, het zou wel weer typisch NAC zijn om nu derde eindigen dit seizoen als de nummers 1 en 2 direct promoveren. Hoewel de kans dat Twente er uit gaat nihil is….

  0

  0
 • 19September1912
  3 maart, 2016 - 17:30

  Ik heb heel veel vertrouwen in Hans Smulders. Als hij de tijd krijgt ( mag hopen van wel) maakt hij zijn ambities waar. Een man naar mijn hart.

  0

  0
 • the observer
  3 maart, 2016 - 17:32

  Het is nog veel te vroeg om te oordelen of Smulders zijn werk goed doet. Hij heeft in ieder geval een plan. Dat is al heel wat in Breda. Daar heb in de vorige td’s niet op kunnen betrappen.

  0

  0
 • Theo
  3 maart, 2016 - 18:11

  Die vent weet nu al dat nac het toch niet gaat redden dit seizoen daarom nu maar even proberen de boel rustig te houden.

  0

  0
 • Peer11
  3 maart, 2016 - 18:19

  Aan Smulders ligt het voor als nog niet. Eindelijk een professional bij NAC. Wanneer staan de aandeelhouders op en stellen zij een fatsoenlijk spelersbudget beschikbaar om echt door te kunnen pakken? Grote bezem door de huidige selectie vol faalhazen en mentaal beperkte spelers!

  0

  0
 • Dr. Z
  3 maart, 2016 - 18:23

  Als je deze man hoort praten en je kijkt ff wat hij fc eindhoven met een paar grijpstuivers (nog veeeuuul minder als bij ons aller nac) voor elkaar heeft gebokst, moeten we hem gewoon de tijd en ruimte geven.

  Dit kan nog weleens het beste zijn wat nac is overkomen de afgelopen jaren.

  In hans i trust ; )

  Hup nac!!!!!

  0

  0
 • jvt
  3 maart, 2016 - 18:40

  Noem mij maar een azijnzeiker, geen punt. De afgelopen jaren al teveel blaaskaken meegemaakt.
  Natuurlijk is ambitie goed, beter dat het vanuit het bestuur wordt gezegd want die moeten met het geld en de goede aanstellingen komen. Ik zou ook 5 jaar zeggen want dan kan ik voorlopig blijven zitten. Immers het is een groeiproces van 5 – 8 jaar. Een speler benaderen met plan A of plan B is natuurlijk waanzin. Dan zal men weer tot het laatst moeten wachten als men promoveert en dus naast de beste spelers grijpen. Geen speler die nu tekent met salaris x en als Nac niet promoveert salaris Y. Waar ze zelf geen invloed op hebben. Knap.

  Onze bourgondische TD en leerling trainer zijn niet de tandem die Nac echt verder brengt.
  Marinus moet nog heel veel leren. Hij maakt er geen team van, verkeerde opstelling en wissels, op de wedstrijden waar het er echt op aankomt om de periode te pakken faalt zijn ploeg, laat de enige speler met gif gaan, stelt Brands niet op… En komt er tot wanhoop na tig verloren potjes en een verloren winterstop om er vaste patronen in te slijpen en spelers vertrouwen te geven, achter dat ie met een ander systeem moet gaan spelen.

  En dan nu vissen in de vijver van bankzittende Excelsior spelers? “We kunnen met deze selectie gemakkelijk tussen 9 en 12 eindigen?” Wanneer hebben we dat ook alweer eerder gehoord Zo beste mensen, welterusten en de duimpjes allemaal omlaag hoor. Ga maar gauw in polonaise achter onze geweeeldige trainersstaf aan.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  3 maart, 2016 - 18:55

  Heb zeker vertrouwen in Smulders. Ik ben echter wel benieuwd hoe ze de betrokkenheid van Sponsors groter willen maken om zodoende meer budget te kunnen genereren.

  0

  0
 • H.K.
  3 maart, 2016 - 18:55

  #methanssmulders #zonderblablamarinus

  0

  0
 • scheppioni
  3 maart, 2016 - 19:13

  De wil kan in woorden prima zijn maar wanneer er bij de selectie maar steeds de echte wil ontbreekt dan blijven het allemaal maar vage dromen, ik wil Smulders best geloven maar alles hangt samen met het echte resultaat en juist de echte resultaat gezien emmen en vvv uit is nog mijlen ver te zoeken, dus visie op langer termijn mag prima zijn maar daar heb je ook de wil (zeker nu) op korte termijn zeker bij nodig, anders is het ene en al moeras !!! NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN !

  0

  0
 • Mafkees
  3 maart, 2016 - 19:15

  Een termijn van 5 tot 8 jaar mensen. Even stoppen met de blik te beperken tot het huidige seizoen.

  0

  0
 • Linie
  3 maart, 2016 - 19:16

  Oké, dus Smulders zet in op een dienstverband van 60 tot 96 maanden. Triggerde mij wel om eens naar een rijtje van zijn voorgangers te kijken:
  Eskes – 18 maanden
  Van As – 42 maanden
  Rutjes – 12 maanden
  Maaskant – 10 maanden

  Zijn doelstelling is ambitieus te noemen ;)

  Ik ben de kwaaiste niet, hierbij enkele tips:
  – Noem nooit het woord Disney;
  – Doe een driedelig pak aan wanneer je een coach ontslaat;
  – Combineer nooit je functie met die van trainer;
  – Ga nooit met een supporter en zijn blote reet op de foto;
  – Bouw een zakelijke maar goede band op met derat.nl, bsiderats.nl, alle andere supporters, de Clubraad, de Raad van Commissarissen, Chris van Nijnatten, Sjoerd Mossou, Dennis van Bergen, Yadran Blanco, Ton Lokhoff, Pierre van Hooijdonk en Annie van Hooijdonk (kom nooit aan Annie!)

  Owja, nog 1:
  – Haal spelers met NOAD én voetballend vermogen. Voor een voorbeeld, typ in op YouTube: ‘Lurling’ en ‘Roda’

  Nou, succes Hansie!

  0

  0
 • Dun Diëe
  3 maart, 2016 - 19:16

  Jvt, zullen we de boel naar meteen opdoeken dan? Zo te horen komt het rich nooit meer goed.

  0

  0
 • die ne gast
  3 maart, 2016 - 20:03

  @Los Pollos Hermanos
  Steekhoudend argument dat Hans Smulders in zijn eentje niet in 5 jaar een clubcultuur van bijna 94 jaar kan veranderen.
  Maar goed beleid kan wel degelijk het verschil maken en soms hangt dat toch echt af van slechts een paar mensen.

  Je vroeg om voorbeelden van BVO’s die opgeklommen zijn stabiele subtoppers?
  – FC Groningen (door Nijland en Veldmate). In 2000 nog in de Eerste Divisie.
  – Heracles (door Jan Smit). 40-50 jaar Eerste Divisie en nu al jarenlang stabiel rechterrijtje meestal zonder echte degradatiestress en dit jaar een topseizoen.
  – Heerenveen (door Foppe en Riemer)
  – AZ (na Scheringa hebben ze laten zien wat een verschil goed beleid kan uitmaken, AZ is qua (sponsor)achterland echt niet groter dan NAC).

  Ik ben het wel met je eens dat 5 jaar redelijk ambitieus is. Bovengenoemde clubs hebben er tien jaar of langer over gedaan, maar het is dus wel mogelijk.

  En deels heb je een punt als je zegt dat de andere clubs in die vijf jaar ook door zullen groeien, maar andersom kan ook: ik moet nog maar zien wat er van Utrecht over blijft als Van Seumeren er geen zin meer in heeft. ADO en zijn belchinees lijkt voorlopig niet de gedroomde groei te kunnen gaan waarmaken. NEC teert elk jaar weer op een paar grote geldschieters. Als de bestuurlijke perikelen van Heerenveen aanhouden, dan moet ik ook maar zien of zij niet steeds verder afglijden. Bij Twente komt het de komende jaren ook niet meer op de rit.
  Dus er vallen nog genoeg gaten, waar NAC kan inspringen.
  En zonder ambities kom je nergens.

  Maar goed, dit soort grootspraak en ambities heeft ons eerder in de problemen gebracht, dus een ambitie als binnen 2 jaar terug naar de Eredivisie, 2 jaar overleven in de Ere en dan langzaam beginnen te bouwen aan een ploeg voor de 11de – 12de plaats lijkt mij reëler.
  Dit seizoen kan alleen nog maar meevallen (promotie). Aan het eind van volgend seizoen kunnen we beter de balans opmaken wat Smulders en Dijkhuizen betreft. Eerder niet. Ik heb in ieder geval nog voldoende vertrouwen in beide heren.

  0

  0
 • nachoreca
  3 maart, 2016 - 20:23

  Vertrouw hem enorm. Dit seizoen wordt niks meer, vanaf komend seizoen doorpakken op weg naar de eredivisie. Come on nac!

  0

  0
 • wanny
  3 maart, 2016 - 20:32

  Beste voorbeeld is PEC Zwolle. Veel kleinere club dan NAC, maar wel met een uitstekend technisch beleid. Die pakken steeds de goede spelers en een goede trainer die bij de club past. Geen grote namen daar, maar het draait als een tierelier.

  0

  0
 • am
  3 maart, 2016 - 20:33

  Heb ook alle vertrouwen in Smulders. Terecht dat er eindelijk eens een lange termijn visie is. Wij gaan hier sterker uitkomen. De club Nac en de supporters verdienen dat. Had 5 jaar geleden al moeten gebeuren. Dit zal ook positief uitwerken op sponsoren.

  0

  0
 • Gilze
  3 maart, 2016 - 21:29

  Even wat anders : ondanks dat ik pro pyro ben. In Rotterdam steken ze de ene na de andere fakkel af, spelen die nu ook een wedstrijd zonder publiek? Of is dat typisch NAC alias wij spelen het braafste jongetje van de klas

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  3 maart, 2016 - 21:45

  @ die ne gast.

  Ja, die clubs zijn langer dan 10 jaar bezig geweest, de meeste zelfs véél langer. Dat is geen 5 jaar. Onhaalbaar. Schier onmogelijk. Voorbeeld van Groningen (ruim 10 jaar bezig geweest) vind ik het meest relevant en vergelijkbaar. Maar om dat nu een stabiele subtopper te noemen? Nee, dank u.

  Ik betrapte mijzelf erop dat ik pas sinds kort op een eerlijke en reële manier naar mijn club, het prachtige NAC, kan kijken. Je moet ervoor waken dat je niet in sprookjes gaat geloven. Als NAC-supporter wil en zoek je altijd houvast. Vast herkenbaar? Hopend op betere tijden en dan is alles wat afwijkt van het huidige beleid binnen deze roerige bvo, al snel een manier om hoop te putten uit een extern aangedragen oplossing die door iedere neutrale supporter zou worden bestempeld als de reinste onzin.

  Serieus denken dat NAC over 5 jaar een stabiele subtopper is in Nederland, dan ben je in mijn ogen elke vorm van realiteit verloren. Sterker nog, dan maak je jezelf volgens mij een beetje belachelijk. Bedenk je vrijdag goed, als je in het stadion zit en kijkt naar de pot tegen de veredelde amateurs uit Groesbeek, “speelt dit over 5 jaar stabiel in de subtop” het antwoord laat zich raden.

  N.b.
  Als een ploeg stabiel draait, dan vind ik dat je aan de term “stabiel” wel 3 seizoenen mag hangen. Anders is het niet stabiel te noemen. Een simpele rekensom leert mij dan, dat we vanaf 2018 gaan meestrijden in het linkerrijtje van de ere-divisie.

  Juist ja….. Dat bedoel ik..

  0

  0
 • Overal
  3 maart, 2016 - 22:53

  Jongens we mogen deze man best steunen. Hij kan letterlijk NIKS doen aan de huidige situatie. Daar mogen we hem NOOIT op afrekenen. Gelukkig praat ook slechts een enkeling negatief. Ik geloof oprecht dat Smulders het kan. Je merkt eraan dat hij het beste voor heeft met NAC.

  Het tij moet toch een keer gaan keren jongens. Misschien een paar jaar later dan we gehoopt hadden, maar het moet toch een keer gaan komen?

  0

  0
 • Oldskool
  3 maart, 2016 - 23:01

  “Als je hier slaagt, kun je overal werken.”
  Mooi man

  0

  0
 • Van "taajlaand
  4 maart, 2016 - 01:45

  Ik als ‘feestnummer, uitwonende Brabander, “ras optimist”, bier drinkende bourgondiër, die ook regelmatig kut roept, maar bovenal, in hart en nieren NAC supporter is, maar ook realist’, ben het énorm eens met het schrijven van “los Pollos Hermanos en jvt hierboven.

  Hoe vaak is er in Breda geroepen dat we ‘eens in de zoveel jaren voor Europees moesten gaan’, in een seizoen regelmatig punten moesten pakken tegen een topclub, en daarbij een stadion wegzetten ‘waarmee we de komende jaren ons konden gaan meten met de (vrij grote) subtop….
  We zijn ontzettende fanatieke supporters, jawel mag gerust gezegd worden na zo veel dramatische seizoenen met zéér slecht voetbal en haast nooit bereikte ‘hoop op beter’.
  Zie met hoe velen we nog altijd!!! het stadion bezoeken om een soort van ‘elftal’ aan te moedigen waarmee de (doorgewinterde) NAC supporter haast geen affiniteit meer mee heeft.
  We staan als supporter, soms ‘publiek’ door de hele verandering in de maatschappij en het, nog steeds, veel te grote geld in deze sport, elk jaar iets verder verweidend van de heren voetballers.
  Kijk gisteren alleen maar even naar de reportage van één vandaag, waarbij duidelijk naar voren komt hoe moeilijk, of mag ik zeggen ‘onmogelijk’ het is om een BVO ‘gezond te houden, terwijl betaald voetbal eigenlijk een ‘bedrijf’ hoort te zijn, met, zoals spelers EN directie zich gedragen, vele dure werknemers.
  Voetbal anno 2016 (en al heel veel jaar hiervoor) wordt geregeerd door het grote geld, waar ook wij de SUPPORTERS en SPONSORS vrijwillig aan mee doen.
  Maar, de subtop in de ére gaan wij al NAC zijnde, en onze achtergrond, in de korte toekomst niet meer in mee spelen.
  De verschillen op financieel gebied zullen in rap tempo alleen nog maar groter worden, waarbij de topclubs die ik hierbij noem als zijnde Ajax, PSV en (jammer genoeg) F-noord, door de aantrekkingskracht en het grote achterland, opgebouwd in het verleden, nooit meer in te halen zijn, hoe jammer ook.

  Smulders, een man die het wederom durft aan te gaan om NAC weer opnieuw op de kaart te zetten, heb ik respect voor. Net zoals ik de laatste jaren respect, jawel respect heb gehad voor vele trainers/directeuren/technische mannen die in de puinhoop wat NAC eigenlijk geweest is, (en nog wel even zal blijven vrees ik) durfden te stappen, om te proberen NAC weer op ‘het rechte pad te krijgen’.
  Ga er maar aan staan, verwende spelers, kritisch publiek, druk van de k.n.v.b om zonder schulden te moeten werken (waar dat bij de grote clubs ‘door de vingers werd gezien), sponsoren die met hun eigen eisen komen, én vooral het moeten presteren om zelf niet af te gaan voor een gekke wereld waarin alle fouten op diverse media, al dan niet uitvergroot naar buiten komt.
  Maaskant, Gudelj, Penders, Lockhof, Hellemons, allemaal trainers die dachten dat ze het wél zouden lukken……
  De directeuren op welk vlak dan ook ga ik nu niet benoemen omdat at een wereldje is, waar ik totaal geen verstand van wil hebben, op voetbalgebied dan.
  Velen gingen in deze gekke wereld op hun snuit, en niet allen bij NAC.

  Dus, ik zeg het bij deze nu ook maar weer, “ook ik blijf hopen, maar de hoop op (subtop) in de ére binnen 5 jaar..een rol van ‘betekenis……wat zou ik dan gelukkig zijn!
  Ik zelf ben al hartstikke tevreden met de terugkeer van het avondje NAC, op de zaterdagavond of zondagmiddag waarbij ik onder het genot van een pilske met m’n NAC maten, MIJN club weer kan aanmoedigen tegen 16 of 17 andere eredivisieclubs!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  4 maart, 2016 - 08:27

  @van taajland

  Niets meer aan toe te voegen. Goed om te zien dat er gelukkig nog supporters rondlopen die kritisch durven te zijn. Anderzijds, wat is kritisch, hé? Na langer nadenken dan 20 minuten snapt toch iedere aardappel dat dit plan gewoon weer de zoveelste zeepbel is die weer moet spatten. Ik verheug mij nergens meer op, maar vanavond zullen we wel eens kijken of ze kunnen winnen van een tot op hetbot gemotiveerd achilles 29. Zal mij benieuwen. Ik denk het niet.

  0

  0
 • Wanny
  4 maart, 2016 - 09:14

  Ik denk dat Smulders echt wel realistischer is dan sommigen hier denken. Hij heeft het niet voor niks over een droomdoel.

  Zolang er op een verstandige en toekomstbestendige manier gewerkt blijft worden is er niks mis met een beetje dromen. En mochten we dan over 5 jaar stabiel rond plekje 13 in de eredivisie staan, dan zou dat ook al heel mooi zijn.

  0

  0
 • ennoajseejer
  4 maart, 2016 - 09:15

  ik mis in het plan eigenlijk : de bezem halen door een rotte organisatie en bestuur. Maar dat valt niet onder zijn taak verwacht ik :-)

  0

  0
 • buurman
  4 maart, 2016 - 09:26

  Ik heb niets tegen Hans Smulders, in tegendeel, maar het is inderdaad een droom. Dat mag.
  Wat het allemaal waard is weten we pas in de loop van volgend seizoen.
  We moeten Hans wel alle credit geven je kunt niet van trainer en TD blijven veranderen.

  Waar mijn oog op viel was niet zo zeer die visie met vijf cirkels ( = theorie, lukt het praktisch?) was dit:
  ” …ligt er een voorstel om het spelersbudget (nu 2,6 miljoen euro, straks wellicht 1,5 miljoen euro) met een miljoen euro te verminderen…” Tsja.

  Dat ik super ongerust ben zijn moge duidelijk zijn.
  Benieuwd of er straks wat progressie in het voetbal middels de nieuwe opstelling zit. Hoop het.

  0

  0
 • NAC Breda FC
  4 maart, 2016 - 09:35

  Er is een verschil tussen dromen en ambitie. Dit is beargumenteerde ambitie. Daar is niks mis mee. Maar ik zeg vaak eerst zien dan geloven. We hebben nu sinds de affaire Oltmans veel beloftes langs zien komen en er niks van terug gezien alsof NAC nog dieper in het moeras wegzakte.

  0

  0
 • Mike
  4 maart, 2016 - 09:40

  Een TD die in Maart al een plan heeft voor 2 scenarios in het nieuwe seizoen….?? Val bijna van mijn stoel af. De afgelopen 10 jaar had NAC dat in December van het huidige seizoen nog niet helder. Laat Smulders er maar is werk van maken en volgend jaar met een selectie werken waar hun beide achter staan en niet dit bij elkaar geraapt zooitje. Feit dat Marinus veel omgooit op dit moment is omdat hij met de rotzooi van jarenlang wanbeleid zit opgescheept en dat doet hij niet zonder vallen en opstaan, maar ook zeker niet onverdienstelijk. Buiten dat de eerste trainer in 10 jaar die 433 eindelijk aan de wilgen hangt. Dat gasten als Peter Remie roepen op social media dat Marinus het niet meer weet, vind ik zo kansloos en hier heeft de club ook geen zak aan. Remie kreeg de jeugd nog niet aan de praat, buiten dat het een verdienstelijk voetballer was. Ik ben blij dat dat soort gasten niet meer aan NAC gebonden zijn( buiten hun verleden) Die vriendjes en gezelligheid politiek destijds hebben NAC aan de afgrond gebracht en die gasten zijn gewoon totaal niet kundig.

  0

  0
 • Spartaan Joop
  4 maart, 2016 - 09:43

  Wij hadden ooit een visionair uit Schijndel voor 5 jaar vastgelegd.. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.. Ik hoop dat het beter uitpakt bij jullie (alleen op 1 april niet).

  0

  0
 • TpT
  4 maart, 2016 - 09:46

  Duidelijkheid die we jaren niet gehoord hebben. Daar ben ik al heel blij mee. Het is ambitieus, zeker binnen 5 jaar maar iedereen weet dat Nac deze potentie heeft en dus terecht om hiernaar te streven.

  Belangrijkste is dat NAC gewoon een beleid en een visie krijgt, en of we dan over 5 jaar op plaats 6 of 12 staat boeit me eerlijk gezegd minder. Het voortbestaan van de club in de eredivisie vind ik het allerbelangrijkste, dan hebben we het op de tribune allemaal naar ons zin denk ik!

  0

  0
 • Fred
  4 maart, 2016 - 09:59

  Zolang een mens nog dromen kan is er hoop , maar of het allemaal te realiseren is in een organisatie zoals het bij NAC al jaren is waag ik ernstig te betwijfelen .
  In deze club zit van onder tot boven al jaren geen greintje winnaars mentaliteit , dat is zuur maar wel een ware constatering .
  Hoe raar het wellicht ook klinkt , maar als je vanochtend BN De Stem leest dan staat eigenlijk het profiel van Seuntjens precies voor datgene wat NAC al jaren is . ( of beter gezegd wat NAC al jaren mist )
  Lees je de Stem verder dan zie je twee pagina’s over jeugdspelertjes die uit onze regio komen en bij Feijenoord, Brabant United en bij Willem 2 spelen en daar zelfs onder contract staan .
  Waar is NAC in dit geheel ? Wat doen wij op dit gebied ? Hadden die ventjes de keus tussen NAC en ….? Of was NAC er helemaal niet en wisten ze niet eens van het bestaan van deze spelertjes .
  Kortom op dit gebied manifesteren we ons niet , simpelweg omdat het in de onderbouw al jaren fout zit en er mensen zitten die spinnenwebben rond zich heen hebben hangen en waarschijnlijk de karakters creëeren die niet bestand zijn tegen betaald voetbal .
  We zijn op de goede weg met Gillissen en Tobiassen maar er zitten nog wel wat fossielen uit het verleden waar afscheid van genomen moet worden en je de vraag kunt stellen hoe ze in hemelsnaam op die positie terecht zijn gekomen , vaak is het ook ” wegpromoveren ” , wat ten koste van de kwaliteit in de onderbouw gaat.
  Veel werk aan de winkel .
  Meer actueel is om toch te haan proberen die tweede plaats te pakken , mocht Twente teruggezet worden dan is een van de opties dat de nummer twee van de Jupiler promoveert , dat is nog een reële doelstelling die haalbaar is .
  Opstelling van vanavond , heb mijn twijfels over een paar posities .

  0

  0
 • Eddy W
  4 maart, 2016 - 10:29

  Fred,

  Over de jeugd zijn er twee oorzaken. Oorzaken waar nu aan gewerkt word, maar die jaren lang stil hebben gelegen.
  Er werd bij NAC pas gescout vanaf de D, waar PSV, Feyenoord, Willem II en nog meer clubs al spelers vanaf de F rond hebben lopen. Hierdoor is de keuze snel gemaakt. Voetballen bij een BVO of bij een PCP, WDS’19 of Groen-Wit, ik zou het wel weten. De reden, er is/was geen geld voor.
  Daarnaast is NAC vaak langzaam geweest met de scouting omdat er bijna geen scouts waren. De afgelopen tijd hoor ik om me heen wel steeds vaker dat NAC bezig is spelers te binden dus daar is al wel een slag gemaakt.

  Die tweede plek klinkt trouwens leuk, maar dat gaat nooit gebeuren. Een reëlere optie is dat de nummer laatst van de Ere niet degradeert. Mocht Twente halverwege de zomerstop omvallen dan zijn wel alle opties open. Maar ook dan is de keuze voor iedereen twee weekenden vrij reëler.

  0

  0
 • Nac076
  4 maart, 2016 - 10:56

  Oke als we een stabiele subtopper willen worden en incidenteel mee willen doen om een Europees ticket, wat was er dan zo slecht aan JW v Dijk destijds die moest vertrekken omdat zijn doelen ‘ te ambitieus’ waren?
  Begrijp me niet verkeerd, want ik sta volledig achter Smulders en zijn visie. Het gaat een hele kluif worden, maar ik denk dat dit de man op de juiste plek kan zijn voor ons NAC! Maar deze vraag kwam even in me op, weet er verder het fijne ook niet van wat er destijds gebeurd is.

  0

  0
 • Bredafun
  4 maart, 2016 - 11:31

  Tot nu toe kijken we nog steeds naar n labiele subtopper.
  Eerst daar maar eens iets positiefs uit gaan halen voordat je al zover voor je uitkijkt en t woordje stabiel gebruikt, want dat is nog ver zoek helaas.

  0

  0
 • scheppioni
  4 maart, 2016 - 12:34

  @ Bredafun
  De wil moet er dan niet alleen in mooie woorden zijn, maar ook eindelijk eens op het veld en met name in uitwedstrijden waar NAC voor staat ! HUP NAC

  0

  0
 • Dun Diëe
  4 maart, 2016 - 13:01

  Heel simpel Nac076. VDijk blaatte toen maar wat terwijl Smulders hier heel bescheiden aangeeft hoe hij het wil gaan doen en wat de alternatieven zijn als het niet zo snel lukt. Kortom, Smulders geeft er een inhoudelijke uitleg bij terwijl vdijk enkel hoog van de toren blies zonder verder diepere uitleg te geven. Alleen als reden dat NAC een club is die dat zou moeten kunnen. Ja, zo komje niet ver natuurlijk.

  0

  0
 • Jeroen
  4 maart, 2016 - 15:22

  Laten we met zijn allen hopen dat Nac binnen 5 jaar weer uberhaupt in de eredivisie zal spelen want kans is net zo groot dat we afzakken naar de kelder van de jupilair leage. Sterker nog die kans acht ik groter dan dat we in het linkerrijtje eredivisie gaan spelen..

  Nac supporters hebben zich het laatste jaar al belachelijk gemaakt met hun optimisme.. Eerst het organiseren van een handhavingsfeest en toen we degradeerden zouden we wel even kampioen worden. Nu denkt men wel even via de nacompetitie te promoveren maar waar is dit op gebaseerd. We verliezen van jong Ajax, worden zoekgespeeld door VVV en verder zit er totaal geen structuur in het team.. We kunnen de ene week winnen met 6-0 en de andere week weer punten laten liggen tegen een of andere laagvlieger..

  Nac moet geld genereren en niet zon beetje ook… Het verleden heeft aangetoond dat al het geld dat binnenkomt in een groot zwart gat verdwijnt.. Nac met haar achterban behoort tot de subtop van Nederland alleen komt het er door structureel wanbeleid niet van… Mede hierdoor moeten we misschien blij zijn dat we iig in de subtop van de jupilair leage meedraaien..

  0

  0
 • Bruine Pij
  4 maart, 2016 - 15:31

  Dhr Smulders heeft bij Eindhoven werkelijk uitmuntend werk geleverd. Het is geen toeval dat deze ploeg een aantal jaren boven verwachting presteert. Eindhoven haalde ook altijd de juiste trainer en speelde vele plaatsen hoger dan op basis van budget mogelijk lijkt. Als ze dit jaar in de buurt van NAC eindigen is dat geweldig knap.

  Het niveau van trainen en werken is in Eindhoven veel hoger dan bij NAC. Als voetballer kom je daar gewoon een hele dag naar je werk ipv dat je na de training snel de benen maakt. Per linie worden met computers en ipads spelers getraind op wedstrijdsituaties, looplijnen etc. Graeme Rutjes heeft daar ooit rondgekeken, waarschijnlijk toen ook met JP de Jong over NAC gesproken. Als NAC eenzelfde werkwijze gaat hanteren dan zal er veel meer rendement uit spelers worden gehaald. Wel moeten sponsors en bestuur etc Dijkhuizen en Smulders enige tijd gunnen. Er moet eerst een systeem zijn voordat je spelers in kunt passen. En er is hiervoor zonder visie ingekocht. Bij NAC wordt te vaak te snel alles overhoop gehaald waardoor de laatate jaren geen enkele continuiteit is geweest en nergens is op voortgebouwd. Als je nu Dijkhuizen al aanspreekt op de resultaten van een zeer slecht samengestelde selectie heb je helemaal niets geleerd van de sportieve ellende van de afgelopen jaren.

  Het plan en de ambitie is goed. Ik denk ook dat Smulders meer inhoud heeft dan veel mensen denken. Of hij de tijd krijgt twijfel ik aan bij ons bipolaire voetbalclubje.

  0

  0
 • Fred
  4 maart, 2016 - 16:17

  Inderdaad Eddy W , dan zijn alle opties open en moet je niets aan het toeval over willen laten en gewoon tweede worden .
  Er moet gewoon grondig gesaneerd worden zodat alle rotte appels uit de mand zijn en niet een paar , want één rotte appel in de mand steekt ook al de andere appels aan !
  Het moet weer zo zijn dat er Smitjes, Koumansjes , Remietjes , Lokhofjes, van Gasteltjes , Pelkmansjes, Graauwmansjes en Bouwmeesterjes en noem maar op door gaan breken , de Seuntjens en kornuiten van deze wereld op rosé schoentjes die zijn ” doorgebroken ” daar hebben we weinig aan , die missen vooral karakter , maar ik vrees ook een stuk opleiding vanuit de basis .

  0

  0
 • Johan Apeldoorn
  4 maart, 2016 - 17:56

  Op basis van de titel; stabiele subtopper in de Juup League lukt aardig!

  0

  0
 • Tom
  9 maart, 2016 - 11:52

  Wel grappig dat meneer Smulders de 5 pijlers steelt van Willem II-man Piet de Visser. Dit is zijn scout-terminologie. NAC-ers eerst promoveren dan teksten uitslaan, dat is de goede volgorde. Dit riekt naar plagiaat onder het mom van een technisch beleidsplan. Laat je niet foppen, alles staat of valt bij promotie terug naar de eredivisie in 1 jaar. Van mij mogen jullie, ik mis de derby inmiddels al. Overigens werd ik uitgelachen aan het begin van het seizoen toen ik zei dat Sparta of Go Ahead kampioen zou worden en NAC,VVV en Volendam om plek 3,4,5 zouden spelen. Op De Eagles na, zat ik redelijk goed.
  succes NAC in de nacompetitie ik ben benieuwd. Nog een jaar Jupiler schiet niet op.
  Ik denk wel dat NAC stappen zet in de goede richting met het nieuwe beleid, maar reken je niet meteen rijk.

  0

  0