Go to Top

NAC zet scouts opzij

NAC zet scouts opzij

Een voorzichtig gevoel van Déjà vu bekruipt ons, maar het gebeurt in het echt: NAC zet haar scouts (weer) opzij. Frans Bouwmeester overkwam hetzelfde vorig jaar zo’n beetje, Addy Brouwers volgde toen. Brouwers kwam weer terug en ging verder met Ton Cornelissen als nieuwe scout.

Daar komt nu dus een einde aan. NAC zegt bij monde van Hans Smulders dat er structureel geen middelen meer voor zijn. De club gaat zich volledig richten op de kennis en expertise van de City Football Group waar NAC sinds kort deel van uitmaakt.

Beide scouts reageren teleurgesteld en zien ook geen echte heil in de nieuwe ingeslagen weg. “Laat ik vooropstellen dat ik begrijp dat de club de financiële duimschroeven moet aandraaien, maar toch vind ik het heel teleurstellend”, vertelt Ton Cornelissen. “We hebben de scouting bij NAC vrijwel kosteloos opgepakt en alles op orde gebracht. Er is veel werk verzet en we functioneerden goed. Ik kan het ook niet helemaal volgen. In feite snij je het hele scoutingsapparaat weg. Uiteraard begrijp ik de samenwerking met City, maar een combi zo juist ideaal zijn. NAC moet namelijk uitkijken dat het de eigen identiteit niet verliest. Spelers moeten wel bij NAC passen en in de toekomst moet er door de verkoop van eigen spelers geld worden verdiend.”

Ook Addy Brouwers snapt het niet helemaal. “Wij worden een beetje afgerekend op de resultaten van de het eerste elftal. Jammer, want bij promotie was het een ander verhaal geweest. NAC moet bij de nieuwe constructie inderdaad oppassen dat het de eigen identiteit niet gaat verliezen. Maar waar ik me meer zorgen over maak, is over de jeugd. Het is mijn stokpaardje, maar je moet echt in de gaten houden dat er doorstroming blijft naar het eerste elftal. Je loopt met een samenwerking daarmee een risico.”

Scouting coördinator Hans VErgeer blijft wel. Hij is feitelijk de enige di ewel geld kost en heeft nog een contract van een jaar. “Ik denk dat er voor mij niet veel gaat veranderen. Er zullen toch spelers bekeken moeten worden. Maar ik vind het wel triest dat er twee clubmensen weg moeten. We waren bezig met iets op te bouwen en hebben afgelopen seizoen 480 wedstrijden bezocht. ‘Kan dat niet anders’, denk ik dan. In mijn beleving doen we nu een stap terug.”

Wie er van City naar NAC komen is overigen snog niet helemaal duidelijk. “Voor het eind van de voorbereiding moet duidelijk zijn welke spelers er vanuit Engeland komen”, zegt Hans Smulders. “Dat zal gefaseerd gebeuren, ik ben er de komende twee dagen weer.”

Bron: B-side Rats, Omroep Brabant

103 Reacties op "NAC zet scouts opzij"

 • Oma
  31 mei, 2016 - 13:29

  Nac is het nieuwe Vitesse.

  0

  0
 • Piet
  31 mei, 2016 - 13:37

  Als een van de weinige was ik niet blij met de deal met City. We krijgen een vreemdelingen legioen, die niks maar dan ook niks met NAC hebben. Elk jaar weer andere. Dit is geen structurele oplossing! Percentage van doorverkoop, rekent echt iemand daar echt op? Je moet juist inzetten op jonge spelers en talenten die willen zich bewijzen en willen dan hogerop, als ze dan eens de juiste contracten opstellen kan je eindelijk een keer geld verdienen. 1 of 2 spelers van City is niet erg maar niet meer.

  0

  0
 • NOAD
  31 mei, 2016 - 13:38

  Oei oei ik ben bang dat dit problemen op gaat leveren. Als we ons volledig focussen op de expertise van de City Football Group, betekent dit dat ook dat zij spelers vanuit overal ter wereld naar NAC gaan sturen? Want dan verlies je als club gewoon je identiteit.
  Ik hoop dat Hans het anders in gedachten heeft dan het hier staat geschreven, want anders betekent het dus gewoon dat City mensen in de gaten houdt die niet goed genoeg zijn voor City maar dan maar naar NAC worden gestuurd, dat moeten we toch niet willen…

  0

  0
 • RV
  31 mei, 2016 - 13:39

  Zojuist mijn broodje met kaas en tomaat uitgekotst bij het lezen van de volgende zin:

  “De club gaat zich volledig richten op de kennis en expertise van de City Football Group waar NAC sinds kort deel van uitmaakt.”

  0

  0
 • Bertus-89
  31 mei, 2016 - 13:39

  Komt city nu ook de lokale jeugd bekijken? Precies, dacht het niet. Al het Bredase talent krijgt dus steeds minder kans om voor hun favoriete club te spelen.

  0

  0
 • puckstra
  31 mei, 2016 - 13:41

  Dan moeten de supporters maar gaan scouten.. komt ie. ‘The Beast’ van Wimbledon is beschikbaar. Je hoeft m alleen maar te appen
  ;-P

  0

  0
 • Dun Diëe
  31 mei, 2016 - 13:43

  Het zit volgens mij vrij simpel; omdat we niet gepromoveerd zijn is weer geen geld meer voor Scouting oude stijl. Dus wordt het over deze boeg gegooid omdat het geld bespaart. Jammer maar wat anders? Lager espele budget? Kantoor personeel ontslaan? Tja… ik vrees ook voor een vreemdelingen legioen. Maar ik hoop dat de eigen jeugd niet uitgehold wordt.

  0

  0
 • nac.be
  31 mei, 2016 - 13:43

  Jammer voor deze clubmensen.
  Maar welke spelers zijn via deze scouting gehaald en hebben echt een meerwaarde voor NAC?

  0

  0
 • D'n Reem
  31 mei, 2016 - 13:44

  Geen goede ontwikkeling natuurlijk maar wel scoutingsapparaat heeft ons dan geld opgeleverd de afgelopen jaren? Ook niemand. Dus nu er geen geld is, is dit financieel voor nu even de beste keuze waarschijnlijk.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  31 mei, 2016 - 13:45

  The City Group zal de aandelen van NAC binnenkort wel overnemen waardoor ze eigenaar van NAC worden. Dit hebben ze ook bij die andere clubs gedaan. Dan heb je inderdaad geen scoutingapparaat meer nodig. We worden een marionet van City.

  0

  0
 • RV
  31 mei, 2016 - 13:47

  NAC heeft nog steeds een van de hoogste budgetten in de JL maar heeft een club, waar geen enkele echte NACCER zich mee kan identificeren, nodig om een kampioensteam op poten te krijgen?

  Wat een lulkoek.
  Volgend jaar is het juist de kans om een Grad Damen en Bezooijen (mits fit) eens naar voren te schuiven.
  Aangevuld met een stuk of 3-4 ervaren gasten die passen bij het karakter van de club (intelligentie, teamplayer en ervaring).

  Heeft Goetzee dan de volgende strategische fout gemaakt als we kijken naar het technisch beleid?
  Het is te vroeg om die conclusie te trekken maar dat het beleid kant noch wal raakt dat is mij wel duidelijk.

  Ik wil verdomme mijn eigen NAC helden betrokken zien bij de club en spelers op het veld waar ik me mee kan identificeren.

  0

  0
 • Westerpark
  31 mei, 2016 - 13:51

  Neem aan dat dit geen gevolgen heeft voor de jeugdscouting?

  Als deze mannen alleen scouten voor het 1e elftal en voor jong NAC, vraag ik me af welke spelers NAC op basis van hun scoutingwerk heeft aangetrokken? Aan de spelers die NAC de laatste jaren heeft aangetrokken is weinig scoutingswerk aan vooraf gegaan.

  0

  0
 • Wanny
  31 mei, 2016 - 13:55

  Ik denk dat NAC op de korte termijn op de expertise van Smulders zelf en Vergeer af zal gaan. Vergeer kent als het goed is de hele vijver en Smulders kent naar eigen zeggen iedere speler in Nederland vanaf zijn twaalfde. Die zullen wel weten welke spelers er gehaald kunnen worden voor de ca 5 open plekken die we nog hebben na de huurlingen van City.

  Op de iets langere termijn ga je de impact van minder scoutingswerk eventueel wel voelen, want ik weet niet hoe ze dat met City in gedachten hebben.

  Lokale jeugd is denk (hoop) ik een ander verhaal. Dat zijn jeugdscouts, daar hebben Brouwers en Toto niet zoveel mee te maken volgens mij.

  0

  0
 • seno
  31 mei, 2016 - 13:56

  Jezus wat triest. Kunnen we echt niet leren voor een duurzame toekomst met nac. Met alle respect voor de samenwerking met city. Maar als het binnen 4 jaar geen vruchten afwerpt (voor hun )wat dan? Heb je heel je eigen structuur weg gegooid en aangepast voor niks. Kunnen de sponsoren nu niet opstaan en het behoud van eigen jeugd,opleiding en scouting beschermen. Ik snap de wil om snel terug naar het hoogste niveau terug te keren maar niet ten koste van alles. Maar zie het stukje voor stukje kapot gemaakt worden. Zonde

  0

  0
 • jasper
  31 mei, 2016 - 13:59

  Liever in de Juup met Van Bezooijen, El Allouchi, Damen en hopelijk een paar van de oudere garde Bredanaars, dan in de Eredivisie als Vitesse.

  Laten we hopen dat we niet dezelfde weg inslaan als FC Hollywood aan de Rijn.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Breda
  31 mei, 2016 - 14:05

  NAC zal eerst moeten promoveren. Snap wel dat alles daar naar toe gaat. Overigens is Smulders zelf ook een goede scout.

  0

  0
 • Rbull
  31 mei, 2016 - 14:12

  Als je hierdoor de komende jaren kan overleven, dan heb je denk ik geen keus. Dan kun je het beste gebruikmaken van de mogelijkheden die City je bied.

  0

  0
 • gedoe
  31 mei, 2016 - 14:15

  Mja, over dat we nu spelers krijgen die geen binding hebben met NAC en vreemdelingenlegioen….
  Ik zie geen verschil met de afgelopen seizoenen; wat voor binding hadden Falkenburg, Poepon, Fernandes, Mulder en noem er zo nog 40 op dan met NAC?

  Ik zie ook het liefst jongens uit de regio die een binding hebben met de club. Maar het is geen 1992 meer….

  Laten we realistisch wezen: als ze écht kunnen voetballen, spelen ze in een grotere jeugdopleiding (feyenoord, psv, zelfs willem2?).
  Dus wat heb je dan liever:gematigd getalenteerde jongens met een zachte G? Of (voor NAC begrippen) bovengemiddeld getalenteerde jongens die in Manchester niet aan de bak komen.

  0

  0
 • jeroen
  31 mei, 2016 - 14:30

  Jammer voor deze mensen. Maar het is de tering naar de nering zetten. Laten we ons dat eens realiseren. Clubliefde, spelers uit het lokale, wakker worden, dat is uit vervlogen tijden. 2 assisten van dat profiel en een paar pseudovedettes van dat profiel op het veld, hoe ver zijn we daar meegekomen gelet op waar we nu staan? Dat roepen we al jaren dat we dat willen maar schiet dus niet op. Tijd voor ern nieuwe wrg, het kan ook niet anders. Het moderne voetbal heeft andere, met name financieel gedreven kaders. Wil je lokale helden zien, ga dan lekker bij je lokale dorps-, amateurclub kijken (met alle respect). Jonkies of city-huurlingen willen ook verder en bij goede coaching hebben die ook de gewenste noad spirit, en staan we daar hard voor te juichen. Dit aangevuld met de ervaring van stam en gorter, of een paar andere cracks, en het moet kunnen. Beetje vertrouwen in Smulders en de deal met City. Heb ik volledig!

  0

  0
 • RV
  31 mei, 2016 - 14:35

  @ gedoe

  Die laatste is een hele simpele vraag met naar mijn idee een simpel antwoord: namelijk een gematigd getalenteerd elftal uit eigen regio.

  Je moet je eens voorstellen dat je vijftien jaar bent en vanuit Afrika naar een gigantische club in Manchester gaat om vervolgens in Zundert te gaan trainen bij een eerste divisie club in Nederland. En dan ook nog eens bij een gecompliceerde club waar ze je pas respecteren als je de mouwen opstroopt en de buitenspeler over de zijlijn jaagt.

  Dat vergt een hoop aanpassingsvermogen en als je dan 5 tot 6 van dit soort spelers moet laten inpassen dan heb je wel een hele goede trainer nodig die dat kan bolwerken. Dijkhuizen is daarvoor op mentaal en sociaal vlak veel en veel te beperkt. Peter Bosz kon dat bij Vitesse maar het is na zijn vertrek wel gebleken dat talent helemaal niets zegt over prestaties. Vitesse werd 9e dit jaar met al dat zogenaamde talent.

  0

  0
 • Donadoni
  31 mei, 2016 - 14:48

  Waarom dan wel met een E-team gaan starten? Wie gaat die spelletjes daarvoor dan Scouten volgend jaar?!? Ten eerste is een eigen E-team bij nac compleet zinloos, ten tweede kost het gewoon veel geld. Zinloos!?

  0

  0
 • Toontje
  31 mei, 2016 - 14:51

  Je kunt niets meer als NAC zijn…je hebt niets meer te willen/ eisen zonder geld….we worden volledig afhankelijk van anderen.

  0

  0
 • NAC man
  31 mei, 2016 - 15:08

  De nieuwe NAC e1 zijn inderdaad gescout op spelers uit Breda Oosterhout en dorpjes er rond die echt voor NAC Willen voetballen !!
  Daar gaan ze het NAC DNA in duwen en dat gaat je basis worden ,

  Wat ik begreep komt er een trainer op die heel ze leven al NAC speler jeugd heeft gedaan en nu een voetbalschool heeft en al 25 jaar op tribune zit en ik begreep met een NAC tatoo een echte naccer met verstand van spelletje dus allemaal niet zo negatief

  0

  0
 • Wanny
  31 mei, 2016 - 15:19

  Dit heeft met de jeugdopleiding niets te maken. Die E1 wordt erin gebracht omdat nu de talentjes veelal al weggehaald zijn door andere profclubs die wel een E hebben.

  Dan kun je zeggen dat die echte goede talenten uiteindelijk toch bij PSV of Feyenoord terecht komen, maar de categorie daar net onder is voor NAC wel heel interessant. En bij die categorie moet je zorgen dat je concurrerend bent met bijv. Willem II en RKC. En af en toe zal er misschien ook een toptalent zijn dat wel bij NAC blijft tot ie doorbreekt, zoals Gudelj.

  0

  0
 • maarten
  31 mei, 2016 - 15:21

  Paniek, peeuw peeuw. Laten we gaan oordelen achteraf en niet vooraf.

  0

  0
 • arie
  31 mei, 2016 - 15:25

  Dit gaat helemaal de verkeerde kant op!
  Terug naar de basis!
  Identiteit van de club terugvinden!
  Met de dingen die ik hoor na de overeenkomst met City krijg ik een helemaal naar gevoel bij het nieuwe seizoen en de nabije toekomst!

  NAC VERLOOCHEN JE IDENTITEIT NIET!

  0

  0
 • Judge M.
  31 mei, 2016 - 15:26

  “Maar waar ik me meer zorgen over maak, is over de jeugd.”

  Ik ook Addy! Spelen al jaren tegen amateurclubs ipv jeugdeftallen van de grotere profclubs en kunnen zodoende nooit op niveau komen om fatsoenlijk door te stromen. Als dan Tobiassen ook nog zou vertrekken dan zie ik het helemaal somber in.

  En gaat de jeugd voortaan dan ook bij City trainen? Kom op zeg!

  0

  0
 • De Lange
  31 mei, 2016 - 15:43

  Die laatste alinea …..is misschien beter als je voor de voorbereiding weet wie er komt,kun je daar de voorbereiding mee in of uh ….

  0

  0
 • Karel
  31 mei, 2016 - 15:44

  De neergang gaat maar door…. Waar gaat dit eindigen? Bij de amateurs?

  0

  0
 • MB
  31 mei, 2016 - 15:45

  hhmm een hoop hebben het er maar over een elftal die binding heeft met de club.? 25 jaar geleden was dat misschien zo maar de centen zijn belangrijker. Kijk b.v. alleen al naar Seuntjens, Gorter, Stam. Jongens uit de omg. maar weg zijn ze en een paar jaar later op hangende pootjes weer terug. Die van City willen ook hoger op en hun droom achterna reizen om in hun 1e elftal van City als basisspeler te komen. Als ze dan in de Juup niet mee kunnen staan ze ook bij City zo buiten dus die willen wel knokken.

  0

  0
 • Ben
  31 mei, 2016 - 15:52

  Hoeveel talenten zijn er doorgebroken…..480 wedstrijden bezocht, resultaat? Goede stap ben ik van mening.

  0

  0
 • Baske
  31 mei, 2016 - 15:56

  Lees op FB dat oud trainer Hans Verel (ongeneeslijk) ziek is. Een trainer onder wie eind jaren 80 NAC na donkere jaren de weg naar boven weer wist in te slaan. Ken hem ook persoonlijk en wie weet kan BSR er een topic aan wijden met steunbetuiging. Denk dat hij dat enorm waardeert en sterkte uit put.

  0

  0
 • Cor Taxi
  31 mei, 2016 - 15:58

  @Oma.Ga is effekes kijken in je brievenbus!!.Ik heb net wat batterijen voor je Dildo,en wat kukident voor je gebit in je bus geplemt!!!Fijne avond.

  0

  0
 • Tummus2433
  31 mei, 2016 - 16:17

  Raar raar een profclub zonder scouting zijn we dan enigste nu in nederland zonder scouting,wie gaat er nu kijken naar talenten bij amateurclubs zo zijn gudelj en seuntjes ook bij nac gekomen,als we moeten bezuinigen gaat de directie van nac ook geld inleveren dan daar spreekt niemand over

  0

  0
 • Korneev
  31 mei, 2016 - 16:20

  Ik maak me meer zorgen over deze alinea:

  Wie er van City naar NAC komen is overigens nog niet helemaal duidelijk. “Voor het eind van de voorbereiding moet duidelijk zijn welke spelers er vanuit Engeland komen”, zegt Hans Smulders.

  Dus je gaat weer een voorbereiding in met een niet complete selectie??

  0

  0
 • D'n Beuk
  31 mei, 2016 - 16:32

  Op elke speler die de afgelopen jaren is gehaald werd er hier volle bak kritiek geuit , gaan we met city samenwerken is er paniek en kritiek, moeten er scouts weg dan is er kritiek.
  Uros Matic kwam van Benfica B en werd compleet afgebrand want dat kon nooit iets zijn(niemand die hem ooit had zien spelen) , nu gaat ie weg en vinden we het met z’n allen jammer.

  Laten we nu eerst eens met z’n alle realistisch naar de voetbalwereld van vandaag gaan kijken en dan kom je al vrij snel tot het besef dat NAC totaal niks te besteden en dus te wensen heeft.
  dan moet je keuzes gaan maken en als je dan een goede deal met City kan sluiten waardoor je spelers tot je beschikking krijgt die je als NAC zijnde never nooit kan permitteren dan is dat zeker de moeite waard, want de romantische kant is allang en breed om zeep geholpen door de commercie, sjeiks en arabieren., de supporters mogen dan nog proberen om er met een against modern football blik naar de club te kijken de beleidsbepalers moeten een strategie uit zetten die verstandig en goed voor de club is en niet regeren op emoties

  0

  0
 • Dutchbird
  31 mei, 2016 - 16:39

  Hoewel het echte voetballiefhebbers met een NAC hart zijn ben ik niet onder de indruk van het potentieel aan nieuwe talent dat onze scouts hebben ontdekt voor NAC. Ik vrees dat ook Smulders niet onder de indruk is geraakt.

  0

  0
 • henk
  31 mei, 2016 - 16:42

  De jeugd scouts blijven gewoon. Ondanks dat een aantal bovenstaande roeptoeters anders beweren. Zolang workaholic Smulders bij NAC rondloopt is zijn scouts voor het 1e niet noodzakelijk. Toch vind ik dit een onbegrijpelijke actie. Hap snap beleid. Ik snap niet dat de directie hier in meegaat.

  0

  0
 • Kipiani
  31 mei, 2016 - 16:58

  Ook de afbreker bouwt op. Misschien niet allemaal, maar Smulders is er wel voor in staat. Als er maar geen PSV duveltje om het hoekie komt straks ?????? Als Stam gaat, Robert Braber onmiddellijk erbij !

  0

  0
 • RV
  31 mei, 2016 - 17:23

  @ D’n Beuk

  Het gaat hier niet om het beoordelen van een individuele speler (zoals Matic) maar om het beoordelen van het beleid wat er gevoerd wordt. Vroeger waren we kritisch naar de beleidsmakers en nu moeten we alles zomaar accepteren en afwachten of het goed komt? Dat past eigenlijk helemaal niet bij NAC.

  Het gaat hier juist niet om de romantische kant, ik sta namelijk ook driehonderd procent achter iedere speler die een geel shirt aan trekt.

  Maar het is een feit dat we geen sluitende begroting kunnen draaien zonder transfers en dat zal dit jaar alleen maar moeilijker worden. Dan zul je de club moeten opbouwen en lokaal (Benelux) heel goed moeten scouten, de juiste vissen uit de juiste vijver halen en een TD moeten hebben die over het juiste netwerk beschikt om ook enigszins ervaring binnen te halen.

  Feyenoord heeft zich zo weer uit het dal weten te trekken.
  NAC moet ook in staat zijn dat (binnen alle beperkingen en op kleinere schaal) te realiseren.

  Feit is nu dat City talenten de voorkeur gaan krijgen (omdat er allerlei derde belangen zullen zijn) boven onze eigen jongens terwijl die juist wél enige transferpotentie vertegenwoordigen op het veld.

  0

  0
 • Simpel
  31 mei, 2016 - 17:29

  Iemand die zich terugverdient wordt nooit weggestuurd. Dus als ze ook nog bijna gratis zijn dan zal de kwaliteit een reden zijn.

  0

  0
 • Henri
  31 mei, 2016 - 17:38

  Enkele interessante tegenstrijdige verklaringen. De scouts zeggen het bijna pro deo te hebben gedaan. Voor NAC is het een bezuiniging. Smulders laat wel duidelijk merken hetgeen hij in een interview al aangaf een einzelgänger te zijn. Op zich geen goede situatie. Wat als hij om wat voor reden dan ook wegvalt voor langere tijd of vertrekt naar een andere club. Zo bouw je geen organisatie op Justin Goetzee, je maakt het allemaal erg kwetsbaar op deze manier. Ook het totaal afhankelijk worden van MC is geen positieve ontwikkeling. Nu krijgt NAC aan het eind van de voorbereiding de afvallers van MC in huis. Eind voorbereiding, dus vlak voor de start van de competitie is pas alles compleet. Slecht voor groepsprocessen die zeker noodzakelijk zijn als je met een bijna compleet nieuwe groep gaat beginnen.
  Ik hoop dat er binnenkort iets op het aandelenvlak gaat gebeuren want op deze wijze zie ik er steeds minder heil in moet ik zeggen.

  0

  0
 • zagge
  31 mei, 2016 - 17:54

  Wat een gemeut allemaal!! NAC is allang niet meer wat er op het veld staat! NAC is de supporters! Dat gemeut over kunnen identificeren met echt NAC spelers…kom op zeg! Ronnie Stam werd volledig afgepast en bakte er ook helemaal niks van.. Kenny vd Weg een echte NAC speler maar voetballen kon hij niet echt.. Gorter bakte er niks van en weg ermee werd er geroepen.. enz enz!!!!

  Ga je kijken naar het verleden en de roep van velen naar het verleden dan waren de ‘echte” NAC spelers vaak buitenlanders… als voorbeeld Graham Arnold, Glenn Salmon.. spelers die oorlog maakten en tot het gaatje gingen.. Amoah had in zijn eerste periode ook veel fans.. Steward los van het Willem2 verhaal ook veel laten zien.. enz enz…

  NAC is de supporters en dat maakt nou net het verschil met al die andere clubs zoals Vitesse!!!! Denken jullie nou echt dat NAC de identiteit verliest als we wel eens gaan winnen en dat dan mede door gasten uit het buitenland die kunnen ballen en zich keihard inzetten?

  Ik lees hier ook vaak een nieuwe trent over CULT spelers… wat we daar nou allemaal weer voor voldoening uit krijgen,,,,? Kenny is cult.. Brandts is CULT… enz enz.. hou toch op!

  Als de scouting en de regio geen fatsoenlijke spelers oplevert en ManCity scout voor NAC een tweede Graham Arnold dan moet je eens kijken hoe snel alle supporters blij zijn met ManCity scouting. Ik wel in ieder geval.

  Zolang wij NAC zijn en de technische staf heel duidelijk maakt aan ManCity dat er ook NOAD spelers moeten komen dan kan het alleen maar beter worden. Weg met de salonvoetballers. En natuurlijk top als er in de regio dat soort spelers rondlopen maar die zal NAC heus wel spotten.. (hoewel wanneer is de laatste gespot door de scouting..?)

  WIJ ZIJN NAC nu nog de spelers die daarbij horen!

  0

  0
 • Chapuisat
  31 mei, 2016 - 18:01

  Voor het eind van de voorbereiding moet duidelijk zijn welke spelers er vanuit Engeland komen”, zegt Hans Smulders………………..

  Dus kunnen we beter niets voorbereiden ??????

  0

  0
 • Peer11
  31 mei, 2016 - 18:06

  Zie geen probleem. Scouting is bij NAC al jaren ver onder de maat. Daarnaast hebben we letterlijk geen cent te makken, dus een prima bezuiniging. Paar gasten met karakter, ervaring, leidinggevende kwaliteiten en NOAD in de as van het veld, aangevuld met de gratis talenten van ManC en wellicht dat er een paar jongens uit eigen opleiding kunnen aanhaken. Veel minder dan de afgelopen jaren kan het niet worden.

  0

  0
 • Coen
  31 mei, 2016 - 18:11

  Drie zimbabwanen twee congolezen en drie iraniers in NAC 1 volgend jaar. En vitesse krijgt 25 jarigen die klaar zijn voor het grote werk. Geen 18 jarigen die net komen kijken. Een schande is het…

  Haal gewoon goede spelers uit de juup league aub. En vul dat aan met 1 max 2 talenten uit Engeland.

  Dus unal houden.
  En naah: Strik er om en inruilen voor een ander

  0

  0
 • Jon
  31 mei, 2016 - 18:15

  Juist de Brabantse / Bredase jeugd is vooor mij de reden om bij NAC te kijken. Dat doe ik dan ook al 35 jaar. Een vreemdelingenlegioen kan me gestolen worden. Dan voortaan lekker thuis op vrijdagavond! Hoe dom kun je zijn om de clubmensen op die manier bij het grofvuil te zetten!

  0

  0
 • HupNac!
  31 mei, 2016 - 18:17

  @zagge : perica was toch ook best cult?

  En niet zozeer cult maar voor unal staan we ook al na 1 wedstrijd op de banken met z’n allen

  0

  0
 • ome cor
  31 mei, 2016 - 18:43

  Wat heeft ons scoutingsapparaat concreet voor sterren opgeleverd ?
  Als Ton Cornelissen ons nu een spits had bezorgd die er in de eerste divisie 35 inschopt voor NAC à la…..eh……Toto Cornelissen in 1990/91, dan was het een super scout geweest.

  Als je ziet wat NAC de afgelopen 2 seizoen heeft gepresteerd en welke spelers zich dankzij het scoutingsapparaat hier perfect ontwikkelen dan is de beslissing van de club toch best te billijken ?

  0

  0
 • Freek
  31 mei, 2016 - 19:21

  Onze held en TD geeft eigenlijk aan dat hij alles uit handen geeft en City alles laat bepalen. Mag ik dan weten wat het nut is om de heer Smulders aan te houden? Hij wordt een spreekpop en doorgeefluik van de City group.
  Een toevalligheidje waar hij zich achter kan verschuilen, hopen op wat versterkingen vanuit Manchester die nooit kapitaal gaan opleveren. Als het ware hetzelfde als investeren en verbouwen in een huurwoning! Deze constructie geeft maar weer aan hoe het beleid van NAC er uit ziet, de korte termijn. Er wordt met geen woord gesproken over het versterken en investeren in de eigen Opleiding. Als ik als jeugdspeler voor NAC gevraagd werd dan pastte ik lekker, de kans op NAC 1 is 0,0 met deze Manchester deal. We hebben weer een clown aan het tecnhisch bewind die het allemaal beter weet. Maar beste mensen mocht het toch anders uitpakken dan verdwijnt deze passant met de noorderzon NAC achterlatende met een mooie erfenis……Ik vrees ook voor een Vitesse cultuur in Breda…bah bah

  0

  0
 • NOAD
  31 mei, 2016 - 19:25

  Ik heb Hans Smulders gesproken op Twitter vandaag, hij zit op het moment in het vliegtuig richting Engeland om weer bij de Man City jeugd te gaan kijken en te overleggen. Toen vroeg ik hem of we niet een soort speelbal van City worden als zij alle scouting op zich nemen, maar toen antwoordde hij dat ze lokaal en nationaal de scouting zelf al hebben gedaan en dit ook zelf zullen blijven doen.

  Ik weet niet hoe het komt maar deze man zijn hoop en enthousiasme werkt aanstekelijk op mij, en ik vertrouw hem erin dat hij iets moois kan wegzetten bij NAC.

  Hup NAC!

  0

  0
 • scheppioni
  31 mei, 2016 - 19:31

  Triest !! allemaal als gevolg van ….. !
  @ Gedoe
  Ik kan me wel in je woorden vinden !
  @ Cor Taxi
  Maak om nou niet nog wilder met je wilde kale look hahaha !
  @ Korneev
  Tsja en dan hebben we ook weer meteen het jaarlijks terugkom probleem, ook weer onder Marinus “geef ons even twee maanden om ingespeeld te raken”, om echt gefrustreerd van te worden !
  Het leven van een ‘NaCCer’ gaat niet altijd voor de wind, bij lange na niet altijd zeg maar !

  0

  0
 • Balopdak5...traaie
  31 mei, 2016 - 19:39

  Via Schiphol op weg naar Manchester. Belangrijke trip om NAC-beloften naar Breda te halen. Zin in. #NACpraat
  Was getekend Hans Smulders, dus gaat het zelf doen

  0

  0
 • Ennapjseejer
  31 mei, 2016 - 19:54

  Ik heb sinds de mislukte promotie alleen nog maar slecht nieuws gehoord en een hoop geblaat dat t allemaal wel weer goed komt ( zoals de afgelopen jaren) En wederom een dubbelfunctie? Hoevaak moet de ezel nac zich aan dezelfde steen stoten? Goetzee heeft t dan misschien financieel op de rit gekregen, maar sportief gezien is t allemaal korte termijn en paniekvoetbal. En die MC deal begint voor mij steeds onheilspellender te worden. Ik voorspel een zware zomer voor de nac-supporter

  0

  0
 • Dave
  31 mei, 2016 - 20:04

  Niet om het 1 of ander maar wanneer heeft NAC voor het laatst een echt briljantje uit de hoge hoed getoverd die voor veel geld weg ging? 480 wedstrijden gezien maar niets opgeleverd blijkbaar, dan ben je dus geld aan het verspillen.

  0

  0
 • Spion
  31 mei, 2016 - 20:14

  Zagge verwoord het prima!!

  0

  0
 • Helter
  31 mei, 2016 - 20:22

  LUISTEREN EN LEZEN

  AAN DE JEUGDSCOUTING WORDT NIET GETOORND!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  31 mei, 2016 - 20:33

  Ik snap niet dat iedereen zo reageert. Prima zet totaal geen meerwaarde. Wat moet je er mee in deze tijd laatste speler die NAC gekocht heeft is Tim gillesen geweest.

  0

  0
 • pierre
  31 mei, 2016 - 20:46

  ik snap de negatieve reacties niet van iedereen. Wacht gewoon af wat er straks gaat komen. mijns inziens krijgen we komend seizoen een selektie die er voor 100 precent voor gaan. Ook die jeugdspelers van manchester city willen zich bewijzen.. Beter dan die vol gevreten zg vedetten. .Ik heb er er vertrouwen in in ieder geval. hup nac

  0

  0
 • Boz
  31 mei, 2016 - 21:06

  ben ik de enige die donkere wolken aan ziet komen? Ben nooit liefhebber van deze zogenaamde deal met city geweest. En nu gooien we alles overboord en gokken blind op city. want ze zeggen zelf hard op “we weten niet wat we krijgen, hoeveel we krijgen en wanneer we krijgen”
  Maar het komt allemaal helemaal goed. Maak je geen zorgen om het feit dat eigenlijk heel de voirbereiding onzin is. Want waarom zouden we ons druk maken, tegen het einde van de voorbereiding komen de spelers.
  Als er dan dadelijk 6 spelers vsn city in het veld staan, dan is de meerderheid niet van ons, kunnen we dan ook niet beter de beslissingen daar laten nemen. Schilt ons een dure directie en kunnen we dat geld bij een speler leggen.

  0

  0
 • Cor Taxi
  31 mei, 2016 - 21:14

  @Scheppi.Oma belt net.Ik moet er weer heen.Batterijen zijn weer leeg.Kan kloppen hoor.Ik heb onze Tilburgse Oma al 8 uur niet gehoord.Man man man.

  0

  0
 • D'nBeuk
  31 mei, 2016 - 21:18

  @RV
  Ben het helemaal met je eens.
  Ik gaf Matic alleen maar aan als voorbeeld om aan te geven hoe snel men hier hun mening klaar heeft, NAC is natuurlijk ook geen Feyenoord ( ook Vilhena vertrekt transfervrij) en zal dus ook wel ergens creatief moeten zijn en met goede partners samenwerken, er is hier nu al gelijk een hoop paniek terwijl Smulders nog geen speler aangetrokken heeft, er zijn/gaan een boel spelers op de loop omdat NAC in de Jupiler League blijft voetballen, persoonlijk vind ik dat totaal niet erg omdat die jongens NAC ook niet naar een hoger niveau gebracht hebben, het voordeel is dus dat Damen , van Bezooijen en El Allouchi een kans gaan krijgen, er zullen nieuwe spelers komen op contractbasis die waarschijnlijk ook transfer opbrengsten kunnen opleveren en dan zullen er de verwachte talenten van City komen waardoor er uiteindelijk gewoon weer een selectie op het veld zal staan die zal moeten gaan strijden om de bovenste plaatsen.
  Afgaande op het werk wat Smulders bij Fc Eindhoven geleverd heeft , heb ik voldoende vertrouwen in de man dat hij de juiste spelers zal halen die volle bak en met de nodige dosis NOAD op het veld zullen staan

  0

  0
 • Braze
  31 mei, 2016 - 21:27

  Dit is geen geldkwestie,maar een beleidszaak. De scouting was en is tot vandaag bij NAC een bijzaak en daardoor ondermaats.Zie vorig seizoen toen Maaskant met kunst en vliegwerk een selectie bij elkaar graaide en later in de winterstop moest er repareerwerk verricht worden.Weinig professioneel allemaal. Een seizoen eerder met Gudelj van hetzelfde laken een pak. Ad hoc beleid dat niets dan ellende opleverde.
  Ik vertrouw er op dat Smulders een duidelijke structuur opzet waardoor NAC altijd over een kwalitatieve selectie beschikt .Ik neem aan dat iedereen die voor niks een kanjer van een speler bij NAC binnenbrengt ook welkom is .
  Vraag: Wat coördineert die Hans Vergeer eigenlijk?
  Bepaalt Smulders nu alleen het beleid en hoe zit Goetzee in dit verhaal? Wat vinden de RvC en de aandeelhouder?Wordt het beleidsplan nu findamenteel bijgesteld?

  0

  0
 • de muzikant
  31 mei, 2016 - 21:36

  Had het beter gevonden als NAC willem II opzij had gezet.

  0

  0
 • Tvb
  31 mei, 2016 - 21:49

  Na 5 seizoenen kommer en kwel is het tijd voor wat anders lijkt me. City talenten aangevuld met karaktervoetballers als van diermen , Leemans (jong PSV ) etc kan best wat worden. Smulders kan nu wat laten zien wat hij in huis heeft!

  0

  0
 • Tjonge das schrikken
  31 mei, 2016 - 21:50

  Man man…… Lekker met zijn alle achter de directie en RVC aan blijven lopen! De nieuwe (geel/zwarte olifant) weg die we twee en een half jaar geleden zijn ingeslagen heeft ons gelukkig al veel gebracht!! Goed doordacht plan/ beleid.

  Beste suporters van Nederland. Vroeger gingen we nog wel eens op de baricade. Lijkt wel of we lamgeslagen zijn en leidtzaam de afgrond in lopen. Op een paar naivelingen, die denken dat we op de goede weg zijn, na dan.

  0

  0
 • pierre
  31 mei, 2016 - 22:03

  tjonge

  jou als pessimist moeten we in de fvc hebben met je negatief gezwam

  0

  0
 • pierre
  31 mei, 2016 - 22:04

  r

  0

  0
 • pierre
  31 mei, 2016 - 22:10

  laten we met z n alle hopen dat er een selectie komt met spelers die zich willen bewijzen en er voor zorgen dat we komend seizoen weer meedoen om promotie. Ik heb al het vertrouwen in het huidig bestuur

  0

  0
 • am
  31 mei, 2016 - 22:10

  Op zich prima te verdedigen denk ik. Laatste jaren is er ook niks uitgekomen. Daarom logisch dat er een andere weg wordt ingeslagen. Bespaart bovendien geld. We hebben in deze situatie nou eenmaal weinig keus.

  0

  0
 • ome cor
  31 mei, 2016 - 22:27

  Wij zeiken wel heel vroeg he?
  Het nieuwe seizoen moet toch nog beginnen?
  Hier huilt men alsof we al acht wedstrijden verloren hebben.

  Negatief zootje

  0

  0
 • Fred
  31 mei, 2016 - 22:36

  Smulders weet precies waar hij mee bezig is , die man is 24 uur per dag met voetbal bezig .
  Het is jammer als er scouts af moeten vallen , maar Smulders heeft het altijd in zijn eentje gedaan gebruik makend van zijn groot netwerk.
  Ik heb er wel vertrouwen in .
  Ben wel benieuwd of hij zich weer met Naah laat afschepen , of hij daar al dan niet intrapt zal veel duidelijk maken of spelers van dat kaliber, ik ben echt benieuwd .

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  31 mei, 2016 - 22:41

  Ik ben toch bang dat veel supporters gaan afhaken nu we een satelietclub van City worden. Eigen jeugd geen kans meer, elke jaar andere huurlingen. Inderdaad zoals hierboven terecht wordt geschreven, we worden een 2e Vitesse. Maar dan wel een niveau lager.

  0

  0
 • Tjonge das schrikken
  31 mei, 2016 - 22:41

  Wel geestig.
  Retourtje Manchester en hotelovernachtingen zijn duurder dan een jaar lang reiskostenvergoeding scouts.

  0

  0
 • Hansleur
  31 mei, 2016 - 22:45

  De scouts die weggaan waren puur voor het eerste elftal. De scouting voor jeugdopleiding verandert niets aan

  0

  0
 • nachoreca
  31 mei, 2016 - 22:56

  Lekker belangrijk… ik zie al minimaal 4 jaar onevenwichtige selecties van het eerste tot de jeugd, we hebben de liquiditeit niet om iets te doen in die richting en hans smulders wordt goed betaald om wat spelers aan te trekken. ….soms vraag ik me serieus wel eens af waarom een td van een club als nac Breda fulltime time in dienst is? Hij staat bijna altijd letterlijk langs de zijlijn zonder knaken…en wij zitten er zonder resultaten. ….

  0

  0
 • chris
  31 mei, 2016 - 23:57

  Ben benieuwd of ik straks nog iets met nac zal hebben… Dat ik dat ooit zou zeggen. Ieder jaar 11 andere huurlingen op het veld (hopelijk chargeer ik) ga ik niet trekken… Pakweg 3-4 echte versterkingen, prima. Maar verder gewoon nederlandstalige jongens als het even kan….

  Vitesse is echt het grootste schrikbeeld wat er bestaat… Dat nooit!

  0

  0
 • Zagge
  1 juni, 2016 - 00:09

  Handig te weten voor eenieder die bang is dat NAC een vreemdelingenlegioen van ManCity krijgt..
  Volgens mij krijgen we er 5.. Unal en Naah zijn er al dus er komen er maar liefst nog 3 bij op een selectie van 19 man? De vreemdelingen die komen zullen vooral vervangers van zij die al vetrokken zijn zijn. Daar vat weinig aan te doen lijkt mij zo.

  Succes bij ManCity haal een paar goeie gasten deze kant op! Oh ja.. Voor eenieder die bang is dat we geen volwaardige selectie hebben om te oefenen.. Hans gaat er nu 3 in een keer ophalen..

  0

  0
 • Ert
  1 juni, 2016 - 07:24

  Wat heeft ons scoutingsapparaat nu allemaal gebracht, zeker de afgelopen jaren? Dat is wat ik weleens zou willen weten. Mij staat bij dat sommige spelers middels een dvd’tje zijn aangetrokken. Uit de jeugd komt ook geen fatsoenlijke speler, dus ja, waarom zou je in de huidige vorm verder gaan? Wat overigens niet wegneemt dat ik het klote vind dat er mensen eruit gebonjourd worden…

  0

  0
 • badeend
  1 juni, 2016 - 07:52

  Het is bijna knap hoe er op ieder nieuwsbericht negatief gereageerd wordt hier. Bijna, want het gebeurt al zo lang, dat het niemand nog kan verrassen.

  Zoals hierboven ook al meerdere malen gezegd – de scouting bij NAC is altijd een zooitje geweest. Onder Van As gebeurde er niets tot hij zijn klapper open sloeg en Boussaboun weer belde. Daarna werd een begin van de grote schoonmaak ingezet, waar we nog steeds mee bezig zijn. Het kan toch niet waar zijn dat een ‘professionele’ (…) BVO als NAC geen scoutingsrapporten heeft?

  Wat die scouting nou precies heeft opgeleverd in de laatste 10 jaar….

  Overigens, liever 4 gretige talenten in de basis dan figuren als De Zeeuw (alleen in zijn eerste 2 wedstrijden van waarde, daarna ouderwets acterend als volgevreten vedette), Zschüschen, Borahsasar, en zo zijn er nog wel een paar.

  0

  0
 • buurman
  1 juni, 2016 - 08:24

  Weet niet goed wat hier van te denken. Je snijdt kosten weg (volkomen te begrijpen nu we in de juup blijven) en dan ga je dus snijden waar eigenlijk geen kosten zitten (Toto en Bouwmeester deden het werk nagenoeg vrijwillig.) ??
  Als je wilt snijden moet je afscheid nemen van Vergeer, die kost geld, en die coördineert nu iets dat niet meer hoeft te worden gecoördineerd want zijn scouts zijn weg. Tsja….

  Tevens worden we wel heel erg afhankelijk van het City verhaal.

  Van de andere kant heb ik vertrouwen in Smulders al ligt alles wat hij bij NAC moet gaan presteren een niveau hoger dan bij eindhoven.

  Betreffende scouting ; je zoekt naar een speld in de hooiberg en dus moet je……….. blijven zoeken. Maar het is heel moeilijk in die wereld. Frenky de Jong heb ik getracht warm te maken voor NAC (hij kwam me iedere maandagochtend zijn doelpunten op zijn mobiel laten zien) maar die had met zijn 14 al getekend bij psv. Zelfs w2 waar hij balde was te laat.

  De kritiek dat er bij NAC niets door komt kan ik niet helemaal volgen. Gudelj- Seuntjens-Schalk- v.d. Weg- Bezooijen en Damen zijn toch, in meer of mindere mate, doorgekomen ?

  Kortom; ik moet nog zien of dit verstandig is.

  0

  0
 • 7Hills
  1 juni, 2016 - 09:01

  Zoals op DeRat goed uitgelegd:

  Er waren 4 scouts voor 16 eerste elftal spelers, beetje overdreven. Dus dat je daarin snijdt lijkt me prima, zeker nu je in het systeem bij ManCity kan kijken naar scoutingsrapporten van spelers die meerdere malen bekeken zijn maar waarvan City niet verwacht dat het wereldtoppers worden. Maar dus wel prima spelers voor NAC kunnen worden…gebruik maken van en meeliften op de mogelijkheden van City, en toch je eigen spelers die bij NAC passen uitzoeken zodat je je eigen identiteit bewaart. Prima oplossing denk ik zo

  0

  0
 • Zie DeRat
  1 juni, 2016 - 09:04

  Bovenstaand stuk gaat voorbij aan een wezenlijk deel van de essentie: beide heren scouts doen hun werk niet voor de jeugdopleiding. Brouwers en Toto scouten oudere jongeren. Aan de jeugdopleiding wordt dus niet getornd.

  Tim Gilissen en Eric Hellemons blijven de jeugdscouting verzorgen, daar verandert niets aan. De scouting voor het ‘eerste’ wordt door Hans Vergeer (de scandinaviekenner) en Hans Smulders zelf geregeld. De tering naar de nering zetten heet dat, want vier man voor 16 spelers is misschien toch echt wel overdreven.

  0

  0
 • SpookrijderNL
  1 juni, 2016 - 09:36

  Wat heb je nou aan een scouting, als je alleen maar “net niet” talenten scout? Kost alleen maar geld, en levert geen zak op. + De echte talenten kiezen toch voor grotere clubs…En dat gelul over “identiteit van de club”…wat is dat dan? Gezelligheid op de tribunes en KUTvoetbal? Laat ze maar eens wat anders proberen, ben benieuwd.

  0

  0
 • Oosterhout3
  1 juni, 2016 - 10:11

  Tsjah…. scouts van het eerste hebben gewoon gefaald de afgelopen jaaaaren……

  Of moeten we vragen waarOm ze ssewakambo, boateng, damcevski, dingsdag en nog 5 van zulke spelers gehaald hebben….

  Nogmaals die gasten mogen met namen komen die ZIJ hebben gescout….. al zal dat lijstje wel heel kort zijn!!
  Als ze willen kunnen ze alles toch kosteloos doen…. als ze veel voor nac over hebben!

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  1 juni, 2016 - 10:53

  Handig als OB Smulders ook laat reageren op de uitlatingen van beide scouts. Hoor en wederhoor heet dat. Nu krijgen we een eenzijdig verhaal voorgeschoteld en doet OB voorkomen alsof NAC haar toekomst al volledig in handen van sheik Mansour heeft gelegd. Oud-spelers zijn wel belangrijk voor NAC dus ik hoop dat de helden van ’73 en ’91 enigszins bij NAC betrokken blijven, zij het niet op de pay roll

  0

  0
 • Wanny
  1 juni, 2016 - 11:26

  Het is te kort door de bocht dat de scouts geen goed werk zouden hebben geleverd, omdat er een stel krukken is aangetrokken. Wellicht hebben zij genoeg goede namen aangedragen, maar zijn die om wat voor reden dan ook niet gekomen.

  0

  0
 • ennoajseejer
  1 juni, 2016 - 11:36

  “De club gaat zich volledig richten op de kennis en expertise van de City Football Group waar NAC sinds kort deel van uitmaakt.”
  Waar komt die zin vandaan? Is dat een schrijffout of wat?

  0

  0
 • TRuste
  1 juni, 2016 - 11:57

  @Badeend

  Fantastisch hoe jij het altijd verwoord. De leiding is onaantastbaar. Scouting is al jaren een zooitje en zo nog wat zaken die klote lopen, dat weet je al wel te melden.

  Is het niet zo dat deze leiding er al drie jaar zit? Dus verantwoordelijk is voor de zooi die je aangeeft?
  Hoe veel jaar mag die grote schoonmaak volgens jou duren? 10 jaar? (bestaan we niet meer overigens) En wat moet er volgens jou schoongemaakt worden, nog?

  In die drie jaar zijn we 4 TD’s en net zoveel trainers verder. Hoort dit bij het plan?

  In mijn ogen zwalkend en slecht beleid……dus geen beleid………dus geen haar beter als in de tijd van Van As volgens jou. En niet aankomen met dat het financieel nu beter gaat want dat klopt. Aandeelhouders hebben er 3 jaar geleden 4 miljoen in gepompt dus dat is makkelijk. Maar de sponsorinkomsten lopen ook al jaren terug, gelijke trent met het spelersbudget. Een afglijdende schaal dus. Maar goed de communicatie naar de achterban is goed en vaak dus het vertrouwen is hoog. Maar is dit terecht? We zullen het gaan zien. Jammer dat het dan wel eens te laat kan zijn. Kijk nu al uit naar jou reactie dan. Zal wel de schuld zijn van Van As.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  1 juni, 2016 - 12:22

  “Als je liefhebber bent, wil je voetballen”, benadrukt de spelmaker, inmiddels 33 jaar oud. “Ik ben zo’n type. Dit is het mooiste wat er is. Ik sta overal voor open. Ik ga rustig bij een club in de Tweede Divisie spelen, zolang ik maar kan blijven voetballen.”

  Aldus dhr van der Vaart. Claimt top-fit te zijn, maar ook op 30% is hij de beste speler binnen de selectie van het huidige NAC.

  Kan makkelijk mee bij NAC, 6 vingers in de neus. En brengt ervaring in rust met een elftal wat waarschijnlijk gaat bestaan uit een legioen vreemdelingen.

  Waarom niet NAC? Benader die vent voor een avontuur. Nee heb je… ja kun je.. Afin, u weet wel.

  0

  0
 • buurman
  1 juni, 2016 - 12:45

  Leuk idee Los Pollos H.
  Inderdaad proberen.

  0

  0
 • scheppioni
  1 juni, 2016 - 12:52

  @ cor taxi
  Ik hoop voor je dat de ouwe krent wel voor de ritjes betaald, dan kun je dalik nog een belangrijke subsponsor worden van ons aller NAC BREDA !! haha

  0

  0
 • G00ser
  1 juni, 2016 - 13:49

  Van de Vaart? Is dat die man die waarschijnlijk meer salaris vraagt dan ons geheel spelersbudget?

  Wat wel serieus lijkt te worden ….is de opvolger van Jelle, namelijk: Wouter van der Steen.

  0

  0
 • Jopie
  1 juni, 2016 - 14:06

  Als je denkt dat Van der Vaart ooit naar NAC gaat komen kun je beter een andere sport gaan volgen. Dan snap je de logica van het voetbal niet helemaal. Als NAC nou een club was waar hij een verleden mee had a la..

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  1 juni, 2016 - 15:06

  Hij geeft toch echt zelf aan dat hij desnoods in de 2e divisie wil gaan voetballen. Dat is niet iets wat ik verzin.

  Je zou toch je haren van je kop trekken als hij volgens jaar ineens in Doetinchem op ’t veld staat haha.

  Natuurlijk, het is niet heel voor de hand liggend, Vaartje bij NAC, dat snap ik zelf ook wel. Maar het zijn z’n eigen woorden. Waarom zou je als NAC zijnde niet eens gekscherend bellen. Het meeste wat het je kan kosten, is een minuut of 5 van je tijd. Wat hebben we te verliezen?

  Overigens is Holla ook zo’n voorbeeld, die speelt in Engeland ook niet meer en mag daar weg. Is nog niet eens heel erg oud, nog geen 30, meen ik. Kan prima mee bij NAC.

  Holla en Vaartje op het middenveld in Breda!

  Dromen mag hé jongens. Tenminste nog iets om naar uit te kijken, want ik doe al niets dan huilen de afgelopen 4 jaar.

  0

  0
 • Marco
  1 juni, 2016 - 15:56

  nieuwe keeper komt eraan

  0

  0
 • jvt
  1 juni, 2016 - 19:45

  Smulders geeft zichzelf een jaartje of 6 a 7, die loopt dus nog lang rond zonder jaarlijkse evaluatie
  Goetzee, trainer en hulptrainers levert geen salaris in dus moeten er anderen weg en het spelersbudget oplaag
  Het is een soap heren!

  0

  0
 • heksenketel
  1 juni, 2016 - 23:34

  Het scoutingverhaal voelt niet helemaal lekker en ik kan me niet voorstellen dat geld het issue is. Maar Smulders krijgt van mij het voordeel van de twijfel, waarbij ik wel hoop dat hij niet teveel op hetzelfde paard wedt…

  Maar mijn lieve hemel wat zijn er vorig jaar vreemde en onvoordelige contracten afgesloten. Als je als speler een beetje uitgerangeerd bent, moest je proberen bij NAC een contract te krijgen. 2-jarig contract of zo. Gaat het goed en promoveren ze, dan heb je mazzel. Promoveren ze niet, dan mag je transfervrij weg. Kun je geen nieuwe club vinden…dan blijf je lekker. Stelletje dombo’s en mijn handtekening staat er wel onder, maar ik ben niet verantwoordelijk!

  0

  0
 • Frankie
  2 juni, 2016 - 04:23

  Laat Smulders gewoon is zijn werk doen en oordeel dan.
  Nou loopt iedereen elkaar op te fokken zonder enige feiten kennis.
  Belangrijk is wel dat NAC blijft staan voor haar eigen unieke identiteit.

  0

  0
 • buurman
  2 juni, 2016 - 11:00

  Niet iedere supporter kent de historie van NAC even goed.

  In mijn jeugdjaren toverde Speekenbrink plots Frankjewitz en Pogreba uit zijn hoed.
  Ook half het seizoen kwamen Mujkic en Budisic.
  Jaren later stond plots een reus met een baard in Breda; Latchford
  En wat dacht je van ene Mohorovic en Goodlass.
  Jaren later; Bogdanovic en Arveladze.
  En van mij had afgelopen seizoen die Oosterijkse spits mogen komen.

  NAC zal met een jeugdige Juup selectie moeten gaan werken, maar graag daar toch een routinier tussen waar de spelers tegenop zien en wij apentrots op zijn dat hij bij ons speelt. Zo’n kanjer die het leuk vindt om het nog een keer te laten zien aan een enthousiast publiek. Zo’n type waarvoor je naar het stadion komt.

  Los Pollos heeft helemaal gelijk, als we niet meer mogen dromen dan wordt het allemaal veul minder leuk.

  0

  0
 • Marijn Machielsen
  2 juni, 2016 - 20:41

  EINDE indentiteit NAC!!! gelul met bourgondisch en het hele rideltje…….einde volksclub.

  0

  0
 • scheppioni
  3 juni, 2016 - 12:56

  NAC ZAL NOOIT VERLOREN GAAN !

  0

  0
 • karel1
  5 juni, 2016 - 16:56

  Wat hebben die scouts nu de laatste jaren betekend?
  Dus wat zegt t dan.??

  0

  0