Go to Top

Nieuwe column: De Baas

Nieuwe column: De Baas

Het is vrijdag en dus tijd voor de column van Just D.

__________________________________________________________

Hoog bezoek in het Rat Verleghstadion. Behalve de mondiale pers is er ook staatsbezoek. Hoogheid Henk Kesler komt de schaal brengen. De man die NAC pesten tot dagtaak heeft verheven. De grote baas van het vaderlandse voetbal in Breda. Het werkt ontnuchterend. Wedstrijd van het jaar… het zal allemaal wel. Henk Kesler binnen handbereik. Dat is pas spannend.

Ik trek het niet. Om in dezelfde ruimte te zijn met hem. Laat staan in een voetbalstadion. Ons voetbalstadion. Henk Kesler. De man die zichzelf ziet als de Julius Caesar van het betaalde voetbal. Hij op het ereterras en de clubs als gladiatoren in de arena. En begint u maar met strijden. Allemaal voor het genot van de keizer. HFC Haarlem? Het duimpje ging omlaag. Topklasse? Duimpje omhoog. Deze alleenheerser heeft het op een bepaald punt te hoog in zijn bol gekregen en straalt nu alles uit waarom mensen een hekel hebben aan bureaucratie. Als NAC supporter waren er al genoeg redenen om Henk Kesler publiekelijk te stenigen maar een uitzending van Voetbal International was de druppel.

Tussen neus en lippen door meldde het grijze wolkje dat hij werd bedreigd door NAC supporters. Nu zijn NAC supporters niet heilig. Dus het zou kunnen. Tot NAC het nieuws zelf ontkrachtte. De zwaar beveiligde en gepantserde tank waar Kesler zelf dacht in plaats te nemen bleek gewoon een dienstwagen van het lokale taxibedrijf. Omdat je anders niet recht voor de hoofdingang kan uitstappen. Het enige risico dat Kesler loopt is dus een eventuele file. Of een slimme taxichauffeur die de dictator van de voetbalbond onderwerpt aan een toeristische route. Kesler lijkt zijn afscheid wat extra glans te willen geven. Een knallend einde. Als filmster met bodyguards het Rat Verleghstadion betreden. Rode loper. En dan met een donkere zonnebril onder een symfonie van cameraflitsen de schaal overhandigen aan de aanvoerder van zijn FC Twente. Een droom die uitkomt.

Uiteraard zal NAC meneer Kesler met veel egards ontvangen.  Earnest Stewart die nog even een flesje wijn overhandigt. Voor bewezen diensten enzo. Het zou NAC sieren wanneer ze deze gelegenheid echter zouden aangrijpen om Henk middels allerlei ludieke acties uit te zwaaien. Vuurwerk ligt voor de hand. Rookbommetje onder zijn stoel. Een naar lucht happende Kesler is een mooi schouwspel maar ook vrij kinderachtig. Bovendien speel je Kesler daar mee in de kaart. Gaat hij even bellen op de WC. En voor je het weet speelt NAC haar thuiswedstrijden van de playoffs op een rots in Siberië. Nee, beter is het om bijvoorbeeld moeilijk te doen wanneer hij het stadion binnen wilt komen. ‘Heeft u een kaartje? Nee? Ja hoor, iedereen kan wel zeggen dat hij de directeur van de KNVB is. Je ziet er uit als een FC Twente supporter met je nepschaal. Kees! Kees! Kom eens. Ik heb hier weer een combi-ontduiker.’

De aanwezigheid van Kesler zou genoeg reden moeten zijn voor NAC om FC Twente te verorberen. Zonder te kauwen. Hap, slik, weg. Bij een doelpunt direct met de hele selectie naar de hoofdtribune rennen en lekker ongegeneerd provoceren. Vingertje voor de mond enzo. Playoffs binnenhalen zou een mooie bijkomstigheid zijn. Maar om Kesler met natte ogen het ereterras af te zien sjokken. Dat zou een echte prijs zijn. Beeldmateriaal voor een massaal orgasme. 17.000 geelzwarte ejaculaties. NAC – FC Twente. Met recht de climax van het seizoen.

11 Reacties op "Nieuwe column: De Baas"

 • Martijn
  30 april, 2010 - 09:21

  Geweldige Column..

  Geweldige gedachte,
  Kesler voor de poort… Ja, sorry meneer. KEES….KEES…. Ik heb er hier weer een..

  0

  0
 • Jasper
  30 april, 2010 - 09:33

  Geweldige column indd
  Zou wel leuk zijn: Lurling die ff met zijn vinger voor z'n mond naar de hoofdtribune loopt…

  0

  0
 • jannes
  30 april, 2010 - 09:38

  en steek die schaal maar in je reet

  0

  0
 • Hoi
  30 april, 2010 - 09:52

  Sjezus, Just D. waar haal je het vandaan! Echt, tranen van het lachen hierzo. Geweldig, weer een dikke veer in uw bips

  0

  0
 • the cosmic gate
  30 april, 2010 - 10:44

  kijk zulke columns kan ik blijven lezen.
  ik krijg er ook nog meer zin in !

  0

  0
 • jsbreda
  30 april, 2010 - 10:45

  het lijkt me ook mooi als twente kampioen word ze massaal toe te zingen hoeveel respect krijg je dan!

  0

  0
 • Eljé
  30 april, 2010 - 10:46

  Strike!

  0

  0
 • since1912
  30 april, 2010 - 10:53

  fantastische column

  0

  0
 • Prof dr Nakkermans
  30 april, 2010 - 13:12

  Tot nu toe goeie column's!
  Deze is zwak, symboliseert het calimero gedrag van sommige NAC-ers.

  Verder gewoon doorgaan met schrijven!

  0

  0
 • glennacee
  30 april, 2010 - 13:40

  twente zal wel weer met vuurwerk komen. wat ze iedere wedstrijd doen en nog nooit een boete hebben gehad.

  HENKIEEE,,,, heb jij dat vuurwerk gezien? Henkieee,, hedde gij da gezien?

  0

  0