Go to Top

Nieuwe column: Gebrek aan visie en binding

Nieuwe column: Gebrek aan visie en binding

De financiële problemen, de voorstellen voor een jeugdopleiding met Willem II en de verbouwing van het stadion, niet alles loopt momenteel op rolletjes bij de Parel van het Zuiden. Eggy schreef een column/plan van aanpak.

______________________________________________________

Genoeg is genoeg, NU IS DE TIJD DAT WIJ OPSTAAN!

Wij supporters van NAC de kracht en het hart van de club. REVOLUTIE ! Op de barricade niet alleen op internet maar 24/7 zoals we het beleven in de echte wereld. Weg met dit bestuur en met de oneindige overcapaciteit in de burelen van het NAC stadion.

Wel een verbouwing maar niet in het stadion. Er buiten! Een brug over het spoor naar TVC. TVC fuseren met al zijn leden van groot naar klein met NAC. Dit op semi-amateur basis tot aan het belofte elftal van NAC. Op het terrein van TVC en de grasvelden voor Markenhage capaciteit uitbreiden. De Jeugd die er voetbalt, kan dan gelijk van uit school Markenhage/De Rooie panne/tuinbouwschool trainen en terug. Geen extra kosten voor vervoer. Voor zowel de jeugd als het eerste elftal.

Eigen opleiding mogelijk verder uitbreiden met Baronie of Boeimeer waar ook drie verschillende scholen binnen loop/fiets afstand liggen. Dan wel ook met hun fuseren. Spelers kunnen naast het voetbal alles leren wat ze willen. Hebben dus een fantastisch toekomst perspectief. De capaciteit aan vrijwilligers beoordelen en vragen hoe we dit voor Breda nog beter kunnen stroomlijnen/ benutten in het belang van onze gemeenschap. Waar ze hun tomeloze energie lekker in kwijt kunnen.

In het nieuwe bestuur met verantwoordelijk heden op gedeeld als volgt: Twee mensen van de gemeente (sport /financiën), twee mensen uit het bedrijfsleven (marketing/catering met daar in het beheer van alle faciliteiten stadion) en drie mensen vanuit de supporters (clubcultuur/begeleidingsupporters/handhaving orde). Deze laatste groep worden gekozen kandidaten. Binnen het bestuur rouleert de hamer om vergaderingen voor te zitten. Deze groep stelt één directeur die de dagelijkse leiding heeft.

Het bestuur wordt elke vier jaar op nieuw samengesteld precies een maand na de gemeenteraad verkiezingen. Van het bestuur word mi8nmaal 8 uur inzet verwacht elke week. De directeur krijgt een prestatie contract wat na de eerste twee jaar leidt tot een vast contract. Opzegbaar in evenveel maanden als jaren in dienst. Verdient nooit meer dan de Bakenende norm. Het salaris van spelers van NAC mits 5 jaar prof. Ervaring mag niet hoger zijn dan deze norm. Na vijf jaar tot tien jaar max. twee keer deze norm. Na tien jaar of meer max. drie keer deze norm.  Verder deze professionele teams aanvullen en saneren. Binnen 4 jaar komt minimaal de helft van deze teams uit de jeugd. Eerste selectie van jeugdspelers vanuit alle amateurclubs van Breda en omstreken.

Advendo
Bredase Sportvereniging Boeimeer
R.K.V.V. Jeugdig Enthousiasme Kan Alles
Rooms Katholieke Sport Vereniging Groen-Wit
Sportver. Vestingboys Heuvelkwartier Comb.
Sportvereniging Heidehoeve
Sportvereniging Sint Anna Boys
Tarcicius Voetbal Club’39
The Gunners
TVC/Breda
V.V. Baronie
Vereniging Mouloudia Breda
Voetbalvereniging Barca
Voetbalvereniging FC de Geeren
Voetbalvereniging Poscunt Concordiam Pulchra
Willebrordus Demos Sportvereniging

Plaatsen in de buurt van Breda eerst: Teteringen, Prinsenbeek, Ulvenhout, Bavel, Galder, Wagenberg, Den Hout, Made, Oosterhout, Dorst, Hoge zwaluwe, Rijsbergen. Daarna talenten uit Brabant(het Belgische deel meegerekend) en Zeeland.

Gemeente Breda dit kost jullie, onze gemeenschap het minst en levert het meest op. Laten we zeggen 11 miljoen. De komende 4 a 6 jaar. Eerste prioriteit stop de verbouwing zoals nu ingezet. Neem de regie over en eis dat Heja de komende 4 a 6 jaar elk jaar 1 miljoen mee betaald investeert hierin zonder verdere participatie. Pak het bestemmingsplan aan voor het stadion kwartier en verbied verder kantoren bouw. Overeenkomstig het advies van de provincie. Verander 50% in sociale woning bouw. Terug verdientijd geen 10 maar 30 jaar. Investeer alstublieft in lange termijn dit is onze kans. Waarschijnlijk de laatste om het tij te keren.

Bron: B-Side Rats, Eggy

16 Reacties op "Nieuwe column: Gebrek aan visie en binding"

 • chris
  19 mei, 2010 - 03:26

  Vesting Boy's die bestaan toch niet meer man!!!

  0

  0
 • chris
  19 mei, 2010 - 03:28

  Tarcicius Voetbal Club’39 = TVC/Breda, ken je Bredase clubs baas!!

  0

  0
 • Helsie
  19 mei, 2010 - 06:11

  3 Zinnen gelezen slecht leesbaar. Afgehaakt.

  (Om maar in dezelfde stijl te reageren…)

  0

  0
 • hk
  19 mei, 2010 - 07:13

  Heb het stuk gelezen maar ben nu alweer vergeten wat er precies stond. Iets over scholen en bredase voetbalclubs?

  0

  0
 • Joop NAC
  19 mei, 2010 - 08:38

  Deze column heeft inderdaad een gebrek aan visie.

  0

  0
 • LG
  19 mei, 2010 - 08:59

  Ik snap um niet.

  0

  0
 • tifosi
  19 mei, 2010 - 09:09

  zijn ze in breda allemaal zowwww stom ???

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  19 mei, 2010 - 09:20

  Veel geblaat, weinig wol.

  0

  0
 • scouting nederland
  19 mei, 2010 - 09:20

  Veel te omslachtig idee en eigenlijk een voortzetting van het huidige beleid. Ook nu zijn zij er namelijk van overtuigd dat de samenstelling van het huidige bestuur een evenredige afspiegeling is van de Bredase maatschappij en diverse stromingen. Dit heeft helaas niet gewerkt. Dit werkt bijna nooit. Er moet een duidelijke leiding komen en geen angstige bejaarden die als een stelletje seniele non-valeurs hun voorlichter de ene leugen na de andere laten publiceren.

  0

  0
 • B2theRuud
  19 mei, 2010 - 10:51

  Veel praten en weinig zeggen.. Je kunt merken dat er bij deze column niet echt nagedacht is maar gewoon neergekwakt is en hopen dat het in de smaak valt.
  Eerlijk gezegd doet dat het niet.

  Jammer!

  0

  0
 • Statler and Waldorf
  19 mei, 2010 - 13:42

  Nice try…maar dit verhaal slaat volkomen de plank mis (afgezien van de kwaliteit van het schrijven).

  0

  0
 • Johan
  19 mei, 2010 - 13:48

  Wartaal! Maar altijd nog minder slecht dan die van Hans Deelen (Scouting Nederland, Harry BD, Van Rumschoten, Majoor bla bla bla) nu op de Rat.

  0

  0
 • Flappy
  19 mei, 2010 - 16:31

  @

  Harry heeft veel te veel op de man gespeeld in het verleden, maar wat klopt er niet aan zijn kolomn op derat.nl?

  0

  0
 • zus
  19 mei, 2010 - 18:09

  Fusie met 3 top amateurclubs uit groot Breda mbt opleidingen lijkt me absoluut een mogelijkheid. Beter plan dan fusie met RBC RKC of Willem0

  0

  0
 • Eggy
  19 mei, 2010 - 18:50

  Sorry mensen ik heb het erg staccato. Maar een goed plan past op 1 A4 tje

  0

  0
 • BDS
  20 mei, 2010 - 01:55

  Een column moet kort zijn, helder en lekker leesbaar. Ontbreekt helaas aan al deze eisen. Probeer je schrijfstijl een beetje te verbeteren dan lezen mensen sneller door.

  0

  0