Go to Top

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zestien clubs komen vanavond in actie om de tweede periode af te trappen in de tweede periode van de Jupiler League. Fox Sports heeft helaas besloten vanavond de enorm spannende krakers Almere City-Jong PSV en de Limburgse derby Fortuna-VVV uit te zenden. Niet getreurd, Telstar-NAC is uiteraard te volgen via onze liveblog hier op bsiderats.nl. 

Vorig seizoen eindigde NAC in de eerste periode op de zesde plaats met slechts twaalf punten en kwamen we lang niet in de buurt van wat voor stier dan ook. Een jaar later staan we op een vierde plaats met zeventien punten en hebben we zelfs mee mogen doen om de eerste periode. NAC weet dit jaar minder vaak het net te vinden maar krijgt ook een goal minder tegen. Vorig jaar scoorde NAC 18 goals en kreeg het er 11 om de oren, dit jaar is dat 16 om 10.

De tegenstander van vanavond is Telstar. De club met als bijnaam De Witte Leeuwen werd in 1963 opgericht toen rivalen VSV en Stormvogels hun prof afdelingen fuseerden en zelf door zijn gegaan als amateurclubs. De club speelt in het Rabobank IJmond stadion wat beter bekend staat als sportpark de Schoonenberg.

Waar NAC dit jaar slechts twee plaatsen hoger speelt dan vorig seizoen, draait Telstar dit jaar op een keurige achtste plaats waar het vorig jaar rond deze tijd nog veertiende stond. Na een ongelukkige start van het seizoen met verloren wedstrijden tegen RKC en Volendam won Telstar achtereenvolgens van Helmond, Oss, De Graafschap en Achilles. Op 23 september maakte FC Eindhoven een einde aan de reeks van De Witte Leeuwen door in Velsen met 1-4 te winnen. In de KNVB beker draait de club uit Velsen-Zuid nog mee, er werd gewonnen van JVC Cuijk waardoor de club op 25 oktober het op mag nemen tegen Ado in Den Haag.

Overigens heeft Telstar met supporter Peter (@dewitteleeuwen) een van de leukste twitter accounts van de competitie te pakken.

NAC heeft op dit moment met Cyriel Dessers een spits in huis die het net weet te vinden. Met zes treffers is hij tot op heden de topscorer bij NAC dit seizoen en draait hij mee in het lijstje met topscorers in de Jupiler League. Bij Telstar verdelen ze deze zes goals over maar liefst drie spelers. Lilipaly, Ajnane en Zamouri (dan valt Ekangamene best mee) wisten allen twee keer te scoren. Opvallend is wel dat de middenvelder Mohammed Ajnane hier slechts vier wedstrijden voor nodig had, waar zijn collega’s hier negen wedstrijden over deden.

Gesteund door driehonderd uitzinnige NAC supporters die vandaag met gevaar voor eigen leven de Merwedebrug over zullen trekken richting het verre Velsen-Zuid, Marinus op de tribune en Shane O’Neill in de basis heeft deze wedstrijd weer alles in huis voor een mooie awayday! Voor wie er niet bij kan zijn doen wij uiteraard live verslag op deze site! Hup NAC!

Bron: B-Side Rats

 

 

 

 

21 Reacties op "Nieuwe ronde, nieuwe kansen"

 • F4
  14 oktober, 2016 - 09:39

  NAC wordt de grote winnaar van deze speelronde. Let maar op.

  0

  0
 • Halve liter
  14 oktober, 2016 - 09:42

  @F4

  Kijk uit wat je zegt hoor, als je hier een positieve mening hebt komt het legioen zuurpruimen dadelijk op je af om je te vertellen dat NAC er niks van kan en dat we 8e worden, en dan Marinus ontslagen moet worden, en dat Smulders kutspelers haalt.

  Behalve als we winnen, dan hoor je ze niet. Hup NAC!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 oktober, 2016 - 10:27

  Almere – Jong PSV! Goede keuze van Fox. Spannende pot.

  De sfeer zal geweldig zijn daar in de polder.

  Zeker driehonderd toeschouwers uit Almere en ik denk wel 7 meegereisde Eindhovenaren. Dat wordt een hete herfstavond, daar!
  Schitterend affiche, al welhaast een soort van klassieker in wording.

  Ik denk dat toch zeker 400 mensen zullen via Fox zullen afstemmen op dit spektakelstuk. En dan alleen omdat ze er niet live bij kunnen zijn.

  Man, man, man, wat ben ik blij dat ik dat kut Fox heb opgezegd.

  En voor de rest; vol erop en drie punten mee naar Breda, hugodver.

  0

  0
 • Ricardesh
  14 oktober, 2016 - 10:52

  De wedstrijd tegen Fc Groningen werd via NAC kanaal op Facebook live uitgezonden is dat vanavond weer?

  0

  0
 • SjorsNac
  14 oktober, 2016 - 10:56

  Vanavond weer noad met Korte!!

  0

  0
 • Bredafun
  14 oktober, 2016 - 11:27

  Juul de korte?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  14 oktober, 2016 - 11:34

  Ben echt benieuwd vanavond hopelijk vol erop.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  14 oktober, 2016 - 11:52

  Logisch dat FOX die wedstrijden uitzend. Wij zijn niet meer dan een middenmoter momenteel met wisselvallige prestaties. We zijn voor de rest van Nederland kleurloos en anoniem aan het worden.

  0

  0
 • RNL
  14 oktober, 2016 - 11:53

  @Kinderkaartje Denk dat Nederland ook niet warm loopt voor Telstar – NAC hoor, maar ik snap je punt :-)

  0

  0
 • Dun Diëe
  14 oktober, 2016 - 12:04

  Inderdaad Ouwe Spionkop. Het wordt hoog tijd dat je een andere club gaat supporten. Houdoe hè!

  0

  0
 • NAC
  14 oktober, 2016 - 12:15

  Zijn er nog mensen die voor de wedstrijd wat gaan drinken in een of ander dorpje vanavond?

  0

  0
 • Fonzy
  14 oktober, 2016 - 12:47

  Het gaat maar om één ding bij FoxSports en dat zijn kijkcijfers. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat er meer mensen naar almere- jong psv willen kijken dan naar Telstar-NAC. We zijn zo een beetje de enige in juup die fatsoenlijke toeschouwersgemiddeldes haalt. En ik snap ook wel dat ze fortuna-VVV uitzenden. En dan op Fox 1 wss het schakelkanaal. Dus dat zijn de 3 “eredivisie” zenders, maar ze hebben ook nog andere zenders. Tegen Volendam stond er op hun site dat die wedstrijd op Fox Sports 7 werd uitgezonden, en uiteindelijk was dat gewoon te kijken op 4.
  Maar gewoon even bellen en klagen. 0909-0101 à 10 cent per minuut

  0

  0
 • scheppioni
  14 oktober, 2016 - 12:59

  Hoop op de magische woorden van F4 !!!
  Het gaat om de instelling, halve liter met je toepasselijke naam !
  HUP NAC !

  0

  0
 • Boxer
  14 oktober, 2016 - 13:33

  VVV begrijp ik nog wel maar almere jong PSV ?????

  0

  0
 • Sp1
  14 oktober, 2016 - 14:34

  Als NAC wat meer wint kom je vanzelf op tv vrijdag. ;+)

  0

  0
 • signase
  14 oktober, 2016 - 14:42

  Foks? Was da, een purnozender? Ik lees liever de twiets hier op de BSR. Veul spaanundur.

  0

  0
 • mul
  14 oktober, 2016 - 15:24

  hup NAC Hugoffer!!! 0-3

  0

  0
 • Dun naccer
  14 oktober, 2016 - 15:41

  Leuk geschreven.

  0

  0
 • Badeend
  14 oktober, 2016 - 17:09

  Jezus Ouwe Spionkop waar heb jij last van?

  Wat is er mis met “hup NAC!”?

  0

  0
 • The M.
  14 oktober, 2016 - 18:56

  Tja, de naam zegt al genoeg SPIONkop… Het manneke heeft totaal geen binding met ons(!!) NAC! Is meer dan waarschijnlijk tweewekelijks toeschouwer bij onze oosterbuurtjes en probeert met z’n azijnzeik berichten (waarschijnlijk uit z’n persoonlijke kruik) de ‘betrokken’ NAC supporter uit te hangen. Gefrustreerd dat ‘ie is dat zelfs in het tweede jaar de gemiddelde bezoekersaantallen hoger liggen dan zijn eigen lokale stilte vereniging. Gefrustreerd dat ‘ie is dat onze huidige spelersgroep meer potentie herbergt dan het (gehuurde) vreemdelingen legioen aldaar. Mét gluiperd Falkenburg voorop!

  En ondertussen lekker trots verkondigen dat de ‘ratten’ van NAC zo ontevreden zijn zeker? Ondertussen verwijzend naar je eigen posts…

  Man, man, man… Get a life!

  0

  0
 • Stan
  14 oktober, 2016 - 19:31

  Komt er een stream online?

  0

  0