Go to Top

Nijholt: “daar wil ik onderdeel van uitmaken”

Nijholt: “daar wil ik onderdeel van uitmaken”

Een aanwinst die we met zijn allen niet aan zagen komen (chapeau NAC) is Gianluca Nijholt. De speler is overgekomen van VVV en gaat zijn kwaliteiten komend seizoen in Breda ten toon spreiden.

“We zaten op het laatst bij VVV in hetzelfde schuitje als NAC. We gingen eruit omdat we (thuis tegen Go Ahead Eagles) dat ene doelpunt niet meer konden maken.”

Ondanks het missenvan promotie hoefde Nijholt niet per sé weg uit Venlo. “Ik was graag gebleven. Het elftal zat goed in elkaar. We hadden met Ralf Seuntjens een prima spits. Een lekker aanspeelpunt, waarmee je kon door voetballen. Hem aanspelen, balletjes terugkrijgen, dat is gewoon lekker voetballen.”

Dereden om toch te verkassen was onder meer de manier waarop VVV omging met een beloofde contractverlenging. “Ze wilden dat ik bijtekende, maar steeds werd het uitgesteld. Eerst tot december. December werd maart, maart werd ‘voor de nacompetitie’ en toen kreeg ik te horen dat we daarna zouden gaan praten.” Nijholt stemde er steeds mee in. “Want de insteek was om te verlengen. Tot ik op internet las dat ze twee andere jongens hadden gehaald omdat die goedkoper waren.”

NAC belde hem op het juiste moment. “Ik weet niet of ze wisten wat er was gebeurd, maar ik weet wel dat toen NAC belde ik mijn keuze snel gemaakt had.” EN NAC, dat roept sowieso een speciaal gevoel op bij de middenvelder. “Het is het type spel, maar vooral de fantastische achterban die me aanspreekt. NAC doet me denken aan FC Utrecht. En dan is de aanhang hier volgens mij nog trouwer dan in Utrecht”, zo vertelt hij in BN DeStem.
Hoe geweldig die achterban is mocht hij aan den lijve ondervinden in het afgelopen seizoen, toen de formatie uit Venlo de wedstrijd in Breda tegen NAC moest spelen. “Wij kwamen voor met 1-0. NAC moest komen, we stonden onder druk, de aanhang ging te keer, kippenvel gewoon. Het was zo’n muur van geluid, dat ik dacht: als dit hier iedere twee weken zo is, wil daar graag onderdeel van zijn.”

Dat is nu dus gelukt. En nu? “Strijden om promotie. De manier waarop NAC wil spelen met veel afjagen, druk zetten, snel positiespel en dominant zijn, sprak me direct aan tijdens het eerste gesprek. Daaraan voeg ik mijn eigen doel toe: meer scoren dan afgelopen seizoen. Meer dan acht dus.”

Houden we je aan!

Wil je Gianluca voor het eerst in NAC shirt bezig zien? Komende vrijdag (1 juli) speelt NAC bij v.v. Kogelvangers haar eerste oefenwedstrijd. Dat gebeurt op het Artiflex Sportpark in Willemstad, aftrap 19.00 uur. Voor deze wedstrijd zijn geen online kaarten beschikbaar (dat is mogelijk volgende keer anders). Voor de wedstrijd met de Zundertse selectie op 6 juli wel. Daarvoor kan je je kaartje hier bestellen.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

23 Reacties op "Nijholt: “daar wil ik onderdeel van uitmaken”"

 • nacfan4ever
  29 juni, 2016 - 09:17

  Dit gaat echt de goede kant op!!
  Smulders weet hoe hij ommoet gaan met NAC en ik heb (met ongetwijfeld veel anderen) vertrouwen in Smulders en NAC dit seizoen. Laat de competitie maar beginnen, heb er zo ongelooflijk veel zin in

  0

  0
 • Vaque Geej
  29 juni, 2016 - 09:29

  Echt goed om te lezen dat de nieuwe aanwinsten gemotiveerd overkomen. Ik kan haast niet wachten tot het seizoen begint met de bijna nieuwe selectie!

  0

  0
 • Ad Lips
  29 juni, 2016 - 09:30

  Leuke breedteversterking maar geen geweldenaar zoals Stans. Smulders moet Seuntjens proberen te halen dan spelen we pas echt mee

  0

  0
 • kopspion
  29 juni, 2016 - 09:42

  misschien dan toch een goed idee om die andere Seuntjens maar eens deze kant op te halen !!?
  dat is in ieder geval een echte spits….zoals Nijholt aangeeft goed aanspeelbaar en samenwerken
  met geode middenvelders (die we nu eindelijk ook eens in huis hebben)……

  0

  0
 • JimGoose
  29 juni, 2016 - 09:47

  @Ad Lips, als er iets duidelijk is geworden afgelopen seizoen dan is het dat je in de Juup league geen 11 “geweldenaren” nodig hebt, maar dat een hecht en uitgebalanceerd team voldoende is.

  De spelers die NAC op individuele kwaliteiten naar de ere helpen zijn onhaalbaar/onbetaalbaar.

  0

  0
 • MLBredaaa
  29 juni, 2016 - 09:51

  NAC doet me denken aan FC Utrecht…

  Op de lege vakken bij FC Utrecht na…
  Op de nare spreekkoren bij FC Utrecht na…
  Op de locatie van de Galgenwaard na….
  Op de kleuren van het shirt na….
  Op de centen van Van Seumeren na….
  Op de drankomzet na….
  Op de sfeer na….
  Op de stad na….
  Op de divisie van het eerste na :(…. auw

  Nee NAC doet me in niks denken aan FC Utrecht….. #HUPNAC

  0

  0
 • MLBredaaa
  29 juni, 2016 - 09:51

  Maar wel benieuwd naar de kunsten van Nijholt natuurlijk!!

  0

  0
 • JimGoose
  29 juni, 2016 - 09:55

  En welkom Gianluca!

  Voor toekomstige interviews: NAC supporters proberen hun club (ondanks veel geklaag te steunen). Als import-Utrechter is mij volledig onduidelijk wat de supporters bij de lokale fc proberen te bereiken. Vergelijkingen zijn dus niet nodig.

  0

  0
 • JimGoose
  29 juni, 2016 - 09:57

  @MLBredaaa

  LOL, jij had ook zoiets van… doe ook nog maar iets on topic :)

  0

  0
 • Ultimate!
  29 juni, 2016 - 09:59

  Ennuh, welkom Jeff!

  0

  0
 • kopspion
  29 juni, 2016 - 10:03

  @MLBredaaa
  je vergeet de trommels !!!

  0

  0
 • peterke
  29 juni, 2016 - 10:04

  En nu nog een spits….

  Je kunt nog zo’n uitgebalanceerd middenveld hebben, je hebt toch echt iemand nodig die er 15 a 20 inschopt. Dat maakt het verschillen tussen een top5 of titelkandidaat. Kijk maar naar VVV, zonder Seuntjens zijn zij een klasse minder.

  0

  0
 • anoniempje
  29 juni, 2016 - 10:05

  Blij met zowel Gianluca als Jeff. Allebei spelers waarmee je de strijd kan winnen

  0

  0
 • Martinus
  29 juni, 2016 - 11:08

  Goed verhaal van Gianluca. Ik waardeer het als spelers eerlijk zijn en geen blad voor de mond nemen. Dat zien we te weinig. Dit is gewoon een duidelijke verhaal en een juiste motivatie om voor NAC te komen spelen.

  0

  0
 • Rattata
  29 juni, 2016 - 11:12

  Vergeet Seuntjens maar. Als hij un bietje op zijn broer lijkt willen Smulders/Dijkhuizen hem echt niet hebben. Zij willen vechtvoetballers met een makkelijk karakter, dat blijkt ook weer uit de laatste alinea van het interview.

  Daarnaast heeft hij een doorlopend contract.

  Desalniettemin, welkom Gian!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  29 juni, 2016 - 11:53

  Ik krijg kippenvel van dit soort verhalen van spelers. Wat hou ik toch van onze prachtige Bredase club.

  0

  0
 • scheppioni
  29 juni, 2016 - 13:01

  Ik ben benieuwd naar deze Nijholt, lijkt me een speler van alles of niets, bij venlo deed hij het tegen ons NAC meer dan behoren ! HUP NAC HUP NIJHOLT !

  0

  0
 • Mutsie
  29 juni, 2016 - 16:02

  Ralf seuntjens is wel uit t juiste hout gesneden! Goede mentaliteit, stond laatste maand te trainenmet een PT ( zelf gevolgd) en heeft wel de wil om alles te geven….

  Miss heb ik een ralf bril op maar een topper voor de JL… 1 nadeel, Vvv vraagt de hoofdprijs ( 6 / 7 ton) waardoor er een streep doorheen kan!

  Anyway: blij met nijholt en stans! Op naar een mooi seizoen!

  0

  0
 • ome cor
  29 juni, 2016 - 17:44

  Helemaal niks ten nadelen van Nijholt, maar elke speler die naar een nieuwe club gaat wordt geconfronteerd met (lokale) pers die wil weten hoe hij denkt over zijn overstap naar betreffende club.
  En niemand zal zeggen “tja, ik vind het eigenlijk onder m’n niveau, maar ik moest toch iets hè ?”
  Ik bedoel, die mooie woorden zijn leuk, maar zo cliché. Elke speler zegt iets positiefs over zijn nieuwe werkgever en de aanhang.

  Ik hoop dat Nijholt, Stans en de andere nieuwe spelers hun voeten laten spreken en zo kunnen ervaren hoe de NAC-aanhang is als je zelf in het shirt van de club speelt. Dan hebben zij pas echt recht van spreken en dan hebben wij pas echt recht van oordelen.

  Nieuwe spelers hoeven geen geweldenaren te zijn, zo lang de puzzelstukjes maar in elkaar vallen. Eén geheel, een geoliede machine. Toen NAC in 1993 promoveerde (en er net zoveel fans meereisde als we nu aan scc’s hebben verkocht) hadden we eigenlijk ook maar 3 echte kopstukken (Lokhoff, Lammers & PvH)
  Maar wat was het toen een eenheid.
  Hopelijk mogen we dat dit jaar ook zien, een groep spelers die echt een team vormen. Alleen dan kun je aanspraak maken op de titel of iig op promotie.

  HUP NAC

  0

  0
 • HenkTank ©
  29 juni, 2016 - 19:40

  Beste mensen, vergeet Ralph Seuntjes. Deze gaat op 100 niet komen. Daar kan je mee naar het wedkantoor. Betrouwbare bron.

  Andere suggesties?

  0

  0
 • Reflektor
  29 juni, 2016 - 20:46

  Tja ome cor, lokhoff !! Levende legende.

  0

  0