Go to Top

Non-NAC: Willem II op sterven na dood Update 3 (16.58)

Non-NAC: Willem II op sterven na dood Update 3 (16.58)

Het ziet er naar uit dat mogelijk een derde club het betaalde voetbal, of toch minimaal de Eredivisie, gaat verlaten en dat zou dan Willem II zijn.

De club verkeert in acute financiële problemen. Er is hulp gevraagd bij de gemeente, maar die weten eigenlijk ook niet goed meer wat ze moeten of kunnen doen. De nood is inmiddels zo hoog dat de salarissen van het personeel (en dat is dus inclusief de spelers) niet meer betaald kunnen worden.

Tot verdriet van veel NAC’ers handhaafde Willem II zich gisteren met moeite in de Eredivisie. Of dat de moeite waard is geweest moet nog blijken.

Later vandaag zal er een persconferentie gehouden worden, dus dan maar weer een update tegen die tijd.

Update: Zo, dat is dus wel serieus, dat probleem bij de ‘vrienden’ uit het oosten.

Willem II kampt met een acuut liquiditeitsprobeem van 700.000 euro. Als er niets gebeurt, loopt dat bedrag in juni op tot anderhalf miljoen euro. De totale schuldenlast van Willem II bedraagt momenteel 4,8 miljoen euro.

„Als er binnen twee weken geen geld beschikbaar komt, kan ik eind mei de salarissen en de belastingdienst niet meer betalen. Dan moet ik uitstel van betaling aanvragen. En dan gaat daarna de boel toch echt op slot hier”, vertelt interim manager Paul Bottelier, die momenteel de scepter in Tilburg zwaait. Willem II hoopt op financiële steun van de gemeente Tilburg.

Bottelier heeft maandagmiddag opnieuw een gesprek met het gemeentebestuur onder leiding van tijdelijk burgemeester Ivo Opstelten en met de raadsfracties. „Als de gemeente niets voor ons wil doen , is het einde verhaal”.

Update 2: Ha, jawel, we blijven nog even betrokken bij het lot van de oosterburen. Inmiddels zit men na te denken over een fusie met RKC Waalwijk. Wat op zich niet een heel stom idee is natuurlijk, want daar gaat het ook niet zo heel best. Overigens ziet men niets in het vrijwillig degraderen. Dat zou lagere inkomsten met zich meebrengen en niets oplossen aan de huidige situatie.

Update 3: Worstenbroodje tijdens het wachten iemand? Koffie erbij? Of een biertje?

Bron: B-side Rats, diverse media

,

120 Reacties op "Non-NAC: Willem II op sterven na dood Update 3 (16.58)"

 • Willemf5
  17 mei, 2010 - 14:33

  Nog leuke speulers te halen?

  0

  0
 • hk
  17 mei, 2010 - 14:34

  persconferentie nu live bij omroepbrabant.nl

  0

  0
 • Waterpijp076
  17 mei, 2010 - 14:34

  Zou toch lachen zijn als ze dan alsnog kunnen ophoepelen. Aan de andere kant is de derby elk jaar toch ook weer leuk.

  0

  0
 • Stekel
  17 mei, 2010 - 14:37

  Ik hoorde van een ex-W2 speuler dat het bij degradatie gedaan zou zijn met de club. Goed, ze blijven er in – en dat is op zich niet verkeerd want een potje tegen W2 is toch leuker dan gemiddeld.

  En dan gaan ze alsnog failliet? Die club is goed verkloot. Triest hoor.

  0

  0
 • rhcp
  17 mei, 2010 - 14:41

  Geef mij maar een zaterdagavond wedstrijd tegen de Eagles of Cambuur. Van mij part had/gaat die club falliet.
  Uiteindelijk zullen er dan toch sponsoren richting Breda gaan en dat zou alleen maar goed voor NAC zijn. Stilstand is immers achteruitgang.

  0

  0
 • T076
  17 mei, 2010 - 14:41

  Als w2 niet door de gemeente geholpen word is het binnen 2 weken failliet. Eind van deze maand is minimaal 7ton nodig.

  0

  0
 • Johan
  17 mei, 2010 - 14:44

  Als je dat zo eens bekijkt met al die noodlijdende clubs dan doen wij het nog niet eens zo slecht! Ik denk dat het tijd wordt dat de NAC supporters dat eindelijk eens beseffen en wat minder gaan zeiken en zeuren over alles.

  0

  0
 • de elep
  17 mei, 2010 - 14:45

  dit is een serieuze zaak… ze hebben voor 31 mei 720.000 euro nodig… en in juni gewoon weer…

  0

  0
 • trico
  17 mei, 2010 - 14:49

  dan geeft de gemeente breda toch dat zijn ze toch gewend aan nac

  0

  0
 • Willemf5
  17 mei, 2010 - 14:50

  Serieuze zaak, ben alleen bang dat er bij NAC ook opeens zo'n lijk uit de kast komt vallen…

  0

  0
 • Danielle
  17 mei, 2010 - 14:51

  Prachtig, dit maakt mijn dag helemaal goed!

  0

  0
 • Eljé
  17 mei, 2010 - 14:52

  Die Bottelier schaamt zich ook niet. Tussen neus en lippen door verkondigen dat de club de verkoop van spelers van AZ (nog niet eens alleen van de eigen club!) in de begroting op heeft genomen maar wel gaan klagen over een verkoop- en huurcontructie die je met je volle verstand hebt getekend. Chantage van de belastingbetaler en tussendoor ook nog janken over steun aan de roeiclub.

  De presentatie was trouwens ook van een allerbelabberdst niveau met tendentieuze kreten als 'superwinst' en 'raar voor een gemeente'.

  0

  0
 • cvh
  17 mei, 2010 - 14:53

  dat zijn nou stoere kerels gooien heel hun huishoudboekje op straat kan niet wachte tot eind mei een echte naccer haha

  0

  0
 • nac6
  17 mei, 2010 - 14:55

  lach niet zo hard nac is ook in hoge nood

  0

  0
 • D'n Reem
  17 mei, 2010 - 14:56

  Degraderen ze niet, gaan ze bijna failliet. Demouge halen dan maar!

  0

  0
 • de elep
  17 mei, 2010 - 14:58

  ja, die deling in de 'superwinst' is echt ongelofelijk… wat denken ze nou?
  geen subsidie willen, maar wel een aandeel in de winst die voortvloeit uit de huurverplichting die ze zelf aan de gemeente Tilburg hebben… dus ze krijgen geld terug dat ze zelf hebben betaald…
  nee, maar dit noemen we dan geen subsidie… want die hoeven ze niet…
  zeer onrealistisch… de gemeente heeft dit geld ook al uitgegeven en kan dit (als het goed is) ook niet zomaar even ophoesten…

  0

  0
 • john f.
  17 mei, 2010 - 15:02

  Eljé, ik vond het verhaal van Bottelier uitstekend. Hij wond er geen doekjes om, gaf feitelijk aan dat het beleid tot nu toe, in de laatste drie jaar, van een bedroevend niveau was. Zijn pleidooi voor een teruggave van 50% op de woekerwinst via de stadionhuur van meer dan een miljoen per jaar (waarna de gemeente nóg 5,5 miljoen winst maakt), plus een terugbetaling van de onterecht geheven ozb-kostenpost (is voor de eigenaar van het stadion, dus de gemeente), is vanuit zijn positie heel redelijk. Het feit dat hij refereerde aan de gemeentesteun aan de stadsschouwburg, waar 50% minder bezoekers per jaar van profiteren, was slechts om aan te geven dat de subsidies voor de 'amusementsindustrie' uit verhouding zijn. Daarnaast zou ik niet zo juichen over een eventueel faillissement van de Stillems. Als die failliet gaan, volgen er veel meer. Daarnaast denk ik dat NAC zich zakelijk ook moet gaan herbezinnen. Dat doen ze al door de selectie in te krimpen, maar er is meer nodig om structureel gezond te worden als club.

  0

  0
 • Gilze
  17 mei, 2010 - 15:03

  Dat ze maar snel opdoeken, die derby intresseert me geen reet. Wedstrijden tegen feyenoord vindt ik persoonlijk nog steeds leuker. Helaas gisteren niet gedegradeerd want het niveau van Go ahead was nog dramatischer.

  0

  0
 • dunco
  17 mei, 2010 - 15:07

  Wij zijn er ook nog niet beste mensen .
  Wacht geduldig de zaak T.M af daar is ook het een en ander niet helemaal goed gegaan

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 15:09

  Ik haal hier toch een soort van rechtvaardigheidsgevoel uit moet ik zeggen. Ik hoor ze nog lachen een aantal jaren terug die klootzakken uit STilburg toen we degradeerden en bijna failliet gingen. Nu vlogen zullie er bijna uit en bijna failliet nu. Stel je voor dat ze er gisteren echt uitgewaaid waren dan was het toch echt einde verhaal geweest (minder tv geld, sponsorgeld etc).

  Ik heb niet die hele persconferentie kunnen zien, maar zaten daar ook al die ´lucratieve´ doorverkoop constructies bij van Dembele (inmiddels de waarde van een zak drop) en El Hamdaoui? Zo ja, dan hebben ze toch echt problemen.
  Zo nee, dan kunnen ze misschien toch nog wat ritselen, met dat in het vooruitzicht.
  Bovendien, STilburg is een pauperstad maar zouden daar nu niet wat mensen rondlopen die er 1,5 mln samen in kunnen pleuren?

  Blij trouwens dat die VAB (voorlopig) niet door is gegaan, stel je voor dat je geld in die failliete boedel had gepleurd.
  Misschien fusie met RKC? Midden-Brabant FC ofzo?

  Ondertussen blijven hopen dat we van NAC geen verdere financiele strapatsen mogen verwachten deze zomer. Iemand meer info daarover, nm ofzo?

  0

  0
 • J
  17 mei, 2010 - 15:09

  En die hadden enkele seizoenen terug nog 7 miljoen gekregen voor elhamdoui.
  Hoezo je kan niet met geld omgaan.

  0

  0
 • Eljé
  17 mei, 2010 - 15:11

  John f., ook al zou hij dat willen, Bottelier kán er geen doekjes meer om wikkelen, dat hebben te veel voorgangers al gedaan. Je kan dus ook niet anders dan concluderen dat dit het allerlaatste redmiddel is.
  Sinds enkele jaren mogen clubs verwachte transferopbrengsten van spelers calculeren maar blijkbaar wilde men in Tilburg wel een tekort dichten met de verkoop van spelers door AZ. Daar zou ik wel wat meer van willen weten als ze bij mij geld kwamen bedelen. En dan is zeker zo'n sneer naar een hobbyclub van roeiers totaal ongepast.
  En dat je wel zegt dat er ontslagen op kantoor gaan vallen maar dat je niet weet hoeveel kantoorpersoneel er eigenlijk niet rond loopt, vind ik persoonlijk niet zo betrokken overkomen. Maar goed, ik ben dan ook geen Wijze Man. :-)

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 15:15

  @ Eljé

  Bottelier zit daar interim. Dat verklaart waarom hij er geen doekjes om hoeft te wikkelen (want hij zit daar puur als tussenpaus om de club te redden of een poging daartoe te doen) en hij hoeft dus ook niet et weten hoeveel kantoorpersoneel er is, want aan de financiële cijfers voor dat kantoorpersoneel heeft hij genoeg om de eerste conclusies te trekken.
  Bovendien is het als interim makkelijker als je niet al te betrokken bent bij je personeel als je er straks een paar buiten moet gaan zetten.

  0

  0
 • Ivo
  17 mei, 2010 - 15:18

  Gemeente komt toch wel overstag, wij mogen niets zeggen NAC is één vd grootste subsidie clubs van Europa volgens Vi.

  0

  0
 • Bartje
  17 mei, 2010 - 15:20

  We lachen nu wel met zijn allen om de oosterburen maar zelf is bij NAC de financien ook helemaal niet op orde. Ik ben bang dat hier vroeg of laat ook nog een lijk uit de kast komt vallen. Alles wordt bij NAC allemaal intern gehouden en straks komt men weer bedelen!

  0

  0
 • NACmuts
  17 mei, 2010 - 15:22

  Oooops !

  0

  0
 • Villan
  17 mei, 2010 - 15:24

  Ach, die 7 ton lijkt mij door diverse sponsoren uit die lelijke stad en regio makkelijk op te brengen in dit tijdsbestek. Zal wel weer met een sisser aflopen.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  17 mei, 2010 - 15:26

  Willem wie ?

  Veel spelers hoeven we daar niet op te halen, misschien een paar sponsoren. Lijkt me veel interessanter.

  Daaaag stoere kerels !

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 15:30

  Trouwens jammer dat stilbo.com het niet doet vandaag :p

  0

  0
 • Benji
  17 mei, 2010 - 15:31

  [Sarcasme] HÉ WAT JAMMER NOU!! ]]

  ''Tilburg till i die'' zingen ze toch altijd? ,, helaas gaat de club eerder dood..

  0

  0
 • john f.
  17 mei, 2010 - 15:31

  Daar heb je ook weer gelijk in Eljé (niet over het feit dat je ontkent dat je een wijze man bent :-) ). Maar zijn verhaal over de veel te hoge stadionhuur, die de Stillems moesten betalen, zette me ook wel aan het denken. Hoest NAC ook niet een mio per jaar op voor de huur? En moet NAC, ondanks het feit dat de gemeente eigenaar is, ook niet opdraaien voor de OZB-lasten? Als dat zo is, dan onmiddellijk terugdraaien lijkt mij.

  0

  0
 • Franske
  17 mei, 2010 - 15:33

  Waarom gaan we niet honderden afgedankte broden bij Stillem brengen? Net als ze 10 jaar geleden bij ons gebracht hadden ;)

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 15:36

  @john f.

  Ja, maar dat kan je niet vergelijken. Het NAC-stadion is groter en ik denk dat de faciliteiten uitgebreider zijn. Het ene huis verhuurd niet net zo duur als het andere huis natuurlijk.

  Wat die OZB betreft: als de gemeente die moet gaan betalen, dan gaan ze dat gewoon in de huur verrekenen. Dat doen verhuurders normaal gesproken ook. Dus daar rekent Botteliier zich wel rijk, maar zo simpel ligt dat natuurlijk niet. In principe stelt hij zich daarmee afhankelijk van de welwillendheid van de gemeente Tilburg om alsnog een verkapte subsidie af te geven.

  0

  0
 • Johan
  17 mei, 2010 - 15:42

  Wij waren 5 jaar terug ook op sterven na dood. Je kan zeggen wat je wil maar Theo Mommers heeft NAC gered van de ondergang. Dat zijn veel mensen snel vergeten.

  0

  0
 • Willemf5
  17 mei, 2010 - 15:43

  @Johan
  Waarvoor alle credits! Maar Theo is kennelijk een saneerder, geen opbouwer. Spelletje over, lekker naar huis gaan…

  0

  0
 • teteringen
  17 mei, 2010 - 15:48

  wtf zie ik nou dat mensen zeggen demouge halen als hij komt ga ik niet meer naar nac

  0

  0
 • nac6
  17 mei, 2010 - 15:48

  ja goed dat wij supporters tegen die fusie waren anders had willem 2 nu nac met een schuld opgezadeldt.
  kijk bestuur van nac das nu vooruit zien als suporters nooit met de kruiken geen bredaas geld voor de kruiken.
  stilburg houdoe en bedankt voor de leuke wedstrijden laat de mensen met geld uit stilburg hun centen maar in een echte club steken welkom in de parel van het zuiden de plaats met de beste en mooiste binen stad van nederland de grooste metropool van het zuiden ons breda.

  0

  0
 • uhhhhh jahhhh
  17 mei, 2010 - 15:52

  jammer hoor dat je op zo'n manier betaald voetbal moet verlaten!
  nou ff de wedstrijd sparta – go ahead eagles!! sparta alsnog in de eredivisie! dat zou mooi zijn voor de club van rotterdam!:)

  0

  0
 • Le Clochard
  17 mei, 2010 - 16:04

  Willem II wie kent ze niet, Willem II, Willem II blijft erin en gaat toch failliet!

  Ik durfde vannochtend het Brabants Dagblad die elke ochtend hier in omgeving Tilburg op de mat valt bijna niet open te slaan vanwege de handhaving. Kopt de voorkant groot met 'Acuut liquiditeitsprobleem overschaduwt handhaving'. Een beter begin van de dag kun je je bijna niet wensen.

  0

  0
 • Hoi
  17 mei, 2010 - 16:05

  @ nac6

  Ja, ik denk wel dat je de club gered hebt hiermee.

  Tsjongejonge zeg.

  0

  0
 • Nacbreda20
  17 mei, 2010 - 16:06

  ook al heb ik het ook niet zo op Willem 2
  maar gun nooit dat een club failliet gaat.

  5jaar geleden zat NAC in het zelfde Verhaal

  0

  0
 • Zero76
  17 mei, 2010 - 16:09

  Dat ze daar eens even heul snel gaan zorgen dat Jens Janse zijn salaris krijgt, want anders……..

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 16:12

  Misschien nog wel het meest relevant voor NAC vind ik deze uitspraak.
  Bottelier: ‘Willem II zal zuinig moeten omgaan met de financiën en inventief moeten handelen. Ik heb onze drie oud-hoofdsponsors CZ, Interpolis en Destil gevraagd of zij de loonkosten voor een commercieel medewerker op zich willen nemen zodat we in ieder geval onze commerciële slagkracht kunnen uitbreiden. Recent onderzoek heeft immers uitgewezen dat er op dat gebied nog kansen voor de club aanwezig zijn om de inkomsten te vergroten.’

  Toch benieuwd waar zullie al die sponsors vandaan willen trekken? Zo ja, dan ligt (VD Dungen) toch wel te maffen of zouden ze sponsoren uit voor hun noordelijke (Waalwijk) Noordoostelijke (Den Bosch e.o.) of Zuidelijk (Bels?) richting bedoelen.

  0

  0
 • pc
  17 mei, 2010 - 16:19

  het is hier goed te merken dat het slecht gaat met wllem2
  want ik woon er vlak bij
  ik ben een nac suporter em lees het brababant dagblad
  die met het mooie nieuws op de voor pagina stond dat ze de salaris niet meer kunnen betalen
  mooier kan niet

  0

  0
 • Zatte P
  17 mei, 2010 - 16:27

  Zonde van de derby en zoiets wens je je ergste vijand niet toe, maar puur in het belang van NAC is het natuurlijk een uiterst goede zaak als die club uit het oosten verdwijnt!

  0

  0
 • scouting nederland
  17 mei, 2010 - 16:31

  Situatie bij NAC is slechts een tikkie beter. Want zoals bekend is geraakt zijn we al aan het interen op de laatst verkochte asset, de bouwrechten. De exploitatie is onder Mommers opnieuw negatief geraakt en zoiets betekent toch dat je slecht geboerd hebt. De geweldige visionairen met hun "speler verkopen" bij ons in het bestuur moeten zich kapot schamen. Over twee jaar heeft ons NAC de pot verteerd en is er helemaal niets meer om weg te geven, want dat hebben zij al gedaan. vd Hoeven en Mommers bedankt !

  0

  0
 • jannes
  17 mei, 2010 - 16:32

  Ik vrees dat het ook met NAC binnenkort gedaan zal zijn…

  0

  0
 • Rubenac
  17 mei, 2010 - 16:35

  De mogelijkheid bestaat dat Willem II en RKC Waalwijk binnen afzienbare tijd zullen fuseren

  0

  0
 • pc
  17 mei, 2010 - 16:36

  ze hebben het al over een fusie met rkc en willem 2

  0

  0
 • john f.
  17 mei, 2010 - 16:36

  Ah, kijk eens aan, de toekomst ziet er goed uit, want scouting nederland gaat vertellen hoe het moet. Daar zaten we net (of was het 'not') op te wachten.
  Feit is dat er commercieel nog genoeg groeikansen zijn, maar dat zal dan ten koste gaan van andere bvo's in de 'buurt' van Breda. Drie keer raden welke bvo's dat zijn…

  0

  0
 • Hoi
  17 mei, 2010 - 16:37

  @ scouting nederland

  Ja en dat had jij allemaal veeeeeeeeeeeeeel beter gedaan met je vriendjes en bladibladiblabla. Je zou ook positief kunnen bijdragen als je het allemaal zo best weet en op de internets je muil eens kunnen houden. Daar schieten zowel de club als de supportrs meer mee op. Tot nu toe zit je al 5 jaar lang alleen maar te zeiken en te zeveren op het bestuur, enkel en alleen omdat je er zelf geen plekje in hebt weten te krijgen.

  Vort, kssst, ga iemand anders plagen. Zuurbal.

  0

  0
 • since1912
  17 mei, 2010 - 16:39

  gewoon heel veel leukse spelers daar halen(lopen er genoeg) dan hebben wij leuke spelers erbij en blijft de derby in iedergeval bestaan.

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 16:44

  Jammer dat NAC misschien/waarschijnlijk in de categorie ´ff geen cent te makken` zit, anders had je toch wel een slag kunnen slaan qua spelers en jeugdopleiding. RKC bijna failliet, Kruiken bijna failliet, Sparta eruit en flink terug in de begroting, Varkens staan 20/30/40 mln in het rood en moeten het ook hebben van externe geldschieters en jeugd.

  0

  0
 • Franske
  17 mei, 2010 - 16:45

  Scouting Nederland,

  Als je vindt dat je veel beter weet dan anderen, dan kan je Stillem je gelijk bewijzen. En succes daar!

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 16:52

  @ since1912

  Dat is wat veel mensen hier schijnen te denken, ja. Willem II gaat er aan, kan NAC mooi die spelers weghalen. Maar zie direct onder jouw berichtje het commentaar van Swam: NAC staat er ook bepaald niet best voor. Dus dan kan iedereen hier blij gaan zijn met de situatie van Willem II, maar ik denk dat even heel stilletjes kijken wat er in Tilburg gaat gebeuren meer gaat oplossen dan hier zo blij gaan zitten wezen.

  Stilletjes zijn kunnen ze je dan weer wel goed leren in Tilburg.

  0

  0
 • Nil
  17 mei, 2010 - 16:52

  Goed nieuws. Gauw opdoeken. Derby leeft voor geen meter.

  0

  0
 • 013
  17 mei, 2010 - 16:56

  hadden jullie enkele jaren ook niet een berg poen nodig en heeft janus oomen jullie ook niet geholpen kom op jongens niet zo moeilijk doen ps wat deden jullie dit jaar tegen de eagles

  0

  0
 • Benji
  17 mei, 2010 - 16:57

  @Swam

  Maar die varkens met hen eigen jeugd, hebben mooi wel europees voetbal! Tja …

  0

  0
 • Zatte P
  17 mei, 2010 - 17:00

  Nou dat wordt het WTC (waalwijk tilburg combinatie)

  Gedoemd om ten onder te gaan

  0

  0
 • BBreda
  17 mei, 2010 - 17:01

  Zo de wel bekende uitdrukking luid: de een z'n dood is de ander z'n brood zou het volgens mij helemaal niet verkeerd zijn als de stillems failliet gaan. Denk aan sponzore van de stillems die na enkel jaren toch hun naamsbekendheid willen vergroten en dan prima bij NAC terecht kunnen. Dus wat mij betreft liever geen fusie met RKC en al helemaal geen belastingcenten er in steken maar gewoon mooi laten sterven zoals ieder ander bedrijf dat niet kan overleven.

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 17:03

  @ BBreda

  JUIST! En als we dat met NAC 5 jaar geleden ook te horen hadden gekregen? Waddan?

  0

  0
 • n@©
  17 mei, 2010 - 17:04

  In een stad als Tilburg hoort een dodelijk saaie profclub te spelen. Een club als NAC hoort een derby te hebben. Dus van mij mogen ze blijven.

  0

  0
 • WHUFC
  17 mei, 2010 - 17:09

  Nee je zal die jeugd maar samenvoegen met die gekken!!, stewart trek je conclusies en haal daar lekker je gram.

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 17:09

  @ Benji
  Dat is zeker waar Benji, maar die hebben de zoveelste voorronde van de Europa League, maar dat is echt geen vetpot hoor. Zeker geen miljoenen zoals in de Champions League of je moet minimaal halve finale halen ofzo en daar hebben die Varkens het materiaal echt niet voor, mogen en zullen heel blij zijn als ze de groepsfase doorkomen overwinteren. Makaay weg, Bronckhorst weg, de Guzman weg waar ze geen pepernoot voor vangen, scheelt wel salaris maar toch niet iets wat je opvangt met wat A1 spelers.

  Was een paar maanden terug nog een item dat Ajax en PSV toch vergelijkbaar met Feyenoord als ze niet meer opbrengen, flink de mist in zijn gegaan financieel gezien met die Europa League.

  http://www.nusport.nl/europa-league/2194617/financiele-strop-ajax-en-psv.html

  0

  0
 • BBreda
  17 mei, 2010 - 17:10

  @Mafkees

  Van mij mocht NAC 5 jaar geleden ook gewoon sterven. Ik vind NAC een mooi clubje maar als men niet op der eigen benen kan staan dan jammer dan begin maar opnieuw. Ik betaal belasting om in een mooie stad te leven en door hoort Nac zeker ook bij. Maar spelers als ook andere personen bij een club te gaan voorzien van een veel te luxueuze levensstandaard gaat mij een beetje te ver.

  0

  0
 • Swam
  17 mei, 2010 - 17:14

  @ Benji nogmaals

  De strekking van de eerste post was eigenlijk meer bedoelt in de zin van ´jammer dat NAC er financieel niet zo voor staat als Twente`, want dan zou je nu echt geweldig door kunnen halen, omdat alle clubs in de regio (PSV niet inbegrepen) er bagger voorstaan.

  0

  0
 • tiesto
  17 mei, 2010 - 17:19

  Lijkt mij schluss… ze zijn al een keer geholpen.. hebben eenzelfde constructie als NAC… tja… het houdt op een moment natuurlijk ook gewoon op lijkt mij… Dat zou met NAC niet anders zijn mocht het binnen korte tijd in zo'n situatie terecht komen…

  Zonde voor hen.. maar Tilburg kan het naar haar burgers al bijna niet meer maken…

  0

  0
 • Fransje
  17 mei, 2010 - 17:22

  Ik wil dat de Stillems gewoon blijven bestaan. Dit gun ik geen club. Hopelijk komt het bij NAC nooit zo ver.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  17 mei, 2010 - 17:26

  Willem 2 samen met RKC ?
  Tuurlijk jongens.
  RKC heeft niks en Willem 2 ook niet.
  2×0=0, dat weet zelfs een kind.

  0

  0
 • Bredaaa
  17 mei, 2010 - 17:28

  Weet iemand hoelaat zaterdag UWD begint en tot hoelaaaaat ?
  alvast bedankt

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 17:30

  @ BBreda @ 17.10

  Jou snap ik. Nu wel tenminste :)

  0

  0
 • buis
  17 mei, 2010 - 17:33

  wou ons NAC niet samen met dit zinkende schip de jeugd samenbrengen?

  0

  0
 • Vakkie-G(ek)
  17 mei, 2010 - 17:35

  Toch maar weer goed dat we de jeugd niet hebben gefuseerd met die twee clubs die het recht van bestaan bijna niet meer hebben..

  0

  0
 • Ruben
  17 mei, 2010 - 17:38

  Waar zijn nu op eens al die leuke kruiken op deze site? Normaliter weten ze deze site fijnloos te vinden, maar goed. Overigens vind ik dat we als NAC supporters voorzichtig moeten zijn in het oordelen over deze situatie. NAC stond enkele jaren geleden ook op het randtje van de afgrond. Ik hoop trouwens dat de stillems gewoon blijven bestaan. De derby, ondanks dat ie in de loop der jaren aan populariteit heeft ingeboekt, blijf ik een leuke wedstrijd vinden.

  COME ON NAC!!!€

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 17:39

  Even over die jeugdopleiding he: als je wel gefuseerd zou zijn geweest… en 1 of 2 van de fusiepartners gaan failliet…. wie krijgt er dan het aanwezige talent alleen binnen?

  Het is maar een vraag.

  En kan het ook zo zijn dat als je wel fuseert je minder kosten in je jeugdopleiding hoeft te steken, zodat daar in ieder geval een stuk van de financiele drukt weg genomen kan worden? En is het ook niet zo dat de positie van NAC financieel gezien daar misschien ook wel aan toe is?

  Vragen vragen, geen antwoorden.

  0

  0
 • BreDaN
  17 mei, 2010 - 17:42

  RK2 is wel een mooie combinaam..

  0

  0
 • Lyle and Scott
  17 mei, 2010 - 17:46

  Houdoe en bedankt!

  En die spelers mogen ze ook houden, hoeven wij niet.

  Als de gemeente Tilburg slim is, dan houden ze de hand op de knip want het is slechts een kwestie van tijd dat Willem2 failliet gaat. Toevallig net een college faillissementsrecht gehad, sluit hier wel bij aan. Bsiderats ook nog educatief bezig ;)

  Willem2 heeft zo toch zijn fusie met RKC. Laat die 2 clubs elkaar maar in leven houden, wij als NAC moeten ook de zaken goed op orde krijgen, maar doen dat individueel en let maar op dat NAC er uit komt!

  0

  0
 • Mafkees
  17 mei, 2010 - 17:52

  "en let maar op dat NAC er uit komt!"

  Ja, zeiden die gasten van Willem II twee weken terug ook nog. Als je faillisementsrecht hebt gehad weet je ook dat emotie je grootste vijand is.

  0

  0
 • M.1912
  17 mei, 2010 - 18:13

  @Dun Nakkenist

  en 2 x €-5.000.000 = €-10.000.000

  0

  0
 • Dimmer
  17 mei, 2010 - 18:23

  Mischien wa brood afgooien daar hehehhe

  0

  0
 • 013
  17 mei, 2010 - 18:25

  @swam maar goed dat jullie janus oomen hebben he hahahahaha

  0

  0
 • NACmuts
  17 mei, 2010 - 18:27

  Tijd voor een ludieke aktie !?

  Neejjjj …. laten we dat maar niet doen ;)

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  17 mei, 2010 - 18:30

  Je kunt wel in een kruik blijven zeiken, maar eens barst ie.
  En dat moment is nu gekomen.

  Vaarwel stoere kerels…. jullie kunnen altijd nog supporter worden van Jeka. De fangear hebben jullie al.

  0

  0
 • M.
  17 mei, 2010 - 18:32

  als ze failiet gaan is go ahead toch alsnog gepromoveert?

  0

  0
 • Gambino
  17 mei, 2010 - 18:33

  zoals op omroepbrabant al staat:

  gemeente verdient al jaren geld aan willem II !
  De Gemeente vertelt steeds dat Willem II al financieel geholpen is met het gevolg dat de gehele bevolking dit ook gelooft. Nu blijkt uit een bestudering door financieel deskundigen dat de Gemeente aan Willem II een te hoge huur en tevens de volledige onroerend goed belasting zelf laat betalen, terwijl wettelijk de eigenaar= gemeente daar ook een deel van moet betalen. De gemeente Tilburg heeft de laatste jaren vele miljoenen aan Willem II verdiend in plaats geld gegeven! Daarom is het terecht dat de Gemeente deze gelden terug betaald aan willem II! Daarbij is er de laatste jaren door de technische staf van Wilem ii, met name Andries Jonker, verkeerde spelers en de Directie van Willem II een wanbeleid gevoerd, een te grote huur met de gemeente afgesproken. Dus Gemeente en het voormalige bestuur hebben deze fiananciele blunder gemaakt. Nieuw Gemeentebestuur geef daarom een nieuw gezuiverd Willem II bestuur het vertrouwen met het teveel betaalde geld een nieuwe frisse start te maken.
  Waarom zou de hockey bij een fusie wel 5 miljoen van de Gemeente krijgen willem II moeten betalen voor voetbal

  0

  0
 • BelcrumNAC
  17 mei, 2010 - 18:48

  Als we het toch over ludieke acties hebben..
  Is er geen mogelijkheid dat we nog chocolade geld van sinterklaas kunnen vinden en daar dumpen onder het motto: "ook van ons een kleine bijdrage"

  Zou wat mij betreft wel weer een geslaagde actie kunnen worden.

  Uiteindelijk hoop ik wel dat ze blijven bestaan, zoals meerdere mensen al aangeven, het blijven toch altijd wel leuke wedstrijden om heen te gaan.
  Leuk dat ze het zo moeilijk hebben, maar laat ze maar wel blijven.

  0

  0
 • Rijensenacsupporter
  17 mei, 2010 - 18:48

  nee dan zal sparta rotterdam terug keren naar de eredivisie

  0

  0
 • @bsr
  17 mei, 2010 - 18:51

  Dat Non-Nac mogen jullie wel weg laten, dat snappen we zelf ook wel

  0

  0
 • hk
  17 mei, 2010 - 19:05

  @Rijensenacsupporter
  Lijkt me eerder een beslissingswedstrijd tussen Sparta en RCK. Vraag me alleen af of dit voor of na de fusir met Willen2 gebeurd?

  0

  0
 • Rbull
  17 mei, 2010 - 19:06

  Geweldig. Opdoeken die handel

  0

  0
 • tifosi
  17 mei, 2010 - 19:07

  liever faliet dan fuseren met een kansloze ploeg

  0

  0
 • jannes
  17 mei, 2010 - 19:11

  @ BelcrumNAc

  AMEN!!! Gij snapt het precies. Die actie is geniaal in het kwadraad: ik zeg doen.

  maar ook ik wil dat de kruikjes nog een lange (lijdens)weg te gaan hebben

  0

  0
 • Mo
  17 mei, 2010 - 20:01

  Zal de derby wel gaan missen, het lekker schelden op de kruiken is toch best geinig.
  Maar goed bij clubliefde is het klote ee…Wij hebben ook zo gezeten maar dat vondt men toch wel heel leuk in stilleburg.
  laten we ze helpen en demouge halen, lijkt mij geen verkeerde optie en een typische nacspeler.

  0

  0
 • papaedje
  17 mei, 2010 - 20:15

  Opdoeken en weg ermee Sparta terug.

  0

  0
 • Rubenac
  17 mei, 2010 - 20:17

  Doe Demougenie aub

  0

  0
 • Marco
  17 mei, 2010 - 20:26

  Hoe zouden ze dan gaan heten?

  RKC Willem 2 Combinatie?

  RW2C

  :D

  0

  0
 • J
  17 mei, 2010 - 20:32

  Huppakee weg met W2! Fuseren met RKC? Nee joh dat is zonde van RKC….

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  17 mei, 2010 - 20:46

  Ik zei het toch…

  0

  0
 • scheppioni
  17 mei, 2010 - 21:29

  Een eredivisie club wordt uitendelijk toch wel gered door de gemeente, als ze nou gisteren gedegradeerd waren, dan was het mogelijk en zou het financieel voor ons NAC niet verkeerd geweest zijn, verder interresseert mijn stilburg vrij weinig !

  0

  0
 • vakg
  17 mei, 2010 - 21:30

  laat die fusiclub maar lekker in de topklasse beginnen dan

  0

  0
 • AK
  17 mei, 2010 - 21:44

  RKC 2 speelt thuis in het Koning Mandemakers 2 stadion!

  0

  0
 • dorst
  17 mei, 2010 - 22:02

  doe mij maar een biertje!

  0

  0
 • nac6
  17 mei, 2010 - 22:12

  op 17 mei een treist bericht van dag is terziele gegaan willem twee.
  de uitvaart zal nog voor het begin van de competie plaats vinden rkc zal hen ten grave dragen .
  nu zal er in het zuiden nog een echte club over zijn.
  ons goeie ouwe nac.
  de club die met trots de naam parel van het zuiden mag dragen.
  leve nac en dat we nog lang en schulden loos mogen door gaan.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  17 mei, 2010 - 22:19

  Inderdaad een "treist" bericht, nac6.

  0

  0
 • n@©
  17 mei, 2010 - 22:23

  Even reageren op post van Gambino. Ik kan een heel eind met je mee gaan, alleen de beleidsmakers van W2 destijds hebben voor deze constructie met de gemeente gekozen en dat was dus gewoon lomp. Als ik ergens een paar schoenen koop en in een andere winkel zijn ze voor de helft van de prijs, dan ben ik gewoon genaaid, maar had ik zelf beter op moeten letten.
  Maar net als dat er gemeenschapsgeld gaat naar cultuur, vind ik ook dat er gemeenschapsgeld naar (top)sport mag gaan.
  Zonder emoties zou een fusie met Waalwijk nog niet eens zo gek zijn. Met een eredivisie club in west, midden en oost Brabant is het nog steeds vrij vol in onze provincie.

  0

  0
 • bredadegekste
  17 mei, 2010 - 22:46

  hahahaha trieste zaak daaro in t stilburg..maar om even eerlijk te zijn we hbben het zelf ook doorgemaakt en geef toe als dat gebeurd met je club voel je je daar tog zwaar klote om..maarja he tis en blijft stilburg he..

  0

  0
 • M.1912
  17 mei, 2010 - 23:16

  Ik zou het toch wel het meest eerlijkst vinden als GAE door zou gaan naar de Eredivisie mocht Willem 2 failliet gaan.
  Ondanks dat ik het liefst sparta terug heb. Dat zou trouwens wel erg zijn. Drie clubs uit havenstad.

  0

  0
 • ruud
  17 mei, 2010 - 23:44

  RKK dat is de nieuwe naam…….
  (Rooms Katholieke Kruiken)

  Ik gun het geen één club om failliet te gaan,dus ook willem ll niet.

  0

  0
 • Boris076
  18 mei, 2010 - 00:43

  lees net dat ze shirts willen maken zoals onze vrienden van st. Pauli destijds. En dat men denkt er 20.000 te verkopen à 20 euro. DREAM ON. dat lukte ons niet eens toen NAC aan de afgrond stond en paar jaar geleden.

  0

  0
 • Xander
  18 mei, 2010 - 03:51

  MRWT= Mandemakers Rkc Willem Twee

  0

  0
 • Jamie
  18 mei, 2010 - 08:25

  Vergeet niet dat stilburg wel de 6e stad van Nederland is. Hier wonen echt wel veel mensen hoor! Ik denk dat het ook wel met een sisser af zal lopen..

  Ik had ze een jaartje Jupiler League gegunt, maar failliet mogen ze niet gaan. Scheelt toch 6 punten op een seizoen ;-)

  0

  0
 • nickske
  18 mei, 2010 - 08:53

  oprotten tering kruiken

  0

  0
 • D'n Sjaak
  18 mei, 2010 - 09:07

  Zouden we de kruiken niet moeten helpen?

  0

  0
 • Leur Noord
  18 mei, 2010 - 09:17

  STILBURG R.I.P.
  mooi werk wie lacht er nu het hardst? plat gooien die kut stad met dat stadion erbij!

  0

  0
 • Leur Noord
  18 mei, 2010 - 09:18

  @ dn sjaak

  ja we moeten ze helpen. . de Vernieling in ja . .

  0

  0
 • D'n Sjaak
  18 mei, 2010 - 10:32

  @ Leur Noord

  Idd :)

  0

  0
 • die ne gast
  18 mei, 2010 - 10:36

  Gemeente Tilburg gaat ze echt wel redden.
  Aan het "Adje-theater" en draaiende huizen op rotondes heeft de gemeente Tilburg meer uitgegeven dan Willem II nu vraagt.
  Geen enkele politicus kan uitleggen dat een draaiend huis op een rotonde belangrijker voor een stad is dan een Eredivisie-club.
  Volgend jaar gewoon weer de Derby!

  En wij moeten niet te hard lachen. Ik heb de indruk dat ze in Tilburg met hun commissie van "Wijze Mannen" wat laat begonnen zijn,
  maar als je de achtergronden van die gasten ziet, gaan ze de komende jaren een veel strakker en beter beleid neerzetten dan wij nu hebben.
  Wij krijgen een kleine verbouwing al niet eens geregeld!
  Als we niet uitkijken komt Willem II hier zo gelouterd uit, dat ze over een paar jaar weer makkelijk boven ons gaan eindigen.

  0

  0
 • Nackennert
  18 mei, 2010 - 11:47

  Ook NAC vaart in zwaar weer.
  Hoe dat gaat aflopen mag Joost weten.
  Ook schulden lopen helaas weer op.
  Nac Saneert gelukkig maar hopelijk niet te laat.
  Later meer………..

  0

  0
 • Nackennert
  18 mei, 2010 - 12:09

  ZEIST – De KNVB sluit niet uit dat de eredivisie komend seizoen uit slechts zeventien clubs bestaat.

  © ANPAls het dreigende faillissement van Willem II wordt uitgesproken kort voor het begin van de nieuwe competitie, die op 6 augustus van start gaat, is er geen tijd meer om het vastgestelde speelschema helemaal om te gooien.

  Dat liet een woordvoerster van de KNVB dinsdag weten. ''We hopen natuurlijk dat alles goedkomt in Tilburg'', benadrukte de zegsvrouw.

  ''Maar de KNVB is in deze zaak een afwachtende partij. Uiteraard geven we Willem II wel zoveel mogelijk informatie en adviezen mee. We kunnen op een dreigend bankroet echter geen deadline zetten.''

  Veel tijd

  Voordat het nieuwe competitieprogramma in de eredivisie officieel wordt vastgesteld, moeten alle clubs en de bijbehorende lokale autoriteiten hun goedkeuring hebben gegeven. ''Dat is een heel proces dat veel tijd vergt'', legde de woordvoerster van de KNVB uit.

  ''Het is dan onhaalbaar om bijvoorbeeld een week voor de competitiestart Willem II alsnog uit het schema te halen en een andere club toe te voegen. Dan is een eredivisie met zeventien ploegen onvermijdelijk.''

  Indien Willem II onverhoopt eerder failliet gaat, dient het bestuur betaald voetbal van de KNVB te bepalen hoe de opengevallen plaats in de eredivisie wordt ingevuld. De reglementen van de voetbalbond voorzien niet in deze situatie die zich na de play-offs voordoet. Het bestuur betaald voetbal neemt op ''sportieve gronden'' het ultieme besluit.

  Sparta

  Sparta, als tweede degradant achter hekkensluiter RKC Waalwijk, lijkt de beste papieren te hebben om alsnog in de eredivisie te blijven bij een faillissement van Willem II.

  Indien er voldoende tijd beschikbaar is voor de organisatie van de wedstrijd, behoort ook een beslissingsduel met de nummer twee van de Jupiler League, SC Cambuur, wellicht tot de mogelijkheden.

  0

  0