Go to Top

Noppert krijgt toch contract

Noppert krijgt toch contract

Nadat vd Steen voor Heerenveen heeft gekozen en de keepers uit Engeland weg blijven is NAC toch in zee gegaan met Andries Noppert. Dit zou op voorspraak van Ten Rouwelaar zijn die veel potentie ziet in de 21 jarige goalie.

“Andries en ik hebben twee seizoenen lang intensief met elkaar samengewerkt, dus ik weet precies wat zijn potentie is. Hij is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich, maar op de lange termijn kan hij uitgroeien tot een volwaardige basisspeler. Daar gaan wij samen keihard aan werken.” aldus Jelle.

NAC heeft Noppert, die 2 jaar geleden over kwam van Heerenveen, wederom een 2 jarige verbintenis.

Wij vonden hem tijdens zijn debuut tegen Almere helemaal geen slechte indruk maken, dus wellicht een prima keuze.

Bron: B-Side Rats, NAC

28 Reacties op "Noppert krijgt toch contract"

 • Zjost
  25 juni, 2016 - 08:58

  Fijn. Duidelijkheid. Maakte goede indruk inderdaad, kent de club en de club kent hem. Hup NAC

  0

  0
 • badeend
  25 juni, 2016 - 08:59

  Prima. Misschien geen wereldtopper maar zeker waard om de kans te krijgen.

  Ik vraag me af of NAC nu überhaupt nog een keeper gaat halen, of het wil doen met Nippertje/Van der Maaten en evt Ten Rouwelaar als stand in?

  0

  0
 • Henk
  25 juni, 2016 - 09:05

  Volgens mij heeft Streppel de keeperstrainer van W2, Raymond Vissers mee naar Friesland genomen.
  Van der Sleen zijn contract is niet verlengd, volgens mij zit hij niet bij Heerenveen.
  Opvallende move om Noppert nu wel een contract te geven:
  Hij had te weinig ontwikkeling doorgemaakt, had Jelle niet eerder kunnen aangeven dat deze jongen wel degelijk potentie heeft? Of was het een geldkwestie?
  Heeft Van der Maaten nog niet getekend, en is het de verwachting dat hij dit niet gaat doen?
  Smulders had interesse in 2 regionale keepers, volgens eigen zeggen. Van der Steen is afgevallen, dit betekent dat er dus nog 1 regionale keeper bij gaat komen. Wat volgens mij ook moet om een concurrentiestrijd met de andere keepers te laten ontstaan. Wie gaat de 3e doelman in selectie worden?
  Kees Heemskerk (geen Brabander, maar speelt wel bij FCDB)? Swinkels, heeft een contract bij Eindhoven?
  Ben benieuwd!
  Jelle kent Noppert natuurlijk goed en kan dus goed beoordelen of hij de potentie heeft om door te groeien (figuurlijk natuurlijk).

  0

  0
 • ome cor
  25 juni, 2016 - 09:24

  @Henk
  Niet vd SLeen, maar vd STeen. De keeper van Helmond Sport die NAC wilde hebben, maar die liever zijn achterwerk parkeert op de reserve bank in Friesland, dan in Breda 1e keeper te zijn.

  Noppert heeft zich als speler niet veel kunnen laten zien omdat er bij NAC altijd een trainer zit die de 1e keeper laat spelen tenzij het echt niet anders kan.
  Topclubs laten hun 2e keeper bijv. de bekerwedstrijden keepen. Met een JtR voor je ben je als 2e keeper bij NAC altijd een beetje onbekend talent. Hetgeen niks zegt over zijn ontwikkeling.
  JtR durf je als trainer niet zo maar te passeren, keepers met een mindere status worden wat sneller vervangen.

  Ik denk dat Noppert voor NAC in de JL helemaal geen slechte keuze is. Hij moet voor z’n kansen gaan en hij zal heus wel eens een foutje maken. Dat mag natuurlijk niet in Breda, want dan is de internet-brigade weer uiterst kritisch, maar misschien groeit deze jongen wel uit tot een keeper die punten kan pakken.
  Als keeper is het nu eenmaal veel moeilijker om je te bewijzen, daar speelt er maar 1 van ongeacht de opstellingsvorm die gekozen wordt.

  Succes Andries !

  0

  0
 • Semsi
  25 juni, 2016 - 09:34

  @ Ome Cor

  Er werd op deze site (ander topic) gesuggereerd dat Van der SLeen naar Heerenveen terug zou keren.
  Dit klopt niet, omdat Streppel de keeperstrainer van W2 meeneemt.

  Vandaar mijn reactie.

  0

  0
 • RV
  25 juni, 2016 - 09:36

  Sta volledig achter Noppert en lijkt me een prima gast voor in een groep.
  Zou liever een klein beetje ervaring in de goal zien en liever geen keeper uit Manchester.

  Te belangrijke positie in de as van het veld.
  De basis is goed voor Noppert want Ten Rouwelaar wil met hem aan de slag en heeft vertrouwen.
  Ik geloof dat dat belangrijk is voor een keeper.

  0

  0
 • Jon
  25 juni, 2016 - 09:37

  Goede keuze hoor, Noppert heeft bij jong NAC vaak genoeg laten zien dat hij een prima doelman is. Laten we maar op zoek gaan naar een goede spits, veel belangrijker!

  0

  0
 • Fred
  25 juni, 2016 - 09:42

  Of Jelle een goede keeperstrainer gaat worden moet de toekomst uitwijzen , het is wel een godsgeschenk dat die v d Sleen weg is , hoe hij het voor elkaar heeft gekregen weet ik niet maar alle keepers bij NAC zijn onder hun niveau beland waarbij JTR zelfs onder de ondergrens is gegaan .
  Uiteraard staat die kerel op wedstrijddagen niet in de goal maar er was iets in zijn werkwijze wat niet goed was en niet in het gelang van de keepers .
  Ik vind het niet erg dat Noppert is gebleven , ik zag er ook wel potentie in .
  Ik hoop wel dat Jelke zijn keepers iets gaat leren wat hij zelf niet kon of durfde , namelijk bij corners en voorzetten uit zijn goal komen , want dat heeft ons ontiegelijk veel tegengoals en punten gekost de laatste jaren .

  0

  0
 • Henri
  25 juni, 2016 - 10:23

  Smulders geeft Noppert geen nieuw contract omdat hij te weinig groei en potentie heeft gezien. Daar was ik volledig mee eens want een keeper van bijna 2 meter die als een lilliputter onder hoge voorzetten doorloopt en voor een oefenpotje op een winderig veldje stijf staat van de zenuwen is niet geschikt voor het hoogste niveau. Dat Smulders niet de enige was die het niet in hem zag zitten blijkt wel uit het feit dat er geen enkele club hem een contract aanbieding heeft gedaan. Dit terwijl er toch aardig wat (tweede) keepers van club zijn veranderd.Nu krijgt JtR deze hete aardappel doorgeschoven want niet Smulders, maar JtR ziet nog potentie in deze jongen. Ik denk dat er op de achtergrond andere zaken een rol spelen. Bezuinigen op het trio keepers om extra geld vrij te krijgen voor enkele andere spelers en dan den ik met name aan Stans en Kip. Dat zijn spelers die in mijn ogen een echte meerwaarde kunnen vormen in het nieuwe NAC.

  0

  0
 • buurman
  25 juni, 2016 - 10:30

  Ben van de laatste aankoop Rommens en het verlengen van het contract van Noppert niet bepaald onder de indruk. Noppert is een zwaktebod bij gebrek aan beter.
  Wel zeer gelukkig met Nijholt, hele goede voor NAC. (Ik had niet verwacht dat hij zou komen, prima werk van Smulders.)
  Ook Stans en “hebben die Kip” zouden aanwinsten zijn. Zouden ze komen?
  Ook erg onduidelijk wie er uit Brexit komen.

  Heb een veel beter gevoel gekregen, heel veel zin in de eerste wedstrijd maar het is m.i. nog te vroeg om Hosanna te gaan roepen ;

  0

  0
 • buurman
  25 juni, 2016 - 10:32

  Beste Henri,
  We tikten ons stukje gelijktijdig, zijn het aardig eens.

  0

  0
 • Boelly
  25 juni, 2016 - 10:45

  Heel veel succes
  En ik ben het eens met Ome cor
  Niet zeiken bij de eerste fout geef hem de kans om te groeien.

  HUP NAC

  0

  0
 • Henri
  25 juni, 2016 - 10:53

  Beste buurman,
  Twee zielen één gedachte. We zijn het wel vaker met elkaar eens. Rommens is in mijn ogen ook een selectie aanvuller. Rolt het balletje de goede kant uit dan is het meegenomen. Ook ik ben blij met Nijholt en Korte. In ieder geval twee spelers met een drive en redelijk wat ervaring. In Nijholt zie ik eventueel ook nog wel een goede, sterk aanvallende linksback. Ik hoop wel van harte dat Stans en Kip komen. Want dat zijn jongens met scorend vermogen (Kip) en een goede steekpass (Stans)dat zijn in mijn ogen spelers die voor het echte verschil kunnen gaan zorgen.

  0

  0
 • Waddinxveen
  25 juni, 2016 - 10:53

  Weet je wat ons ook al jaren veel punten kost?

  Dat we elke eigen corner standaard indraaiend nemen. Gevolg: 8 van de 10 keer krijgt niemand zijn kop ertegenaan of is die bal voor de keeper. Bovendien gaat zo’n bal als niemand hem aanraakt vaak gewoon achter. Bij wegdraaiend durft ten eerste de keeper er vaak niet voor te gaan, kan je vaak veel krachtiger inkoppen en is een afvallende bal een mooie kans op een schot uit de tweede lijn. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij zie ik bij al onze tegenstanders veel vaker een wegdraaiende corner dan bij NAC.

  Daarnaast pleit ik er bij corners en vrije trappen van de tegenstander voor om standaard een klein rap menneke (Rommens?) op de middenstip te zetten. Bindt minimaal twee man aan zich en biedt kans op een counter.

  Kan iemand mij uitleggen waarom bovenstaande dingen vandaag de dag zo weinig toegepast worden?

  0

  0
 • Molenschot loco
  25 juni, 2016 - 10:55

  Dit vindt ik (als oud keeper) FANTASTISCH nieuws……dit wordt een grote uitdaging voor Jelle….succes Andries….

  0

  0
 • Waddinxveen
  25 juni, 2016 - 10:57

  Rommens moet Korte zijn. Is korter en sneller ;-)

  0

  0
 • ome cor
  25 juni, 2016 - 11:02

  @Semsi
  Jij reageert dus als Semsi en als Henk (en welke namen nog meer) op deze site ?
  Identiteitscrisis ?

  0

  0
 • jandorstig
  25 juni, 2016 - 11:29

  @ Waddinxveen

  Dat wil ook ook weleens weten, ik ben er zelfs voor om 2 man voorin te houden en 1 op het middenveld met corners tegen.

  0

  0
 • Steef
  25 juni, 2016 - 13:15

  Het gaat behoorlijk snel de afgelopen dagen en ik moet zeggen: chapeau voor Smulders. Er zitten namen bij die ik niet had verwacht. Met name aan Haemhouts, Korte en Nijholt gaan we veel plezier beleven denk ik.

  Ik denk dat Rommens inderdaad (nog) niet gehaald is voor de basis maar als goede(en vooral erg gemotiveerde) back-up voor ons vast middenveld. Aangezien Haemhouts al wat op leeftijd is en, eerlijk is eerlijk, toch redelijk blessuregevoelig zal hij vast voldoende minuten maken om zich te kunnen ontwikkelen. Volgens mij zal Smulders nog met Kip of Stans gaan komen. Beide lijkt me teveel van het goede, maar ik zou het wel geweldig vinden als beide gasten naar Breda komen.

  De hele situatie rondom Noppert verbaast me wel. Mocht weg aangezien hij zich onvoldoende zou ontwikkelen. Nu Ten Rouwelaar keeperstrainer is mag hij toch blijven. Dit had in een eerder stadium geregeld kunnen worden, Ten Rouwelaar zal vorig jaar vast ook al de potentie van Noppert gezien hebben.

  Anderzijds ben ik bang dat er naast van der Steen weinig namen op het lijstje stonden van onze TD. Hoe is deze beslissing anders uit te leggen? En wie bepaalt uiteindelijk welke keepers er komen, hij of Jelle. Het is wel erg naar buiten gebracht als een keuze van Jelle, ik had liever gezien dat ‘NAC’ voldoende perspectief ziet en niet slechts een persoon. Qua interne communicatie kan er waarschijnlijk nog veel verbeteren? Is Noppert gehaald als vaste man of moet hij de strijd nog aangaan met een nog te halen doelman?

  Ik gun Andries het van harte en ik denk dat het ook geen verkeerde keuze is. Natuurlijk zal hij de nodige foutjes maken maar dat heeft Jelle(helaas) de afgelopen jaren ook gedaan. Laten we hem de kans geven en vooral het vertrouwen. Het afgelopen jaar hebben we veel keepers voorbij zien komen en op een uitzondering na werd ik daar op zijn zachts gezegd niet vrolijk van..

  Het blijft altijd een boeiende periode vol met speculatie en verschillende meningen. Ik kan er altijd wel van genieten en lees met veel plezier alle andere meningen en reacties op de site. Een felle discussie of verschil van inzicht is oké, als we bij de eerste wedstrijd maar allemaal weer als 1 man achter onze mooie club staan!

  0

  0
 • kopspion
  25 juni, 2016 - 14:12

  Noppert in de spits !!!

  0

  0
 • Mike
  25 juni, 2016 - 14:16

  Henri en buurman wat zijn jullie lekker positief over jullie clubje
  Snap niet dat jullie nog naar nac komen !!!!!!!

  0

  0
 • Bart
  25 juni, 2016 - 15:10

  Een goeie keeper voor de jl met lekker veel lengte 👍🏼 heb veel vertrouwen in hem

  0

  0
 • Seh
  25 juni, 2016 - 15:13

  Lekkker hoor, laat je zien jonge. Joe Heart van de lage landen

  0

  0
 • Ed
  25 juni, 2016 - 17:13

  Prima!! Noppert alle vertrouwen geven!!

  0

  0
 • buurman
  25 juni, 2016 - 18:22

  Beste Mike,
  Met alle respect, maar volgens mij kun jij niet (inhoudelijk) lezen. Is ook niet voor iedereen weggelegd dus verder geen punt hoor.

  0

  0
 • buurman
  25 juni, 2016 - 18:27

  Mooi uitgedrukt van Henri. “Twee zielen 1 gedachte.”

  In breder verband mag je volgens mij stellen ; ” NAC supporters, veel zielen, veel verschillende gedachten, maar wel allemaal eensgezind achter dezelfde mooie volksclub als het er op aan komt”

  0

  0
 • badeend
  26 juni, 2016 - 08:54

  @ Waddinxveen, als je het over corners nemen hebt, is het wel of niet indraaiend nemen niet het grootste probleem. Het feit dat 90% van de corners bij de eerste paal stuiterend op kniehoogte aankomt, is veel problematischer. Van die andere 10% gaat nog een deel ver over iedereen heen en ja, dan heb je je 2 à 3 goede corners PER SEIZOEN.

  Echt belachelijk. Daar kun je gewoon op trainen.

  0

  0
 • Enjoy
  26 juni, 2016 - 17:37

  De man zou best eens een talent kunnen zijn, maar als Jelle onbewust er een kopie van zichzelf wil maken , zeg ik NIET DOEN !!!!!!!

  0

  0