Go to Top

Normalisatie in loonhuishouding NAC

Normalisatie in loonhuishouding NAC

In een vorig bericht werd al gesproken over kosten en geld: het ontvangen en uitgeven daarvan. Hier kunnen we nog een onderwerp aan toevoegen nu en dan wel over de loonhuishouding binnen NAC. Dat blijkt uit woorden van onze TD Hans Smulders.

Tot nu toe zijn er drie spelers die concreet een aanbieding hebben gekregen. Dat zijn Mats Seuntjens, Kenny van der Weg en Grad Damen. Allen kunnen voor drie jaar bijtekenen. Alledrie hebben ze besloten het tekenen naar een later tijdstip te schuiven. De reden? De heren voetballers  zouden de aanbiedingen aan de magere kant vinden en hun mensen met een tegenvoorstel laten komen.

“De loonhuishouding is aangepast. Genormaliseerd”, geeft Technisch Directeur Hans Smulders een mogelijke verklaring aan BN DeStem. Hij vervolgt: “Dan kan het zijn dat de aanbieding tegenvalt. Het zou gek zijn als de zaakwaarnemers het eerste voorstel geweldig vinden. NAC behoorde in de salarisschaal tot de buitencategorie. Een erfenis uit het verleden. Dat willen wij niet meer, omdat wij meer dan alleen maar geld te bieden hebben.”

Verstandig, en daar zijn wij het mee eens. Niemand heeft waarschijnlijk de behoefte om op korte termijn weer in de kou op de Grote Markt te staan, luisterend naar een raadsvergadering over het voortbestaan van NAC. Of wil in spanning zitten of de Yuan’s (bedankt reizende oom Rooftop!) wel of niet worden overgemaakt. Of een kast vol met lijken zo groot als die in Enschede hebben. Nee. Boven verwachting zijn we in categorie 2 gebleven (waar de verwachting was nog een keertje terug te vallen) en laten we in ieder geval de ingeslagen weg van het financiële beleid volgen en verbeteren waar mogelijk (het sportieve beleid laten we even achterwege). Dat doet NAC wat je er ook van vindt netjes.

Van de drie bovengenoemde spelers lijkt de kans dat Damen blijft het grootst . De 18-jarige geniet het vertrouwen van trainer Marinus Dijkhuizen en beschouwt NAC als zijn club. Voor Kenny geldt dat hij meerdere (!!) buitenlandse opties heeft. De laatste in de rij uit Schotland; Ross County (waar cup-winnaar Alex Schalk speelt) ziet in Van der Weg een versterking. Het zijn allen interessante voorstellen waar NAC op financieel gebied niet aan kan tippen.

Mats Seuntjens wil vooral een stap hogerop. ADO Den Haag, Heerenveen en AZ hebben interesse. De Hagenaars zijn zoals bekend het meest concreet en hebben al met de aanvaller om de tafel gezeten. Daar zijn onlangs de Yen’s Chinese knaken dus binnengekomen, wat waarschijnlijk ook mogelijkheden met zich meebrengt.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

31 Reacties op "Normalisatie in loonhuishouding NAC"

 • Rooftop
  13 april, 2016 - 19:34

  Yen is Japans, in China hebben ze de Yuan…..

  0

  0
 • Emarino
  13 april, 2016 - 19:43

  Eindelijk, ze zijn al jaren overbetaald.

  0

  0
 • Vaque Geej
  13 april, 2016 - 19:49

  Dit “artikel” leest kut. Sorry.

  Met alle respect, maar meneertje Damen mag denk ik blij met zo een aanbieding. Mag zich de aankomende seizoenen bewijzen en daarna mag hij eens nadenken over zijn salaris.

  Hans Smulders is een wijze en verstandige man. Ik ben blij met deze man binnen onze club.

  0

  0
 • Toontje
  13 april, 2016 - 19:54

  Dit heb ik vorig jaar al gezegd als we niet gelijk promoveren komen we in een neerwaartse spiraal terecht die zelfs tot een failliete club kan leiden. Zonder geld kun je niets en komte aan spelers niets bijzonders.
  NAC gaat van 2,6 naar 1,5 miljoen met de spelersbegroting en let wel Sparta van 1,5 naar 3,0 miljoen. Dus wij zullen er weinig met een aflopend contract kunnen houden en er niets voor terug kunnen kopen…….je zult verschrikkelijk creatief en gelukkig moeten zijn om je selectie uit te breiden

  0

  0
 • Peppie&kokkie
  13 april, 2016 - 20:00

  Oeps vader Damen …… Niet leuk dit nieuws …..
  Neergeschoten zal weer tam tam worden. Sterkte

  0

  0
 • am
  13 april, 2016 - 20:03

  Prima zaak. De bezem er door! Spelers hoeven niet duur te zijn om te kunnen voetballen. Het gaat om het team. Er zijn genoeg spelers die graag voor Nac willen voetballen. Heb alle vertrouwen in Smulders.

  0

  0
 • Waddinxveen
  13 april, 2016 - 20:19

  BreDaN, je schrijft goede stukken, waarvoor dank! Maar helaas herken ik zonder te spieken dat ze van jou zijn doordat je regelmatig ‘hij wilt’ i.p.v. ‘hij wil’ gebruikt. In de vierde alinea van dit artikel weer: Niemand wilt in spanning zitten… Keep up the good work!

  0

  0
 • Gilze
  13 april, 2016 - 20:19

  Groot gelijk! En niet zeiken dat ze dan niet mee kunnen doen om de titel. Je moet het nu gewoon van talent hebben en goed scouten . Dit jaar heeft bewezen dat je met een veel hogere begroting er ook niet bovenuit steekt. NAC heeft jarenlang veel te veel salaris uitgegeven aan ondermaats presterende spelers.

  0

  0
 • Dr. Z
  13 april, 2016 - 20:40

  Hans Smulders het beste wat ons dit seizoen Is overkomen!!!

  HUP NAC!

  0

  0
 • BreDaN
  13 april, 2016 - 20:42

  Waddinxveen

  Ook ik leer elke dag blijkt.
  Ik zal (of is het zalt..?) Nu altijd aan jou denken :-D

  0

  0
 • Semsi
  13 april, 2016 - 20:50

  En een zeer groot gedeelte van die 1,5 miljoen wordt opgeslokt door onze keeper.

  0

  0
 • Naamloos
  13 april, 2016 - 21:06

  Kenny moet blijven! samen met ten rouwelaar onze enige cultuurbewakers. Dit zijn tevens de enige spelers die echt een band met de club hebben.

  0

  0
 • Peer11
  13 april, 2016 - 21:40

  Verstandig financieel beleid is belangrijk, maar bij een bvo hoort het kapitaal toch echt op het veld te staan. Bijna een halvering van het spelersbudget dwingt Smulders tot wel heel erg creatieve oplossingen. Al met al weinig hoopgevend dat er volgend jaar wel een kampioenschap gevierd kan worden.

  0

  0
 • Danwel
  13 april, 2016 - 22:12

  Jelle de deur uit, slokt in zijn eentje al meer dan 15% budget op

  0

  0
 • wanny
  13 april, 2016 - 22:38

  Welke club heeft volgend seizoen een spelersbudget van meer dan 1,5 mln in de eerste divisie? Ik denk geen eentje.

  Dus NAC is nog altijd de club met de hoogste begroting, alleen moeten we dat slimmer besteden. Dus geen bankzitters van 1,5 ton of 4 gasten die rechtsback kunnen spelen.

  0

  0
 • Semsi
  13 april, 2016 - 22:55

  Ben benieuwd hoe Smulders het wil gaan invullen als het JL blijft. Veel spelers hebben een doorlopend contract en wie zit er nu te wachten op een pak hem beet Dingsdag of Gorter… Ondanks hun transfervrije status indien er niet gepromoveerd gaat worden.
  Spelers met een aflopend contract kunnen verlengen? (o.a. Kenny, Matic, Seuntjens)..
  Snap er weinig van dus laat me verrassen.

  0

  0
 • Naamloos
  13 april, 2016 - 23:08

  @semsi onder andere stam, brands, verbeek, dingsdag en gorter hebben een clausule in hun contract waar in staat dat ze transfervrij zijn bij het niet promoveren naar de eredivisie.

  0

  0
 • Henri
  13 april, 2016 - 23:14

  Interessante quote: “Een erfenis uit het verleden. Dat willen wij niet meer, omdat wij meer dan alleen maar geld te bieden hebben.”
  Wat heeft NAC dan meer te bieden dan geld en waar verschilt dit van met hetgeen andere clubs hebben te bieden. Waarin is NAC hier uniek? Ik ben benieuwd naar het antwoord.

  0

  0
 • Wim
  13 april, 2016 - 23:24

  @naamloos.

  Denk dat Semsi bedoelt dat transfervrij niet wil zeggen dat ze dan ook vertrekken. Als er geen andere club belangstelling heeft dan blijven die (dure) spelers gewoon, transfervrij, bij NAC…

  0

  0
 • nachoreca
  13 april, 2016 - 23:36

  inderdaad henri, ik wil niet iedere keer dusdanig iets typen dat naar negativiteit neigt, maar ik ben ook zeer benieuwd. zal het trouwe publiek wel zijn, iets anders kan ik niet verzinnen.

  0

  0
 • Nakkie
  13 april, 2016 - 23:50

  Ik begrijp nu de “bekijk het maar” instelling van de spelers.

  0

  0
 • ßred@
  14 april, 2016 - 00:09

  Benieuwd met watvoor tegenbod de zaakwaarnemer van grad komt. Maar vooral wanneer. Niet echt handige onderhandelingspositie vanuit een cel nadat je neergeschoten bent door een arrestatieteam. Misschien was de politiechef nog boos over de vorige keer dat grad zn zin niet kreeg en door papa bij de kruiken werd geplaatst.

  Nee maar met alle respect, ik hoop dat grad blijft. Maar van mij moet een speler toch wel iets vaker van vaste waarde zijn geweest voor hij een voorstel weg mag schuiven. (tenzij het echt onder het minimumloon zit, maar dat lijkt me niet)

  0

  0
 • wanny
  14 april, 2016 - 07:59

  Natuurlijk heeft NAC meer te bieden. Iedere speler speelt liever in een vol Rat Verlegh dan in Almere of Waalwijk.

  0

  0
 • heksenketel
  14 april, 2016 - 08:11

  Verstandige woorden van onze TD. Regeren is vooruit zien. Als we in de Juup blijven, dan is de missie (spelersbegroting op eredivisieniveau houden en daardoor promoveren) mislukt. Dan moet je qua niveau terug en gaan bouwen aan een promotiewaardig elftal. En dat kan best even duren…helaas….

  En natuurlijk heeft NAC meer te bieden: spelers leren hier om onder druk te presteren, spelen voor een vol stadion etc… Het is niet voor niets dat Naah en Unal hier “mogen” spelen.

  0

  0
 • oosterhout3
  14 april, 2016 - 09:17

  @semsi, na dit seizoen zijn er geloof ik een stuk of 10! weg(transfervrij), laat staan als we degraderen

  noppert, weg
  matic weg
  v/d weg.. weg
  mulder weg
  van diermen(huur) weg
  naah, weg(huur)
  unal weg(huur)
  damen weg
  duarte (huur)
  seuntjes, weg

  clausule,,,, stam, gorter, brands, ars,verbeek?

  ga er maar aan staan hoe belangrijk de play-offs worden!

  in 6 weken tijd een heel elftal halen, ik wens daarin de technische staf veel succes!

  0

  0
 • D'n Beuk
  14 april, 2016 - 09:17

  Schoon schip maken, de heren vedettes in de selectie presteren al jaren onder de maat, hopelijk weet Smulders nog een paar pareltjes te vinden in zijn netwerk en krijgen we eindelijk na jaren eens een elftal met herkenbare spelers die wel de nodige dosis NOAD hebben

  0

  0
 • oosterhout3
  14 april, 2016 - 09:18

  wel 1 voordeel(of eerder nadeel) is dat de club vanaf 1 juli in de verkoop is en er wellicht investeerders komen.

  0

  0
 • signase
  14 april, 2016 - 09:22

  @Henri:

  Die meerwaarde van NAC is vooral in liters uit te drukken. Of kiloliters, zo je wilt. Denk aan bier en een sfeervol stadion waar menig eredivisieclub jaloers op is. Denk helaas ook aan het azijn waar je een jaar lang alle waterkokers en koffiezetapparaten in Breda mee schoon kunt maken.

  0

  0
 • maarten
  14 april, 2016 - 10:29

  Ik juich het toe het beleid, maar dat betekent dat je uitermate creatief moet zijn. Ben je niet creatief dan ben je al snel een grijze muis in de Juup. Vooralsnog geniet Smulders en Dijkhuizen alle vertrouwen van mijn kant.

  0

  0
 • oosterhout3
  14 april, 2016 - 10:48

  nac gaat officieel samenwerken met city football group…. om jonge talentvolle spelers te stallen bij nac.

  hopelijk zijn ze allemaal van het niveau van unal, dan kunnen we met smacht uitkijken naar volgend seizoen…. ongeacht welke divisie we spelen!

  0

  0
 • Strijder
  14 april, 2016 - 19:55

  Vroeger was de NAC mentaliteit..

  Graag of niet!!!..

  Blij met dit bericht!!

  0

  0