Go to Top

Oefenwedstrijd NAC-Excelsior 1-3

Oefenwedstrijd NAC-Excelsior 1-3

NAC speelde vandaag in het eigen stadion achter gesloten deuren een oefenpot tegen Excelsior. Voor de technische staf onder leiding van Dijkhuizen een mogelijkheid om eens wat spelers aan het werk te zien tegen een Eredivisieclub. 

De Parel van het Zuiden wist niet voorbij de club uit Kralingen te komen en verloor de wedstrijd met 1-3. Vlak na rust kwam NAC nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Nijholt. In de slotfase wist Excelsior echter nog twee keer te scoren. We hebben wel bijna de voltallige selectie aan het werk gezien door de vele wissels tijdens het duel. Opvallend was dat Verbeek weer speelde waar  Bodi Brusselers niet in de selectie was opgenomen.

Bron: B-Side Rats

83 Reacties op "Oefenwedstrijd NAC-Excelsior 1-3"

 • Ritchey
  1 september, 2016 - 14:33

  Hopelijk voldoende basis om op door te trainen de komende week. De “basis-elf” waren in ieder geval al wat aangepast. Er wordt in ieder geval gezocht naar de beste samenspelende elf en dat is ook wel eens anders geweest. Weet niet wat het spelverloop/balbezit/kansenverhouding was, maar in ieder geval is zo`n wedstrijd in ieder geval weer goed voor de analyse en beter dan een standaard training. En die analyse zullen we nodig hebben met het oog op de volgende wedstrijd thuis.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  1 september, 2016 - 14:34

  Wat me vooral zorgen baart is dat er zo weinig kansen gecreëerd worden !!

  0

  0
 • nachoreca1
  1 september, 2016 - 14:35

  Heb heel de wedstrijd live gezien….tweede helft een wat beter nac Breda. …maar wie kan mij uitleggen waarom wij in de aanval echt niks hebben aangetrokken. …?!

  0

  0
 • Oosterhout3
  1 september, 2016 - 14:36

  Nac zette in de tweede helft, zover ik heb kunnen zien, goed druk naar voren…

  Excelsior scoort de 2laatste uit 2 counters toen nac met wel heel veel aanvallers op het veld stond……

  0

  0
 • G00ser
  1 september, 2016 - 14:38

  Ik heb enkel de 2de helft kunnen zien en vond NAC niet onaardig spelen. De bal ging aardig op en neer, zonder dat er grote kansen waren voor beide partijen. Ik vond NAC aanvallend spelen en goed druk probeerde te zetten. Echter, kwam Excelsior regelmatig te makkelijk onder deze druk uit en wist de kansen goed te benutten. Achterin blijft NAC onzeker overkomen, hopelijk bieden de nieuwe versterkingen hier wat meer rust en zekerheid.

  Tot slot, ik vind de uitslag een tikkie geflatteerd (NAC-bril), omdat de kansen redelijk in balans waren en nog belangrijker…Dijkhuizen liet alle spelers spelen, waardoor je niet constant met je basis-elf speelt.

  0

  0
 • sam
  1 september, 2016 - 14:45

  @The Cosmic Gate

  NAC voetbalt al jaren zo ,NAC durft niet aanvallend te voetbalen .Nac voetbalt op counter ,zeer slecht positiespel ,Buiten spelers die voor voorzetten moeten zorgen komen hun tegenstanders zelden voorbij,
  spelers die weggaan zijn en bij NAC en niet goed gepresteerd hebben presteren naar behoren bij hun nieuwe club.Zlefs Ronaldo zou niet redden bij NAC.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  1 september, 2016 - 14:48

  Als je thuis met 1-3 wordt weggespeeld tegen een Excelsior (met je sterkste opstelling) dan word je echt geen kampioen in de Juup. Dit seizoen wordt een leerseizoen met hopelijk af en toe een succesje. Meer zit er niet in, alle kwaliteit is vertrokken.
  We moet het alleen hebben van teamgeest en collectiviteit maar ik voorspel dat die snel wegvalt na 3 nederlagen. Dijkhuizen zal dan wel snel het veld moeten ruimen, maar er is geen trainer die van geen kwaliteit, wel kwaliteit kan maken.
  Ja doe de duimpjes maar omlaag, maar dit is de realiteit.

  0

  0
 • Dirk
  1 september, 2016 - 14:49

  Ga nou snel Robert Muhren halen ( clubloos en transfervrij)

  0

  0
 • Sander P
  1 september, 2016 - 14:51

  Fijn te lezen dat Allouchi minuten heeft gemaakt en zich wederom positief onderscheid met een assist.

  Zijn Rommens en Bezooijen nog steeds geblesseerd?

  Ik verwacht dat het middenveld as vrijdag op 1 positie gewijzigd zal worden.

  0

  0
 • NAC!!
  1 september, 2016 - 15:00

  @ Sander

  De capitein eruit dus. Zou geweldig zijn

  0

  0
 • Pietje precies
  1 september, 2016 - 15:00

  Aanstaande vrijdag ziet het middenveld er inderdaad heel anders uit 😬 #demessivanbreda

  0

  0
 • Henk
  1 september, 2016 - 15:01

  @sam
  Met je opmerkingen over het spel ben ik het wel enigszins eens, maar over de spelers niet. Voor iedere speler die het beter doet bij zijn volgende club zijn er 2 die het slechter doet, niet aan spelen toekomt of volledig mislukt.

  0

  0
 • D'n Beuk
  1 september, 2016 - 15:02

  @Ouwe Spionkop

  NAC heeft niet in de sterkste opstelling gespeeld en continue door gewisseld (wat het spel meestal niet ten goede komt)
  Hoe jij het verzonnen krijgt dat ze met de sterkste opstelling gespeeld hebben is mij een raadsel.

  Het is een oefenwedstrijd tegen een tegenstander uit de eredivisie dus al te veel conclusies kun je vanaf het scorebord niet te trekken lijkt me, kan me nog herinneren dat we ook zo’n soort oefenpotje van Anderlecht hebben gewonnen , dus zolang Dijkhuizen hier weer genoeg verbeterpunten uit weet te halen is het nuttig geweest.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  1 september, 2016 - 15:09

  Ouwe Spionkop: het feit dat je de duimpjes naar beneden keurig zelf kunt voorspellen betekent niet dat ze niet minder terecht zijn. Die ‘realiteit’ van jou wordt namelijk irritant omdat deze zo voorspelbaar is ongeacht de aanleiding. Dat jouw commentaar zo statisch is, dát maakt dat je niet serieus wordt genomen; en terecht. Het laat namelijk zien dat je schrijft met een agenda, in plaats van naar aanleiding van het nieuws. Je maakt je blijkbaar niet druk om wat het nieuws precies is (of hoe in dit geval de wedstrijd precies gelopen is), want je conclusie staat al vast. Dát zijn mensen zat. En dan wordt het inderdaad niet moeilijk om te voorspellen dat mensen je negatieve duimpjes gaan geven.

  Over voorspellingen gesproken: ik voorspelde toen deze wedstrijd aangekondigd werd al voor nodeloze paniekzaaierij als deze wedstrijd verloren zou gaan. Excelsior is gewoon een sterke tegenstander, want guess what: ze houden zich al enkele jaren een treetje hoger dan onze huidige divisie staande. Leuk dat jij dan aankomt met ‘weggespeeld’, maar als ik de commentaren lees van mensen die de wedstrijd gezien hebben (en die dus wél inhoudelijk wat te melden hebben) is NAC helemaal niet weggespeeld…

  0

  0
 • West
  1 september, 2016 - 15:21

  Maak je niet druk… Er zijn nog genoeg periodes te winnen… ;+)

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  1 september, 2016 - 15:26

  Trouwens knap dat zoveel mensen de wedstrijd achter gesloten deuren hier allemaal gezien hebben.

  0

  0
 • PMDS
  1 september, 2016 - 15:35

  @Ouwe Spionkop

  Live stream op NAC facebook, 2e helft kan je nog terug kijken.

  0

  0
 • Arie
  1 september, 2016 - 15:52

  Zo fijn dat we weer in een vaste opstelling hebben gespeeld!
  Verwacht dat rond de Kerst de automatismen wel bijna in de ploeg zijn geslepen.
  Kunnen we in de winterstop mooi op trainingskamp om die automatismen weer over boord te gooien en opnieuw te moeten gaan slijpen.
  Ik gok dat met Carnaval er wat vastigheid in de ploeg zit. Zeer toepasselijk, daar Carnaval het feest is wat de vastenperiode tot Pasen inleidt.

  Het komt allemaal wel goed joh! Niks aan de hand! Blijven proberen! Lekker bezig Marinus!

  0

  0
 • Arie
  1 september, 2016 - 15:56

  @ Sander P

  Heb van Bezooijen afgelopen zaterdag nog gesproken op Duikboot Festival.
  Jongen is gewoon speelklaar, maar staat nu dus inmiddels nog verder onderaan in de pikorde met de 2 nieuwste aanwinsten.

  0

  0
 • Nac
  1 september, 2016 - 15:57

  Beste middenveld is hoe we de tweede helft gestart zijn

  Stans nijholt
  El allouchi

  0

  0
 • Saaie oude serieuze man
  1 september, 2016 - 16:01

  Gooi Stans er alsjeblieft uit. Gradje doet het goed, en ik zou El Allouchi ook best de kans durven geven. Het ideale middenveld is wat mij betreft:

  -El Allouchi-
  Gradje – Nijholt

  Beetje jong misschien, maar gezien de laatste wedstrijden veel beter.

  0

  0
 • heksenketel
  1 september, 2016 - 16:03

  Achter gesloten deuren…..zo ongeveer iedereen hier heeft de wedstrijd gezien hahahaha

  0

  0
 • Sjaak Trekhaak
  1 september, 2016 - 16:05

  Wat we al wisten een echte Juup club voor de komende jaren!

  0

  0
 • Spionkop
  1 september, 2016 - 16:08

  Niet zenuwachtig worden van deze uitslag heren. Excelsior heeft nu gewoon een beter team, niks aan te doen.

  0

  0
 • van-Flieger-vanuit Spanje
  1 september, 2016 - 16:10

  Het is nu al een vervelend seizoen.

  Maar wie had nou werkelijk anders verwacht. Totale nitwits als de Kort en van Mierlo als “commissaris”. Dat vrouwtje dat er zo nodig bij moest komen op het moment dat ons NAC in doodsstrijd verkeerde, het waardeloze optreden van Gielen en de volledig mislukte Goetzee. Tweede kandidaat achter Eskes, de man die ons een faillissement bezorgde.

  Het is een eindeloos lijden. Van Oltmans, Mommers, De Grauwsnor, van Baveltje, Lips, tot aan de huidige clowns die zich verschanst hebben achter de deuren van de bestuurskamer.

  Voor de vele trouwe fans begint het lijden overigens wel aan een eindpunt te komen. Al ruim 5 duizend vaste bezoekers zijn afgehaakt en hebben gezegd tot hier en niet verder.

  Helaas is de ontwikkeling van ons NAC volledig geblokkeerd omdat 3 eigenaren alles bepalen. En hier gaan we aan kapot. Aan die afstandelijkheid, dat domme gedrag en lompe gescheld. Natuurlijk, er is altijd een aantal kontlikkers, zoals bij de diverse sites, dat denkt zogenaamd lekker tegen de macht aan te schurken. Maar dit is helaas valse schijn. De waarheid is dat ons NAC met dit vreemdelingenlegioentje op weg is naar het graf. Dit pruimen de mensen op een gegeven moment niet meer. En dat moment nadert met rasse schreden.

  Vanuit een bloedheet Spanje, de groeten.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  1 september, 2016 - 16:12

  Oplossing voor middenveld lijkt me simpel: Rommens! Iemand die de eerste 2 wedstrijden al vanuit de laatste lini flink de lijnen uit liep te zetten, dat is wat we op het middenveld nu juist nodig hebben! Onze nieuwe Schreuder!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  1 september, 2016 - 16:24

  Hugodver, het lijk van Hans Deelen is opgewarmd, en hij heeft nog steeds dezelfde riedel als in het decennium ervoor.
  Als een ware Fenix uit zijn as opgerezen en nog steeds gefrustreerd als altijd.

  Jammer, ik hoopte op een Hans Deelen 2.0, maar het is 1.0 all over again!

  Welkom terug, Hans we hebben je gemist, ouwe Frustie!

  0

  0
 • Henk
  1 september, 2016 - 16:43

  Vreemdelingenlegioen of niet. Dit team heeft veel meer binding met NAC dan dat samengeraapte zooitje van vorig seizoen.

  Vanuit een broeiend Harare, de groeten.

  0

  0
 • van-Flieger-vanuit Spanje
  1 september, 2016 - 16:51

  Costa Blanca, 33 graden.

  Drie maanden geleden kwam van Flieger hier op zijn eigen hometurf een op de boulevard van de Arenal een sloffende Marinus Dijkhuizen tegen. Terwijl van Flieg voetbal ging kijken op een scherm bij een pub, vrat Dijkhuizen pizza met een paar vage vrienden. Marinus had het over “het is niet anders”. De berusting droop van deze dug-outleuner af. Deze tijd zou een ideaal moment zijn om afscheid te nemen van de man die de boel niet meer aan de gang gaat krijgen. De man die zijn doelstelling vorig jaar niet haalde (want natuurlijk allemaal de schuld van Maaskantje) en nu weer op weg is naar een volgende sof. Alleen bij ons NAC is zoiets mogelijk. Gielen en Goetzee presteren al jaren onder de maat maar mogen blijven zitten. De stank is niet te harden. Straks zijn er alleen nog 80jarigen die zich ooit nog het NAC van de eredivisie herinneren. “En Brabantse supporters leven mee”. Bedankt Smulders met je onzin.

  0

  0
 • Breda-mike
  1 september, 2016 - 16:52

  Ouwe spionkop sodemieter aub op naar een ander forum. Niemand zit hier op jouw negatieve geleuter te wachten. Pessimist

  0

  0
 • voor de Messi van Breda!
  1 september, 2016 - 16:56

  Komop mensen koop allemaal een kaartje voor t afscheid van Anthony!
  Hij verdiend het! Om een waardig afscheid te krijgen!!!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  1 september, 2016 - 16:57

  Vooral het element dat Dijhuizen pizza eet intrigeert me enorm!

  Vertel aub meer! Wat voor kaas zat erop? En de rest van de toppings, kun je daar ook nog iets over kwijt?
  Al is het maar een tipje van de sluier!

  0

  0
 • Fred
  1 september, 2016 - 16:59

  Hier tank je weinig vertrouwen uit en ben het er wel mee eens hoor, we hebben helemaal niks in de spits , maar ik vrees dat we daar in de winterstop pas iets aan kunnen doen , of die Fransman moet een kans krijgen, maar ik ben bang dat Dessers het niet gaat worden, helaas .
  1-3 thuis tegen Excelsior , het is eigenlijk niet te geloven, vriendschappelijk, wel of niet doorwisselen, het kan eigenlijk niet.
  Waar is de tijd gebleven dat grote clubs hier de broek vol scheten.

  0

  0
 • scheppioni
  1 september, 2016 - 17:04

  @ Fred
  En toch zeg ik beste kerel, oefenen zegt me helemaal niets, dus in deze ben ik uiterst positief, maar als het klopt dat er weer wering kansen gecreeeerd wordt van ik dit zeer kwalijker dan de uitslag !
  Maar goed, vrijdag a.s gewoon vet en aanvallend winnen en het kan goed komen !! HUP NAC !

  0

  0
 • jaap
  1 september, 2016 - 17:17

  Leuke verhalen allemaal, maar wel weer op je kloten gekregen, zoals bijna altijd de laatste tijd !!

  0

  0
 • Jf
  1 september, 2016 - 17:21

  Een stukje van de tweede helft gezien. Was totaal niet representatief met Verbeek weer op de flank.liet steeds dezelfde beweging zien waarop hij naar binnen ging en de bal verloor. Ik vind de backs aanvallend redelijk maar zag dat er wederom via de kant van Smith Brown veel ruimte gegeven wordt. Iedere bal mag voorgegeven worden en dat maakt verdedigen knap lastig.

  Al met al nog steeds vertrouwen want twee doelpunten uit counters met een wisselend team.

  0

  0
 • Jf
  1 september, 2016 - 17:23

  Och Jaap wat hebben we toch dik om de oren gekregen!!! Een verloren en een gelijk

  0

  0
 • ome cor
  1 september, 2016 - 17:29

  Een perfecte oefenpot is niet per definitie die wedstrijd die je met 8-0 wint.
  Met zoveel wisselen probeert de staf dingen uit. Een testcase die belangrijker is dan de uitslag.

  Beetje jammer dat sommige mensen niet verder kunnen denken dan: NAC verliest, oei is heel slecht.
  Of: NAC wint van Excelsior, want en….NAC is NAC.

  0

  0
 • de muzikant
  1 september, 2016 - 17:36

  @jf, kan me het gevoel van Jaap best voorstellen. Van een MVV eigenlijk kansloos verloren en tegen Den Bosch roemloos gelijk. Zijn geen tegenstanders van wereldformaat toch? Daarnaast denk ik dat de vele nederlagen van de laatste jaren bij Jaap (en bij alle andere NAC supporters) steeds weer een mentale tik uitdelen die een “oh jee, daar gaan we weer” gevoel veroorzaken. Enige manier om dit gevoel weg te nemen is de volgende 33 wedstrijden te winnen. :)

  0

  0
 • Jurgen
  1 september, 2016 - 17:43

  Jaren lang kwamen topclubs met bevende knieën naar Beatrix straat en later ook naar dit stadion.
  Nu accepteren we een verlies tegen de krantenboeren.
  NAC is geen NAC meer.
  Enige wat NAC nog heeft is die geweldige achterban.

  0

  0
 • buurman
  1 september, 2016 - 17:52

  Als je een 1-3 nederlaag op eigen veld tegen het “grote” excelsior gaat nuanceren en relativeren en vergoelijken dat het allemaal wel meevalt dan ben je echt van de pot gerukt. Compleet blind voor de realiteit vind ik dat.
  Waardeloze , beschamende prestatie wederom. In plaats van zelfvertrouwen getankt weer iets dieper in het stinkende moeras van de twijfel gezakt.
  (Dessers laat veel te weinig zien, ik was na de wedstrijd tegen jong utrecht best enthousiast over hem maar zo gaat het niet lukken. Hij krijgt wel veel te weinig fatsoenlijke ballen.)

  0

  0
 • Nr. 20
  1 september, 2016 - 17:59

  Dijkhuizen: vaste 11 en vaste patronen!! Stop nu eens met dat gewissel en ga met vaste elf werken!!!!

  0

  0
 • Nr. 20
  1 september, 2016 - 18:03

  @Jurgen en in die volgens jou goude tijd werd er ook verloren van RKC, RBC of Excelsior thuis.

  0

  0
 • van-Flieger-vanuit Spanje
  1 september, 2016 - 18:06

  Vorig jaar haalden ze in augustus tenminste nog een spits die er 20 zou maken. Nu zijn ze compleet impotent en komen ze met weer een verdediger aan.

  PS – tijdens dat Dijkhuizen pizza vrat aan de Arenal speelde het NL elftal tegen Ierland. Zo weinig echte interesse heeft die man in voetbal.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@ouwe spionkop
  1 september, 2016 - 18:26

  Wat een mongool ben jij zeg haha. Waardeloze
  Supporter mensen afvallen omdat ze de wedstrijd hebben gezien, wat jij niet gelooft niet wetende dat hij gewoon op Facebook te zien was en dan een menig hebben zoals weggespeeld en zelf niks hebben gezien. Jij bent met uitstek de grootste lul van deze site om te kotsen ben je. En jij heb een 1912 kaart laat me liet lachen man.

  0

  0
 • Fred
  1 september, 2016 - 18:36

  Heb Dijkhuizen afgelopen dinsdag ook weer gezien , aangehoord en geobserveerd evenals Penders maar ze stralen beiden geen bezetenheid en passie uit .
  In die zin kan ik me goed voorstellen dat Dijkhuizen een wedstijd van het Nederlands elftal links laat liggen , dat verbaast me eigenlijk totaal niet .
  Het komt zelfs onverschillig over als je de goede man op een podium ziet staan en door twee journalisten wordt ondervraagd .
  Als de passie al ontbreekt ( of noem het uitstraling ) bij de trainers hoe kun je dan een groep vaak nog niet eens volwassen mensen motiveren tot prestaties of in hun zelf laten geloven .
  Je wordt niet vrolijk van die twee.
  We zien al jaren dat men bij NAC zich in het veld niet over teleurstellingen kan heen zetten , dat is een structureel probleem wat al jaren door ettert in de club.
  Ga als clubleiding eens uitzoeken waar dat vandaan komt en waar dat zijn oorzaak vind .
  Ik geloof niet zo in processen en zeker niet in de dooddoener ” het moet nog groeien ” , daar geloof ik echt niet in , nogmaals voetbal is geen hogere wiskunde , ze kunnen allemaal voetballen , we hebben de hoogste begroting en we spelen in een flut competitie , dan mag je verwachten dat je in ieder geval vanaf begin van de competitie meedoet om de eerste 3 plekken en dan zijn er geen excuses .
  Dus thuis verliezen van MVV en Excelsior is not done .
  Its all about performance .
  Misschien moeten ze die kastjes van die paragnost weer terug zetten , in die tijd werden we derde in de eredivisie, baat het niet dan ……….

  0

  0
 • nachoreca1
  1 september, 2016 - 18:37

  Die ouwe spionkop toch….denk je nu echt dat ik en anderen verzinnen dat we een westrijd hebben gezien terwijl dit niet zo is?! Daar ben ik net iets te oud voor hoor. Ga eens naar het café of geef je vrouw een beurt. ..of een beiden…maar kap met die negatieve efteling verhalen.

  0

  0
 • nachoreca1
  1 september, 2016 - 18:38

  Of beiden…

  0

  0
 • Brat
  1 september, 2016 - 18:49

  Best een redelijk eerste uur gezien. Daarna door de vele wissels slordig en onzorgvuldig.

  Er werd vaak en snel diepte gezocht, ballen kwamen echter lang niet altijd aan. Vooral Damen strooide goed met passes. Verbeek viel slecht in. Barker kan wat Verbeek denkt te kunnen, wat een voetbal vernuft bij deze gozer.

  Voor de scherpe kijker; Excelsior speelde toch echt het laatste kwartier met 10 man (vrijwillig) en vooral in die fase wist NAC amper iets te creëren.

  0

  0
 • Brat
  1 september, 2016 - 18:51

  Er stond overigens bij Excelsior op enig moment meer NAC ervaring in het veld dan bij NAC zelf (Drost en Hadouir) :-/

  0

  0
 • NAC de Parel
  1 september, 2016 - 18:52

  Wat zitten er hier een stel (azijn)zeikerds op de site zeg. Soms vraag ik me wel eens af of deze mensen uberhaupt wel NAC supporters zijn en of ze NAC uberhaupt wel zien spelen tijdens het seizoen.
  Ik ben normaal nooit zo van het op de man spelen, maar ik haal er even 1 reactie tussenuit. Zo’n reactie als Arie (van 15:52). Vastigheid in de groep, automatisme, dat wordt op de training en tijdens de wedstrijden vanzelf erin gewerkt. Zo’n oefenwedstrijd als vandaag is juist uitstekend om even te testen of het met een ander persoon op het middenveld succesvoller loopt.
  Prima toch, laat Marinus zijn werk doen. Loopt het na dit jaar niet goed af, dan mag je hem bestraffen, maar na een paar wedstrijdjes iemand zo afserveren, dat doen ze alleen in de Serie A….

  0

  0
 • van-Flieger-vanuit Spanje
  1 september, 2016 - 18:53

  Dijkhuizen is een groot probleem, maar hij is daar wel neergezet door Goetzee en de commissarissen. Later kwamen er overigens berichten vanuit het team van experts dat ze helemaal niet vor Dijkhuizen waren maar dat hij op alle lijstjes ergens op de 2e plaats stond en zo tot eerste werd. Tja, HtC had zich ook nooit zo hard moeten maken voor Stanley Menzo, als iemand totaal niet bij NAC past dan wel deze figuur.

  Maar ook Dijkhuizen past niet bij NAC. Hij is een dugoutleuner. Geen liefhebber, althans hij straalt dat verre van uit. Daarnaast, en dat is het allerbelangrijkste, heeft hij geen goed track record en bij ons NAC al tot 2 keer toe zijn doelstellingen niet gehaald. Bij ieder normaal bedrijf is het dan inpakken en wegwezen.

  Maar bij NAC lopen de hazen blijkbaar anders. Daar bepalen 3 eigenaren wat er wel of niet gebeurt. de Kort en van Mierlo, die ginnegapper met die bril, hebben deze overdracht in de hand gewerkt. Van de regen in de drup zijn we beland. Toen Eskes de boel tegen de wand aan het sturen was daar opeens het triumviraat van van Aalst. En wat een schik dat ze hadden ! Voetbalagnosten die een experimentje wel zagen zitten.

  Nou dat experiment is vreselijk mislukt en het komt voorlopig ook helemaal niet meer goed. Maar ja, daar mag je niks van zeggen, want oh oh oh dan zijn ze gepikeerd.

  0

  0
 • Nacman
  1 september, 2016 - 19:00

  Beste dorpsidioot van een geflopte bank de beste dag voor nac zal zijn als jij stopt met onzin uitkramen en mensen te beledigen en te beschadigen .
  Jou onzin helpt niks ga ergens anders je frustratie en je depressief gedrag laten zien .
  Een goeie raad zoek een goeie psychiater herr von flieger

  0

  0
 • ome cor
  1 september, 2016 - 19:16

  @buurman
  Zoals jij over NAC-Excelsior praat heb je gelijk als het om een competitie duel of bekerwedstrijd zou gaan, maar een oefenpotje met ik weet niet hoeveel wissels om dingen uit te proberen moet je anders inschalen.

  Dat zijn toch de momenten om iets te proberen. We hebben tenslotte niet de luxe dat we met de complete selectie de oefenwedstrijden in konden gaan.
  Maar nee, NAC moet maar meteen goed en ingespeeld zijn. Pfffff
  De meeste spelers zijn zo nieuw in Breda, dat een thuiswedstrijd nog niet thuisvoordeel betekent.

  0

  0
 • Krimpson
  1 september, 2016 - 19:33

  Choas alom,zowel bestuurlijk als bij het scouten.spelers die nergens meer terecht kunnen en al lang geen wedstrijden meer gespeeld hebben is onze technische staf erg blij mee.daar sta je dan met een zeer eredivisie waardige achterban en stadion.om te janken.zet nou eens een goeie scout langs de brabantse velden, maak je niet belachelijk in België, ze wisten daar ook al dat je het afval kwijt kon in Breda…..een grote schande……mijn NAC hart huilt

  0

  0
 • a
  1 september, 2016 - 19:33

  Nou Nacman aan jouw reactie te zien zou een bezoek aan een psychiater ook wel eens goed zijn, misschien kun je samen met van-flieger gaan.

  0

  0
 • Badeend
  1 september, 2016 - 19:45

  Ha! De oelewapper aller oelewappers, het lulletje-rozenwater-bij-uitstek, hij is weer terug!! Ik heb je gemist, hoor, echt waar. Echt.

  Ik vraag me serieus af waar iemand als jurgen hierboven het idee vandaan haalt dat NAC een ‘geweldige achterban’ heeft. Ik zie deze namelijk niet terug als ik hier wat reacties doorlees. Ik zie een zuur, zeurderig kliekje dat vooral zichzelf graag hoort repeteren. En dan vraag ik me serieus af wat ik hier doe. Maar misschien dat sommige anderen dat ook zouden kunnen doen, en de wereld een stuk leuker maken.

  0

  0
 • zwampie
  1 september, 2016 - 20:14

  Fred
  Dat heeft toch wel met de instelling van de trainers te maken van afgelopen jaren en nu.
  Geen van alle durven ze te voetballen en een eigen NAC te brengen,die hun eigen spel op de mat leggen en laten zien wat ze willen en wat NAC kan.
  Hopelijk durft dijkuizen wat meer lef te tonen en de tegenstander op hun helft vast te zetten en niet pas rond de middenlijn.
  Als je tegen Barcelona speelt kan ik er nog iets van begrijpen, maar je toont nu toch wel veel te veel ontzag voor elke tegenstander.

  0

  0
 • scheppioni
  1 september, 2016 - 20:27

  Toch ben ik nu zowaar een keer met Flieger(deze keer uit spanje, lijkt hem toch beter af te gaan) wel eens, al nogmaals interesseert mij de uitslag helemaal niks des te meer de het geloof van het team, in tegenstelling van goedgelovige ome cor(helemaal zijn recht) die tegen beter weten in er nog in gelooft dat dit team naar mekaar kan toe groeien onder deze staf, wat mag ik toch hopen dat Fred, Zwampie en ik o.a. het helemaal mis gaan hebben en ome cor niet !!

  0

  0
 • Fred
  1 september, 2016 - 20:43

  @ Zwampie , uiteraard , er is absoluut keer op keer niet goed gekeken naar het profiel van een trainer die bij NAC past , ik ben misschien een Pietje precies maar het is absoluut de taak van de trainersstaf dat spelers zich bij bijvoorbeeld een seizoenspresentatie onder de sponsoren begeven en niet maar 3 of 4 spelers .
  Daarbij kun je zelf ook gewoon het goede voorbeeld geven in plaats van met zijn drietjes als lulletjes rozenwater passief aan de kant te staan ook eens zelf onder de mensen te gaan .
  Maar het is allemaal te plichtmatig en er straalt geen sikkepit plezier vanaf , niet bij de trainers en niet bij de spelers .
  Ik blijf er bij , Brands is de laatste echt goede trainer die we hebben gehad , Brands was een watcher , hem ontging niks , en daar ging je absoluut niet mee kuieren al zouden velen door de verkeerde beeldvorming onterecht daar een ander beeld van hebben .
  Maar destijds besloot men dat succes, Europees voetbal , eredivisie en rust binnen de club niet bij NAC pasten , en kijk waar we nu zijn beland .
  Een eerste periode Maaskant maskeerde nog veel maar met meneer Gudelj zijn we in een vrije val gekomen die niet meer te stoppen was .
  Dijkhuizen is m.i. geen slechte trainer maar ik zie hem niet met de vuist op tafel slaan laat staan emoties tonen , een trainer moet respect afdwingen en grenzen stellen .
  Het is me allemaal nog te vrijblijvend en volkomen onduidelijk , ik zie geen patronen en ik zie geen vooruitgang of een duidelijk idee .
  Voorbeeld:
  Velen hebben allang gezien dat Noppert een stuk beter is dan Brondeel , met hem kun je ook dieper staan , en bij voorzetten , corners geeft het toch veel meer rust achterin als Dijkhuizen dan zegt dat Brondeel verder is dan lult hij uit zijn nek en dan hebben we het nog niet over de spelhervattingen van Noppert gehad .
  Je moet dus ook beslissingen durven nemen die ten nadele van een nieuwe ” aankoop ” kunnen zijn .

  0

  0
 • scheppioni
  1 september, 2016 - 20:55

  @ Fred
  De spijker op zunne bekende kop, zo’n voorbeeld vond ik vorig seizoen al met bv Lazic(een modale voetballer) als linksbuiten voor het team van meer belang was, kijk de uitslagen maar na met Lazic als hangende linksbuiten, maar nee toch maar steeds anders kiezen en erger nog in de alles beslissende nacompetitie zo in e’hoven voor de dag komen met het zweet tussen de bilnaat !!
  Verder nu heeft Marinus dan terecht kritiek van de ene kant op eigenlijk zijn verlengstuk Stans, zegt voor de camera dat Jef wel weet hoe Marinus is, volgens zegt Stans totaal een tegendraads antwoord en ik kan me voorstellen dat Stans wat geirriteerd is als je dan momenten speler Barker ziet dwarrelen om gewoon vier a vijf keer zijn tegenstander nog geen meter van zich af weg laat lopen !!
  Dan zit het behoorlijk scheef en bij Maaskant zag je al goed van het niet elkaar aanvullen van de staf, dat was toen nog wel veel erger dan nu, in maastricht was het echt schandalig, ik stond toen pal achter hen, dat was walgelijk, normaal op de B-SIDE heb je dat besef niet is de afstand te groot !
  Maar goed, we lijken echt nu op een slapende reus in de juup !

  0

  0
 • scheppioni
  1 september, 2016 - 21:01

  Enne Zwampie, je ziet heel goed (al was dit vorig seizoen nog wel veel erger) de onzekerheid tussen de linies, daardoor kunnen er zo’n gapende dodelijk gaten ontstaan, dan ben je als team kansloos, zelf tegen een normale club zoals mvv, dit is echt iets van de staf en wat Fred zegt Noppert alleen al met de hoge ballen is tot nu toe met corners tegen momenten van minder zweet aanvallen !
  Mel Brooks zou in een schitterende film van hem zeggen ‘only miracle can save us, Miracle !!!

  0

  0
 • zwampie
  1 september, 2016 - 21:47

  Scheppioni
  We maken het ons eigen al veel te moeilijk door zover terug te zakken.
  Bij corners zakken we totaal in,waardoor het te druk in eigen zestien wordt en elke bal die weg gewerkt wordt net zo hard terug komt.
  Heracles heeft ooit eens laten zien op hoger niveau dat dit totaal onnodig is en die bleven zelfs in Breda met 3 aanvallers voorin staan. Dat NAC dit deed is allang ver te zoeken.
  Vreemd dat de trainers het nog ineens aandurven om 1 man te laten staan.
  En als je ziet als NAC de bal weg werkt hoe men zelf uitstapt is dit onbegrijpelijk. Iedereen zoekt gewoon zijn eigen positie op zonder te kijken wat er gebeurt,hierdoor blijf je onder druk en loop je te vaak achter de man aan. Hier zou en idee achter moeten zitten,maar dat is er niet en twijfel toch hard of dijkhuizen dat erin kan krijgen,aangezien hij nu al een jaar rond loopt en ook in deze situaties zie je helaas geen vooruitgang of durf.

  0

  0
 • de muzikant
  1 september, 2016 - 23:17

  Zijn er meerderen die kunnen bevestigen dat Excelsior het laatste kwartier met 10 man speelde?

  0

  0
 • Erna
  1 september, 2016 - 23:26

  Maak me zorgen om het scorend vermogen van ons NAC!!!

  0

  0
 • Tuinhuisje
  1 september, 2016 - 23:56

  De spits, die kan er niet veel van!
  En is ook nog eens een keer lui, Dessers.

  0

  0
 • Waddinxveen
  2 september, 2016 - 00:13

  Ja hoor, daar zijn ze weer; de figuren die belang hebben bij onrust in de club ter wille van hun eigen, persoonlijke agenda. Ik hoef geen namen te noemen, iedereen weet wie het zijn.

  En kennelijk is ook hun leider weer terug: verbannen op De Rat en daarom waren zijn immer zure reacties de afgelopen jaren te vinden onder zo’n beetje elk artikel over NAC op de site van BN De Stem. Het maakte niet uit waar het nieuws over ging, meneertje zuurpruim had altijd wel wat te mekkeren over onze club.

  Beste van Flieger (en al je aliassen): als je dan toch zo’n gruwelijke hekel aan alles rondom onze mooie club hebt, stel ik voor dat je je lachwekkend infantiele pogingen om plek te creëren voor jezelf en je vriendjes verplaatst naar een stilburgse fansite. Daar vindt je vast een hoop medestanders.

  MAAR VAL ONS NAC SUPPORTERS ER GVD NIET MEE LASTIG!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • De Rechter
  2 september, 2016 - 00:55

  @Tuinhuisje

  Je kunt Dessers veel verwijten, maar niet dat ie lui is. Heeft er vaak als een van de weinige echt zin in.

  0

  0
 • Frankie
  2 september, 2016 - 07:41

  Excelsior speelde gisteren inderdaad het laatste kwartier met 10 man maar dat viel eerlijk gezegd niet op. Bovendien had Van der Gaag 7 basisspelers thuis gelaten.
  Het is vervelend te moeten constateren dat NAC nog een lange weg te gaan heeft .Met deze selectie zou NAC ,in de Jupiler League om de bovenste plaatsen moeten kunnen spelen. Heb echter mijn grote twijfels bij deze niets zeggende trainer. Het spel is nog steeds erg matig en ik zie geen enkele beleving of enthousiasme bij deze man.

  0

  0
 • de muzikant
  2 september, 2016 - 08:31

  @Frankie: dank je wel! Dus eigenlijk kun je de conclusie trekken dat we juist niet om de bovenste plaatsen in de jupiler league kunnen meedoen. Ik vind de selectie dus juist niet creatief en talentvol genoeg om de stap omhoog te kunnen zetten. Daarnaast hebben we een trainer die blijkbaar net zo weinig kwaliteit heeft als onze eigen steigerwerker. Ik denk ook dat we met de huidige constructie, behoorlijk wat huur/leen, de echte opbouw van een sterker toekomstig team niet echt ondersteunen (jaja, dat gezeur over de kosten weet ik wel) dus sta ik ook erg sceptisch ten opzichte van Smulders op dit moment. Deze man moet absoluut niet weg, maar het beleid moet wel scherp tegen het licht gehouden worden.
  Kortom, we zitten op een verkeerd spoor momenteel. Ik verwacht (en hoop) dat Dijkhuizen rond december alweer is ingeschreven bij het UWV. Deze man heeft inmiddels al veel meer krediet gekregen dan bijvoorbeeld Maaskant, die volgens het beleid van NAC wel bourgondisch en tegendraads was, en bovendien de eerste vijf wedstrijden geen echte centrumspits tot zijn beschikking had en het verder nog met de halve selectie van Rutjes/Gudelj mocht doen. Hadden we echt rust willen creeeren, dan had Goetzee destijds moeten besluiten hem te laten zitten. Helaas, allemaal achteraf gelul natuurlijk, want dat is niet gebeurd, maar de huidige trainer (te lang/langer) laten zitten is voor mij geen optie op dit moment.
  Vroeger kwamen de ploegen naar NAC met knikkende knieen naar Breda (jawel nr. 20, was nog niet zo lang geleden), maar de laatste jaren hoorde je eredivisieclubs alleen maar ploegen dat e blij waren om tegen NAC te spelen want dan konden ze “de slechte reeks een halt toeroepen”. Ik heb een beetje de indruk dat we binnenkort dezelfde uitstraling in de jupier league hebben…….Dat andere, nietige clubs, vooraf denken: tegen NAC hebben we kansen….. en het dan nog waarmaken ook. En dat is jammer, zwaar kut zelfs.

  0

  0
 • Naccer
  2 september, 2016 - 09:17

  Ik blijf er bij , Gudelj is de laatste echt goede trainer die we hebben gehad , met Gudelj noit degradatie

  0

  0
 • Cool Hand
  2 september, 2016 - 10:34

  Houdt iemand Naccer scherp in de gaten? Ik maak me zorgen om hem.

  0

  0
 • Braze
  2 september, 2016 - 10:53

  Gudelj was een goede trainer met een slechte selectie.
  Maaskant was een slechte trainer/td met een bijeengeraapte selectie.
  Marinus is een slechte trainer met een heel brede ondermaatse selectie.
  Ik ben een supporter die tegen beter weten in zijn zoveelste seizoenkaart heeft om als een masochist naar de wedstrijden te kijken.

  0

  0
 • frijtess
  2 september, 2016 - 11:12

  Muhren halen van az als er nog budget is gaan we nodig hebben

  0

  0
 • Maarten
  2 september, 2016 - 12:24

  Ik zie dezelfde paralellen als verleden jaar. Grillig, waaronder een paar goede potten en dan weer zwaar door de ondergrens. Het loopt gewoon niet door wederom het middenveld. Haemhouts eruit en Rommens erin.

  Ook de doeltreffendheid van Dessers is uitermate zorgwekkend. Een betere voetballer dan Ars, maar Ars was een killer. Ars was een zekerheidje voor doelpunten. Dessers is geen afmaker. Van verre dat zelfs.

  Stans snapte zijn wissel niet laatst. Dan snap ik niet waarom hij dat niet snapt. Je weet toch wat je doet? Hij ziet toch ook in dat hij voetballend en zelfs met inzet tekort komt? Zo’n Damen freet t gras op en dat zie ik bij onze lieve heer Stans niet.

  We hadden een ideaal begin qua tegenstanders en we lopen nu alweer achter dezelfde feiten aan als vorig jaar. Het is niet goed genoeg.

  0

  0
 • Maarten
  2 september, 2016 - 12:46

  Ook begint bij mij de twijfel toe te slaan omtrent het functioneren van Dijkhuizen. En geloof mij, ik was in het begin lyrisch over het aantrekken van Dijkhuizen. Maar ik krijg meer het gevoel dat Dijkhuizen verzuipt in zijn eigen logica. Dat middenveld met nul creativa had al lang op de schop gemoeten, maar Dijkhuizen blijft maar aanklampen bij dezelfde namen in dat vervloekte 4-3-3.

  Als je ziet dat het wonderkind Barker elke wedstrijd tegenvalt dan geeft dat ook zijn bedenkingen. De huurlingen van city zijn gratis, maar dat is ook tevens het enige positieve. Voor de rest zie ik alleen maar nadelen en het scouten moet jezelf in pacht houden. Ik zeg het maar weer, scouten voor een scout.

  0

  0
 • scheppioni
  2 september, 2016 - 12:54

  @ zwampie
  De waarheid als een koe zeggen ze dan in de volksmond hier in het Brabantse, gij snapt het !
  Voetbal is best simpel, alleen je moet het simpel houden en ervoor staan !
  @ Cool Hand
  Hahahah, denk dat het Dragi is met zijn kazenshirtje nog aan ! hahaha

  0

  0
 • van "taajlaand
  2 september, 2016 - 13:06

  Hoi Waddinxveen.

  Gewoon overslaan met lezen, is beter voor je eigen gesteldheid….
  Uberzeiksnor von Flieger is weer terug ja, en met hem ga je nooit een feestje bouwen, zou hem ook nooit uitnodigen.
  Maar zet even je geel/zwate bril af en lees nog eens even rustig door bij wat deze bank psygoloof te melden heeft…..hij verteld helaas! de waarheid momenteel.
  NAC zakt steeds verder weg.
  We zijn een voetbalbedrijf wat geen tijd meer heeft voor pappen en nat houden.
  Dat deden ze bij V&D, Perry sport, MS mode, Foto Klein…..en heel veel van dat soort grote bedrijven die we nooit meer in winkelcentra gaan zien ook….

  0

  0
 • Gvd
  2 september, 2016 - 13:24

  Het gaat heel moeilijk worden met al dat gewissel en en veel te brede selectie.
  Selectie van 29 man is in huidige situatie gewoon te groot voor deze club. Zeker als je bedenkt dat het 2e team zeer weinig wedstrijden speelt.
  Uiteindelijk gaat NAC dit heel veel geld kosten.

  0

  0
 • Fred
  2 september, 2016 - 13:33

  @ Naccer , is die klap hard aangekomen ?
  Ik hoop dat het niet blijvend is , Gudelj heeft hoogst persoonlijk het graf gegraven waarin we nu liggen , dat is samen met Cees Lok en Hellemons de grootste ramp die ons op trainersgebied is overkomen .
  Die man had nooit aangesteld mogen worden .
  Hij is zo goed dat hij nergens meer aan de bak komt , zijn reputatie is hem ver vooruit gesneld , ik heb zelden zo’n ravage meegemaakt toen de kruitdampen waren opgetrokken .

  0

  0
 • Kinderkaartje
  2 september, 2016 - 14:35

  @Gvd

  Te brede selectie?

  Maandje geleden was het verhaal/ gezeik hier op de site nog dat we geeneens 11 man konden opstellen in een vriendschappelijke wedstrijdje.

  Eerste wedstrijd werd Hans Smulders nog bewierookt, met in zijn kielzog Dijkhuizen. Lekker fris voetbal, gretige jonge kerels, die het gras opvreten en voor elkaar door het vuur gaan.

  Dan zit het twee wedstrijden tegen en nu is het een vreemdelingen legioen en kan niemand er nog iets van en moeten Smulders en Dijkhuizen alweer het veld ruimen.

  Dat de voetbalwereld een opportunistische is, dat is mij bekend. Maar sommige supporters/supportersites maken het wel heel bont.

  Ik heb twee maanden geleden al aangegeven dat NAC dit jaar niet promoveert, of met heel veel geluk via de NACompetitie.
  An sich heb ik daar vrede mee, uiteraard op voorwaarde dat we dat financieel overleven en dat dit jaar de basis wordt gelegd voor een sterk NAC dat een jaar later wel rijp is voor promotie. En dat er een sterke basis is gelegd voor de toekomst.

  De wereld zal toch niet vergaan zo lang de liefde blijft bestaan?
  Clubliefde kent geen divisie!

  Come on NAC!

  0

  0
 • de muzikant
  2 september, 2016 - 16:08

  @kinderkaartje: dat clubliefde geen divisie kent is met name vorig seizoen nadrukkelijk door de NAC supporters bewezen, maar als er een aantal omstandigheden wijzigen wordt het anders: de sfeer die achteruit hobbelt (laatste wedstrijd was het gelukkig best wel weer goed); het aantal wedstrijden dat je verliest in de jupiler league (als dat in de ogen van supporters desastreuze hoeveelheden worden), het vertrouwen in een beleid of in de technische staf en, misschien wel het meest belangrijke, als de supporters zich niet meer kunnen identificeren met het team. En dat gevaar ligt nu nadrukkelijk op de loer. We hebben het in de jaren 70, 80 en 90 ook al meegemaakt, maar toen werden er steeds vanuit een vaste groep “verbouwingen” in het team aangebracht. Nu is er ineens een volledig ander team. Indien er nu niet binnen een bepaalde periode gepresteerd wordt of er iets aantrekklijks op het veld wordt geboden, dan zou het wel eens heel rap richting 5.000 a 7.000 supporters kunnen gaan.
  Hopelijk gaan we binnenkort gewoon weer naar 15.000+, dan weten we dat het goed komt!

  0

  0