Go to Top

Okee, wie is er nou gek…. over de verbouwing… die door gaat

Okee, wie is er nou gek…. over de verbouwing… die door gaat

…Willem van der Hoeven of Willem Reijn? Aan de voornaam zal het niet liggen.

Wel aan de uitspraken. Waar Willem van der Hoeven aangaf dat de verbouwing van het Rat Verlegh mogelijk niet door zou gaan, zei Willem Reijn dat dat wel zou gebeuren. En tot onze grote verrassing heeft niet de voorzitter van het bestuur cq. interim directeur algemene zaken gelijk, maar wel de woordvoerder van NAC. Het kan allemaal best gekker als je dacht dat je er al was.

Een bericht op NAC.nl laat zien dat men zat te wachten op de gemeente Breda om een aanbesteding te doen. Dat kan, want gemeentes zijn verplicht aanbestedingen te doen. Die mogen niet zeggen van “ik vin’ jouw unne toffe mispel dus gij meug da’ veur mijn gaon doen” of zo.

Over 2 of 3 weken zullen de lunchpakketjes voorzien van bouwvakker aantreden in het stadion en zal het verbouwen los gaan. Of vast, zoals het uit komt. Daarmee gaat het aantal plaatsen naar 19.000, worden de ‘hier-kunde-bier-in-de-gracht-halen’ afdelingen verbeterd, krijg je een betere pisplek en krijgen camera mensjes een verbeterd platform voor hun camera’s op de hoofdtribune.

Kortom: niks aan de hand. In 2011 verwacht mem met toestemming van het college van B&W om aan de volgende fase te kunnen beginnen. Dat is het optoppen van de hoofdtribune.
De belangrijkste vraag die rest: gaat er ook vers worstenbrood van een goede kwaliteit verkocht worden in de nieuwe ‘hier-kunde-bier-in-de-gracht-halen’ afdelingen… want daar hoor je dan weer gewoon niemand over. O ja, en ook belangrijk is waarom Van der Hoeven in BN/De Stem iets anders zegt en tegenover VI toegeeft dat NAC financiële problemen heeft. Maar goed, dat is een ander onderwerp. En trouwens, naast worstenbrood is dat bijzaak.

,

46 Reacties op "Okee, wie is er nou gek…. over de verbouwing… die door gaat"

 • The Naccer
  4 mei, 2010 - 17:39

  Hoe zit het eigenlijk met het stoeltjesplan? Nu ziet het echt niet meer uit.

  0

  0
 • Willemf5
  4 mei, 2010 - 17:40

  Mooie naam, Willem…

  0

  0
 • Wilemf5
  4 mei, 2010 - 17:44

  Mooi, zo moeilijk hoeft het niet te zijn om een bietje cement te storten…

  Trouwens, wel eerst zien dan geleuven!

  0

  0
 • Eljé
  4 mei, 2010 - 17:44

  Misschien een grapje van VdH?

  0

  0
 • SBO
  4 mei, 2010 - 17:45

  Ben benieuwd hoe die overkappingen eruit zullen zien..NAC kennende zullen er waarschijnlijk een aantal parasols dienst doen als afdak door uit de hand gelopen verbouwingskosten..

  0

  0
 • I Kiss Football
  4 mei, 2010 - 17:47

  we hebben nac weer terug..

  0

  0
 • peerkes
  4 mei, 2010 - 17:52

  en nie anders

  0

  0
 • MolotoV
  4 mei, 2010 - 17:58

  @The Naccer,

  Willem Reijn vertelde daar afgelopen week onderstaand over maar zoals BSR al aangeeft kunnen we daar ook weer niet 100% vanuit gaan aangezien we niet weten wie nu wel of niet de waarheid spreekt!!

  "Zoals eerder aangegeven op de website hebben wij de plannen moeten versoberen in verband met aanvullende eisen. Daarbij hebben wij keuzes moeten maken. Eén van de gevolgen is dat wij op dit moment geen nieuw stoelenplan kunnen realiseren.
  Zoals Waddinxveen terecht aangeeft, gaan wij voor de derde verdieping, die absoluut nodig is en bovendien zich kan terugbetalen.
  Met de versobering ben ik ook terughoudend geworden met art-impressies. De eerder getoonde impressie van de overkapte gracht (maar niet die met het verlaagde veld) is voor de korte zijdes wel accuraat. Pas als de derde verdieping er komt, lijkt het mij zinvol om weer met iets met impressies te doen. Zoals bekend is die derde verdieping nu onderwerp van studie".

  0

  0
 • Voske
  4 mei, 2010 - 18:02

  De aanbesteding mag/kan geen belemmering zijn: dat traject zou al lang en breed achter de rug moeten zijn. Als ik twee jaar geleden heb besloten dat ik volgende maand ga verbouwen, zou het wel knetter lomp zijn om nu pas op het gemakje randzaken als offertes en vergunningen te gaan regelen.

  Resumé: óf kut geregeld óf een leugen om ergere dingen te verbloemen. Helaas

  0

  0
 • meeuw
  4 mei, 2010 - 18:39

  Vind het wel raar dat er eerst sprake zou zijn dat bij het behalen van een play offs de thuiswedstrijden buiten Breda zouden zijn. Na nu blijkt starten ze pas over 2 a 3 weken. Klopt volgens mijn dus ook niet helemaal.

  0

  0
 • Coer
  4 mei, 2010 - 19:12

  Vandaag was een knap staaltje communicatie. Het kan immers beter meevallen dan tegenvallen nietwaar?

  Je geeft ''s ochtends aan dat de verbouwing helemaal niet doorgaat. Als dan iedereen van z''n stoel is gevallen zeg je dat het wel doorgaat, maar dat de derde verdieping nog maar weer een jaartje uitgesteld wordt.

  Zou het niet verstandig zijn als NAC met de billen bloot gaat en openheid van zaken geeft. Wat zijn de echte oorzaken van het steeds maar versoberen en uitstellen van bouwwerkzaamheden?

  De speculaties over Mommers zijn niet van de lucht. Zou het niet netjes zijn als NAC wat doet tegen deze geruchtenstroom, ook voor TM zelf.

  Wordt met het verhogen van het hoofdgebouw ook onderzocht of de hoofdtribune in de hoogte uitgebreid kan worden?

  0

  0
 • henk
  4 mei, 2010 - 19:56

  Oke slecht gecomuniceerd maar zakelijk toch een goeie zaak. Als ze nu al zien dat het financieel niet rond komt kan je beter gelijk reageren. Goeie zaken kunnen volgens mij alleen gedaan worden als je alleen met de direct betrokkene communiceert.

  0

  0
 • Snake
  4 mei, 2010 - 20:05

  De snor met zijn ongeloofwaardig verhaal hahaha.
  Hij deed het net doen overkomen of NAC in zwaar weer leeft.
  Dat is niet het geval maar dat we moeten inkrimpen en bezuinigen gebeurt zeker met het oog op de toekomst.
  Goede greep van het bestuur dus.
  Ingrijpen voor het echt te laat is.
  Financieele nood is er niet.
  Maar hand op de knip houden wel.

  0

  0
 • breda076
  4 mei, 2010 - 20:23

  die hele verbouwing kan voor mij in het water vallen. godverdomme miljoenen uitgeven voor 1200 extra plaatsen. die 1200 plaatsten kunnen ze bij baronie nog wel realiseren als ze de teribunes iets verhogen. en dat wel aansluiting aan de subtop

  0

  0
 • Benji
  4 mei, 2010 - 22:08

  Ze hadden beter heel B-side of heel vak-G staanplaats kunnen maken, dan hebben ze zelfs meer dan 1200extra..

  0

  0
 • dunco
  4 mei, 2010 - 22:46

  Weet iemand of het veld nog omlaag gaat ?

  0

  0
 • Zero76
  4 mei, 2010 - 23:00

  @dunco
  Nee volgens mij gaan alleen de begroting en de uiteindelijke stadioncapaciteit naar beneden, het veld gaat niet omlaag. Ik mag hopen dat de kwaliteit van het vertoonde spel wel omhoog gaat.

  0

  0
 • dunco
  4 mei, 2010 - 23:29

  Wat een instelling zeg pfffff
  Jij past je al snel aan na al het nieuws van vandaag ;-)

  0

  0
 • Viswater
  5 mei, 2010 - 01:59

  Wie is hier nou de supporter? Jij of ik?

  0

  0
 • The Naccer
  5 mei, 2010 - 09:22

  @ molotoV,
  bedankt voor de heldere uiteenzetting. Ben weer helemaal op de hoogte.

  0

  0
 • geelzucht
  5 mei, 2010 - 09:26

  Wanneer komt er nu eens een eind aan dat amateuristisch gedrag? Met vol jaloezie kijk je naar mensen met daadkracht zoals een Nijland van Groningen, een Jan Smit van Heracles.
  Na Peek,Oltmans en nu Van de Hoeven vallen we continu van de regen in de drup. Schulden, geen transparantie en wat nog erger is de leugens en onduidelijkheid verstrekken aan de media en dus ook aan ons als betalende supporter.

  Je kan aan je klompen aanvoelen dat we een rotseizoen tegemoet gaan. Een plaatsje rond de 13e of 14e plaats moeten we het mee doen.
  Tegendraads dan maar weer.

  0

  0
 • Ivo
  5 mei, 2010 - 10:41

  Volgend seizoen, sterke start dramatische 2e helft, 14e plek door te smalle selectie…mark my words. Mij maakt het allemaal niet uit, als het financieel maar geen ramp wordt ….:(

  0

  0
 • RC
  5 mei, 2010 - 11:33

  Die verbouwing gaat echt wel door hoor, let maar op mijn woorden!

  Off topic: – BSR: Nee hoor –

  0

  0
 • Graham Arnold
  5 mei, 2010 - 12:36

  @Geelzucht

  Ben inderdaad jaloers op Twente, Heerenveen, Utrecht en Groningen waar een verbouwing gewoon ( voor zover ik weet )wel goed geregeld word. Bovendien werd het stadion daar met een fatsoenlijk aantal uitgebreid en niet 1250 plaatsen.

  Ik snap dat sponsorplaatsen meer opleveren dan ' gewone' , maar volgens mij moeten er toch zeker 3 a 4000 plaatsen bij, want er is genoeg vraag naar kaartjes. Als ik vrienden/kennissen/familie mee wil nemen zijn er nooit kaartjes beschikbaar.

  0

  0
 • Patje
  5 mei, 2010 - 12:57

  @ RC

  Bijna nergens wordt een verbouwing 'gewoon' goed geregeld.

  Bijna overal zijn/waren er financiële en/of juridische en/of maatschappelijke en/of ruimtelijke en/of politieke problemen en/of bezwaren.
  De ene keer wat meer de andere keer wat minder.

  Wat er in Breda gebeurt is eigenlijk onderdeel van een normaal patroon.

  Je moet niet denken dat NAC overal uniek in is. ;-)

  0

  0
 • Benji
  5 mei, 2010 - 12:59

  @Ivo

  Meestal lijd de financiele gedeelte wel altijd mee met de prestaties van het team, als we zouden degraderen houden we ook maar 10.000 a 12.000 supporters over die naar het stadion gaan om het live mee te maken denk ik. De reden kan zijn omdat de supporters niet waar voor hen geld krijgen.

  0

  0
 • nac6
  5 mei, 2010 - 13:38

  of nac nog een sterke selectie of finaciele positie heeft is nog maar de vraag met heeft janus niet mijn de gemeente.
  waar men naar geruchte toch alweer druk bezig is om daar geld los te krijgen.
  wat denk niet gaat lukken in tijd van crisis

  0

  0
 • Tim
  5 mei, 2010 - 13:51

  Als die worstebroikus dr nou mar komen!

  0

  0
 • Zorro_S
  5 mei, 2010 - 17:18

  1200 plaatsen is niet veel.

  Maar als de b-side en vak ga tegen het veld aan liggen, dan gaat dat ons wel punten op leveren.

  Maar ik wil over 3 weken dan ook echt bouwvakkers daar aan het werk zien, anders word ik gek.

  0

  0
 • BB
  5 mei, 2010 - 17:23

  Vandaag waren er mensen met meetapparatuur e.e.a. aan het uitzetten. Zal dus echt wel wat gebeuren.
  Wel hoor ik vrij veel dat mensen hun kaart niet verlengen wegens de prijsverhoging. Hoop dat we wel een volle bak houden. Anders toch een beetje jammer van de uitbreiding.

  0

  0
 • dunco
  5 mei, 2010 - 20:29

  De prijsverhoging valt allemaal wel mee lijkt me is dat niet iets van 1 euro per wedstrijd meer
  Neem je toch een glaasje drinken minder per wedstrijd ;-)

  0

  0
 • NAC------------
  6 mei, 2010 - 00:37

  @ b-siderats
  waarom worden de nieuwe foto's nie toegevoegd nie

  0

  0
 • Roderick
  6 mei, 2010 - 07:44

  mijn vader en zen bedrijf doen de verbouwing KSM heet het, de verbouwing is momenteel stilgeled door financiele problemen; NAC wilt eerst zien hoe het met de club gaat

  0

  0
 • WallieNAC
  6 mei, 2010 - 07:48

  Het bouwbedrijf Nelemans zegt ook dat de bouw stil is gelegd. Het gaat weer goed fout!

  0

  0
 • 7Hills
  6 mei, 2010 - 09:01

  @Roderick en WallieNAC

  Waar zijn jullie nu helemaal mee bezig? De gemeente is bezig dit project aan te besteden, m.a.w. bouwbedrijven mogen een offerte indienen en de offerte die het gunstigste is daar gaan ze mee in zee. Dit zou volgens NAC.nl nog een paar weekjes duren. Er wordt dus nog helemaal niet gebouwd koekenbakkers!

  0

  0
 • BsideTrap
  6 mei, 2010 - 09:20

  @ 7hills

  Dat is niet helemaal waar volgens mij. Het nieuwsbericht op NAC.nl meld dat de Gemeente Breda vandaag, gisteren respectievelijk, de aanbesteding heeft gedaan voor de 2e fase. Gisteren is dus het werk gegund aan het bouwbedrijf dat de meest gunstige aanbieding bij de Gemeente Breda heeft ingediend.

  Normaal gesproken geldt er vanaf dat moment nog een bezwaarperiode van volgens mij 14 dagen voor de overige partijen, de Alcatel-periode. Wanneer deze verstreken is en de aannemingsovereenkomst getekent is kan het bouwbedrijf aan de slag.

  Overigens is het normaal dat een bouwbedrijf een maand of 2 a 3 aan voorbereidingstijd nodig heeft om te starten met de bouw. Echter is deze voorbereidingstijd sterk afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Met name het inkopen van materiaal en onderaannemers vergt tijd.

  Toch denk ik ook dat de berichten van Roderick en WallieNAC uit het alom bekende geruchtencircuit van Breda komen…

  0

  0
 • Robin de Robot
  6 mei, 2010 - 10:18

  Dat moet dan wel echt goed worstenbrood zijn, anders heeft het geen zin

  0

  0
 • brędå4ever
  6 mei, 2010 - 10:34

  @robin de robot
  En lekker bier:P

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  6 mei, 2010 - 11:44

  Ik ben dan geen bouwvakker, maar zijn deze (sterk verkleinde) bouwplannen al niet bijna een jaar bekend. En nu pas aanbesteding?
  Nu pas materiaal bestellen én inkopen?
  Graag iets meer duidelijkheid van NAC zijde a.u.b.

  0

  0
 • BsideTrap
  6 mei, 2010 - 13:42

  Materialen bestellen en inkopen van onderaannemers gebeurt uberhaupt pas na de aanbesteding. Dan weet een bouwbedrijf namelijk pas zeker dat ze het werk mogen maken.

  Dat de aanbesteding zolang op zich heeft laten wachten kan verschillende oorzaken hebben, maar ik verdenk de Gemeente Breda…

  0

  0
 • fan uit zevenbergen
  6 mei, 2010 - 15:17

  NAC hoeft niets tebetalen aan de verbouwing de gemeente is eigenaar toch NAC huur het alleen maar of zie ik dat verkeerd

  0

  0
 • Sn@rF
  6 mei, 2010 - 15:54

  En warm ook nog wel te verstaan!

  0

  0
 • n@©
  7 mei, 2010 - 10:41

  Stadion groter en begroting omlaag. NAC is en blijft tegendraads!

  0

  0
 • NAC------------
  9 mei, 2010 - 00:22

  wat word er nou gebouwd en waar????????????????????????????????

  korte zijdes?
  lange zijdes?
  ik weet het nie meer???????

  0

  0