Go to Top

Ook een zooi 1e divisie clubs in de negatieve startcijfers

Ook een zooi 1e divisie clubs in de negatieve startcijfers

Dat het in Sittard al jaren niet goed gaat met de plaatselijke voetbaltrots is duidelijk. Komend seizoen wordt het een stukje moeilijker, want ook in Sittard moet men met een negatief puntensaldo beginnen aan het nieuwe seizoen.

Kregen we hier in Breda 1 punt aftrek, bij Fortune Sittard zijn dat er twee. Aanleiding is het te laat voldoen van de huursommen voor een aantal spelers.

In Maastricht is het nog veel erger. Die starten met maar liefst 7 punten in mindering voor het niet bijtijds aanleveren van een begroting, maar ook het niet bijtijds betalen aan de CFK en haar eigen werknemers. AGOVV moet met -6 beginnen voor het niet tijdig betalen van huursommen en het niet op tijd inlichten van de KNVB over betalingsproblemen. Almere City FC (what’s in a name) en Veendam starten op -3 en Dordrecht op -1. Er is verder geen andere eredivisieclub meer bestraft.

Nou, zijn we in ieder geval niet meer alleen gepakt door die valse en gemene KNVB.

Bron: B-side Rats

43 Reacties op "Ook een zooi 1e divisie clubs in de negatieve startcijfers"

 • sNACbar
  28 juli, 2010 - 15:51

  Nac wordt ook als 1ste divisieclub gerekend

  0

  0
 • FES
  28 juli, 2010 - 15:52

  AD.nl

  ZEIST – Zeven clubs uit het betaalde voetbal zullen het seizoen 2010/2011 met een negatief puntenaantal beginnen. De licentiecommissie van de KNVB heeft zes eerstedivisieclubs en eredivisionist NAC bestraft voor uiteenlopende overtredingen.

  NAC maakte maandag zelf al bekend dat de club één strafpunt kreeg opgelegd. MVV moet liefst zeven punten inleveren, AGOVV zes. Almere City FC en Veendam raken drie punten kwijt, Fortuna Sittard werden twee punten ontnomen, FC Dordrecht begint de competitie op -1. Hoger beroep is in al deze gevallen niet meer mogelijk, liet de KNVB woensdag weten.

  MVV kreeg drie strafpunten op basis van het zogenoemde licentiereglement. De Limburgers hielden zich volgens de licentiecommissie voor de tweede maal niet aan de afspraken over het plan van aanpak om financieel weer gezond te worden.

  MVV diende de begroting niet bijtijds in. Verder legde de KNVB MVV één strafpunt op, omdat de club niet aan de premieplicht voor het spelersfonds (CFK) voldeed. De laatste drie strafpunten krijgt MVV, omdat de club de betalingsverplichtingen aan werknemers niet op tijd nakwam.

  AGOVV betaalde in vijf gevallen andere clubs uit het betaalde voetbal de verschuldigde huursommen voor spelers niet op tijd. Dat leverde vijf minpunten op. Het zesde strafpunt krijgt AGOVV opgelegd, omdat de club uit Apeldoorn betalingsachterstanden niet bijtijds meldde. (ANP)

  0

  0
 • Bartje
  28 juli, 2010 - 15:52

  Volgens mij heb jij het niet goed gelezen, NACfan, het zijn er wel degelijk 2. MVV krijgt 7 strafpunten, da's pas echt een hele aderlating!

  0

  0
 • nacfan
  28 juli, 2010 - 15:54

  @Bartje

  Nee hoor, staat inderdaaf wat FES al zegt in het AD, voetbalzone, en nu op b-side rats ;-)

  0

  0
 • Mafkees
  28 juli, 2010 - 15:57

  Kreeg Fortuna er nog steeds 2, NACfan. En niet 6.

  0

  0
 • scouting nederland
  28 juli, 2010 - 15:58

  Manager van het Jaar. Theo heeft veel goede dingen gedaan. Er staat een fantastisch management team.

  Zomaar een greep uit de statements van deze glijers. Het ging allemaal geweldig, kritiek was uit den boze, dan was je geen NACcer. Je moest en zou applaudiseren voor types als Mommers, van Bavel en vd Hoeven, want zij waren toch open, eerlijk, transparant en souverein bezig.

  Het werd een lachertje en een drama. De zondebok zit al 4 maanden "ziek" thuis

  – BSR: De rest is verwijderd. Kritiek mag, maar wel binnen de grenzen van fatsoen –

  0

  0
 • Helsie
  28 juli, 2010 - 16:02

  7 punten voor MVV… lekker gevoel, zo aan het begin van het seizoen.
  Jammer dat NAC de enige eredivisieclub is, die op deze manier gestraft is. Ik blijf het straffen met puntenaftrek voor financiële fouten overigens nogal vreemd vinden.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  28 juli, 2010 - 16:04

  @scouting nederland
  Respect voor de manager Mommers zal niemand van je verlangen, maar zo laagdunkend als jij je ook over de mens Mommers uit meent te moeten laten getuigd niet van veel beschaving.

  Blij dat ze jou nooit bij NAC hebben willen hebben. Loser.

  0

  0
 • scouting nederland
  28 juli, 2010 - 16:07

  Na zes jaar "strategie ontwikkelen" en allerlei andere overbodige flauwekul zien we op dit moment:

  1. een trainer verlengd die zijn sportieve doelstelling niet haalde
  2. een verbouwing die in zoveel kleine plakjes is gesneden en vertraagd dat niemand meer weet wat nu op welk tijdstip gereed had moeten zijn, de beloofde 10 miljoen en 24.000 stoelen zijn ver weg
  3. als enige eredivisieclub beginnen met puntenaftrek, na een management blunder van jewelste

  0

  0
 • Hanz
  28 juli, 2010 - 16:12

  Ach scouting NL. Bij de opmerking over de 'overlijdingsadvertentie' laat je je misschien eindelijk eens je werkelijke niveau en drijfveren zien. Onder de gordel en rancune. Tijd om je voor eens en altijd niet meer serieus te nemen.

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 16:14

  Scouting nederland, ik weet een leuke nieuwe bijnaam voor je: mosterd-na-de-maaltijd-man.

  0

  0
 • driekus
  28 juli, 2010 - 16:16

  Scouting/Harry b.d./Hansje Deelen.

  Ik zou me schamen met zo een reacties. Het is net zoals de Nakkenist schrijft heel laagdunkend en dat is nog netjes gezegd.
  Wat moet jij een frustraties hebben man. Ik snap nog steeds niet dat men jou geen ban heeft gegeven. Vrijheid van meningsuiting is in NL een groot goed,maar dit tart alles.
  We weten allemaal dat het bestuur en Theo en de rest flink in gebreke zijn gebleven, wellicht de club als ons NAC naar de zeebodem hebben getorpedeerd, maar….. Er is altijd hoop. Echter bij jou heerst alsmaar een begrafenisstemming. Wellicht is het iets voor jou om bij de DELA te gaan werken, kunnen ze je meteen begraven, c.q. opstoken. Met stoken heb je genoeg ervaring, jammer maar helaas.

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 16:28

  Hm, bericht op De Rat hierover is van niveau Hans Deelen. Zal hij eindelijk een plaatsje in de Ratdaxie hebben weten te winnen?

  0

  0
 • Hoekie_B
  28 juli, 2010 - 16:32

  En wij klagen over -1, zo'n MVV is zo goed als gedegradeerd naar de amateurs.

  0

  0
 • ratkopf
  28 juli, 2010 - 16:39

  We zijn de enige eredivisie club die gepakt is… 1e divisie clubs dienen sowieso als aangereden wild de laatste tijd.. Sinds die plannen van de topklasse weten ze in Zeist die kleine voetbalbolwerkjes wel heel makkelijk te vinden… Henkie Kessler heeft werkelijk waar een meesterlijk antivoetbal bolwerk op touwen gezet daar in Zeist, deze maffia baas zal vast nog wel invloeg hebben in de achterkamertjes aldaar…

  0

  0
 • nac6
  28 juli, 2010 - 16:41

  waar blijf de punten aftrek voor az feijnoord ajax en andere clubs met schulden of zij de maffia bonzen uit zeist alleen om de kleine clubs kapot te maken.
  trouwens schouting nl je opmerking was erg hard over het overlijden maar door die man gaat nac terziele.
  dus wat je zegt is waar maar de geelzwarte brillen kijkers zien hier niet verder dan hun nac neus lang is dus zijn net zo kort zichtig als dat onbekwame zooit td en bestuur

  0

  0
 • scouting nederland
  28 juli, 2010 - 16:44

  Geheel in stijl schelden zij liever anoniem verder. Opeens is “de mens” niet gelijk aan “de manager”. De mens was misschien nog wel gekker dan de manager. Je laten NLP-ejen is hetzelfde als je ziel laten piercen. Daar ga je heel gekke dingen van doen.

  Als hij gewoon eerlijk en transparant was geweest vanaf het begin had dit allemaal niet hoeven gebeuren.

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 16:44

  @ nac6

  Ben jij nou echt zo lomp of doe je het alleen maar om te kwallen? Het gaat niet om de schulden. Het gaat om het niet voldoen aan vooraf afgesproken regels. Als je het over kortzichtigheid hebt, manneke manneke toch…

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 16:50

  @ scouting nederland

  Geheel niet in stijl reageert scouting nederland eindelijk eens terug. Hulde daarvoor.

  Dan in reactie: de mens Mommers kon de management taak van de manager Mommers niet meer aan. Hij heeft dat duidelijk te laat ingezien, is zich over de kop gaan werken en heeft daarbij fouten gemaakt. Vermoedelijk op dat moment in zijn gedachten in het belang van de club, maar achteraf funest.

  Ja, dat is fout. Alleen moet je dat op dat moment wel inzien en ik denk dat ie dat niet kon.
  Het bestuur heeft als toezichthouder veel harder gefaald dan die ene manager die het niet meer kon bolwerken. Daar moeten de pijlen op gericht worden. Net als bij Roelant Oltmans wijst het bestuur per direct alle verantwoordelijkheden van zich af en heeft de algemeen directeur het gedaan.

  Jij bent nog een vrij jonge pik, Hans, in een goede functie. Misschien overkomt jou straks hetzelfde zonder dat je het in de gaten hebt. Hoeft niet. Kan wel.

  0

  0
 • Willemf5
  28 juli, 2010 - 16:55

  Ik wordt een beetje ziek van die mensen die de problemen niet WILLEN zien, dus dan maar op Harry of de KNVB gaan zeiken. Het puntaftrek is een zwarte bladzijde in de NAC-historie. Zelfs in de amateuristische jaren 70 en 80 gebeurde dit niet. Feit is echter dat de meeste poppetjes binnen het bestuur/management er nog gewoon zitten..

  Wanneer wordt men nu eens wakker?

  0

  0
 • Willemf5
  28 juli, 2010 - 16:57

  Voor de toemost zie ik trouwens weinig verbetering met 'Ik heb wel eens een stukje over geld geschreven' Reyn en 'we moeten niet te veel kaarten pakken, anders zouden we het wel eens moeilijk kunnen krijgen' Van As

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 16:59

  In de amateuristische jaren '80 kwam de belastingdienst binnen vallen om de spullen van NAC te verkopen. En kwamen er supporters om te proberen die spullen weer voor de club op te kopen.

  Ook zwarte bladzijde.

  0

  0
 • scouting nederland
  28 juli, 2010 - 17:01

  Mommers kwam achteraf met het verhaal van klachten en dat hij dus niet belastbaar was. Ook berichtte hij dat hij dat al maanden eerder aan Ir vd Hoeven had gemeld. Er gebeurde niets. Vervolgens gaat meneer er vandoor met referentie aan zijn vader (voor de scherpe lezer: niet wat zijn vader had, maar in algemene zin zo-wil-ik-niet-eindigen) en vervolgens blijkt er van alles mis. Zo erg zelfs dat we nu op – 1 staan. Het verhaal van TM is volstrekt ongeloofwaardig. In plaats van zaken recht te zetten kiest ie er nu voor om de rolluiken naar beneden te laten en de telefoon op de beantwoorder te laten lopen. Hier en daar wat “vrinden” te bezoeken en af en toe een rondje golf en vakantie (!). Wat er onder deze man allemaal is gebeurd is niet in het belang van NAC geweest. Dat moge duidelijk zijn.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  28 juli, 2010 - 17:07

  @Willemf5

  De oorzaak van 1 punt minder bij aanvang van de competitie moet je zoeken in jan/feb van dit jaar.

  Inmiddels heeft NAC in de persoon van Bernard Ouwerkerk een puinruimer aangesteld.

  Misschien moet je zelf eerst even wakker worden ?

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 17:09

  Mommers kwam inderdaad pas met klachten toen de ellende al aangericht was. Maar zoals gezegd: in aanloop naar je burn out, overspannenheid, weet ik wat, ga je fouten maken. Dat is stomweg een gegeven. Alleen heb je dat zelf niet in d egaten.

  Wat niet wegneemt dat hij kapitale blunders heeft gemaakt. Maar normaal gesproken zit er dan een toezichthouder die aan de bel had moet trekken. En dat is pas gebeurd nadat Mommers de ziektewet in dook. Hoe kan dat gebeuren? Dat vind ik veel belangrijker dan keer op keer "constateren" dat het Mommers zijn schuld was. Want dat is mosterd na de maaltijd.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  28 juli, 2010 - 17:12

  @scouting nederland
  Dat je Mommers z'n werk bij NAC bekritiseerd op niet altijd even leuke manier is nog tot daar aan toe.
  Zo ben je nu eenmaal. Alleen maar zeiken !

  De man op z'n persoonlijke gezondheid afzeiken en het in twijfel trekken is laag bij de grond.

  Het aantal reacties hier in korte tijd geeft aan hoe zeer je iets recht wilt lullen wat krom is.

  Tragisch…. en je carrière had zo mooi kunnen zijn bij NAC. Had je maar stijl en fatsoen gehad….

  0

  0
 • Willemf5
  28 juli, 2010 - 17:34

  Raar dat je de hoofdverdachte in deze zaak niet mag bekritiseren omdat hij net voor de klap met 'gezondheidsklachten' naar huis is gegaan. Gezondheidsklachten my ass!!! Iedereen weet dat hij zichzelf de hele dag op kosten van NAC zit af te rukken…

  Daarbij heeft onze puinruimer ook al een dik minpunt gehaald door onze kommunikasiemenejer door te schuiven.

  0

  0
 • Johan
  28 juli, 2010 - 17:35

  De KNVB is en blijft een organistie van bobo's die zichzelf belangrijker vinden dan de mensen in het land die hun club supporteren. Ze meten met meer dan twee maten. Alle miljoenen die vanuit de FIFA naar de KNVB stromen hadden allang naar de clubs gemoeten. Maar ja die verdwijnen in de zakken van de bobo's en natuurlijk in de kassen van de 'top' uit de Eredivisie want daar hebben ze schulden in de miljoenen!! Maffia praktijken zijn het. Hoeveel minpunten krijgt de KNVB. Ze weten volgens mij niet eens wat voetbal is.Je kan over schulden praten maar volgens mij kun je dat nooit vertalen naar minpunten in de competitie. Zo ja, schaf dan het hele competitiegebeuren maar af en ga alleen naar het amateurvoetbal.Waarschijnlijk hebben ze daar een inkomen boven de Balkenendenorm maar moeten ze zich laten gelden anders tellen ze niet meer mee.Opheffen die troep.
  Principieel echter hartgrondig oneens met deze belachelijke maatregel, pure 'competitievervalsing', waarmee KNVB haar primair sportieve doel volledig voorbij schiet. . Bovendien heel fout signaal van KNVB om de zakelijke aspecten kennelijk te laten prevaleren boven het sportieve belang. Fout Fout Fout.. Hopelijk eenmalig en nooit weer.

  0

  0
 • driekus
  28 juli, 2010 - 17:36

  Er komt niets, maar dan ook niets opbouwends vanuit Scouting/Harry.b.d. of hoe hij ook moge heten. Er zijn uiteraard wel een aantal zaken die hij goed raakt, maar…
  het is gewoon een gefrusteerde man (wellicht vrouw met mannelijke eigenschappen) die alleen maar aan schelden denkt, afbraakpolitiek en nooit iets opbouwends presenteert.
  Scouting/Harry b.d. geef nou eens aan hoe jij de zaak op poten zou hebben gezet. Alleen de boel afbreken geeft niks opbouwends.
  Hiermee wil ik alleen maar zeggen dat hij heel gemakkelijk de boel af kan breken omdat hij nooit in het NAC bestuur heeft mogen komen, hetgeen hem 10000 frustraties brengt.
  Het geeft echter wel aan( dat moge ook gezegd worden) dat hij van doen heeft met ons aller NAC, echter helaas nooit in de zin van" Nou zal ik eens een voorbeeld/zienswijze"geven. En ook ik weet dat Theo verkeerde dingen heeft gedaan, maar ik moet hem gelijk geven…Het bestuur, "al slapend en vriendjespolitiek viert hoogtij"is de grote schuldige. Wat een wanprestatie. Besturen betekent ook controleren, inzicht hebben op alles wat binnen de vereniging gaande is, enz.. Jammer, maar door de gebeurtenissen lijkt ons NAC op niet meer dan een veredelde amateurclub 4e klas. Daar is ook de titel van voorzitter, secretaris e.d een eretitel, waarbij consumpties de hoofdrol spelen Of ben ik nu verkeerd?

  0

  0
 • sNACbar
  28 juli, 2010 - 20:03

  Waar blijft de puntenaftrek van Barcelona?

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 20:25

  sNACbar: hele diepe zucht, zelfs als je het grappig bedoelt laat het zien dat je het niet snapt

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 20:29

  Scouting Nederland: ik zie net op het journaal dat je vandaag 100 jaar oud bent geworden. Gefeliciteerd.

  0

  0
 • NACBREDA
  28 juli, 2010 - 22:29

  Dan worden we dit seizoen toch gewoon met 101 punten kampioen, of niet dan..

  0

  0
 • since1912
  28 juli, 2010 - 22:31

  Werkelijk waar om te janken! Alles! Het begint met de puntenaftrek, waar wij natuurlijk als enige eredivisie club worden benadeeld, misschien terecht, maar toch. Maffia-baas Kessler heeft weer gesproken. Toch maar een transfer naar de Don Vito's? Ten tweede de dieptrieste reacties van Scouting "Ongesteld" Harry b.d. waar hij eigenlijk zijn fustraties door de jaren heen zou moeten hebben verwerkt zit hij nu sites zoals bsr lastig te vallen met zijn fantastisch opbouwend commentaar. Ik heb zin in 8 augustus en heel volgend seizoen, met hopelijk veel gekheden op dun B-Side, maaaoooor, hopelijk zonder onze "Jigsaw" in het maken van commentaar.

  HE HE HUP NAC, zal (NEVER) NOOIT (NIET godverdomme) verloren gaaaaan!!!

  0

  0
 • Dino Zoff
  29 juli, 2010 - 00:46

  Tja, hier wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Even terug over de situatie NAC: er is nog nooit een rustige seizoensvoorbereiding geweest in Breda, dus ook dit jaar weer.

  Dat Theo ziek thuis zit, is voor de man zelf vervelend, maar voor NAC mooi. De ziektekostenverzekering/verzuimverzekering (die voor elk personeelslid is afgesloten) dekt de kosten van Theo, dus die kan wegblijven zonder dat het NAC geld (dat het niet heeft) kost. Vermoedelijke tot einde contract (vergeet niet dat arbeidsongeschiktheid pas na 2 jaar ontbinding van het contract betekent, gevalletje Marcel Koning).

  Ondertussen wordt er stevig aan de weg getimmerd door de bouw van een groter stadion, samenwerkingsverbanden met Bredase clubs, uitzicht op een trainingslokatie in Breda en de komst van een nieuw management.

  Hoewel ik toe moet geven dat er sterke twijfels zijn over de capaciteiten van dit management. Over de interim directeur kan ik vrij weinig zeggen, ik ken de beste man niet. De financiëel directeur is ronduit omstreden. Reijn floreerde als de tegenpool van een Communicatiemanager (geen transparantie, geen duidelijke antwoorden, soms zelfs enkel radiostilte), en deze man, zonder bewezen achtergrond, aanstellen als financiëel directeur, enkel omdat hij op een blauwe maandag wat stukjes heeft geschreven in het economisch gedeelte van ons lokale suffertje, lijkt mij niet bijster verstandig.
  Dat NAC (ondanks dat het management al jaren het tegenovergestelde riep) financiëel niet bepaald gezond was, bleek wel uit de jaarverslagen, waaruit de "mooie zwarte cijfers" enkel het resultaat waren van incidentele baten (verkoop spelers, verkoop gronden/stadion).
  Ik betwijfel of het onder Reijn nu wel duidelijker gaat worden, en nog belangrijker, of de documenten nu wel netjes openbaar gemaakt worden, ipv weggemoffeld en de fans het via de KvK op moeten vragen. Lijkt mij wel zo netjes tov de fans.

  De technisch directeur…tja, Van As blijft toch een beetje een raar geval. Bij NAC weggegaan om bij ADO te voetballen, daar te scanderen "dat hij eindelijk thuis was" en toen meneer daar ineens wegging/wegmoest, toen was NAC ineens weer "thuis".
  Klaarblijkelijk krijgt bij NAC iedere boerenlul die er ooit gespeeld heeft een kans in de technische staf. Ik denk dat er een euro is opgegooid over de te vervullen functie van Technisch directeur. Bij "kop" werd het Peter Bosz, bij "munt" Van As…
  Daarbij pas nog in het lokale suffertje nogmaals laten onderstrepen dat de fusie met WII en RKC "zeer gewenst" was (doet het zo lekker onder het publiek…) en over het transferbeleid kan ik enkel zeggen dat het niet "state-of-the-art" is. Maar goed, ik weet niet in hoeverre Van As hiervoor verantwoordelijk is.

  Goed, just my two cents…

  0

  0
 • henk
  29 juli, 2010 - 01:50

  iedereen hier denkt dat ze johan derksen zijn, 1 punt aftrek nou en 1x ni verliezen en we staan al ni meer in de min

  0

  0
 • sNACbar
  29 juli, 2010 - 07:58

  Zoals ik allang voorspelde.

  RONNIE STAM ZIT BIJ DE ORANJESELECTIE

  0

  0
 • scouting nederland
  29 juli, 2010 - 08:05

  Het neerzetten van Mommers als een willoos slachtoffer van een onderhuidse reeds sluipende burn-out geeft geen pas. Het is een belediging voor iedere weldenkende NACman. Moest Theo iedere scheet die de deur uitging fiatteren ? Hoe was het proces gedefinieerd ? Ook de maandelijkse routineklus als de betalingen aan het CFK ? Toch belachelijk. Als Tejo een workflow had neergezet waarin hijzelf de bottleneck was dan was dit natuurlijk ook bijzonder kwetsbaar. Maar 2 keer achter elkaar niet betalen ? Daar kan geen burn-out of slecht gedefinieerd proces tegenop. Hier is meer aan de hand !

  0

  0
 • Viking
  29 juli, 2010 - 08:15

  @ Johan !!

  You are right my friend !!
  Had het even niet beter kunnen verwoorden !

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  29 juli, 2010 - 08:23

  @scouting nederland
  Wanneer houdt jouw huilserenade nu eens op.
  NAC wilde jou niet en vond zelfs een figuur als Theo Mommers geschikter dan jouw persoontje. Accepteer dat nu maar gewoon.
  Door je tirades onder verschillende namen lig je er sowiezo definitief uit.

  Houdoe !

  0

  0
 • sNACbar
  29 juli, 2010 - 09:30

  SN heeft wel zeer vaak gelijk en heeft kijk op het NACgebeuren.
  Ooit mag het publiek ons bestuur aanstellen middels stemmen.

  0

  0
 • scouting nederland
  29 juli, 2010 - 10:38

  Types als vd Hoeven en van Bavel hebben zich in deze affaire onsterfelijk belachelijk gemaakt. Basje gebruikt zelfs de afstandelijke term "operationele zaken" alsof dat iets is dat heel erg ver weg staat van hem en het bestuur en waarover je niet mag/moet nadenken. Dat is het afgebakende terrein van de directeur en niemand dient zich daarmee te bemoeien! Hun directeurtje waarin zij zo graag geloofden ondanks de vele alarmsignalen en faux-passen. Wie controleerde eigenlijk de operationele zaken, wie was de COO ? Oeps, vergeten !

  0

  0