Go to Top

‘Ook Heerenveen ziet brood in Seuntjens’

‘Ook Heerenveen ziet brood in Seuntjens’

Na AZ en een niet nader genoemde Engelse club volgt ook SC Heerenveen de verrichtingen van Mats Seuntjens met meer dan gemiddelde belangstelling, zo weet Tjerkstra Media.

Volgens de website, die onder meer Volendam en SC Heerenveen volgt, hebben scouts van de Friese club de aanvaller meerdere malen bekeken. Hoe concreet de interesse op dit moment is, is echter onbekend. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat ook Heerenveen in zal zetten op een transfervrije komst van Seuntjens na dit seizoen.

Hoewel we er alle begrip voor hebben als Seuntjens straks kiest voor een stap hogerop (en dat is bij zowel Heerenveen als AZ het geval), voelt een transfer vanuit supportersstandpunt nog wat te vroeg. Waar jongens als bijvoorbeeld Gorter, Feher, Engelaar, Schreuder en Schilder eerst écht excelleerden bij NAC voor ze een transfer maakten, is het bij Seuntjens vooral zijn talent dat hem aantrekkelijk maakt. Hij is dit seizoen zonder meer een van de belangrijkste spelers aan Bredase zijde, maar is nog te vaak nonchalant of slordig. Wij zouden hem graag nog één of twee jaar bij NAC zien, zodat hij straks als grote meneer een mooie stap kan maken. Maar goed, dat zal waarschijnlijk wishful thinking zijn.

Bron: B-Side Rats, Tjerkstra Media

 

40 Reacties op "‘Ook Heerenveen ziet brood in Seuntjens’"

 • S.HB.NAC
  17 januari, 2016 - 10:31

  Hij past daar echt niet in Friesland.

  0

  0
 • Toontje
  17 januari, 2016 - 10:34

  Wij hebben de middelen niet om hem over te halen te blijven en dat is erg genoeg. En als we de promotie missen wordt het ieder jaar erger…..mits we financieel dan al niet het loodje leggen. Je zit in een cirkel waar je eigenlijk niet uitkomt, dat is moeilijk. Je wilt wel maar het kan niet.

  0

  0
 • dirk
  17 januari, 2016 - 10:34

  Kon nog nie wenne in heusdenhout, laat staan boven het water !!

  0

  0
 • Toontje
  17 januari, 2016 - 10:38

  geld leert vele spelers snel wennen, dat kan ik je verzekeren..ook al is het niet slim

  0

  0
 • Wouter
  17 januari, 2016 - 10:49

  Met dit karakter gaat die jongen nergens slagen .
  De beste speler sinds tijden bij NAC maar ook met het slechtste karakter sinds tijden , voetbal bestaat namelijk niet alleen uit technische hoogstandjes .
  De meesten sluiten er de ogen voor maar tegen Volendam leed hij de tweede helft ook voortdurend balverlies door steeds binnendoor te willen en de bal te verspelen in plaats van de vrije man aan te spelen , hoe verder een wedstrijd vordert hoe minder je er aan hebt, dat is ook het verschil met zijn broer , die gaat er wel 90 minuten voor .
  Daarom zal hij het elders ook niet gaan maken tenzij hij bij een topploeg terecht komt waar anderen het vuile werk voor hem doen en je zelden op achterstand komt , want dat is ook zoiets kom je achter dan kun je hem net zo goed direct wisselen .
  Seuntjens is nog lang niet aan een stap hogerop toe , laat hem eerst maar eens een heel seizoen laten zien dat hij NAC kan dragen , met deze talenten zou je de meerwaarde om kampioen te worden moeten zijn , maar dat maakt hij beslist niet waar , hij is de eerste die de kop laat hangen .

  0

  0
 • Theodorus
  17 januari, 2016 - 10:54

  Is te weinig constant en, het nonchalante moet eruit..

  0

  0
 • TpT
  17 januari, 2016 - 10:58

  Seuntjens speelt wel goed de laatste maanden. Toch maakt hij ook nog wel veel fouten wat in principe op ons niveau nog kan. Bui AZ of Heerenveen heb je dan al snel een probleem denk ik. Dan is het de vraag of hij zich snel genoeg doorontwikkeld.

  Hij leert wel snel de laatste tijd en lijkt ook volwassener. Zoals in het stuk staat, hij heeft nog 1 of max 2 jaar nodig bij NAC denk ik. En ik hoop dat hij blijft en samen met Ralph bij NAC in de eredivisie kan spelen als Bredase broers. Dat zou toch geweldig zijn?

  0

  0
 • Barry
  17 januari, 2016 - 11:00

  Nou kom er maar in Redactie. We schrijven vol trots dat we een voorbeeldclub zijn. Dan moeten we nu ook maar op de blaren zitten en toegeven dat combi’s noodzakelijk zijn als er tuig mee willen reizen. We staan voor lul.

  0

  0
 • Toontje
  17 januari, 2016 - 11:02

  Inderdaad Barry zie ook mijn reactie bij WE ZIJN EEN VOORBEELDCLUB absoluut niet dus door die randdebielen

  0

  0
 • Bredafun
  17 januari, 2016 - 11:12

  Die ga breda echt niet ruilen voor friesland!

  0

  0
 • am
  17 januari, 2016 - 11:28

  Moet inderdaad nog veel leren. Maar toch met afstand de beste speler op dit moment. Zal in een goed elftal beter tot zijn recht komen. Als we promoveren hoop ik dat hij nog 1 jaar blijft.

  0

  0
 • JM
  17 januari, 2016 - 11:44

  Wellicht ziet Heerenveen Seuntjens als een goedkope vervanger voor als Larsson daar weggaat?

  0

  0
 • nachoreca
  17 januari, 2016 - 11:47

  Mats Is gewoon middelmaat hoor mensen. Ik zit met verbazing sommige reacties te lezen hier. We spelen jupiler leaque he…?! En inderdaad qua mentaliteit gaat hij al niet ver komen. Dit seizoen Is hij op sommige momenten erg goed, zelfs beslissend daar hebben we het dan ook wel mee gehad. Mij interesseert het werkelijk geen reet of hij gaat of niet. We bestaan al een tijdje langer zonder hem. .wens hem met welke keuze dan ook veel succes.

  0

  0
 • brutes
  17 januari, 2016 - 11:47

  Zal mooi zijn als hij bij promotie een contract teken voor 2 jaar
  Om dan nog 1 seizoen bij ons in de kijker te spelen voor zijn eigen een mooie club pakt en nac nog wat centen vangt
  Maar dat zal helaas te laat zijn denk

  0

  0
 • denker
  17 januari, 2016 - 11:55

  Als wij als nac mats niet meer hebben wie gaat er dan gevaarlijk worden. is de enige met dreiging . snap al dat negatieve hier altijd niet . Die gast wordt altijd alleen maar afgezeken als ik hem was had ik gezegd tot ziens en bedankt. De meeste die hier posten hebben volgens mij de hele week ruzie met hun vrouw! stelletje negatievelingen

  0

  0
 • buurman
  17 januari, 2016 - 12:12

  In ieder geval hebben we Mats nu hard nodig om een eventuele promotie af te dwingen.
  Dat een dergelijke speler op een gegeven moment hogerop gaat is prima, mits NAC daarvoor de nodige dukaten ontvangt. Als hij voor de opleidingsvergoeding kan vertrekken leidt NAC in feite fors verlies.
  Of Seuntjens in de top mee kan is een andere zaak. Ik denk het wel al moet hij nog veel leren. Verder vind ik Mats een sympathieke gast, gun hem alle goeds.

  0

  0
 • nachoreca
  17 januari, 2016 - 12:13

  Hahaha al drie duimpjes omlaag op mijn eerdere commentaar. Wij oogkleppen op?! Nee joh! Pffff

  0

  0
 • BJ
  17 januari, 2016 - 12:16

  Onder geen enkele voorwaarde nu laten gaan. Steekt met kop en schouders uit boven de rest van de selectie. Zonder Seuntjes geen kampioenschap. Dan maar transfervrij weg na dit seizoen.

  0

  0
 • bib2
  17 januari, 2016 - 12:28

  Met een paar van deze supporters zal ik als ik seuntjens was snel weg rennen.

  0

  0
 • zwampie
  17 januari, 2016 - 12:34

  Waarom krijgt barry nu zoveel duimpjes de verkeerde kant op.
  Dat hij het wellicht rot brengt voor sommige dat kan,maar kennelijk zijn er toch bij die zich hebben moeten laten gelden in Volendam.
  Terwijl we wisten dat er extra naar gekeken zou worden,we zelf klagen over combi s, en die paar het dan niet op kunnen brengen om zich 1 weekend in te houden.

  Helaas wordt dit in de schijnwerpers gezet terwijl er honderden zich wel konden gedragen en er een groot feest van hebben gemaakt,samen met de volendammers

  0

  0
 • marti
  17 januari, 2016 - 12:37

  ik hoop dat hij dan toch voor NAC kiest , en niet voor elders op de bank !!!

  0

  0
 • Breda For Ever
  17 januari, 2016 - 12:45

  er zijn er hier boven die echt geen ene reet verstand van voetbal hebben,een hoop heibel over mats seuntjes sjonge sjonge die lul kreeg ze er nog niet in al stond tie voor open goal.en nou zitte ze hier net te zeiken of tie de sterre van de hemel speelde.tis gewoon een simpele dwaas en niks speciaals tis gewoon niet te geloven wat sommige schrijven over hum is het familie?vrienden? lekker laten gaan enne Oet Moen!!!! of hoe je het ook schrijft die kut taal,hij zou er anders wel goed bij horen daarboven dat kut volk voelt dr eigen ook heel wat boven de rest van nederland, zo wilde ze ook een eigen volkslied en afscheiding van de rest van ons klotelandje

  0

  0
 • nacdictive
  17 januari, 2016 - 12:51

  Mats is bovengemiddeld getalenteerd, heeft alleen z’n karakter niet mee, vrees dat dit altijd zo zal blijven tenzij hij bij een topclub terechtkomt waar hij slechts een nummer is.. En dat is niet bij Az of Heerenveen..
  Maar goed misschien schiet ie ons de eredivisie in..

  0

  0
 • Ulvenhouter
  17 januari, 2016 - 13:04

  Volledig eens met Wouter hierboven. Je hebt me een hoop typewerk bespaard. Mijn dank daarvoor!

  0

  0
 • RV
  17 januari, 2016 - 13:04

  Volgens mij heb jij er wel heel veel verstand Breda for Ever.

  Je reactie doet me denken aan een hoop simpele zielen op de tribune om me heen die ook altijd lopen te zeiken op Seuntjens, zwaar onterecht. En die staan dan drie minuten daarna “Met Mats Seuntjens” te gillen alsof hij de verlosser is. Ik schaam me daar vaak oprecht kapot voor dat je zo’n goede voetballer (notabene uit Breda) in huis hebt en die krijgt werkelijk 0 krediet. Hetzelfde geldt voor Stam, waar slaat dat op?
  Het zijn de beste 2 spelers op dit moment in de selectie uit ons eigen Breda! Mag Seuntjens a.u.b. een keer een bal verliezen? Het is een creatieve speler met een actie, geen centrale verdediger.

  En we zien dat het perfect werkt als Matic en Suk achter hem het vuile werk op knappen. Op JL niveau is Seuntjens gewoon fantastisch, op eredivisie niveau voor de subtop twijfel ik nog maar het zou goed zijn als Seuntjens die stap zou maken. Andere en professionelere omgeving waar meer topsport klimaat heerst dan dat hij (vanuit de jeugd) bij NAC gewend is. Of hij het dan haalt zullen we zien.

  Het is heel simpel, als Seuntjens gratis op te halen is zijn er uit de eredivisie zo 6 of 7 clubs die het risico willen nemen, en terecht want iedereen ziet zijn kwaliteiten. Seuntjens roept dan dat hij bij NAC aan zijn plafond

  Heerenveen zie ik niet als ideale club voor hem.
  AZ, PEC Zwolle, Utrecht of misschien Groningen lijken me beter passen.

  0

  0
 • am
  17 januari, 2016 - 13:19

  Helemaal eens met RV!!
  Een van de weinige spelers met klasse. Moet wel aan mentaliteit werken.
  Erger me ook aan supporters die hem na een slechte actie alzeiken. Gebeurde vorig jaar ook bij Adje. Deze supporters zien je liever als een kip zonder kop heel de wedstrijd over het veld rennen.

  0

  0
 • Nr. 20
  17 januari, 2016 - 13:23

  @rv helemaal mee eens de Bredase jongens Seuntjens en Stam steken er laatste weken ver bovenuit! Ja je leest het goed jongens uit Breda en dan zo lopen afzeiken hier……

  0

  0
 • Da Pope
  17 januari, 2016 - 13:24

  Seuntjens kan echt heel goed voetballen, maar dat nonchalante moet eruit wil hij écht alles uit zijn talent halen. De kans dat dat lukt, is groter bij een club met meer druk. Eens met RV dus.

  Overigens moet ik zeggen dat ik Mats ook nog eens sympathiek vind. De keren dat wij hem na afloop gesproken hebben, was hij correct en vriendelijk. Het is jammer dat hij zijn imago een beetje tegen heeft, want hij lijkt mij echt geen vervelende jongen.

  0

  0
 • nm
  17 januari, 2016 - 13:37

  Speler die continu het verschil maakt. Hopelijk kunnen we er nog ff van genieten.

  Anoniem internet gezeik maakt maar kapot dan je lief is.

  0

  0
 • Naamloos
  17 januari, 2016 - 13:37

  Onze tilburgse mafkees roy donders heeft weer toegeslagen. Hij is heeft ons veld illegaal betreden. 10.000 euro boete krijgt roy van NAC. Terecht tilburgse idioot!

  0

  0
 • nachoreca
  17 januari, 2016 - 13:59

  Wat ik veel belangrijker dan mats vind…is winnen morgen en de komende weken. Weet zullen en moeten promoveren. Wat een ellendige competitie! Come on nac!

  0

  0
 • nachoreca
  17 januari, 2016 - 13:59

  We zullen…

  0

  0
 • S.HB.NAC
  17 januari, 2016 - 14:29

  Verderest gaat t wel? @breda for ever

  0

  0
 • Naamloos
  17 januari, 2016 - 14:41

  Jong ajax nac waarschijnlijk gespeeld in almere, waanzin

  0

  0
 • De Lange
  17 januari, 2016 - 15:08

  Dat Mats vroeg of laat weggaat bij ons Nac moge duidelijk zijn. Dat de vorige TD heeft zitten slapen moge ook duidelijk zijn. Contract had allang open gebroken moeten worden en verlengd. Ralf halen zou ook mooi (geweest) zijn. Al dacht ik dat hij van de zomer zelf niet wilde komen. Dat het nu beter gaat met Mats heeft ook met de zwakkere tegenstanders te maken natuurlijk. Ik vind de wisselvalligheid nog te groot bij hem,en denk dat hij nog niet mee kan op eredivisie niveau bij een top 10 club. Zou proberen zijn contract open te breken,te verlengen, betere voorwaarden geven nu, en ALS we dan promoveren kan ie nog blijven of een transfer maken wat dan ook weer beter is voor Nac. Anders loopt ie voor niks de deur uit,is ook zonde. Ralf erbij halen zal wel niet lukken,maar hopen kun je altijd.

  0

  0
 • RaRa
  17 januari, 2016 - 15:17

  NAC heeft andersom ook interesse in “Fries”, Tarik Kada.

  0

  0
 • RV
  17 januari, 2016 - 15:58

  Ralf er bij halen zou alleen voor dit jaar mooi zijn geweest in de eerste divisie.
  Ralf is geen eredivisie speler maar een echte JL speler.
  Mats zit nog meer potentie en rek in en of hij het dan haalt dat is een tweede…

  0

  0
 • scheppioni
  18 januari, 2016 - 12:35

  Eerst maar eens met Mats Seuntjens kampioen worden en broer Ralf wil samen voetballen, dus zij zullen wel samen naar het buitenland gaan, dus de kazen en de friezen hebben volgens mij gelukkig pech in deze en dan nog altijd eens beide terug naar BREDA, op naar een nieuwe driepunter vanavond MET MATS !!!

  0

  0
 • Peer11
  18 januari, 2016 - 12:35

  Strik erom en wegwezen. Kan wel talent hebben, maar met zijn houding en instelling een grote bron van ergernis.

  0

  0
 • Dutchbird
  19 januari, 2016 - 06:13

  Mats is de meest getalenteerde speler van NAC in jaren. Dat was vorig jaar al duidelijk maar het blinde paard Maaskant was nog niet zo ver. Diezelfde malloot durfde het ook niet aan om Ralf Seuntjens te contracteren,de spits die tegenstander VVV op de kaart heeft gezet. GVD wat ben ik kwaad op mezelf. Waarom? Omdat ik ruim een half jaar terug ook stond te zingen dat Maaskant moest blijven. We hadden die “apenlul” toen met liefde moeten uitzwaaien en met de hand op zijn hart laten beloven dat hij nooit meer terug zou komen. Ik ben Robert al een paar keer tegengekomen in Breda. Ik hoop voor hem dat dit niet meer gebeurt.

  0

  0