Go to Top

Opzet NAC-jeugd wordt definitief aangepast

Opzet NAC-jeugd wordt definitief aangepast

Gisteren heeft Earnest Stewart de plannen voor de jeugdopleiding voor komend seizoen gepresenteerd. Zoals al verwacht werd houden we een afgeslankte versie van de huidige opleiding over. Eén C-elftal en één D-elftal komen te vervallen., maar ondanks dat blijft NAC ruim aan de eisen van de KNVB voldoen.

De KNVB schrijft voor dat elke Betaald Voetbal Organisatie over tenminste drie jeugdelftallen moet beschikken (A, B en C). Stewart heeft er voor gekozen om toch een D-elftal te handhaven, omdat met nieuw aangemelde spelers al vergaande afspraken waren gemaakt. Dertig tot veertig spelertjes zullen bij een andere club onderdak moeten zoeken. NAC heeft het volgend jaar ook minder personeel en begeleiders nodig.

De vier elftallen gaan in principe in het trainingscomplex De Gaard in Zundert trainen en spelen. Wel houdt Stewart de mogelijkheid open om in Breda te blijven, als hier zich een beter alternatief aandient.

,

24 Reacties op "Opzet NAC-jeugd wordt definitief aangepast"

 • RC
  20 april, 2010 - 09:23

  Dit is nog vele malen erger dan een fusie met andere Brabantse clubs. Jammer dat sommigen niet verder kunnen denken dan “ikke wil niks meej Tilburg te make hebbe”. Resultaat zal over (pak ‘m beet) 5 jaar duidelijk worden…

  0

  0
 • Wanny
  20 april, 2010 - 09:29

  Die hele opleiding is nu naar de klote natuurlijk. Alle spelers, ouders en andere belanghebbenden weten dat NAC de zaak eigenlijk op wil doeken en in die voetbalschool gaat participeren. Wat heeft het dan nog voor zin je talentvolle zoontje nu bij NAC te laten spelen? Dan zou ik een club kiezen waar wel perspectief is.

  0

  0
 • Popeye
  20 april, 2010 - 10:00

  En Wanny welke club is dat dan?

  Ik denk dat elke club hier in de buurt en eigenlijk de wijde omgeving geen degelijke jeugd meer heeft.

  0

  0
 • Haut
  20 april, 2010 - 10:17

  Waarom is het geen alternatief om de jeugdopleiding samen met bijvoorbeeld Baronie op te zetten?

  0

  0
 • Scarface
  20 april, 2010 - 10:29

  @RC: Ben het volkomen met je eens. Rationeel denken zit er voor veel supporters helaas niet in… Heb gisteren richting Clubraad hetzelfde geschreven.

  0

  0
 • elena
  20 april, 2010 - 10:30

  de heer steward liet duidelijk merken met maar 1 ding bezig te zijn en dat is het vab.
  volgend jaar in de blubber in zundert zonder specialisten trainers (techniek,looptr.,keepers).
  en met amateurs wil meneer niets te maken hebben zei hij want dat is niet het niveau waar nac naar streeft.(ze halen liever voor een salaris van 1 tonnetje, cairo,reuser,endergelijke). jawel hoor 4 sterren opleiding!!!

  0

  0
 • dn groen/gele Baron
  20 april, 2010 - 10:40

  Als Baronie nou slim is happen ze meteen toe op die spelertjes die mogen vetrekken!

  Come on NAC/Baronie!

  0

  0
 • TpT
  20 april, 2010 - 11:11

  Ja jongens fantastisch dit he.

  Als wij als supporters te koppig zijn, en de haat tegen willem 2 groter is dan onze eigen ambitie, dan zit groeien er niet meer in.

  Groeien met zo'n jeugdopleiding is onmogelijk.

  0

  0
 • Wanny
  20 april, 2010 - 11:33

  Stewart heeft groot gelijk dat amateurclubs NAC weinig te bieden hebben. Het enige wat je met die clubs moet doen is goede afspraken maken over scouting en de overgang van talentjes. Verder kan zo'n amateurclub nooit de faciliteiten bieden die nodig zijn voor een topopleiding, laat staan financieel participeren. Kijk naar de accommodatie van Baronie en je weet genoeg.

  0

  0
 • johnny
  20 april, 2010 - 12:03

  dit snap ik nouw niet zo zie je toch dat nac niet leeft in breda het zal je eigen kind maar zijn die bij de nac jeugd zit en maar een andere club moet gaan zoeken.wat maakt dit nouw uit dat nac samen met rkc will2 rbc fc denbosch.gaat samen werken aan de jeugd en het mooiste van dit verhaal is dat de voetbal school voor opleiding jeugd of in gilse of oosterhout gebouwd wordt dus wat is nouw het probleem hierrrrrrrrrrrr ….niet dus…..stewart gewoon mee door gaan en niks van dat gezeik aan horen het gaat om de jeugd van nac en de toekomst van nac…. of gewoon de seizoen kaarten flink omhoog gooien en daar dan een gedeelde voor de jeugd… dan heeft ieder zijn zin dan blijft het in breda.
  wand zoveel nac suports zit hier toch niet in breda en zo leef het niet in breda ik blijf maar zegen meer dan 150 duizend inwoners in breda en maar 1700 duizend sup. waar de helft buiten breda komt dat zegt algenoeg…….diep striest

  0

  0
 • JD
  20 april, 2010 - 12:09

  @RC en TpT Lekker makkelijk om nu je mede-supporters de schuld te geven. Het is echt niet of samenwerken met Willem 2 of je jeugdopleiding inkrimpen. Je kan natuurlijk ook kijken naar samenwerking met andere verenigingen (bijv. Baronie,RBC,Dordt,JOVZ) maar het lijkt er idd sterk op dat NAC op 1 paard heeft gewed en heeft verloren.
  Waarom heeft NAC alleen serieus gekeken naar Willem 2, RKC? (Heeft ES daar de beste contacten?) Een opleiding op Zuidwest NL basis is alles behalve onlogisch! Nogmaals, het zou in en in triest zijn als het bestuur en management van NAC slechts één scenario voor ogen hebben gehad. En nu dit niet doorgaat de opleiding maar naar de gallemiezen laat gaan!

  0

  0
 • RRO
  20 april, 2010 - 12:49

  @JD Hallo JD wakker worden…
  Op forumavond clubraad van jl. donderdag is haarfijn uit de doeken gedaan met wie Stewart gesprekken heeft gevoerd. Daarbij waren o.a. Baronie, JOVZ/Cortgene en
  diverse BVO's. Financieel danwel geografisch waren er diverse problemen. Door het opportunistische emotiegedrag van diverse kaalkoppen heeft ES bakzeil moeten halen
  omdat er samenwerking werd gezocht met W2. Jammer dat dit nu moet worden afgeblazen, een eigen jeugdopleiding is stand houden kost nu erg veel geld endus moet je nu keuze maken
  Helaas zet de tendens van de laatste tijd zich voort (zie fans Utrecht, F'noord). We worden geregeerd door capuchonschreeuwerds die volkomen blind zijn voor rationeel
  gedrag maar puur inzetten op emoties.

  0

  0
 • RC
  20 april, 2010 - 13:17

  @RRO

  Uitstekend verwoord! Niets aan toe te voegen. Ik adviseer NAC (Earnest Stewart in dit geval) dan ook om lange termijn beleid te voeren en verder te kijken dan emoties van een paar capuchonhoofden.

  0

  0
 • Leur Noord
  20 april, 2010 - 14:24

  -BSR: beetje vreemde reactie dus ide hebben we maar verwijderd –

  0

  0
 • RC
  20 april, 2010 - 14:30

  @Leur Noord

  Bedankt voor je voorbeeld! Mensen zoals jij bedoelde ik precies.

  Verder nog wat inhoudelijks te melden?

  0

  0
 • kwek
  20 april, 2010 - 14:39

  @RRO.

  Als je dan echt hebt opgelet op de forumavond moet het jou toch ook opgevallen zijn dat andere opties niet echt onderzocht zijn? Het werd wel genoemd door stewart, maar echt onderzocht is er niks.

  Ja de zeeuwse voetbalschool zou geografisch niks zijn. Daarom gaat twente daar nu naar toe….

  Er zijn zeker wel alternatieven voor de jeugdopleiding. Helaas is er sprake van tunnelvisie bij stewart. En het bestuur grijpt niet in..

  Wel grappig trouwens om te zien hoe sommige supporters die voorstander zijn van de fusieplannen, andere supporters die wel opkomen voor de club proberen belachelijk te maken.Door de supporters maar leeghoofden/kaalkoppen/capuchonhoofden etc.

  Volgens mij waren er maar weinig kaalhoofden, niemand had een capuchon op(Want wij komen wel gewoon uit voor onze mening ipv anoniem op internet)en heeft 99% gewoon netjes een opleiding genoten!

  0

  0
 • Elmo
  20 april, 2010 - 15:30

  Aan allen die dit nog erger vinden dan de fusie: Alsof er nu iets verandert met de jaren ervoor? We hebben toch al jaren geen spelers meer uit de jeugd die doorstromen naar het eerste, dus er verandert nu niets, alleen dat er meer bezuinigd wordt, dus dit is nog altijd beter dan niets doen!

  0

  0
 • Hoi
  20 april, 2010 - 15:31

  O ja. En 'wij haten Willem II dus mag je niks met ze doen' zonder de exacte plannen te kennen is geen tunnelvisie natuurlijk. Dat is een goed onderbouwd plan.

  O ja, en er is al wel onderzoek geweest naar een fusie met Baronie, maar Baronie zag dat niet helemaal zitten en die kunnen niet op het juiste niveau (= hoger dan de NAC opleiding nu) opleiden.
  O ja, en er is al wel onderzoek geweest naar een fusie met RBC, alleen RBC blies dat af.

  JOVZ niet aanspreken is inderdaad niet handig. Maar geografisch gezien ligt Willem II/RKC meer voor de hand. Het gaat niet alleen om de opleiding en de besparing, ook om betere faciliteiten voor de jeugd.

  0

  0
 • Jan
  20 april, 2010 - 16:48

  Geen stillem 2 aub.

  0

  0
 • JD
  20 april, 2010 - 17:44

  @Hoi en RRO Hij heeft idd genoemd dat is iets anders dan onderzoeken. Op allerlei vlakken werkt men samen op Zuidwest-basis maar bij NAC is het niet mogelijk en zou het geografisch of financieel gezien niet aantrekkelijk zijn? Ga toch weg!
  Ligt JOVZ voor Twente geografisch wel voor de hand? Toch is het blijkbaar aantrekkelijk om mee samen te werken.
  Overigens heeft NAC de laatste maanden helemaal niet met RBC gesproken. En dat heb ik uit de mond van de directeur daar dus ga nou geen domme dingen beweren.
  Dan erbij wordt er in de voetballerij nooit puur en alleen rationeel gehandeld en zal dat ook nooit gaan gebeuren ook. Voetbal is nu eenmaal ook een deel emotie!

  0

  0
 • Hoi
  20 april, 2010 - 18:12

  @ JD

  Hoe Twente het gaat doen interesseert me geen zak. NAC zoekt een terrein waar gevoetbald kan worden met de juiste faciliteiten. Hebben ze in Tilburg. Ze willen kennis combineren en daardoor uiteindelijk loonkosten besparen. Is makkelijker met iets wat dichtbij ligt. Dus dat van die geografie is te verklaren.

  Ik heb niks gezegd over de afgelopen maanden. Er is al een paar keer onderzoek gedaan naar mogelijkheden met RBC, met RBC en Baronie, met RBC en JOVZ. Dus die ideeën spelen al veel langer.

  Dat voetbal een deel emotie is ontken ik ook al niet. Maar in sommige gevallen kan emotie ook het onderspit moeten delven tegen de realiteit.

  0

  0
 • Nijlpaard
  20 april, 2010 - 18:45

  Het afblazen van samenwerking met Willem 2 en RKC wat de jeugdopleiding betreft lijkt mij kortzichtig.
  Op de lange termijn zal wel blijken dat beslissingen die door emotie tot stand zijn gekomen niet de beste beslissingen zijn.
  Dat het voetbal op het veld emoties losmaakt is alleen maar goed, maar voetbal is ook een bedrijfstak waar honderden miljoenen euro's in omgaan en werkgelegenheid bied aan heel veel mensen, en het managen hiervan moet met zo weinig mogelijk emotie gebeuren
  Met kreten van "ik haat W2" en nog wat krachtigere uitspraken breng je NAC geen stap verder dus moeten de verantwoordelijken zich hierdoor niet laten leiden.

  0

  0
 • Mnac
  20 april, 2010 - 19:19

  Het ligt allemaal aan die kaalkoppen, aan dat lompe volk bij volksclub NAC. Nee ES en consorten die hebben het goed gedaan ze hadden tenslotte wel 2 keuzes: De galg of de strop!!!
  Ps misschien is het rationeel nog wel aantrekkelijker om met Feyenoord samen te gaan?

  0

  0
 • fanneke
  21 april, 2010 - 08:31

  Tja de club wordt door lomp schreeuwende supporters in een hoek gedreven waar ze zelf geen beslissingen
  meer durven te nemen.
  NAC had gewoon de jeugdopleiding samen met Willem II moeten gaan opzetten. Zo wordt de boot gemist. Let op over een aantal jaren zakt nac terug naar een bedenkelijk niveau. Wat zeer jammer is. Ze zullen dan afhaken omdat er niet voldoende jeugd gaat doorstromen.

  0

  0