Go to Top

Origineel: RKC met de boot naar Breda

Origineel: RKC met de boot naar Breda

Nou ja, origineel… we hebben wel eens vaker iets gehoord over supporters die met een boot naar een uitwedstrijd gaan. We weten alleen zo snel even niet meer waar we dat gehoord hebben…

Maar goed, het is wel tof dat het kan natuurlijk., de aanhang van RKC heeft een vrije vervoersregeling voor de wedstrijd van vanavond. In navolging van de Bredase aanhang doen ze nu dus een tegenbezoek per boot. 200 Waalwijkers schepen, nog eens 2 bussen en 35 personen van de kidsclub met een auto zullen volgen (over land that is) en vanavond (hopen wij) dat die 340 geel blauwen puntloos terug naar huis gestuurd worden.

Origineel of niet, feit is dat NAC het meestal lastig heeft tegen de rode lantaarndrager van de Jupiler League. eerder dit seizoen werd volslagen onverwacht de heenwedstrijd met 2-0 verloren, iets dat behoorlijk kwaad bloed zette bij de NAC-aanhang die (verrek, daar hadden we het van) per boot naar Waalwijk waren gevaren. Misschien was het wel een teken aan de wand.
Trainer Peter van den Berg heeft in ieder geval een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Mark Engberink en Imad Najah zijn niet beschikbaar. Engberink heeft last van zijn lies en zal daardoor niet kunnen spelen, Imad is nog herstellende van een blessure.
“Natuurlijk gaan we proberen om tegen NAC een resultaat te halen”, vindt Van den Berg. “De kans is niet zo heel groot, al hebben we in de oefencampagne en in de competitie al van die club gewonnen. NAC is de laatste weken weer in goede doen. Voor RKC is de thuiswedstrijd tegen FC Oss mogelijk nog belangrijker. Dan kunnen we eventueel afstand doen van de laatste plaats. Dat is het doel de komende weken.”

Nou, wensen we je veel plezier mee. Als het aan ons ligt werkt NAC vanavond even niet mee.

Bron: B-side Rats, RKC Waalwijk, Brabants Dagblad

 

 

3 Reacties op "Origineel: RKC met de boot naar Breda"

 • scheppioni
  8 april, 2016 - 12:44

  Van wie zouden ze dat nou toch hebben ?! HUP NAC een goeie test vanavond !

  0

  0
 • Tram
  8 april, 2016 - 12:58

  Toch erg knap van RKC om met zoveel mensen te komen. Zoveel nemen wij er dit seizoen lang niet altijd mee! Hoop dat ze een plezierige tocht hebben en niet teveel last van een nederlaag.

  0

  0
 • nacman
  8 april, 2016 - 13:36

  aan de spelers nu de taak om de boot te enteren de buit drie punten binnen te halen

  0

  0