Go to Top

P5 Wordt mogelijk P + R

P5 Wordt mogelijk P + R

Jawel, de omgeving van het NAC-stadion is in beweging. Of moet toch in beweging gebracht worden. Waar binnen het NAC-stadion met enige achterstand begonnen is aan de verbouwing is buiten het gezanik over een mega supermarkt in de politieke arena weer los gebarsten.

Tegelijkertijd komt een aantal oppositie partijen (SP, PvdA en Breda 97) met een voorstel om van P5 een P + R transferium te maken. P5 is het grote parkeerterrein achter de F-tribune. ┬áDeze oplossing zou geboden moetn worden om d edrukte bij de parkeergarages in de binnenstad tegen te gaan. Met name “de Barones” zorgt voor verkeersopstoppingen op drukke dagen.

Worstenbroodje iemand? Of een gezond schijfje komkommer?

Bron: B-side Rats, Breda Vandaag

9 Reacties op "P5 Wordt mogelijk P + R"

 • since1912
  17 juni, 2010 - 17:05

  waarom zou serieus een parkeerplaats bij het stadion als functie hebben om niet-bredanaars te laten shoppen. Als ze gewoon ergens een nieuw parkeerplaatsje aanleggen i.p.v P5 te gebruiken waar ook nog allemaal activiteiten georganiseerd worden. Begrijp er weer helemaal niets van. Als we er geld voor krijgen(en een hele boel ook) dan begrijp ik het wat beter.

  Worstebroodje graag, salade kan er ook wel bij, nu we toch bezig zijn doe ook maar een juupke.

  0

  0
 • Henk van Vliet
  17 juni, 2010 - 17:06

  Hetzelfde als dat het met grote evenementen al jaren gebeurd.

  0

  0
 • Henk van Vliet
  17 juni, 2010 - 17:07

  @ since 1912

  Parkeerterrein P5 is van de gemeente, heeft NAC niks over te zeggen.

  0

  0
 • Kip
  17 juni, 2010 - 17:43

  goed plan, meer mensen bij het stadion, meer verkoop van merchandise misschien? net als dat gezeik van parkeren bij praxis, dat dat wel mag en dan weer niet… vraag dan gewoon 1 euro per auto, dan verdien je zelfs nog wat…

  0

  0
 • SBO
  17 juni, 2010 - 18:28

  worstebroojke met slasaus en een schijfje komkommer met ketchup, heerlijk! Of was t nou andersom?

  0

  0
 • Mafkees
  17 juni, 2010 - 20:02

  Ik zat zelf meer te denken aan een senseo bij het worstenbrood… o nee, te laat voor. Dan toch maar bier.

  0

  0
 • Junior
  17 juni, 2010 - 21:14

  Helpt de gemeente zichzelf mee de problemen in, want P5 is al te weinig op wedstrijddagen van NAC.

  0

  0
 • Henk van Vliet
  18 juni, 2010 - 09:08

  @ Junior

  Dit hele bericht heeft niks met NAC te maken. De gemeente gaat op dagen dat NAC niet speelt (of misschien wel, maar dat boeit niet) pendelbussen inzetten van P5 naar de stad. Er komt dus waarschijnlijk (is niet eens nodig) een busbaantje met een op hoogte gemaakt stoepje voor het makkelijk instappen. Overigens is P5 al een internationale bushalte (in ieder geval, dat zegt het bord aan de Rat Verleghstraat). Ook wordt P5 in de toekomst veel kleiner. Volgens de bouwplannen gaat de "scheve" driehoek eraf. Dat worden kantoren. Niet echt NAC gerelateerd bericht.

  0

  0
 • Joris
  18 juni, 2010 - 13:18

  Zolang er geen extra auto's staan op wedstrijddagen lijkt dat me geen probleem. Toch zal het wel lastig worden; hoe zorg je dat op zaterdagavond P+R gebruikers weg zijn voor supporters elke plek nodig hebben? Er zullen genoeg P+R gebruikers zijn die 's avonds nog een hapje blijven eten in de stad.
  Dat 'De Barones' verkeersproblemen veroorzaakt hadden ze toch ook wel kunnen bedenken voordat ze het ontwerp voor de inrit hadden goedgekeurd, of geloofden ze echt dat er max. twee auto's zouden wachten om binnen te komen?

  0

  0